Nyheter

Svenska verkstadentreprenörerna som kan bli världens främsta
AQ Group AB
Svensk Presshärdning investerar 40 miljoner för framtiden i Överum
Väderstad AB
Smart Connected Assembly från Atlas Copco
Atlas Copco Industrial Technique AB
Yaskawa-rekord för Evomatic
Evomatic AB
Örebro universitet viktig del i regeringens miljonsatsning på Artificiell Intelligens
Örebro Universitet
Mazak’s nya fabrik i Inabe har slagit upp portarna!
Ravema AB
Stålproduktionen ökar
Jernkontoret
Småindustri i större skala är smart industri
Svensk Verkstad
Volvo Cars Tech Fund investerar i fordonssensorföretaget Luminar
Volvo Personvagnar AB
Mekanotjänst och Arbetsförmedlingen inleder unikt samarbete kring integration
Mekanotjänst i Ljusdal AB
Teknikpris till ingenjörer på Volvo CC
Volvo Construction Equipment AB
Omfattande mängder marknadsbaserad vindkraft kommer att byggas i Finland
Wärtsilä Sweden AB
Grundarna av AQ Group blev delad tvåa i världsmästerskapen i entreprenörskap
AQ Trafo AB
Proplate – vältränad stålspelare med tung agenda
Proplate Oxelösund AB
Grönt koks ska ge grönt stål i Höganäs
Höganäs AB
Saab får beställning på ytterligare för GlobalEye värd 345 miljoner
Saab AB
TL MaskinPartner är nu Masentia
Masentia AB
Volvo Cars vill använda minst 25 procent återvunnen plast i varje ny bil från 2025
Volvo Personvagnar AB
SKF lanserar ett kraftfullt lagerberäkningsverktyg som snabbar på designprocessen
SKF Sverige AB
Nu ska stålproduktion bli mindre hälsovådlig
KTH Kungliga Tekniska Högskolan

Nyheter

CFO 4.0 - tillverkningsindustrins nya ekonomichef

den 11 juni 2018 05:18 Företagsprofil

Ny forskning från Siemens Financial Services har identifierat de nyckelkompetenser som den nya generationens ekonomichefer inom tillverkningsindustrin, även kallade “CFO 4.0”, behöver.

Siemens Financial Services (SFS) har släppt en ny forskningsrapport som beskriver begreppet ”CFO 4.0” – den nya generationens ekonomichefer inom tillverkningsindustrin. Rapporten visar att en karaktäristisk CFO 4.0 har fördjupade och övergripande kunskaper

