Nyheter

Saab inför korttidsarbete för 500 medarbetare
Saab AB Aerostructures
GKN Aerospace i Trollhättan permitterar ca 1600 anställda
GKN Aerospace Engine System Sweden AB
Ny hybridrobot från YASKAWA - MOTOMAN HC20DT
YASKAWA Nordic AB
SSAB:s förhandlingar om permitteringar i Finland avslutade
SSAB AB
Alfa Laval lanserar ny banbrytande teknik för tung industri
Alfa Laval Lund AB
Fordonsindustrin bemannar handrengöringsindustrin
Leax Falun AB
Clemondo tecknar miljonkontrakt
Svensk Verkstad
100-åring investerar i helautomatiskt
Carlssons Smides- & Järnaffär AB
Helhetslösning av lasermätning och balansering
Piteå Rep & Svets Industrigummi AB
ABB påskyndar fjärruppkoppling för kundsupport till kritiska industrier
ABB Sverige
Snart kommer temaveckorna: Allt som skulle visats på Produktionsmässorna 2020
Svensk Verkstad
De ska minska dödsolyckorna i industrin med ny teknik
Svensk Verkstad
Hur kan vi framtidssäkra tillverkningsindustrin trots Covid-19?
IUC Z-GROUP AB
SIT AB blir Siemens Energy AB
Siemens Energy AB
Peab bygger nytt färjeläge i Karlshamn- viktigt för industrin
Peab Industri AB
Trioplast ställer om produktionen för att leverera skyddsutrustning
Trioplast AB
ProfilGruppen levererar rapport i motvind
ProfilGruppen Extrusions AB
BE Group levererar både upp och ner årets första rapport
BE Group Sverige AB
Microprecision- en av de största kontraktstillverkarna i Mälardalen investerar
Maskin AB A. Fransson
Teknikutbildarna utökar utbudet av livesända kurser och utbildningar
Teknikutbildarna i Norden AB

Nyheter

”Elmia Automation – en riktigt, riktigt bra mässa”

den 30 maj 2012 09:58 Företagsprofil

En jättebra mässa. Rikigt, riktigt bra!
En helt annan nivå än tidigare!
Helt rätt form!
Ja, omdömena om Elmia Automation från utställarna kunde gärna inte omfatta fler superlativ. Överallt i montrarna var tongångarna höga. Platsen var rätt, tiden var rätt, konceptet var rätt och besökarna rätt!Det var många faktorer som samverkade för att göra Elmia Automation till den framgång den blev. Det starka fokuset på automation, både i form av produkter, applikationer och system – och det faktum att det parallellarrangerades med Svets och Sammanfogning, är ett par.


Anders Johnsson, Rexroth.

Elmia Automation hade en helt annan nivå än tidigare Motek, menar Anders Johnsson på Rexroth som satsat stort med massor av maskiner i montern.
Drygt tusen personer besökte oss under mässan och det var helt rätt folk; tekniker, systemingenjörer, beslutsfattare… Resultatet blev möten, inte bara med våra befintliga kunder (vilka är nog så viktiga) utan även många nya kontakter. Med en hel del leads som följd.


Pär Olsson, Fanuc.

Fanucs Pär Olsson understryker också att det var en bra mässa.
Jättebra! Riktigt, riktigt bra. Rätt folk, både utställare och besökare. Vi fick ut vårt budskap på ett bra sätt och visade att vi är i Sverige för att stanna. Och det syns på vår försäljning. Förra året sålde vi närmare 90 robotar i Sverige, i år siktar vi mot 180. Det visar också att svensk industri investerar i den här tekniken och blir starkare. Vi märker inte av någon lågkonjunktur.
Med 15 robotar i drift i olika montrar fick vi en väldigt bra exponering.


Mikael Svensson, ABB.

Det var bara ABB som hade fler robotar igång på mässgolvet. Hela 23 ABB-robotar jobbade på Elmia de här dagarna.
Vår målsättning var att sprida budskapet om vikten av automation, och det tycker jag vi lyckats väldigt bra med, säger Mikael Svensson, ABB. Mässan var resultatet av ett arbete som ABB engagerat sig väldigt mycket i och den har gått från en relativt allmän mässa till en specifik – och det är fantastiskt. Vi har kommit till en brytpunkt för robotbranschen. Sedan ASEA uppfann roboten 1974 har en miljon robotar installerats i världen. Det är lite lågt. Men nu händer något. Den här mässan ligger helt rätt i tiden och är rätt utformad för att vara en del i den processen.


