Nyheter

Edströms premiärvisar HAAS nya 5-axliga maskin UMC-750 i monter A06:10 på M.A.X.

den 17 september 2012 06:59 Företagsprofil

Maskinen lanseras nu i Europa och förväntas ta en stor marknadsandel av försäljning av 5-axliga maskiner.
Det ska inte behövas nerver av stål för att investera i en CNC-maskin. Men för ägare av små och medelstora maskinverkstäder där det finns behov av högproduktiv femaxlig maskinbearbetning så var det precis så det brukade vara. Höga inköpskostnader och hög komplexitet var ofta tillräckligt för att stöta bort alla utom de som verkligen hade en vilja av stål. Fram tills nu! Haas Automation lanserar fleroperationsmaskinen Haas UMC-750 – en universalmaskin för 3+2-bearbetning och samtidig femaxlig maskinbearbetning.
Flexibel femaxlig maskinbearbetning erbjuder kortare uppsättningstider och högre noggrannhet för flersidiga och komplexa detaljer. Nya Haas UMC erbjuder allt detta till ett överkomligt pris och med Haas Automations enkelhet och trygghet som standard.
Haas UMC-750 ger rörelseområden på 762 mm x 559 mm x 508 mm och har dessutom ett integrerat dubbelaxligt trunnionbord. Maskinen har en direktdriven spindel med 40-kona (8 100 varv/min som standard, eller 12 000 varv/min som tillval), och levereras i standardutförande med en sidomonterad verktygsväxlare för 40+1 verktyg. Trunnionbordet kan positionera detaljer i praktiskt taget valfri vinkel för femsidig (3+2) maskinbearbetning, eller ge samtidig femaxlig rörelse för konturering och komplex maskinbearbetning. Maskinen ger +35 till -110 graders lutning och 360 graders rotation så att du får utmärkt verktygsfrigång och stor detaljkapacitet.
”Den här fleroperationsmaskinen har konstruerats och byggts baserat på det som våra användare har berättat för oss att de behöver i en universalmaskin”, säger Alain Reynvoet som är verkställande direktör för Haas Automation Europe. ”Sammanfattningsvis är detta en CNC-maskin med mycket höga prestanda, till en bråkdel av den kostnad som ofta förknippas med maskiner som har sådan kapacitet och hög kvalitet. Våra kunder förväntar sig innovativ a maskinbearbetningslösnnigar till låg kostnad, samtidigt som de inte vill kompromissa med prestandan och tillförlitligheten. De blir inte besvikna på den här senaste maskinen från Haas”.
Det finns många högproduktiva tillval för modell UMC-750, inklusive ett transportband för spånor, system för frammatning av kylvätska med högt tryck genom spindeln, programvara för maskinbearbetning med hög hastighet, Haas WIPS-system (Wireless Intuitive Probing System), utökat programminne och mycket mer.
På maskinverkstäder där man söker efter en ekonomisk, noggrann och tillförlitlig lösning för att förkorta uppsättningstider och förbättra detaljkvaliteten och ytkvaliteten, är Haas UMC-750 den perfekta CNC-maskinen för uppgiften.
(Monter A06:10 på M.A.X.).

För mer information v g kontakta
Ola Andersson
Edströms Maskin Ab
551 99  Jönköping, Sweden
Dir.tel: +46   36 39 20 01
Mobil   +46 708 39 20 01

