Nyheter

CFO 4.0 - tillverkningsindustrins nya ekonomichef

den 11 juni 2018 05:18 Företagsprofil

Ny forskning från Siemens Financial Services har identifierat de nyckelkompetenser som den nya generationens ekonomichefer inom tillverkningsindustrin, även kallade “CFO 4.0”, behöver.

Siemens Financial Services (SFS) har släppt en ny forskningsrapport som beskriver begreppet ”CFO 4.0” – den nya generationens ekonomichefer inom tillverkningsindustrin. Rapporten visar att en karaktäristisk CFO 4.0 har fördjupade och övergripande kunskaper

Läs mer

Siemens AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Reportage

I huvudet på en produktutvecklare i Ljungby
I dag har åtminstone en miljon småhus en värmepump, men hur kommer framtidens värmepumpar att se ut och hur klimatvänliga kan de bli? – De flesta konsumenter letar efter en luftvärmepump som kombinerar det bästa när det gäller besparing, miljö och design, säger Joachim Carlsson, utvecklingschef på CTC. Med nya enklare sätt att både välja..
Närmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknik
Arrangörerna är jättenöjda och så här tyckte utställarna och besökarna.I torsdags avslutades Scanautomatic och ProcessTeknik på Svenska Mässan i Göteborg. -Vi känner oss jättenöjda! Utställarna visade många nyheter och seminarierna tog upp aktuella ämnen, något vi fått mycket uppskattning för av utställare och besökare.Läs mer
Nu öppnar dörrarna till Scanautomatic och Processteknik
När parallellmässorna Scanautomatic och ProcessTeknik genomförs 9–11 oktober är det som vanligt två genomarbetade och kunskapsspäckade mässor med ett tydligt fokus på digitalisering och ett gediget – och till och med förstärkt – seminariepaket. För Pia Nyzell, tidigare affärsansvarig - i år Senior Adviser, är det ett väldigt ovanligt event. Det är nämligen..
Krönika: En rysare för den strategiska planen?
Förhoppningsvis har varje företag sin tydligt formulerade strategi som sträcker sig lite längre än bara över en orolig höst. -”Det enda vi behöver är stabila förutsättningar”, ungefär så kan svaret vara på frågan om vad som är viktigast för företags och branschers utveckling. Skulle det ha kunnat vara ditt svar? I så fall kan det bli..
Nu börjar Finlands svar på Subcontractor
För svenska underleverantörer som vill vidga sina affärer österut är Alihankinta i finska Tammerfors den självklara mässan att delta på.Alihankinta betyder underleverantör på finska. Det är alltså Finlands motsvarighet till Elmia Subcontractor och är på samma sätt en årlig mötesplats för i första hand finska..
Kopplingslösningar från CEJN löste två problem hos Kärcher
I Tranås har Kärcher-gruppen sin utveckling av produkter mot offentlig sektor. Kärcher är en välkänd global leverantör av effektiva, resursbesparande rengöringssystem och företaget har mer än 11.000 anställda i över 60 länder. I södra delen av Sverige ligger Tranås, en liten stad där du hittar Kärcher-Belos, ett..
Effektiv elektronikylning viktigt för världsledande robottillverkare
Krånglar en fläkt i ett kontrollskåp kan en hel industrianläggning stanna, det är något som Wemo Automation i småländska Värnamo är väl medvetna om.   Inom många industrisegment sker idag en allt snabbare automatisering. Det är en trend om pågått i många år, och för att kunna automatisera krävs det mycket elektronik. Det gäller inte minst i..
AMB bäddar för svenska besökare
När AMB Stuttgart den 18 september slår upp portarna för en fem dagar lång mässa står svenskarna först i kön.Det är i alla fall mässarrangörernas förhoppning att det svenska inslaget ska vara mer påtagligt än tidigare, även om svenskarna i allt högre grad har fått upp ögonen för AMB på senare år.– Det är årets viktigaste..
Bakom kulisserna hos morgondagens värmepumpar
De har ett stolt arv att föra vidare. CTC var först i världen med värmepannor med inbyggd varmvattenberedning och först att lansera värmepumpar för luft/vatten i stor skala på svenska marknaden.   – Framtiden för värmepumpar ser ljus ut. Men förändringar i samhället, framförallt digitaliseringen, ställer nya krav på våra produkter..
Stor kundstudie utvecklade kapslingssystemet VX25
Sedan lanseringen för nitton år sedan har Rittal sålt åtskilliga miljoner av kopplingsskåpet TS 8. Nu kommer uppföljaren som kunder världen över bidragit till.   Rittal har sålt många miljoner TS 8 och har etablerat detta kapslingsystem med golvskåp som marknadsledande. Nu kommer en helt ny modell, VX25-systemet, som dragit nytta av alla tidigare fördelar och mer..
Ny säkerhetsfunktion på högtryckskopplingar förbättrar säkerheten
-CEJNs nya säkerhetslåsning låter mig fokusera på mitt jobb istället för att oroa mig för de verktyg jag använder, säger vindkraftteknikern Jonas Norrman.   Jonas Norrman, vindkrafttekniker vid Connected Wind Services, älskar sitt jobb. Han beskriver det som ett fritt liv och gillar det faktum att han behöver vara skicklig på många saker: mekanik, styrsystem och..
IMTS i Chicago - Where Dreamers & Doers connect
Allt är större i Amerika - 117 länder i möts under samma takAllt är större i Amerika.Det är en gammal klyscha. Men det stämmer ofta dessutom. IMTS i Chicago är till exempel jättestor – omkring 130 000 kvadratmeter. Där samsas närmare 2 500 utställare från 117 länder för locka upp emot 120 000 besökare.En hel delLäs mer
Smart automation även för bryggeribranschen
Rockwell Automations nya FactoryTalk-bryggerilösning hjälper bryggerierna att standardisera och autmatisera för att bibehålla sin konkurrenskraft. Bryggerier som vill lyckas på dagens mättade marknad måste hantera risk, kvalitetssäkra, hålla ned kostnaderna och minska ineffektiviteten i driften. Rockwell Automation och McRae Integration har samarbetat för att..
110 procent Flemming Hjort
Det är maskinföretaget Masentias nya slogan. Ägaren Flemming Hjort förklarar i en intervju med Svensk Verkstad.Flemming Hjort, vd, Masentia AB110 % Maskinsäljare 110% Flemming Hjort står det på kavajslaget. Det är Masentias, nya slogan. – En undersökning har visat att vi är en mycket god leverantör. Det är vi till 100 procent. Men vår ambition är..
Generationsskiften - Ett akut problem
40 procent av Sveriges småföretag har en företagsledare som är äldre än 55 årHela 40 procent av Sveriges småföretag har en företagsledare som är äldre än 55 år. Om ditt företag ska må gott i ett längre perspektiv behöver du ha en realistisk framtidsplan eftersom ett generationsskifte tar tid. Många företagare skjuter på..