Nyheter

Nu finns CoroPlus®-lösningar i Mastercam®
Nya Mastercam® 2018-versionen integrerar CoroPlus® från Sandvik Coromant.Som ett led i arbetet att förbättra effektiviteten och kvaliteten inom CAM-operationer, har CoroPlus® ToolLibrary och PrimeTurning™-metoden från Sandvik Coromant integrerats i Mastercam® 2018. CoroPlus-sviten med uppkopplade lösningar från Sandvik CoromantLäs mer
Nya mässor ansluter till Elmias produktionsmässor 2018
2016 skapades en stark gemensam arena för den svenska tillverkningsindustrin, nu tillkommer nya tillverkningsområden och bildar nya mässor på Elmia.2016 var första gången för de fyra parallella produktionsmässorna. Under fyra dagar genomsyrades de av affärer, framtid och rekordstora besökarsiffror. 2018 är det dags igen, så se till att boka in datumen..
Räkna med Dormer på EMO 2017
Det är första gången som bolaget ställer ut på EMO i Tyskland efter fusionen 2014 mellan Dormer Tools producent av roterande skärande verktyg och Pramet Tools, heltäckande inom vändskärsverktyg. Dormer Pramet, producent av skärande verktyg till industrin, kommer att bygga mer än bara en monter på EMO mässan i Hannover 2017 (18 – 23 september). Trots att det är en..
Varsel i Gagnef
28 berörs när tillverkningen flyttas till Polen.3M i Gagnef planerar att flytta en del av tillverkningen till sin anläggning i Polen. Går förslaget igenom berörs 28 anställningar. Det rapporterar SVT Dalarna. Totalt varslas 11 anställda om uppsägning och även 17 bemanningsanställda berörs. Idag arbetarLäs mer
Ännu en miljardorder till SAAB
Det svenska försvars- och säkerhetsföretaget ska leverera försvarsutrustning för över en miljard kronor till en armé i Europa.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från den schweiziska federala upphandlingsmyndigheten för försvarsmaterial, armasuisse, om att leverera nästa generations lätta pansarvärnssystem, NLAW,..
SSAB, LKAB och Vattenfall bildar Joint Venture-bolag för fossilfritt stål
Bolaget ska hitta en tillverkningsprocess för stål som inte släpper ut koldioxid – utan vatten, ett viktigt initativ för att nå ett fossilfritt Sverige år 2045.SSAB, LKAB och Vattenfall meddelar idag att man har bildat ett Joint Venture-bolag för att fortsätta driva initiativet HYBRIT framåt. De tre företagen kommer att äga en tredjedel var av bolaget, som ska verka..
Godkända för exteriöra fordonskomponenter
Martin Lidstrand och Jeremiah Dutton är ensamma i världen med sin miljövänliga biokomposit. – Vi vill skapa världens bästa biokomposit, säger Jeremiah Dutton. Jeremiah Dutton och Martin Lidstrands gemensamma ambition är att förbättra världen. För tre år sedan bestämde de sig för att satsa helhjärtat på biokomposit-branschen. –..
Fordonskoncernen Geely valde Göteborg för europeisk storsatsning
Kompetensen i det västsvenska fordonsklustret blev avgörande för kinesiska fordonskoncernen Geelys beslut att bygga sitt europeiska innovationscenter på Lindholmen Science Park i Göteborg. För satsningen byggs en ny fastighet på mellan 70 000 och 80 000 kvadratmeter med plats för mer än 3 500 personer.I närvaro av Sveriges statsminister Stefan Löfven och Geelys styrelseordförande..
Dormer byter logotyp
Dormer Pramet lanserar en uppdaterad design av Dormer logon – varumärket som identifieras med sitt breda sortiment av roterande skärande verktyg. Företaget har två globala varumärken: Dormer, som representerar sortimentet av roterande skärande verktyg i HSS och solid hårdmetall för applikationer inom borrning, fräsning och gängning samt Pramet, som..
