Nyheter

Easy Systems och WMH startar samarbete rörande profilsystem på den svenska marknaden.

den 31 juli 2012 07:48 Företagsprofil

Easy Systems Svenska AB är numera svensk representant för WMH´s sortiment av aluminiumprofiler och tillbehör. Easy Systems skall lagerföra, bearbeta och montera systemet från egen verkstad i Helsingborg. Systemet är kompatibelt med de vanligast förekommande sortimenten på den svenska marknaden.

Easy Systems Svenska AB är sedan några år tillbaka svensk agent för Easy Conveyors sortiment av bandtransportörer, rullbanor och kedjetransportörer.
Nu utökar man sitt sortiment genom att även sälja aluminiumprofiler och tillhörande tillbehör framför allt avsett för maskinbyggnad. Profilerna finns i olika tvärsnitt och med tillhörande komponenter som spårmuttrar, vinklar och ställfötter.
"- Vi är väldigt glada för att få jobba med en så stor och välkänd leverantör som WMH på det här sortimentet" säger Anders Skjöld på Easy Systems. "- WMH har en stor erfarenhet av att arbeta med den här typen av produkter via sina agenter och har även en väl fungerande logistik" fortsätter han. " - Vi håller på och bygger upp vårt lager i Helsingborg och kommer här också att berbeta och montera sortimentet. Vidare håller vi också på att lansera en webbutik med delar av sortimentet" avslutar Anders.

Easy Systems Svenska AB representerar Easy Conveyors sortiment bestående av Bandtransportörer, Rullbanor, Modulkedjetransportörer och Plastkedjetransportörer i både aluminium och rostfritt stål. Easy Conveyors är specialiserade på hantering av styckegods. Alla lösningar kan enkelt och snabbt konfigureras och laddas hem på vår hemsida med fullt 3D stöd och utan krav på registrering.

Easy Systems representerar även följande tillverkare:
-
VETTER, minitransportörer med inbyggda 24v DC motorer.
-
BEST Conveyors, transportörer för stora godsvolymer vid t.ex. logistikcenter eller terminaler.
-
WMH, aluminiumprofiler och tillbehör för maskinbyggnad.

För mer information kontakta Anders Skjöld på tel 010-2093311, eller besök hemsidan
www.easysystems.se.