Tom Andersen, AluCon.

En självklar mässa för oss, säger Tom Andersen på AluCon. Bra uppslutning från branschen och rätt besökare. Vi har många leads att bearbeta efter mässan. Bra också med både svets och polymer-mässorna parallellt arrangerade. De tre områdena går i varandra. Både  svets- och plastindustrin automatiseras i hög grad.
Det enda negativa Tom har att säga om mässan är avsaknaden av scanning av streckkodsinformation.
Det är smidigt att scanna av besökarnas information med en penna istället för att behöva skriva ner allt. Det kan vi efterlysa till nästa gång…


Roger Käll, PV Systems.

PV Systems Roger Käll faller in i lovkören och konstaterar att mässan fått helt rätt form.
Den här mässan är mer nischad än vi är vana vid och det har stora fördelar. Med fokus på automation lockas rätt besökare till montrarna och det visar sig i antalet nya kontakter. Det är bra tryck i branschen just nu, bra tryck hos oss.
Idag har svenska industriföretag i princip tre val; uppgradera, flytta ut eller slå igen. Lyckligtvis ser det ut som om de flesta väljer det första alternativet. Den här mässan har potential att utvecklas mer!


Carola Andersson, KUKA.

Carola Andersson och hennes kollegor i den snygga KUKA-montern lyckades också få ut sitt budskap på ett bra sätt på mässan.
Det kändes väldigt bra med det starka fokus mässan satte på branschen, säger hon. Det bubblar riktigt ordentligt nu för vår del och branschen i allmänhet. Det är var helt rätt mässa för oss och för det vi fokuserade på just nu; att visa människorna bakom robotarna. Det lyckades vi med. Bland annat hade vi med oss Elin Hübert, något så ovanligt som en kvinnlig robottekniker – det var roligt!
Ja, som ni märker är det svårt att hitta några nackdelar med årets Elmia Automation, som hädanefter troligen kommer att bli ett begrepp och en ledande mässa för branschen i Sverige. Nästan gång det beger sig är 2014.
Troligen vid ungefär samma tid, säger Lina Kåvestam.

Fler utställare uttalar sig i papperstidningen Svensk Verkstad som utkommer den 1 oktober.


