Nyheter

Anders Wahlquist ny VD i Wahlquists Verkstäder

den 30 januari 2011 09:15

AB Wahlquists Verkstäder genomför ett VD-byte. Ny VD blir Anders Wahlquist som efter 4 år som styrelsemedlem blir Verkställande Direktör.

Andres Tamm lämnar därmed befattningen som VD. Efter närmare 5 år som VD har Andres Tamm beslutat att lämna Wahlquists för att ägna sig åt nya utmaningar. Vi önskar honom lycka till.

-          Wahlquists Verkstäder har precis som de flesta verkstadsföretag gått igenom finanskrisen. Konjunkturen har nu vänt uppåt och vi har nu en tydlig målsättning kring tillväxt under lönsamhet. Konjunkturen arbetar nu för Wahlquists och att fortsatt utveckla koncernen, säger Anders Wahlquist.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Anders Wahlquist, tel 0708-230101

Stig Holm, Ordförande i Wahlquists Verkstäder, tel 070 660 90 60

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Trucksäkerhet: Roterande förarplats gör trucken till en favorit
När Holmen Paper AB investerar i truckar till pappersbruket i Braviken utanför Norrköping är Hyundai med roterbar förarplats en självklarhet.På pappersbruket finns tre Hyundaitruckar i arbete sedan lång tid och ännu en levereras inom kort. Bland truckförarna är Hyundai en favorit. Den roterbara förarplatsen är en av anledningarna – det är en funktion som..
Familjeföretaget satsar för framtiden
Investerar i en av marknadens nyaste slipmaskiner som nära dubblar kapaciteten och nu siktar man på fler kunder inom svensk stål- och verkstadsindustri.Familjeägda Verktygssliperiet Sliptjänst AB i Norrköping fortsätter att satsa framåt. Sommaren 2018 investerade företaget i en Loroch 850 Solution för slipning av hss-kapklingor, segment-, friktion- och..
Norelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvar
Från lätt till tungt, från lätt till besvärligt, norelems utbud av lyftkomponenter ger en säkrare lastbärande hantering på arbetsplatsen.I alla kontors eller industriella miljöer är säker, bekväm lyftning och transport ett krav för medarbetarnas hälsa och säkerhet. Riktlinje 2006/42/EC anger att komponenter och konstruktioner som väger mer än 20 kg..
Nya fiberlasermaskiner från Durma
Durma tillverkar årligen 9000 plåtmaskiner i 11 olika produktområden. I år har man bla lanserat fiberlasermaskiner från 1kW upp till 10 kW även med dubbla skärhuvuden samt DURMA Cloud som håller koll på alla parametrar vart du än befinner dig. Läs mer om nya fiberlaser och rörlaserskärmaskiner från Durma:  FiberlasermaskinLäs mer
Vi är redo för era plastkomponenter!
Vi är redo för era plastkomponenter!
Vi är redo för era plastkomponenter!
Nu byter Miltronic namn till LAPP!
Nu byter Miltronic namn till LAPP!
Nu byter Miltronic namn till LAPP! Vi kommer helt enkelt heta vad vi redan varit i många år. Det är på tiden!
Digi-Pas digitala mätutrustningar finns hos Chuckcenter.
Digi-Pas digitala mätutrustningar finns hos Chuckcenter.
Med Digi-Pas digitala mätutrustningar väger du snabbt och enkelt in din bearbetningsmaskin eller där du behöver mäta nivellering, vinkel och vibrationer. Resultatet ser du i instrumentets färgdisplay, eller direkt i appen i din smartphone. Du kan även koppla upp dig direkt till din dator genom USB eller Bluetooth. Digi-pas finns i ett antal..
När Richardssons Verktygsservice utökar maskinparken är valet enkelt
-Vi tillverkar verktyg av mycket hög kvalité och kan enbart använda oss av marknadens absolut bästa leverantörer, säger vd Niklas Eidersjö. Richardssons Verktygsservice AB i Västervik är Skandinaviens största tillverkare av formverktyg för pressgjutning. Företaget är inne i en period av hög tillväxt och man har under de senaste åren gjort stora..
Flyg- och rymdindustrin ger nya affärsmöjligheter för svenska leverantörer
20.000 nya flygplan beräknas byggas de närmaste 20 åren. Det innebär många nya affärsmöjligheter, men hur blir man leverantör till rymd och flyg?Aerospace Cluster Sweden tänker svara på det under Elmia Subcontractor. Flyg- och rymdbranschen växer både i Sverige och globalt. Det kommer att byggas många nya flygplan världen över och rymdbranschen växer med..
Nermans Märksystem först i Norden med nytt program bläckstråleskrivare
Ny kombination av bläck och patroner som premiärvisas på Scanpack.Nermans Märksystem har fått möjlighet att som enda representant i Norden visa ett nytt komplett produktprogram med bläckstråleskrivare. Tekniken är välkänd men kombinationen av bläck och patroner är företaget först att lansera. Därför kommer vi att låtaLäs..
VBN Components firar 10 år av materialutveckling
VBN Components firar 10 år av materialutveckling
    PRESSMEDDELANDE 15 oktober 2018   VBN Components firar 10 år av materialutveckling   Metalliska material med enastående egenskaper. Detta har drivit Uppsalaföretaget VBN Components sedan starten. Idag ser man tillbaka på hårt arbete och otaliga försök som lett till patenterade legeringar med unik prestanda. Mitt i finanskrisen..
Nyinvigning för verktysföretaget
Dorato Tools satsar för framtiden med nybyggda lokaler och rekrytering.Dorato Tools är en rikstäckande leverantör av verktyg för skärande bearbetning. På produktprogrammet står bland annat ett komplett program av hårdmetallverktyg och hållare för svarvning, fräsning och borrning från ZCC Cutting Tools, ett heltäckande programLäs mer
Senaste sorterna för löstoppsborr ökar livslängden på verktyg
CoroDrill® 870 från Sandvik Coromant får tre nya sorter.Sandvik Coromant, specialisterna på skärverktyg och verktygssystem, lanserar tre nya sorter för den populära borren CoroDrill® 870 med utbytbar spets. GC4344, GC3334 och GC2334 har utvecklats för att ge betydligt bättre verktygslivslängd och mer förutsägbaraLäs mer
Välj FLATCOM för automatisering
En CNC-maskin som enkelt kan anpassas för en mängd automatiseringsbehov.FLATCOM CNC-maskin är uppbyggd i moduler med hög användarkomfort avsedd för en mängd automatiseringsbara utmatningar och användningar. FLATCOM basen är stabilt aluminium-stål-stativ med linjärenheter. Linjäraxlarna har glappfri kulmutterdrift och..
Ny säljare på MaskinFransson
Övertar distriktet södra Sverige.Gustav Lewinson har sedan den 1 oktober har börjat som ny area sales manager för distriktet södra Sverige hos MaskinFransson. Han tar över efter Niclas Mårtensson, som efter 13 års anställning nu har valt nya utmaningar på Yaskawa Nordic. Gustav harLäs mer