Nyheter

Alfa Laval T8 - ny packningsförsedd plattvärmeväxlare

den 16 december 2014 15:46 Företagsprofil

Alfa Laval T8 - energieffektivitet i världsklass. En helt ny packningsförsedd plattvärmeväxlare med unik, enkel design och spännande innovationer.

Alfa Lavals nya packningsförsedda plattvärmeväxlare T8 erbjuder perfekt balans mellan optimal kapacitet, pålitlig prestanda och kompakt storlek. T8 är utrustad med spännande innovationer som Alfa Laval CurveflowTM och Alfa Laval ClipGripTM, och har en unik design med rätvinklig hörninpassning. Alfa Laval T8 sätter en helt ny standard för minimering av kostnader inom uppvärmnings- och kyltillämpningar.

Tack vare de kompakta yttermåtten – den är mindre än en meter hög – och med en anslutningsstorlek på 80 millimeter, är Alfa Lavals T8 den idealiska packningsförsedda plattvärmeväxlaren för HVAC-system i större byggnader. Dessutom är den lämpad i många andra sammanhang, såsom inom hydraulik, metallbearbetning, marin tillämpning, elproduktion, allmän tillverkning, allmän fjärrkyla, motorkylning och halvledarindustrin.

”Den unika och enkla designen hos T8 kombinerar allt det bästa från Alfa Lavals 80 år långa expertis inom packningsförsedda plattvärmeväxlare”, säger Johan Snarberg, Product Portfolio Manager, Alfa Laval.

Extremt effektiv och kompakt
Alfa Laval T8 levereras med Alfa Laval CurveflowTM, ett unikt fördelningsområde som innebär en överlägsen flödesfördelning och ett bättre utnyttjande av tryckfall över det centrala värmeöverföringsområdet. Detta gör att T8 kan konfigureras med färre plattor, vilket resulterar i kompaktare storlek och sänkta underhållskostnader. Energieffektiviteten förbättras tack vare det sänkta behovet av pumpeffekt till följd av lägre tryckfall.

Enkelt och säkert underhåll
T8 är även utrustad med Alfa Laval ClipGripTM för snabb och helt limfri montering. Packningarna sitter kvar under underhållsarbetet, samtidigt som förbrukningen av reservdelar och behovet av tid för packningsbyten minskar.

Pålitlig prestanda under lång tid
Rätvinklig hörninpassning garanterar att plattpaketet i T8 passas in helt perfekt, oberoende av antalet plattor. Det säkerställer pålitliga prestanda och snabbare stängning av enheten efter service.

Världsomspännande service för total trygghet

För att kunderna ska ges möjlighet att hålla utrustningen i toppskick erbjuder Alfa Laval ett omfattande utbud av tjänster under hela produktlivscykeln, från driftstart, support och underhåll till förbättringar och övervakning. Våra globala distributionspartners och
servicetekniker från Alfa Lavals servicecenter säkerställer att kunderna får läglig och tillförlitlig kapacitet – när det behövs och där det behövs.

INSIGHTS-kampanjen
I INSIGHTS-kampanjen på webben hittar du information om alla smarta detaljer de packningsförsedda plattvärmeväxlarna från Alfa Laval har.
www.alfalaval.com/insights

Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande global leverantör av specialprodukter och tekniska lösningar baserade på företagets tre viktigaste tekniker: värmeöverföring, separering och flödeshantering.

Vår utrustning, våra system och vår service bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. Våra lösningar hjälper dem att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier och petrokemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol. Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, i verkstadsindustrin, i gruvindustrin, för hantering av avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.

Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen på den globala marknaden.

www.alfalaval.com

För mer information kontakta
Mattias Arhall
Sales Engineer, Fluids/Engine & Transport & OEM
Alfa Laval Nordic AB
Tel 0708-18 56 45
Mattias.arhall@alfalaval.com

Susanne Bjernalt
Sales Manager, Comfort
Alfa Laval Nordic AB
Tel 0733-97 55 35
Susanne.bjernalt@alfalaval.com

Ulla Risberg
Comunication Project Manager
Alfa Laval Nordic AB
Tel 08-530 656 00
Ulla.risberg@alfalaval.com

