Nyheter

Sökes: Kunder som vill ha en rostfri och långvarig relation
AB Furhoffs Rostfria
EUROPAS STÖRSTA LAGERHÅLLARE AV SPECIALLEGERINGAR OCH TITAN
HARALD PIHL AB
Premiär för ny industrimässa: Smart Manufacturing
easyFairs Scandinavia AB
Han ska ratta elbusstillverkaren
Hybricon Bus Systems AB (publ)
Total lanserar FOLIA kyl och skärvätska på marknaden
Total Sweden AB
Universal Robots bjuder in till världens största virtuella mässa om kollaborativa robotar
Universal Robots A/S
Okuma Dressing App för automatiserad slipprocess
AB Sigfrid Stenberg
Snart öppnar Polestar Space i Sverige
Polestar Performance AB
AMAB Hydraul firar 50 år som företag
Amab Hydraul AB
Element Materials Technology kan Mekanisk provning
Element Materials Technology AB
”Utdragen coronakris skadlig för basindustrin”
Industriarbetsgivarna
ABB har fått order för att framtidssäkra Kanthals valsverk
ABB Sverige
Industrins orderingång minskade i april
Svensk Verkstad
HURSAN 500-ton hydraulpress till Ringsvets
Olsons Maskinservice AB
Han är Scanias nya försäljningsdirektör och medlem av Scanias verkställande ledning
Scania CV AB
Viktlöst montage minskar belastningsskador
Skoogs Maskin & Svets AB
Kyocera Unimerco med fokus på mer lönsam produktion
KYOCERA UNIMERCO Tooling AB
Ta nattflyget till månen
HEIDENHAIN Scandinavia AB
Chalmers varslar om uppsägning av 180 anställda
Chalmers Tekniska Högskola AB
LO-ekonomerna: Stora satsningar krävs för att undvika massarbetslöshet
Landsorganisationen i Sverige

Nyheter

3D-utskrifter

den 1 april 2020 10:17 Företagsprofil

HPs 3D-skrivare används för att skriva ut detaljer ritade i 3D-verktyg. Den vanligaste kommersiella användningen inom industrin har varit att snabbt och enkelt skapa prototyper, men den snabba utvecklingen gör att tekniken blir allt mer konkurrenskraftig direkt i serietillverkning. 

Man kan snabbt och billigt skapa prototyper för att säkerställa form och funktion innan man beställer dyra formverktyg.

Utskrifterna byggs upp lager för lager och kan därigenom anta valfria former utan att begränsas av andra metoders begränsningar t.ex. släppvinklar i gjutprocesser eller åtkomstproblem för CNCmaskiner. 

Precis som med SLS-teknik så lägger MJP ut pulver av material med en tjocklek på mellan 0,070,12mm. Men där slutar likheten. Vid nästa steg i processen appliceras två olika vätskor - agenter - via skrivarhuvuden med en upplösning på 1200 dpi. En ”Fusing agent” appliceras där materialet ska smälta samman och en ”Detailing agent” appliceras vid områden som inte ska smälta samman. Därefter tillförs energi i form av värme som får pulvret att smälta där ”Fusing agent” har applicerats. Processen upprepas därefter med ett nytt lager av pulver. 

Vår utrustning HP Jet Fusion 4200, en produktionsskrivare, bygger 4000 cm3/timme, har en byggvolym på 380 x 284 x 380 mm och lagertjocklek ned till 0,07 mm. Formlabs Form 2 har en byggvolym på 145 x 145 x 175 mm och lagertjocklek ned till 0,025 mm.

Vi på Vännäs Verkstads har investerat i HPs nya JetFusion 5210 3D-skrivare för att möta våra kunders behov. Maskinen är den första i Sverige och innebär att vi nästan tredubblar vår produktionskapacitet av 3D utskrivna polyamidartiklar samtidigt som vi kan erbjuda ännu mer konkurrenskraftiga priser.

 

- 3D-scanning
- 2D/3D-laserskärning
- Inmätning
- AutoPOL Bending
- Kantpressning
- Ytbehandling

 

