Nyheter

Alfa Laval T8 - ny packningsförsedd plattvärmeväxlare

den 16 december 2014 15:46 Företagsprofil

Alfa Laval T8 - energieffektivitet i världsklass. En helt ny packningsförsedd plattvärmeväxlare med unik, enkel design och spännande innovationer.

Alfa Lavals nya packningsförsedda plattvärmeväxlare T8 erbjuder perfekt balans mellan optimal kapacitet, pålitlig prestanda och kompakt storlek. T8 är utrustad med spännande innovationer som Alfa Laval CurveflowTM och Alfa Laval ClipGripTM, och har en unik design med rätvinklig hörninpassning. Alfa Laval T8 sätter en helt ny standard för minimering av kostnader inom uppvärmnings- och kyltillämpningar.

Tack vare de kompakta yttermåtten – den är mindre än en meter hög – och med en anslutningsstorlek på 80 millimeter, är Alfa Lavals T8 den idealiska packningsförsedda plattvärmeväxlaren för HVAC-system i större byggnader. Dessutom är den lämpad i många andra sammanhang, såsom inom hydraulik, metallbearbetning, marin tillämpning, elproduktion, allmän tillverkning, allmän fjärrkyla, motorkylning och halvledarindustrin.

”Den unika och enkla designen hos T8 kombinerar allt det bästa från Alfa Lavals 80 år långa expertis inom packningsförsedda plattvärmeväxlare”, säger Johan Snarberg, Product Portfolio Manager, Alfa Laval.

Extremt effektiv och kompakt
Alfa Laval T8 levereras med Alfa Laval CurveflowTM, ett unikt fördelningsområde som innebär en överlägsen flödesfördelning och ett bättre utnyttjande av tryckfall över det centrala värmeöverföringsområdet. Detta gör att T8 kan konfigureras med färre plattor, vilket resulterar i kompaktare storlek och sänkta underhållskostnader. Energieffektiviteten förbättras tack vare det sänkta behovet av pumpeffekt till följd av lägre tryckfall.

Enkelt och säkert underhåll
T8 är även utrustad med Alfa Laval ClipGripTM för snabb och helt limfri montering. Packningarna sitter kvar under underhållsarbetet, samtidigt som förbrukningen av reservdelar och behovet av tid för packningsbyten minskar.

Pålitlig prestanda under lång tid
Rätvinklig hörninpassning garanterar att plattpaketet i T8 passas in helt perfekt, oberoende av antalet plattor. Det säkerställer pålitliga prestanda och snabbare stängning av enheten efter service.

Världsomspännande service för total trygghet

För att kunderna ska ges möjlighet att hålla utrustningen i toppskick erbjuder Alfa Laval ett omfattande utbud av tjänster under hela produktlivscykeln, från driftstart, support och underhåll till förbättringar och övervakning. Våra globala distributionspartners och
servicetekniker från Alfa Lavals servicecenter säkerställer att kunderna får läglig och tillförlitlig kapacitet – när det behövs och där det behövs.

INSIGHTS-kampanjen
I INSIGHTS-kampanjen på webben hittar du information om alla smarta detaljer de packningsförsedda plattvärmeväxlarna från Alfa Laval har.
www.alfalaval.com/insights

Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande global leverantör av specialprodukter och tekniska lösningar baserade på företagets tre viktigaste tekniker: värmeöverföring, separering och flödeshantering.

Vår utrustning, våra system och vår service bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. Våra lösningar hjälper dem att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier och petrokemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol. Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, i verkstadsindustrin, i gruvindustrin, för hantering av avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.

Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen på den globala marknaden.

www.alfalaval.com

För mer information kontakta
Mattias Arhall
Sales Engineer, Fluids/Engine & Transport & OEM
Alfa Laval Nordic AB
Tel 0708-18 56 45
Mattias.arhall@alfalaval.com

Susanne Bjernalt
Sales Manager, Comfort
Alfa Laval Nordic AB
Tel 0733-97 55 35
Susanne.bjernalt@alfalaval.com

Ulla Risberg
Comunication Project Manager
Alfa Laval Nordic AB
Tel 08-530 656 00
Ulla.risberg@alfalaval.com