Läs mer

Siemens AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Reportage

Proplate – vältränad stålspelare med tung agenda
Företaget går som tåget, de 95 anställda är snart över 100. Proplate är en vital del i en stor bolagsfamilj med sin huvudsakliga verksamhet i Oxelösund. – Vi har egen port in till SSAB, så logistiken är utmärkt, säger vd Max Björk på den där värmländskan som gör att man förväntar sig en rolig historia när somLäs mer
Småindustri i större skala är smart industri
Svenskt entreprenörskap, svensk kreativitet och den svenska platta organisationen. Det är receptet för framgång. Just med de egenskaperna har många företag vunnit framgång. Även om tankarna ofta går till IT-relaterade ”start-ups” är det samma recept inom stora delar av industrin. Tyvärr är tillverkningsindustrin investeringstung, vilket begränsar..
Ordentlig snurr på maskinerna i Landskrona
Efter att CAM installerades har man kortat ner programmeringstiderna och samtidigt kunnat skapa mer effektiva verktygsbanor vilket frigör maskintid.Netmilling AB i Landskrona grundades 2002 och ingår idag i en koncern där Detego AB står som ägare. Andra företag som ingår i koncernen är bl a RFR Solutions i Landskrona. Netmilling har på senare år..
När Formkon miljonsatsar är tyska bilindustrin först ut
Företagets vässade teknik för prototypframställning lockar bilindustrin.Formkon A/S, ett danskt bolag med huvudkontor i Skive, är specialister på framställning av prototyper i aluminium och magnesium. Efter att ha investerat mer än 7 miljoner danska kronor i den nya processen är företaget nu klart att börja använda gipsgjutningLäs mer
Smartare mätning i smartare fabriker
Den digitala revolutionen ger oss smartare fabriker, smartare maskiner och smartare produktionsprocesser. Inte oväntat blir även mätmetoderna smartare och dessutom en alltmer integrerad del av processen.Ni som besökte Control-mässan i Stuttgart förra året fick ta del av den senaste tekniken inom mät- och kontroll-området. Men nu har ytterligare ett år gått..
Nu har 4000 rostiga järnbultar ersatts med höglegerade från Sandvik
Målet är att bevara skeppet Vasa i 1000 år.Den 8 maj byttes den sista gamla järnbulten på skeppet Vasa inom ramen för ett forskning- och utvecklingsprojekt mellan Vasamuseet och Sandvik. Efter sju års arbete och över 4000 byten av rostiga järnbultar till specialkonstruerade höglegerade bultarLäs mer
En miljard Mapress tillverkade
Frågan är om Gunnar Larsson från värmländska Molkom, ens hade vågat drömma om att hans uppfinning skulle bli så revolutionerande, när han konstruerade den sinnrika och tidsbesparande pressmetoden, på 50-talet? VVS-företaget Geberit har passerat en viktig milstolpe. Den Mapresskoppling som får nummer 1000 000 000 har precis producerats – och tillverkningen av den populära..
Tog isär en golfvagn och fick idéen till en elmotordriven rollator
Historien bakom beactive +e börjar faktiskt på golfbanan.   Siegfried Herrmann och hans son Peter Herrmann fick en dag idéen att mer i detalj studera en motordriven golfvagn. Kort sagt så plockade de ner vagnen i sina beståndsdelar. Anledningen var att de diskuterat en möjlig konstruktion hos en ny typLäs mer
Virtuell svetsning kan bli lyft för utbildning
Virtuell svetsning – i princip att svetsa med VR-glasögon – kan få stor betydelse både för utbildning och för hela branschen. Virtual welding visades på den internationella mässan Schweissen & Schneiden i Düsseldorf i september. – Det här är ju en teknik som förekommit några år, men som egentligen inte varit tillräckligt mogen förrän..
Att ta in en exjobbare kan vara en riktig win-win
Mirandas och Jonathans exjobb handlar om att effektivisera produktionen med hjälp av effektivare dataanvändning och snabbare informationsflöden.– Vi har fått med oss många bra erfarenheter från detta samarbete. Det är verkligen en win-win-situation där vi som företag kan bidra till att studenterna når sina mål, samtidigt som vi får chans att testa nya..
addAI ska göra AI människovänligt
Utvecklingen av artificiell intelligens har tagit fart på allvar. Men hur påverkas samhället av smarta algoritmer och AI? Avancerade algoritmer appliceras på stora datamängder vilket skapar en explosion av ny funktionalitet. Samtidigt ställs många filosofiska frågor på sin spets. Vilka beslut kan en algoritm fatta om mig som person? Hur ska vi förhålla oss..
Banbrytande samarbete mellan Volvo Trucks och Volvo Cars
Volvo Trucks molntjänst Connected Safety gör att Volvolastbilar och Volvobilar kan varna varandra vid farliga trafiksituationer. Så här fungerar det.För första gången tillåter två oberoende fordonstillverkare att deras bilar och lastbilar delar trafikinformation i realtid för att undvika faror. Volvo Cars lanserade Connected Safety för personbilar under 2016..
Digitalisering - Hur ska industrin möta utmaningarna?
Ökad digitalisering ställer nya krav på svenska industriföretag och de som hänger på trenden har mycket att vinna.Behovet av en ökad digitalisering ställer nya krav på svenska industriföretag. De industrier som inte är rustade att möta utmaningarna med en mer automatiserad och datadriven verksamhet riskerar att förlora i konkurrenskraft. För de industrier..
addAI ska göra AI människovänligt
Utvecklingen av artificiell intelligens har tagit fart på allvar. Men hur påverkas samhället av smarta algoritmer och AI? Avancerade algoritmer appliceras på stora datamängder vilket skapar en explosion av ny funktionalitet. Samtidigt ställs många filosofiska frågor på sin spets. Vilka beslut kan en algoritm fatta om mig som person? Hur ska vi förhålla oss..