Vännäs Verkstads AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

EUROPAS STÖRSTA LAGERHÅLLARE AV SPECIALLEGERINGAR OCH TITAN
EUROPAS STÖRSTA LAGERHÅLLARE AV SPECIALLEGERINGAR OCH TITAN
• Dagsaktuell lagerlista online • Komplett service-center • Vattenskärning • Vi skickar er order samma dag • Allt material analyseras med spektrometer • Vårt kvalitetsledningssystem uppfyller flygindustrins krav enligt AS9120 • Över 100 års erfarenhet    www.haraldpihl.com    
Sökes: Kunder som vill ha en rostfri och långvarig relation
Sökes: Kunder som vill ha en rostfri och långvarig relation
Nu söker vi dig som ställer väldigt höga krav på dina leverantörers leveranser. Innan beställning vill du få ett underlag som är rätt genomgånget och du har inget emot att dina idéer utvecklas till perfektion av frågvisa projektledare. Du värdesätter långvariga relationer och gillar att bara kunna luta dig..
Universal Robots bjuder in till världens största virtuella mässa om kollaborativa robotar
När den traditionella mässverksamheten i Europa stänger ner bryter danska Universal Robots ny mark med WeAreCOBOTS.Mässan WeAreCOBOTS vänder sig till alla med intresse för de senaste trenderna inom automation och bjuder på expertsamtal, utställningar och demonstrationer av en rad produktnyheter. Värd för expon är den världsledande cobottillverkaren..
AMAB Hydraul firar 50 år som företag
Verksamheten startade egentligen 1949, med tillverkning av traktorvagnar, som utrustades med egentillverkade teleskopcylindrar och en typ av handpump för tippning.En bit in på 1950-talet övergick tillverkningen sedan till lastbilstippar, vilket pågick fram till 1967. Försäljningen av komponenter, hydraulslang, kopplingar, tätningar, ventiler med mera startades 1961..
Premiär för ny industrimässa: Smart Manufacturing
Såg ett stort behov och efterfrågan från branschen av kunskapsutveckling inom ämnet.I februari 2021 lanseras nya mässan Smart Manufacturing på Malmömässan, en mötesplats som för samman leverantörer, branschorganisationer och kunskapsledare med de många tillverkande företagen i södra och mellersta Sverige och Öresundsregionen. MässanLäs..
Okuma Dressing App för automatiserad slipprocess
Effektiv och enkel att använda.Okuma, en världsledande marknadsledare för CNC-verktygsmaskiner och processoptimering, tillsammans med Dr. Kaiser Diamantwerkzeuge GmbH & Co. KG, har utvecklat en ny styrsystemsapp för CNC-program: Okuma Dressing App är en av de mest innovativa slipteknologiernaLäs mer
Lyftverktyg för gängade hål
Tryck in den istället för att skruva.Enorm lyftkapacitet med maximal säkerhet och minimal ansträngning. Halders lyftöglor har etablerat sig som ett pålitligt verktyg när det gäller att lyfta och hålla individuella laster, inte minst tack vare deras ojämförbara enkelhet. När det nu introducerasLäs mer
WEAB i Torsby får ny ägare
Förvärvet sker efter ett flerårigt samarbete.EG Electronics AB, ett bolag inom KAMIC Group, har förvärvat samtliga aktier i WEAB, Wermlands Elektronik AB. Säljare är bolagets verkställande direktör Per Olov Olsén, bolagets tekniske chef Patrik Nygren samt Torsby Bygg och Montage AB. WEAB bedriverLäs mer
Welding Wizard förenklar robotsvetsningen
Yaskawas verktyg Welding Wizard har ett gränssnitt som är överskådligt och användarvänligt. Operatören kan enkelt skapa ett robotarbete och även testköra arbetet för att se att rätt inställningar är gjorda innan svetsningen aktiveras. Vill du veta mer? Är du intresserad av att få mer kunskap om olika sätt att programmera robotar, collaborativaLäs..
Nu flyttar högtryckspumparna till Zander & Ingeström
Från 1 juni 2020 är Zander & Ingeström din nya partner inom högtryckspumpar.Zander & Ingeström tar över högtrycksprodukter, tjänster inom högtryck och de kunniga medarbetarna inom högtrycksteknik från syskonbolaget Christian Berner AB. Dina kontaktpersoner följer med Mats Fredholm, André Hjärpe och Anna Andersson finns kvar förLäs mer
Nytt verktygssystem ökar hastighet och noggrannhet
Dormer Pramet har infört ett snabbväxlingssystem med hög precision för en rad invändiga och utvändiga svarvapplikationer. Den nya polygonkopplingen (PSC) är en spindelinfästning som ger högre produktivitet tack vare minskad ställtid snabbare och mer precis bearbetning och är därför idealisk till flerop.maskiner och CNC-svarvar. Detta uppnås genom en unik..
Standarder för framtidens industri
Fler borde se standarder som en kunskapsspridare och en språngbräda för produktutveckling, menar SEK Svensk Elstandard. Standarder är kända verktyg för att spara resurser vid konstruktion och projektering. De minskar kostnaderna för drift och underhåll. För komplexa system är standarder helt nödvändiga, inte minst för kommunikation. -Det är..
Svagt positivt i fordonsindustrin, men varslen minskar inte totalt
I en enkät gjord av FKG visar fordonsindustrin en liten ökning, dock är framtida varsel ett orosmoln.I den senaste snabbenkäten som FKG-Fordonkomponentsgruppen gjorde till sina medlemsföretag och andra intressenter i måndags den 25 maj så har en svag, men positiv utveckling skett i industrins återhämtning. Så vad visar då trenden enligt enkäten?..
Bygg ihop din egen automationscell
Automationsbyggaren som bygger på principen - Bygg din egen automationslösning kan användaren välja på flera olika tjänster. Elektroautomatik lanserar konfigurator.  Elektroautomatik tar nästa steg i digitaliseringens värld och lanserar en konfigurator. Där kan du som användaren själv bygga ihop din egen automationscell. I..
VI GÖR DIG BÄTTRE
VI GÖR DIG BÄTTRE
Produktion mitt i Småland gör kommunikationen enkel och transporterna korta. Vi tillverkar Dina detaljer med moderna maskiner i både mindre och större serier.  Vi jobbar med de flesta tillverkningstekniker men är experter på skärande bearbetning. Materialet kan vara plast, stål, rostfritt, aluminium eller mässing. Vi är extra duktiga..