Nyheter

Effektivitet året om i Taiwan

den 12 juli 2014 10:36 Företagsprofil

Fiberoptikteknik blev först känt för den breda allmänheten under det sena 1990-talet när världen började uppleva en enorm ökning av efterfrågan på kommunikationsbandbredd. Det här berodde främst på den ökade användningen av internet och kommersialiseringen av olika konsumenttjänster som slukade stora mängder bandbredd, till exempel beställvideo.

 

2014 visar ökningen av den här fantastiska tekniken inga tecken på att sakta ner, och efterfrågan drivs av videotrafik på internet som skjutit i höjden, förfrågningar från finanssektorn om allt snabbare handelsförbindelser och en blomstrande användning av mobiltelefoner som på grund av utformningen måste kopplas samman med fasta telefonnätverk.

 

Allt detta är goda nyheter för Year Round Technology Corp – ett snabbt växande gjuteriföretag med säte i Wugu-distriktet i New Taipei City, Taiwan. Liksom så många andra framgångshistorier började Year Rounds fantastiska tillväxt med ett ögonblick av tur.

 

”Vi gav oss in på fiberoptikmarknaden för att någon hittade oss av en slump”, erkänner företagets försäljningschef Jean Kuo. ”Vår kund började växa väldigt snabbt, och innan vi visste ordet av gjorde vi mer och mer arbete för dem. Vi hade en oerhörd tur som kom in i fiberoptikbranschen ända från början. Det har lett till att vi har en bra förståelse av våra kunders behov och förväntningar.”

 

Kunden ifråga är ett företag med säte i USA som har gått från en blygsam start till att bli världens största leverantör av komponenter och delsystem för optisk kommunikation med cirka 12 000 anställda runt om i världen. Företagets produkter möjliggör höghastighetstelefoni, video- och datakommunikation för nätverks-, lagrings- och kabel-tv-program samt trådlösa program.

 

Inverkan på Year Round har varit så stor att företaget år 2008 öppnade en till tillverkningsanläggning – ett drag som senare har bidragit till att tredubbla resultaten. Idag har företaget fyra Haas vertikala fleroperationsmaskiner och två Haas borr-/gängmaskiner modell DT1, och fiberoptikavtal står för cirka 70 procent av verksamheten.

 

En av de främsta fiberoptikkomponenterna som Year Round tillverkar är höljen – kåpan för modulen som genererar ljuset. Dessa moduler, som är ungefär lika stora som en människohand, används i stora system för datakommunikations-/fiberoptikservrar. Slutanvändarna är bland andra globala megaföretag som Cisco och Microsoft.

 

”Höljet måste ha exakta dimensioner inom 25µm (0,001"), främst på grund av fiberöverföringen”, förklarar Jean Kuo. ”Eventuella avvikelser påverkar prestandan. Höljet måste även ha en estetiskt tilltalande yttre finish.”

 

Även om Year Round har specialiserat sig på gjutstycken i zink sedan det grundades 1980 började fiberoptikindustrin för omkring fem år sedan att övergå till gjutstycken i aluminium, eftersom de väger mindre och har bättre värmedynamik. Nackdelen med aluminium är dock att det kräver mer maskinbearbetning efter gjutningen.

 

Year Round började gjuta i aluminium 2009 och lade till en början ut den påföljande maskinbearbetningen på entreprenad. Företaget ställdes dock snart inför ett av de största problemen med att lägga ut på entreprenad: kvalitetskontroll.

 

”Vi upptäckte att produktionen – antalet gjutstycken som kom tillbaka från framgångsrik maskinbearbetning – inte var särskilt bra”, berättar Jean Kuo. ”Vår underleverantör hittade endast dimensioner med avvikande toleranser efter att maskinbearbetningen var slutförd. Vid maskinbearbetning av gjutstycken måste dimensionerna kontrolleras under processen, nästan steg för steg. Utformningen av och noggrannheten hos fixturen spelar även roll för att få en framgångsrik del.”

 

För ungefär två år sedan beslöt Year Round att det inte fungerade att lägga ut produktionen på entreprenad, och köpte sina egna maskinverktyg och började maskinbearbeta inom företaget.