Laholmstillverkare uppköpt
Verksamheten kommer under sommaren att flyttas till Huskvarna.Osborn International AB förvärvar per den 1 juli det Laholmsbaserade bolaget Björn Lindsjöö AB:s tillverkning av flexibla slipband. -Förvärvet stärker vårt totala erbjudande till kunderna inom mekanisk ytbearbetning. Vi är redan ledande inom borstgradningLäs mer
Göteborgsföretaget levererar när Domsjö Fabriker investerar
På leveranslistan står packmaskin, robotpalletering och sträckhuvsutrustning. Teknikföretaget Christian Berner AB levererar packmaskin, palletering och sträckhuvsutrustning för lignin till Domsjö Fabriker AB i Örnsköldsvik. Lösningen bidrar till att Domsjö Fabriker nu kan leverera lignin till de kunder som behöver leveranser iLäs mer
Då kommer Volvo att ha självkörande bilar till försäljning
Här är nya samarbetet som ska öka farten.Volvo Cars, Autoliv, världsledande företag inom bilsäkerhet och NVIDIA, ett Al – artificiell intelligens - och visuellt databehandlingsföretag, går samman för att utveckla avancerade system och mjukvara för självkörande bilar. De tre företagen kommerLäs mer
Smarta textilier nästa tillväxtraket inom industrin
Det handlar inte om områden som traditionellt förknippas med textil, utan det handlar till exempel om vävda kolfiber till flygplans- och bilindustrin samt byggbranschen.   Nu kraftsamlar Högskolan i Borås, Borås Stad och Västsvenska Handelskammaren med att låta samarbetspartners exemplifiera potentialen i vad man kan göra med smarta..
Ledande tillverkare av tunga lastbilar väljer Concentric
Ordervärdet uppgår till 65 miljoner kronor.En ledande global tillverkare av tunga lastbilar har nyligen valt ut Concentric AB för att tillverka motorpumpar för styrsystemet på deras nästa generations kommersiella fordon. Produktionen påbörjades under andra kvartalet 2017 och förväntas nå mognaLäs mer
Blir din nästa kollega en robot?
Redan idag arbetar robot och människa sida vid sida och utvecklingen går snabbt framåt. Vilka möjligheter finns och hur tillvaratar vi de tekniska framstegen för att främja arbetshälsan? Mouna Esmaeilzadeh, läkare och hjärnforskare, sätter ramarna för hälsorobotik och robotens betydelse för vår arbetshälsa på AFA..
Ny avstängningsventil för modulärt montage
SMC har tagit fram VP500/700, en ny serie elstyrda avstängningsventiler med avluftning, utan mjukstartsfunktion, för modulärt montage.  Luftberedningsenheter är i många fall försedda med mjukstartsventiler för mjuk uppstart och avluftning av det pneumatiska systemet. Vissa system kan eller behöver inte mjukstartas beroende på systemets utformning, exempelvis..
Familjeföretaget från Väderstad utökar tungt produktprogram
Till hösten förstärks vältsegmentet, genom att utrusta den kraftiga 12,3 meter breda välten Rexius 1230 HeavyDuty med CrossBoard Heavy. - Vi upplever en ökad efterfrågan, där allt fler lantbrukare önskar utföra en tyngre vältning under höst och vår, säger Bo Stark, Försäljningschef för Norden på..
Melicon får uppdrag av Norrköpings Hamn
Sverige går på högvarv och allt högre krav ställs på effektiva, hållbara containertransporter. Norrköpings Hamn AB är inget undantag.I Norrköpings Hamn arbetar man hårt för att säkerställa en effektiv containerhantering till gagn både för svensk industri, personal och regionen. Nu rustar Norrköpings Hamn för ett effektivt flöde i en..
Nominera en tekniker!
Nu börjar sökandet efter Årets Tekniker och Årets tekniker – Tekniklöftet 2017.Teknik är det mänskligaste som finns. För att visa just detta delar Handelskammaren, i samarbete med Alfa Laval, Beijer Electronics, Bona AB, Chefspoolen, Deloitte, Höganäs, Moll Wendén, SEB, TePe Munhygienprodukter AB och Trelleborg AB, varje år ut ettLäs mer
Varsel i Västervik
Företaget ser en minskad försäljning till stålindustrin.3M i Västervik varslar 20 personer om uppsägning. Bakgrunden är en minskad försäljning av slipskivor som används inom stålindustrin. Det rapporterar P4 Kalmar. – Vi har en stark tro på den verksamhet som finns i Västervik och de produkter som finns här,Läs mer