Alfa Laval Tumba AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

SmartControl från Castrol
Ny lösning för smartare hantering av metallbearbetningsvätskor.Castrol, en av världens ledande tillverkare av smörjmedel, lanserar SmartControl, ett nytt system som erbjuder automatisk, maskinbaserad övervakning i realtid, samt hantering av vätskor för metallbearbetning. Castrol SmartControl har utvecklats i samarbeteLäs mer
Verkstadstrion startar eget
Med automation och robotlösningar som huvudinriktning startar de om Gemek i Ljusdal och jobben har redan börjat redan trilla in. De senaste åren har maskinerna i verkstadsföretaget Gemeks lokaler i Ljusdal stått stilla. Men nu är det full fart i verkstaden igen. En slipad och erfaren trio från Ovanåker kör igång verksamheten. – Vi gör..
Bränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistik
Nu lanserar Linde Material Handling dragtrucken P250 med ett av framtidens mest lovande energisystem – bränsleceller.   Teknologin erbjuder en rad fördelar, bland annat sänkta kostnader, minimal miljöpåverkan och snabb påfyllning. Infrastrukturen på flygplatser är avgörande för att passagerare och gods ska kunna transporteras på ett..
Ny leverantör av hydraulpressar på den skandinaviska marknaden
Ett imponerande kvalitetsarbete, välutbyggd R&D och stort fokus på industri 4.0 avgörande när Olsons Maskinservice breddar programmet för hydraulpressar med integrerade automationslösningar. Olsons Maskinservice AB har tecknat avtal om att representera Hursans breda pressprogram i Skandinavien och Baltikum. Hursan Press är en ledande tillverkare av hydraulpressar i Turkiet med en..
LaserProFusion-teknologin för verktygsfri formsprutning
EOS högproduktiva teknik gör industriell 3D-printing till en attraktiv lösning för massproduktion med polymerer. Mellan den 16–23 september 2019 går K Trade Fair, den ledande mässan för plast- och gummiindustrin, av stapeln.  Under mässan kommer EOS att presentera sin nya LaserProFusion-teknik, en revolutionerande process för polymerbaserad additiv tillverkning.Läs..
IT-säkerhet i industrisystem
Vägledning för IT-säkerhetsprogram för dem som tillhandahåller tjänster för industriautomation.Ytterligare en del av den internationella standarden IEC 62443 för IT-säkerhet i industriella automationssystem är nu svensk standard. Det är SS-EN IEC 62443-2-4 som handlar om IT-säkerhetsprogram för dem som tillhandahåller tjänster. Den nya delen avLäs mer
Universal Robots lanserar kollaborativ automatiseringscobot med hög nyttolastkapacitet 
Byggd för att göra mer är den idealisk för automatisering av tung materialhantering samt maskinbetjäning. Unverisal Robots nya UR16e, med imponerande 16 kilos nyttolastkapacitet, förstärker kollaborativa robotlösningar och tillför hög nyttolastkapacitet för producenter som önskar påskynda sin automatisering. UR16e kombinerar hög nyttolastkapacitet med..
Danobat förvärvar nederländska Hembrug
Företagens expertis inom slipning och hårdsvarvning utlovar nya banbrytande erbjudanden. Maskinverktygstillverkaren Danobat tillkännagav på måndageftermiddagen förvärvet av nederländska Hembrug Machine Tools. Förvärvet tillkännagavs på plats på verktygsmaskinmässan EMO i Hannover. Danobat är marknadsledande inom..
Dunderstart för svenska VBN Components på EMO
På måndagen vann Uppsalaföretaget MM Maschinenmarkts innovationspris.Nu har vinnarna utsetts för tyska MM Maschinenmarkts innovationspris på EMO i Hannover, en av världens största verktygsmaskinmässor. Den 16 september gick prisceremonin av stapeln och VBN Components segrade i kategorin additiv tillverkning, med sin 3D-printadeLäs mer
Ny leverantör av hydraulpressar på den skandinaviska marknaden
Ett imponerande kvalitetsarbete, välutbyggd R&D och stort fokus på industri 4.0 avgörande när Olsons Maskinservice breddar programmet för hydraulpressar med integrerade automationslösningar. Olsons Maskinservice AB har tecknat avtal om att representera Hursans breda pressprogram i Skandinavien och Baltikum. Hursan Press är en ledande tillverkare av hydraulpressar i Turkiet med en..
Mitsubishi öppnar teknikenter
Ett tekniskt center för utbildning och teknik för lösningar inom skärande bearbetningar. Mitsubishi Materials har öppnat ett nytt teknikcenter - MTEC (Mitsubishi Technology & Education Center) nära Stuttgart, Tyskland. Det nya centret är inrymt i en modern tvåvåningsbyggnad och invigdes officiellt med en öppningsceremoni i juni 2019. MedLäs mer
Första vändskärsborret för håldjup på 7xD
Nya borret från Sandvik Coromant visas på EMO i hall 5, monter B06. Borret CoroDrill® DS20 från specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant är det första vändskärborrskonceptet som kan tillverka hål med ett djup på upp till 7xD. Borret, där kroppen och skären har helt ny design, ger användarna..
Världens första kategori 5 lyftbord i standardutförande
Kategori 5 är den tuffaste klassificeringen av lyftbord enligt lyftbordsstandarden SS-EN 1570-1, och innebär att produkten har en livslängd på mer än 512 000 cykler med full märklast.Två år av hårt arbete och testkörningar är äntligen över. Nu lanserar EdmoLift världens första hydrauliska kategori 5-lyftbord i standardutförande, HDL 2000. –..
Verkstaden investerar i ännu en DMG MORI
Valet var enkelt.Tramek AB i Karlshamn är ett mindre verkstadsföretag som är inriktat på att rationellt tillverka mekaniska produkter i enstaka enheter eller mindre serier. Idag arbetar TRAMEK som partner och problemlösare till företag inom olika sektorer som ex. stål-Läs mer
LMV AB Investerar i en Okuma
Ökar effektiviteten och förbättrar logistikflödet.Lidköpings Mekaniska Verkstads AB har fokus inom skärande bearbetning med extremt fina toleranser. Tillverkning sker av produkter av större och mindre dimensioner i begränsade serier. Kunderna finns främst inom maskin-, fordons- och försvarsindustrin. EnLäs mer