 

”Vi kom i kontakt med Haas första gången på en mässa, och det tog inte länge förrän vi beställde och installerade fyra Haas vertikala fleroperationsmaskiner modell VF-2SS Super Speed och två borr-/gängmaskiner modell DT-1”, säger Jean Kuo. ”Sedan dess har vi kört maskinerna i ungefär tio timmar per dag utan några problem.”

 

 

 

Tre av de fyra VF-2SS-maskinerna används för andrahandsmaskinbearbetning av gjutna höljen i aluminium, med en typisk cykeltid på cirka 40 minuter. Delarna laddas på en roterande fixtur, och två delar maskinbearbetas åt gången. Tre sidor maskinbearbetas i en enda fastspänning, varefter höljet vänds för ytterligare bearbetning. En av de fyraxliga VF-2SS-maskinerna används även för att tillverka kopparelektroder för företagets maskiner för gnistbearbetning, som används för att tillverka verktygsuppsättningen för gjutningen. Elektroderna, som ofta har mycket tunna delar, är avgörande eftersom verktygsuppsättningen måste hålla hög kvalitet för att kunna producera upp till 100 000 gjutstycken per vecka.

 

Den andra Haas VF-2SS-maskinen är femaxlig, och även om den används för andrahandsmaskinbearbetning utnyttjas den också för prototyper. Prototyper tillverkas ofta i partier om ungefär 100 och låter kunden kontrollera designen innan gjutformen tillverkas. Haas DT1-maskinerna används även för tillverkning av ett visst antal prototyper vid sidan av andrahandsmaskinbearbetning. Oberoende av vilken maskin som används genomförs regelbundna dimensionskontroller under hela maskinbearbetningen.

 

Resultatet är en mycket bättre produktion av gjutstycken i maskinbearbetningsstadiet, vilket gör att Year Round bättre kan kontrollera sina kostnader. Det här uppskattas av kunden. Den ursprungliga orsaken till att kundföretaget övervägde att utlandsbasera sin produktion var just att delarna som de lät tillverka i USA kostade cirka 15 dollar per styck, medan samma del från Taiwan endast kostade 3 dollar, men höll samma kvalitet. Year Round är för tillfället certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001.

 

Vid sidan av kostnad och kvalitet kan Year Round även erbjuda en imponerande genomloppstid, och på ungefär 30 dagar gå från ny gjutform till ett första gjutstycke som i de flesta fall kan tas direkt i produktion.

 

”Många kunder kräver ingen prototyp längre, utan de beställer det första partiet redan från början när vi kör den första cykeln”, säger Jean Kuo. ”För att kunna uppnå detta måste vi fokusera på kvalitet. Även om vi alltid hotas av konkurrenter som erbjuder lägre priser ligger det riktiga värdet i att kunna erbjuda en gjutform som kan producera hundratusentals gjutstycken utan problem. Våra Haas-maskiner spelar en avgörande roll för att vi ska kunna uppnå detta mål.” 