www.edstroms.com

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Familjeföretaget expanderar i Göteborg
Förvärvar industritomt och bygger ny verkstadshall lagom till 45-årsjubiléet.Familjeföretaget ElectroHeat Sweden AB har förvärvat en industritomt på ca 11000 m2 med fastigheter på ca 1700 m2. Ägorna ligger på Tagenevägen med Göteborgs bästa skyltläge mittemot IKEA Bäckebol. Två av lokalerna kommer hyras ut och det finns även..
Hur utvecklar sig stålmarknaden framöver?
Efterfrågan, råvarupriser och importkvoter är några områden som påverkar, menar Max Fjaestad på BE Group.Max Fjaestad, produkt och inköp, på BE Group siar om stålåret 2020. "TJUGOTJUGO”. Smaka på ordet! Visst finns det något tilltalande och lite kittlande över det? Inte bara för att det är enkelt att uttala, utan också för att det..
Verkstadsföretaget i Ockelbo utökar maskinparken
Ökad orderingång ligger bakom investeringsbeslutet.Lichron har återigen fått förtroendet att leverera en avancerad maskin till ett svenskt verkstadsföretag. Det är Atlings Maskinfabrik AB i Ockelbo som nu investerar ytterligare i en Kiwa KH-45, vilket är en driftsäker maskin för horisontell bearbetning. AtlingsLäs mer
Ny katalog från DENIOS
Miljösmart utrustning för kemikaliehantering.Den nya katalogen har landat och i fokus sta°r miljo¨smarta, ha°llbara och ergonomiska produkter som tillsammans ska bidra till en ho¨jd sa¨kerhet fo¨r ba°de ma¨nniskor och miljo¨. Tips, guider och expertra°d varvas med nya produkter som tillsammans skaparLäs mer
OnRobot utökar sin innovativa Gecko-griparfamilj
Kompakta Gecko Single-Pad (SP)-griparen för tillämpningar med litet fotavtryck.?OnRobot, global ledare inom armslutsverktyg för robotar, har lanserat en kompakt single-pad-version av sin innovativa Gecko-gripare som inte lämnar några märken. Den nya Gecko Single Pad (SP)-griparen erbjuder samma kapacitet för nya tillämpningar medLäs mer
Flera starka funktioner i nya EPLAN-plattformen
EPLAN Platform, version 2.9, är tillgänglig från mitten av februari. Snabbt genererade QR-koder kan lagra hyperlänkar som kan öppnas på fältet. Layers Management säkerställer att alla ändringar sparas automatiskt, vilket gör implementeringen av företagets standarder ännu enklare. Projekt kan genomföras snabbare med massredigeringLäs mer
Nyhet - Mångsidig fatvändare!
Nyhet - Mångsidig fatvändare!
Ny uppdaterad fatvändare för snabb och smidig hantering av olika fat  LOGITRANS lanserar nu en ny produkt i sitt sortiment för snabb, smidig och säker hantering av fat. Den nya fatvändaren hanterar stål- och plastfat med diametrar från Ø300 upp till Ø600 mm. Den uppdaterade modellen är försedd med fjärrkontroll för..
Nya appen Metallkompetens täcker informationsglapp om mässing
En liten uppslagsbok att ha i fickan, för den som behöver kunskap om mässing. Så beskriver projektledaren Stefan Heino den nya appen med utbildningsmaterial som metallforskningsinstitutet Swerim varit med att ta fram. Appen Metallkompetens, är sedan årsskiftet fritt tillgänglig för alla som vill ha och behöver information om mässing;Läs mer
Dubbelt slipar bättre
Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen. Tack vare dubbellameller kombinerat med keramiska korn slipar den med dubbel kraft, men med mindre friktion. Resultatet är en kallare, precisare och snabbare slipning som inte påverkar färgen på arbetsstycket. Kontakta din lokala TYROLIT återförsäljareLäs mer
Han blir försäljningschef för Lackeby Products
Nästa steg är att rekrytera fler säljare.Lackeby Products AB konstruerar och tillverkar utrustning för miljömässig rening och återvinning. All tillverkning sker i Kalmar och företaget har 46 anställda. Nu utser företaget Daniel Lindström till ny marknads- och försäljningschef. -Jag är väldigtLäs mer
Global aktör i fordonsindustrin väljer GARO
Av stor strategisk betydelse för ossGARO AB har tecknat ett ramavtal med en global aktör i fordonsindustrin avseende leverans av laddinfrastruktur för den europeiska marknaden. Avtalet är icke-exklusivt och har inga garanterade volymer, men är av stor strategisk betydelse för GARO då detLäs mer
PMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020
I montrarna visas bl a det senaste inom lyftutrustning såsom manuella lyftblock, kättingtelfrar el/luft, traverssystem, portabla aluminium bockkranar, vakuumlyftare samt hela LOGITRANS programmet av lyftvagnar som t ex nya Multi fatvändaren och unika Panther Silent handtruck.  Vi visar bl a följande nyheter i våra montrar:KITOs revolutionerande EQS kättingtelfer med 1-fas,..
ABUS Kransystem på Underhållsmässan 10-13 mars 2020 - monter B10:22
Där visas bl a senaste lintelfermodellen, kättingtelfrar, lättraverssystem, portabla aluminiumkranar samt det elektriska styrsystemet ABUControl för traverser.ABUS elektriska lintelfermodell GM1000M är en kombination av användar- och servicevänlighet, modern design samt intelligent teknik. Det ingår t ex som standard frekvensstyrning, även lyftrörelse, samt att en..
Miljövänligt alternativ till tungmetaller för strålskydd
En ny högteknologisk polymerkomposit som absorberar neutronstrålning har lanserats av Uppsala-företaget Additive Composite Uppsala AB, i samarbete med den svenska filament-tillverkaren AddNorth 3D AB.   Materialet är en blandning av borkarbid och nylon och kommer att säljas i form av filament avsett för additiv tillverkning med fused filament fabrication-teknologi..
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Tre nyckelfärdiga robotceller levereras på under en vecka. Tack vare goda förberedelser och utmärkt samarbete med kunden, installerade och driftsatte Mindsource tre nyckelfärdiga robotceller för en helt ny förpackningslinje på under en vecka ifrån leverans. Leveransen omfattade tre fristående robotceller som tillsammans bildar en helt..