Easy Systems Svenska AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Götene Ufo AB investerar i maskinparken
-Detta blir en ordentlig kvalitets- och produktivitetsförbättring för vår skärning säger Sven Lans, vd på Götene Ufo AB.Götene Ufo AB har i dagarna köpt en ny Koike plasma/gasskärmaskin av IBE robot från Timrå. Maskinen är fullutrustad och har bland annat vridbart skärhuvud på plasman och vattenbord med automatiska rullbanor för enkel..
Salvagnini utökar verksamheten
Salvagnini Scandinavia färdigställer nu det sista med tillbyggnaden på 360 kvadratmeter, som avser utökad demohall inför den stundande Värnamo Industriexpo den 15-16 maj. Man gör nu därmed plats för fler intressanta innovationer som är Salvagninis signum, där man under dessa dagar kommer att visa Salvagninis ”Smart Factory” för enstycksproduktion utan slöseri..
FKG och BIL Sweden agerar tillsammans för svensk automotivesindustri
FKG har tillsammans med BIL Sweden haft ett första dialogmöte med inbjudna riksdagsledamöter kring fordonsindustriella frågor samt svensk industri- och näringslivspolitik.Ny riksdag och nygammal regering samt rekordmånga nya ledamöter i de beredande riksdagsutskotten.  Målsättningen är att dessa möten ska bli återkommande. Redan är nästa..
Familjeföretaget i Hudiksvall investerar 20 miljoner efter rekordår
För personalen innebär rekordåret 2018 dessutom en extra månadslön till semestern.HSP Gripen är ett familjeägt företag i Hudiksvall i norra Hälsingland som utvecklar och tillverkar hydraulisk griputrustning för materialhantering i egen regi under varumärket Gripen. Huvudsakliga användningsområden är för skogstransport på skotare ochLäs mer
De höjer ribban för hantering flytande produkter inom fordonsindustrin
Fluid-Bag och Teamster i nytt samarbete för transport, hantering och automatiserad tillämpning av flytande produkter med hög viskositet inom fordonsindustrin. Fluid-Bag tillverkar flexibla behållare på 1000 respektive 900 liter, som kan tömmas mycket effektivt med hjälp av speciella tömningsvalsar, så kallade Discharge Rollers. Teamster..
Kalmar Rostfria investerar för att kunna laserskära i egen regi
Ökad efterfrågan gör att man behöver öka kapaciteten.Kalmar Rostfria AB är en legoleverantör med fokus på rostfria material. Under närmare 20 års tid så har företaget stansat och nibblat detaljer till en mängd olika kunder både inom och utom Sveriges gränser. Fokus har legat på mindre produktionsvolymerLäs mer
Produktnyheter väckte stort intresse på KUKAs automationsdagar
Besökarna bjöds på tre fullspäckade dagar med föreläsningar, workshops, utdelning av KUKA Awards med mera.När KUKA Nordic nyligen genomförde sitt årliga kund- och partnerevent var intresset stort.  – Det blev spännande möten och diskussioner, vi känner oss mycket nöjda med evenemanget och det var roligt att så många ville delta, säger..
Säker infästning i nya lätta designmaterial
Cell PT® från EJOT.För komponenter gjorda av termoplaster, vilka är kemiskt eller fysiskt skummade på grund av vikt- och kostnadsskäl, ger de för närvarande tillgängliga fastsättningselementen ofta inte den önskade säkerheten. För dessa material har EJOT utvecklat ett specielltLäs mer
SSAB lanserar Strenx® 1100 Plus bandstål
Svetssvagheter är praktiskt taget eliminerade.Det är ett nytt varmvalsat, höghållfast stål med unika egenskaper för svetsning som ger enastående svetsnings- och bockningsresultat i bommar, ramar, kranar och annan lyftutrustning. Svetsfogarna är i allmänhet den svaga länken hos mer avancerade sorterLäs mer
Elektroautomatik växer
Bygger nytt i Skövde.Automationsintegratören Elektroautomatik har väst ur lokalerna i Skövde. Nu pågår bygget av ett nytt hus på Timboholmsområdet. – Med mer än 90 anställda i Skövde som driver många stora projekt är vi sedan länge trångbodda, säger Jonas Kjellberg, VD påLäs mer
Nye vdn på ITE Fabriks känner vind i seglen
Han är förvisso ny på jobbet, men han är långt ifrån ny inom industrin i Olofström. – Det är en spännande utmaning. Jag är inte varm i kläderna än, men det känns som en fantastisk organisation med engagerade medarbetare, ordning och reda samt ett bra flöde, säger Magnus Liljengren, nytillträdd VD och produktionschef på ITE Fabriks ABLäs mer
Mångsidig operatörspanel precis vid maskinen
B&R presenterar ultratunna Power Panels för svängarmsystem.B&R erbjuder nu sina Power Panel operator panels för svängarms montering. De kompakta panelerna har ett allround IP67-skydd och passar perfekt för användning direkt vid maskinen. Enheterna är tillgängliga i widescreen-format i fem storlekar från 5.0"Läs mer
Först ut med 3D-printing för koppar
Protolabs har blivit en av de första tillverkarna i Europa som erbjuder 3D-printning av legerad koppar för snabb tillverkning av prototyper eller produktion i låga volymer. Tillägget av koppar gör Protolabs till ett av bara en handfull europeiska företag som kan erbjuda koppardelar tillverkade genom såväl additiv tillverkning som CNC-bearbetning. Företaget..
Granlund Tools och KmK Instrument tecknar avtal
Granlund Tool ingår strategiskt partnerskap och utser KmK till auktoriserad och certifierad distributör med ansvar för försäljning och service gällande Unimeter för ett antal nyckelmarknader i Norden och Europa. KmK instrument AB för ett brett oberoende handmätdonsprogram med fokus på unika tillverkare av högsta kvalitet. -Vi är mycket glada för möjligheten att..
Europapremiär för Fanucs nya gröna kollaborativa robot
Klarar tyngre nyttolast och har större räckvidd.Det var på Hannover Messe i förra veckan som FANUCs nya CR-14iA / L-robot hade Europapremiär. Den gröna roboten är ett tillägg till Fanucs CR-serie och kombinerar funktionerna i den mindre CR-7iA med den större CR-15iA. CR-14iA / L är utvecklad för attLäs mer