Qimtek News

Qimtek News reports on manufacturing-related business to business news, particularly news relating to business opportunities in the market or buyer-supplier relationships.

You can post your own news relating to contract awards, specific successes or press releases on new equipment and services you supply.

News Stories

Saab drar tillbaka utdelningsförslag
Stor orderstock och långsiktiga affärer har hittills skonat företaget från coronaeffekter, men bolaget utesluter inte negativ påverkan framöver.Saabs styrelse bekräftar sin bedömning av bolagets utdelningskapacitet för räkenskapsåret 2019, men på grund av den osäkerhet som coronaviruset COVID-19-utbrottet skapar i omvärlden har styrelsen beslutat att dra..
Full fart hos teknikkonsulten
I januari öppnades dörrarna till ett nytt kontor i Gävle, efter två månader är flera intressanta projekt redan i rullning. I januari öppnade Norconsult ett nytt kontor i Gävle, en strategisk satsning med målet att bli nästa nyckelspelare på industrikartan. Två månader efter uppstart är flera intressanta projekt redan igång, bland annat uppdraget..
Komatsu stoppar produktionen i Umeå
Anledningen är brist på viktiga komponenter efter att nyckelleverantörer stängt sin tillverkning på grund av coronautbrottet.Det skriver Lantbrukets Affärstidning. – Vi avser att stå still i tre veckor för att sedan stegvis återgå till full produktion, säger Komatsu Forest kommunikationschef Annelie Persson till ATL. När företaget kan vara tillbaka i..
Produktionsstopp i Tara-gruvan
Restriktioner införda av Irlands regering.Den irländska regeringen införde från och med den 28 mars strikta restriktioner i landet vilket medfört att produktionen i Tara-gruvan stoppats tills vidare. De irländska restriktionerna är meddelade att vara i åtminstone 14 dagar. Boliden utvärderarLäs mer
Krispaketen för låga, borde vara 500 miljarder.
Åtgärder som fungerade under 1990-talskrisen och finanskrisen fungerar inte nuI en debattartikel i SvD skriver professorerna Martin Andersson, Pontus Braunerhjelm och Johan Eklund att regeringen och stödpartier inte agerar tillräckligt kraftfullt i de krispaket som lagts fram. Om Sverige skulle satsa i motsvarande nivå som USALäs mer
Medicinteknikföretag går mot strömmen i coronakrisen
Getinge meddelade i förra veckan att man ökar produktionskapaciteten för ventilatorer med 60% för att stötta intensivvårdsavdelningar globalt.Getinge har sedan utbrottet av COVID-19-pandemin sett en ökad global efterfrågan på ventilatorer, extrakorporeal livsuppehållande teknik (ECLS) och avancerad monitorering för intensivvårdsenheter. För att möta den..
Gnosjöföretaget delar ut gratis handdesinfektion till kunderna
Viktigt att vi tillsammans jobbar emot de globala motgångarna och tar oss igenom dem gemensamt, menar Emil Göhlin.Den 18 mars tog familjeföretaget Göhlins i Gnosjö kontakt med bolaget Anolytech AB som har utvecklat utrustning för att effektivt kunna tillverka desinfektionsmedel på lokal nivå. De hade valt att gratis erbjuda handdesinfektionsmedel till de som..
Teknikföretagen möter statsministern: Kräver handlingsplan
Efterlyser en väg framåt där vården klarar belastningen utan att politik eller rädsla för smitta lamslår samhället.– Risken är stor att vi hamnar i en djup ekonomisk kris med massarbetslöshet och en helt ny ekonomisk situation för Sverige och världen under många år framöver. Även om det inte går att sätta ett slutdatum på virusspridningen..
Ortic kammar hem en order värd 15 miljoner
Den nya produktionslinjen ger stor produktivitetsökning hos kunden.Ortic AB i Borlänge har tagit hem en stor order värd 15 miljoner. Ordern avser en komplett produktionslinje som i hög fart kommer att producera från coil till en färdig rullformad och lasersvetsad produkt. Produkten kommer direkt i linjen även klippasLäs mer
Konecranes vinstvarnar
Coronavirusets spridning och ett stort hamnprojekt i USA belastar bolaget i första kvartalet.Flera länder har tagit i bruk omfattande begränsningar av människors och företags dagliga verksamhet på grund av coronaviruspandemin (COVID-19). Som en följd av detta begränsar flera av Konecranes kunder tillträdet till sina verksamhetsplatser, vilketLäs mer
