Nyheter

Östersundsföretaget laddar för serietillverkning inom 3D-print

den 12 september 2017 09:34

Medan vi andra fortfarande förknippar 3D-print med prototyptillverkning så har AIM i Östersund redan tagit tekniken ett steg till.

AIM - Additive Innovation & Manifacturing Sweden AB- bildades så sent som för ett år sedan, men har ändå 15 års erfarenhet och forskning i ryggen, via Mittuniversitetet och djupa kunskaper i AIR – Additive Innovation & Research Sweden AB. 3D-printing

Läs mer

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Reportage

Legoföretaget bytte verktygsfabrikat och ökade effektiviteten
- Kvalitet, service och pris, uppger vd Sakib Masic som skäl till det successiva bytet av verktygsfabrikat.Tillsammans med SMV Verktyg i Smålandsstenar har Linköpings Rostfria ökat sin effektivitet. Samarbetet mellan företagen började i liten skala men sedan årsskiftet har Linköpingsföretaget i stort sett helt övergått till att bara..
En av världens största mässor för tillverkande industri
EMO i Hannover drar igång idag . Så här säger svenska maskintillverkaren Abene och svenska underleverantören Ekets X Uppåkra om varför man bör vara där. Efter fyra år är EMO tillbaka i Hannover 18-23 september. Den gigantiska mässan arrangeras som bekant varannat år och arrangemanget delas mellan Hannover och Milano enligt principen två gånger i Hannover, en i..
Svenskarna laddar upp för EMO 2017
Svensk Verkstad tittar på mässprogrammet och pratar med några svenska maskinsäljare som snart är på väg.Snart smäller det. Mycket snart. Och platsen för smällen är Hannover. Där har det inte smällt ordentligt sedan 2013. Men det smäller högt att EMO arrangeras i Hannover. Inte minst för svenskarna, som generellt upplever en stor skillnad på..
Reportage: VW Caddy monteras med en 3d-printad framvagn
Industriell 3D-printing kommer i framtiden att spela en nyckelroll för storskalig produktion. I det här samarbetsprojektet har man utvecklat en framvagn för att visa på potentialen med industriell 3D-printing för fordonsindustrin.Altair, APWORKS, csi entwicklungstechnik, EOS GmbH, GERG och Heraeus har tillsammans tagit fram en framvagn för att visa på potentialen med industriell..
288 robotar i fabriken i Oskarshamn
I Oskarshamn ligger en av Europas modernaste fabriker. Alla robotar är bestyckade med verktygsväxlare vilket ökar flexibiliteten och kapaciteten.Effektivt utnyttjande av industrirobotar kräver verktygsväxlare, det visar erfarenheterna från den nya karossanläggningen på Scania i Oskarshamn. Vid val av leverantör är kvalitet och support..
288 robotar i fabriken i Oskarshamn
I Oskarshamn ligger en av Europas modernaste fabriker. Alla robotar är bestyckade med verktygsväxlare vilket ökar flexibiliteten och kapaciteten.Effektivt utnyttjande av industrirobotar kräver verktygsväxlare, det visar erfarenheterna från den nya karossanläggningen på Scania i Oskarshamn. Vid val av leverantör är kvalitet och support..
Unik automation hos Uddeholm
Ett långt utredningsarbete föranledde projektet och det hela startade redan 2011/2012 med önskan att automatisera hela Uddeholms standardsortiment, alla stålsorter. Vid årsskiftet 2014/2015 levererades en ny typ av automation inklusive två stycken plangejdmaskiner till Uddeholm i Hagfors där man tillverkar plattor av verktygsstål i världskvalité.  -Vi fick..
100-metersbalkar av stål från SSAB
Helsingfors nya bibliotek är en imponerande syn.Helsingfors efterlängtade centrumbibliotek Oodi får ett förstklassigt läge i stadens centrum, mellan järnvägsstationen och Musikhuset. Bibliotekets stomme innehåller stålbalkar som sträcker sig ungefär 100 meter mot skyn. De iögonfallande balkarna harLäs mer
Arvet som lade grunden för Volvos världsledande grävmaskiner
Volvo CE:s historia går tillbaka till 1832 och gör företaget till en av pionjärerna i entreprenadmaskinbranschen. Volvo har utnyttjat 180 år av teknisk expertis och över 75 års erfarenheter av grävare i arbetet med att skapa några av världens bästa grävmaskiner – en historia som utvecklas i takt med urbaniseringens utmaningar. Företaget är..
Världsklass lockar svetseliten till Trollhättan
Utrustning och forskare i världsklass tillsammans med ett unikt samarbete med industrin lockar internationella svetsforskare till Högskolan Väst. -På Högskolan Väst finns en unik miljö. Kombinationen av akademi och tillämpning finns inte i Spanien – där är akademi och industri i stort sett helt separerade, säger Asun Valiente som nu bestämt sig..
Där spån flyger spelar verktygshållarna en viktig roll i processen
När någon inom precisionsbearbetning diskuterar flygindustrin kommer oftast spånor på tal. Så även hos Pilatus Aircraft Ltd, den enda flygplanstillverkaren i Schweiz. 2016 installerade Pilatus Aircraft Ltd ett nytt bearbetningssystem för strukturella aluminium detaljer. För att kunna uppnå önskad ytfinish och precision i höghastighetsbearbetningen, förlitar sig..
Nya svenska hyperbåten: en state-of-the-art katamaran inspirerad av Koenigsegg
Tillverkningsteamet består av svenska underleverantörer som handplockats för att tillverka den nya racingbåten. Bakom projektet ligger Swecat Racing - det svenska teamet i offshoreracing som tagit klivet till att bli båtbyggare. Hypercat är en 31-fots katamaran, som tillverkas helt i vacuuminjicerad kolfiber, produceras antingen som ”Race”, ett tvåsitsigt utförande med hel..
Världens äldsta hårdmetallföretag vill öka produktiviteten i hela världen
I Sverige är det verktygsföretaget i Smålandsstenar som är det 100-åriga sydkoreanska företagets förlängda arm.Med en gedigen kunskap och erfarenhet av verktyg för skärande bearbetning möter TaeguTec marknaden i Skandinavien. SMV Verktyg i Smålandsstenar är generalagent för leverantören i Sverige och genom sitt systerbolag Svea Maskiner i Norge har man..
Den här digitala plattformen uppfyller bäst superfabrikens kravspec
Lindbäcks bjöd in leverantörer att lämna förslag som kunde förkorta tiden för operatörer och produktionsledning att leta information eller material innan arbetet kan påbörjas. Det visade sig att det var Good Solutions lösning RS Assembly som bäst uppfyllde Lindbäcks nuvarande och framtida krav. - RS Assembly kommer att införas och driftsättas under slutet av året..