Alfa Laval Tumba AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Flexibelt slutet återkopplat system från Festo
Servodrivsteg och servomotor som en enhet. Varje modul passar perfekt ihop med nästa – med ett komplett drivsystem bestående av servodrivsteget CMMT-AS och servomotorn EMMT-AS från Festo möjliggörs fullständig anslutning av hårdvara och mjukvara. Användare kan ta hela drivsystemet med servodrivsteget,Läs mer
Elektroautomatik bir systemintegratör i Robotlyftet
100 miljoner i potten för små- och medelstora tillverkande företag som vill robotisera.Robotlyftet är en storsatsning av regeringen med syfte att främja robotiseringen i svensk industri. Elektroautomatik är en av de medverkande systemintegratörerna som är med och stärker de företag som behöver stöttning med automationstjänster. Fram tillLäs..
Två jätteventiler till ny testanläggning
Askalon har levererat två stora ventiler till Xylems nya testanläggning av stora avloppspumpar i Emmaboda.   - Vi är väldigt nöjda med supporten vi har fått från Askalon, säger verktygskonstruktör Magnus Amnér. Xylem är ett företag inom vattenteknik och har ungefär 17 000 anställda i drygt 150 länder. I Emmaboda tillverkar..
Din Maskin levererar till norsk verkstadsgrupp
Med nära 500 miljoner i omsättning siktar nu norska Stansefabrikken ännu mer mot den svenska marknaden, bland annat fordonsindustrin.Det norska företaget Stansefabrikken i Fredrikstad investerar i en lasermaskin Prima Power Platino Fiber 1530, levererad av Din Maskin. Med mer än 50 års erfarenhet i branschen och kundspecifika lösningar i metall har Stansefabrikken som..
Din Maskin levererar till norsk verkstadsgrupp
Med nära 500 miljoner i omsättning siktar nu norska Stansefabrikken ännu mer mot den svenska marknaden, bland annat fordonsindustrin.Det norska företaget Stansefabrikken i Fredrikstad investerar i en lasermaskin Prima Power Platino Fiber 1530, levererad av Din Maskin. Med mer än 50 års erfarenhet i branschen och kundspecifika lösningar i metall har Stansefabrikken som..
6-skärig konvex konisk pinnfräs
VQ, den senaste serien av pinnfräsar från Mitsubishi Materials har utökats med ytterligare en innovativ ny 6-skärig konvex konisk fullradiepinnfräs, VQT6UR. Den senaste utökningen av sortimentet har specialdesignats för högpresterande finbearbetning av turbinblad i titanlegeringar och för fräsning av andra material från mjukt stål till..
Nytt stångmagasin från Iemca
Det senaste inom teknik i nya MAESTRO® 80 no limits.IEMCA, som tillverkat stångmagasin sedan 1961 presenterar nu det senaste inom teknik i nya MAESTRO® 80 no limits. Detta magasin kan hantera stänger Ø 10 till 80 mm. Tack vare ett antal nya patent kan man nu reducera omställningstiden till ett minimum.Läs mer
Uppnå högtransparent yta med Datrons fräsverktyg
DATRON har tagit fram ett väsentligt lönsammare alternativ för diamantfräsar med sin verktygsserie för bearbetning av Akryl. När man fräser i akrylglas och vill uppnå polerade konturer av högsta kvalitet utan efterbearbetning så har det fram tills nu bara funnits polerfräsar med natur- eller industridiamanter som alternativ och priset för diameter..
Verkstaden i Färjestaden fräser på med ny maskin
Styrkan är fåstyckstillverkning av komplicerade detaljer men tack vare den breda maskinparken står även medelstora volymer på repertoaren.Öländska ZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskin fabrikat MTE modell BF 3200 från Mekana Maskin AB för att kunna öka sin fräskapacitet. Maskinen har en längdrörelse på 3000 mm och..
G A Lindberg växer inom elektroniksegmentet
Indutradebolaget G A Lindberg har förvärvat delar av Edvard Schneidlers verksamhet.Lim- och smörjmedelsleverantören G A Lindberg har förvärvat delar av Edvard Schneidlers verksamhet. Köpet innebär att delar av verksamheten blir en del av G A Lindberg ChemTech AB och därmed stärker G A Lindberg sin position inom elektronikmarknaden. AffärenLäs mer
Ingenjörstrainees automatiserar resningen av midsommarstången
Under sommarlovets första veckor har 20 gymnasieelever från Gävleborg sommarjobbat som ingenjörstrainees på Högskolan i Gävle. Ingenjörstrainee anordnas av Teknikerjakten för fjärde året i rad och tio tjejer och tio killar, som läser andra året på teknik eller natur, får då prova på olika delar av ingenjörsyrket samtidigt som det väcker..
Med två nya maskiner kan verksamheten i Stora Höga utökas
För att möta den ökande efterfrågan behövdes nya maskiner och valet var enkelt.Lichron i Skövde har nyligen installerat två stycken horisontella fleroperationsmaskiner från Hyundai-Wia till Processkontroll Mekaniska AB beläget i Stora Höga utanför Stenungsund. Maskinerna Hyundai-Wia HS5000 och HS6300 har palettstorlek 500x500mmLäs mer
Ett annat projekt avslutat för Madesta-Steel Prefabrication
Ett annat projekt avslutat för Madesta-Steel Prefabrication
Tidigare i år levererade Madesta-Steel Prefabrication cirka 500 ton #prefabricated #steel #plates för Prio Energys nya tankpark i Gafanha da Nazaré, Portugal. Madestas prefabriceringstjänster minskade kostnaden och underlättade tankkonstruktionen, jämnt jämfört med lokala alternativ. ===================================== #premium #steel #prefab..
Återvinningsbar rengöringsvätska för metallbearbetning
Nya Castrol Techniclean XBC för metallbearbetning minskar avfall, förbättrar hållbarhet och bidrar till den cirkulära ekonomin.Castrol, världsledande tillverkare av smörjmedel, har introducerat sin första återvinningsbara serie av högpresterande rengöringsvätskor för metallbearbetning, Castrol Techniclean XBC. Det nya sortimentet gör att..
Brickpack utökar maskinparken
Senaste investeringen är en robotsvetsanläggning.Brickpack har investerat i en svetscell som klarar att svetsa detaljer upp till formatet 1500x1000 mm och 500 kg. Det är en komplettering till befintlig maskinpark för att skapa utökade möjligheter för plåtbearbetning. Investeringen omfattar en FanucLäs mer