Elmia AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

SIT AB blir Siemens Energy AB
Namnbytet träder i kraft med omedelbar verkan. Siemens Industrial Turbomachinery AB med säte i Finspång byter namn till Siemens Energy AB. Företaget har verksamhet på 10 orter i Sverige, utöver Finspång även Trollhättan, Eskilstuna, Karlstad, Norrköping, Solna, Sundsvall, Västerås, Örebro och Örnsköldsvik. VerksamhetenLäs mer
Peab bygger nytt färjeläge i Karlshamn- viktigt för industrin
Landets största hamn för rullande gods mellan Sverige och Baltikum Peab ska i samverkan med Karlshamns Hamn anlägga ett nytt färjeläge på östra sidan av befintlig kaj vid Stillerydshamnen i Karlshamn. Beställare är Karlshamns Hamn AB och kontraktssumman uppgår till 156 MSEK. Byggnationen av det nya färjeläget är ettLäs mer
Trioplast ställer om produktionen för att leverera skyddsutrustning
Projektstart för skyddsutrustningen var 16 mars 2020.Ingen har väl missat att världen har drabbats av en pandemi kallad Coronavirus eller Covid-19. När viruset nådde Sveriges gränser fick vi på Trioplast förfrågan om att kunna hjälpa till att förse sjukvården med skyddsutrustning. Vi bedömde möjligheternaLäs mer
ABB påskyndar fjärruppkoppling för kundsupport till kritiska industrier
Fjärrservice och digitala lösningar kan bidra till att skydda människor, produktion under COVID-19-krisen Företaget påskyndar utrullning och åtkomst till verktyg för fjärrservice och digitala lösningar för kritiska industrier ”Under COVID-19-krisen måste regeringar och företag göra svåra val och balansera människors säkerhet med..
Hur kan vi framtidssäkra tillverkningsindustrin trots Covid-19?
Det som skedde på fem månader under finanskrisen, det har nu skett under loppet av tre veckor. Europas industrier har stängt ner, och det finns likheter med finanskrisen när den var som djupast. Då lärde vi oss att de länder som gav företagen möjlighet att ha kvar anställda, klarade konkurrensen framöver bättre. Men det som skedde..
Clemondo tecknar miljonkontrakt
Den svenska kemikoncernen har redan ökat produktionstakten. Svensktillverkat innebär bland annat leveranssäkerhet, menar kunden.Clemondo Group AB (publ) har ingått avtal med Hygienteknik Sverige AB om leverans av produkter för hygien och rengöring till ett uppskattat ordervärde av 4 Mkr på årsbasis. Hygienteknik förser vården i och omkring Västmanland..
De ska minska dödsolyckorna i industrin med ny teknik
Målet är 16 anställda i Boden inom de närmaste två åren. Genom att kombinera AR och VR med maskinteknik ska TNTX i Boden skapa utbildningssystem för att minska dödsolyckor och skador i arbetslivet. - Det handlar om att förbättra människans prestanda, säger Thomas Vikström, en av två grundare och tidigare maskiningenjörLäs mer
Fordonsindustrin bemannar handrengöringsindustrin
Underleverantören LEAX, som tvingats permittera hela personalstyrkan i Falun, bemannar nu Orklas produktion.Då fordonsindustrin tillfälligt stoppats i Europa på grund av Covid-19 har LEAX Falun AB, som tillverkar och monterar för fordonsindustrin, tvingats stoppa produktionen och permittera de 160 anställda.  Samtidigt ökar efterfrågan på..
Alfa Laval lanserar ny banbrytande teknik för tung industri
En värmeväxlare som kan ersätta upp till fyra tubvärmeväxlare för samma uppgift.Alfa Laval utökar sitt produktsortiment av kompakta värmeväxlare för applikationer inom tung industri. Den nya Alfa Laval Compabloc+, som klarar betydligt högre tryck, är ett mer energieffektivt alternativ till den teknik som traditionellt används inomLäs mer
Saab inför korttidsarbete för 500 medarbetare
Saabs affärsenhet Aerostructures i Linköping levererar produkter till den civila flygindustrin som har drabbats märkbart av effekterna av COVID-19.Saab har idag fattat beslut om att införa korttidsarbete för 500 medarbetare på affärsenheten Aerostructures inom affärsområdet Industrial Product and Services (IPS). Huvuddelen av de medarbetare som berörs går..
Teknikutbildarna utökar utbudet av livesända kurser och utbildningar
I spåren av pandemin förändras sättet att utbilda på. Det skapas en allt större efterfrågan av tillgänglig och digital pedagogik, därför utökar Teknikutbildarna utbudet av att livesända utbildningar. Med fler livesända kurstillfällen kan Teknikutbildarna erbjuda elever och kursdeltagare samma kvalitativaLäs mer
GKN Aerospace i Trollhättan permitterar ca 1600 anställda
Det är primärt den civila komponentproduktionen som är påverkadGKN Aerospace kommer att permittera ca 1600 av sina anställda från och med den 14 april. Företaget kommer att ansöka om permittering i fyra månader som ett första steg. Bakgrunden till permitteringarna är väl känd; krisen inom den internationella flygbranschenLäs mer
SSAB:s förhandlingar om permitteringar i Finland avslutade
Kapaciteten för stålproduktionen kommer att minska.Förra veckan inleddde SSAB fackliga förhandlingar gällande tillfälliga permitteringar inom sin finska verksamhet till följd av svagare marknadsförutsättningar i spåren av Covid-19-pandemin. Förhandlingarna rörde SSAB-koncernens anställda i Finland, exklusiveLäs mer
ABB och medarbetare donerar stor summa till Röda Korset
Som ett globalt företag har vi ett ansvar att hjälpa samhället igenom krisenSom en del av sina pågående insatser för att stödja hjälpinsatser för COVID-19 går ABB samman med Internationella Rödakorskommittén (ICRC), en internationell humanitär organisation med schweiziska rötter. Den är specialiserad på att tillhandahålla..
Sandviks styrelse drar tillbaka sitt utdelningsförslag
Detta efter påtryckningar på grund av coronaSandviks styrelse har beslutat att dra tillbaka det tidigare utdelningsförslaget och istället föreslå att årsstämman den 28 april fattar beslut om att ingen utdelning betalas ut. Sandvik har en stabil balansräkning och som tidigare meddelats håller snabbaLäs mer