Husvagnstillverkaren KABE stänger produktionen över påsk
Minimerar tillverkningen till enbart redan sålda produkter.Konsekvenserna av Covid-19 utbrottet påverkar KABE-koncernen och det finns en betydande risk för ekonomisk inverkan på koncernen. Det skriver husvagnstillverkaren i ett pressmeddelande. Till följd av situationen i övriga Europa och dess påverkan på leverantörsledetLäs mer
Gränges avslutar alla temporära anställningar
Från och med måndag gäller reducerad arbetstid för samtliga anställda i Sverige. Utbrottet av coronaviruset, Covid-19, och de extraordinära åtgärder och rekommendationer som myndigheter och regeringar har vidtagit för att minska smittspridningen, har väsentligt påverkat marknadsförhållanden och verksamhetsförutsättningar på de..
5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning
För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.– Med rätt utrustning kan du förkorta dina tider för omriggning till sekunder, det ger ökad lönsamhet och större produktivitet, säger Bo Blom, vd..
Qimtek stödjer medicintekniska företag med sourcing av komponenter och produkter
Qimtek stödjer medicintekniska företag med sourcing av komponenter och produkter
Qimtek AB, Sveriges största marknadsplats för tillverkningsindustrin, gör sin sourcingtjänst tillgänglig för inköpare i medicintekniska företag. Syftet är att ge inköparna snabb tillgång till underleverantörer i Sverige för att stödja produktionsökningen av vårdutrustning.  ”Behovet av medicinteknisk..
Fine Scandinavia - One Partner
Fine Scandinavia - One Partner
Din flexibla leverantör med stor kapacitet och produktions-anläggningar i Sverige och Vietnam.   Vi hjälper till med Legotillverkning Genom våra moderna produktionsanläggningar i Sverige och Vietnam får du tillgång till kompletta maskinparker och teknologi som stärker ditt företags kapacitet inom industriell produktion och..
Trestad Laser erbjuder djupdragning och hydroformning i en ny Quintus press
Trestad Laser erbjuder djupdragning och hydroformning i en ny Quintus press
Trestad Laser AB i Trollhättan kan erbjuda unik pressning och hydroformning i sin nya Quintus press.  "Genom att beställa en QFM 1.1-800 Quintus Press, tar vi metallformning till nästa nivå." säger VD Patrick Andersson. QUINTUS Djupdragningspress är den mest mångsidiga av Quintus Flexform pressar när det gäller..
JP Legotjänst AB erbjuder paketering & montering
JP Legotjänst AB erbjuder paketering & montering
Montering & paketering är det största av våra affärsområden. Området är brett och rymmer det mesta inom syning, mekanisk montering och förpackning. Hos oss är inget uppdrag oviktigt eller för litet. Berätta vad du vill ha hjälp med så lovar vi återkomma med en lösning och ett..
Scania permitterar nästan 19.000 i Sverige
I förra veckan meddelade Scania att 9.000 produktionsanställda skulle permitteras, men nu står det klart att siffran blir betydligt större.Lastbilstillverkaren Scania permitterar nästan samtliga 19 000 anställda i Sverige. Det uppger Ekot.  – Det beror på att förutsättningarna för att bedriva vår verksamhet har försämrats kraftigt. Vi måste..
Hannovermässan 2020 helt inställd
Tyskland förbjuder världens ledande tradeshow för industriell teknikHANNOVER MESSE kan inte äga rum i år på grund av den alltmer kritiska situationen kring Covid-19-pandemin. Hannover-regionen har utfärdat ett dekret som förbjuder iscensättning av världens ledande tradeshow för industriell teknik. Från och med nu framLäs mer
Bättre än väntat för Multidocker - och full orderbok
I veckan kunde Linköpingsföretaget ställa in extrastämman efter att finanserna såg stabilare ut än väntat, men hur har coronaviruset påverkat den svenska tillverkaren?Styrelsen i MultiDocker Cargo Handling AB, tillverkare av materialhanteringsutrustning, meddelade i veckan, att företaget efter närmare analys tillsammans med ekonomiska rådgivare, kommit fram till att det egna..