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Reportage

Ett gyllene tillfälle att stärka konkurrenskraften
Robotlyftet och Producera i Sverige - en väg till automation.Situationen vi hamnat i har bromsat verksamheterna i nästan alla företag i varierande grad. Plötsligt står många med något man normalt inte har särskilt mycket av, nämligen tid.Robotlyftet är en väg till automation. Samtidigt har forskningsprojekt ProduceraLäs mer
Robotsvetsanläggning och överkapacitet bygger framgång i Arbrå
Hälsingeföretaget har riktat in sig på riktigt stora konstruktioner med uppdrag inom den tunga industrin. WTJ Produktion AB i Arbrå i Hälsingland är underleverantör inom plåtbearbetning, med intriktning stora konstruktioner.  -Mobila krossverk, stora tunga grävskopor, ramar till släpvagnar till lastbilar, trailerchassi till lastbilar, räknar Stefan..
Nadine Crauwels, vd Sandvik Coromant. Ett liv på toppen
Både i företaget och på berget. Vi fick nöjet att träffa Sandvik Coromants vd, Nadine Crauwels, för en pratstund om hur det är att vara ledare för ett anrikt svenskt industriföretag. Det vi fick reda på är att hon är ingen rookie direkt och att hon har människan, hållbarheten och teknikenLäs mer
Nadine Crauwels, vd Sandvik Coromant. Ett liv på toppen
Både i företaget och på berget. Vi fick nöjet att träffa Sandvik Coromants vd, Nadine Crauwels, för en pratstund om hur det är att vara ledare för ett anrikt svenskt industriföretag. Det vi fick reda på är att hon är ingen rookie direkt och att hon har människan, hållbarheten och teknikenLäs mer
Sverige måste bli bättre på att skapa bra team kring produktidéer
Det menar Hans Bergmark som skapat en plattform för att stötta idéägare och affärsrådgivare att hitta lämpliga samarbetspartners inom industrin.Samarbete ger svenska innovationer mer muskler. Skiftnyckeln, kylskåpet, dynamiten, pacemakern, kullagret, respiratorn, blixtlåset, ångturbinen... Ja, Sveriges historia dräller av framgångsrika uppfinnare som skapat innovationer..
Nya eldrivna Merca-vanen till Sverige
Mercedes-Benz satsar enorma belopp på elektrifiering av sitt utbud. Nu svensk säljstart för nästa modell på tur - en elektrisk storkombi.Nu är det svensk säljstart för den andra helt eldrivna modellen i Mercedes-Benz EQ-familj. Det är den eldrivna versionen av åttasitsiga V-Klass som med ett batteri på 100 kWh får en räckvidd på upp till ca 38 mil..
Coronakrisen utbildar oss i hållbarhet
Är vi korkade eller kommer vi skapa robusta system? Experten från Göteborgs Tekniska College ser två alternativ.– Hållbarhet är inte bara ekologi och miljö. Det måste man jobba med på alla plan; ekologi, socialt och ekonomiskt. Vi måste skapa robusta system, säger Johan Bengtsson, lärare på Göteborgs Tekniska College och motorn bakom..
Microprecision kör med full styrka i krisen
Men framtiden är oviss. Microprecision i Kungsängen är kanske, som vd Rade Paunovic säger, ett ganska atypiskt företag i dessa kristider. – Vi har inte dragit ner personal-styrkan utan kör för fullt, säger han. I nästa andetag måste han dock konstatera att visst påverkas manLäs mer
Investeringsvilja finns – men företagen avvaktar
Nu är det blivit spridda skurar...säger Matts Spångberg SVMF- branschorganisationen för importörer och leverantörer av verktygsmaskiner, plåtbearbetningsmaskiner, verktyg, test- och mätverktyg samt automation och robot i Sverige I en artikel i Svensk Verkstad Magasin i slutet av april kom kunniga röster till tals angående läget om industrins investeringar inom maskin- och..
Från ånglok till Sveriges första inhemska tillverkare av militära flygmotorer
Ett undertecknat kontrakt blev avgörande för företagets framtida inriktning. Den 28 april fyller spjutspetsföretaget i Trollhättan 90 år - läs om företagets resa.Den 28 april är det 90 år sedan ånglokstillverkaren Nohab i Trollhättan undertecknade kontraktet som gjorde dem till Sveriges första inhemska tillverkare av militära flygmotorer. Idag heter företaget..
Från minuter till sekunder – en effektivare mätrutin för bockade rör
Det svenska verkstadsföretaget minskar cykeltiderna för rörmätning till mindre än tio sekunder.Lösningen stavas inspektionssystemet TubeInspect P16 och mjukvaran BendingStudio. Blomberg & Stensson AB i Katrineholm driver en flexibel produktion som tillverkar allt från prototyper till serieproduktion i små och medelstora serier. De erbjuder ävenLäs mer
Snart kommer temaveckorna: Allt som skulle visats på Produktionsmässorna 2020
Svensk Verkstad Media kommer tillsammans med Qimtek att ha två digitala temaveckor med Elmia Produktionsmässor - maskinerna, verktygen och automationslösningarna. Så håll utkik!Under de två temaveckorna får du presentera de maskiner, verktyg och automationslösningar eller något annat som ni tänkte visa på mässan. Missa in den här unika..
Det är svårt att inte ha kul på jobbet säger vd:n
Jag gör inte revolution som ny vd för företaget. Conny Erixon tillhör den kategori vd:ar som lärt sig organisationen från grunden och arbetat sig till sin plats i ledningen. – Jag gillar att vara chef, säger han. Man får en helhetssyn och får möjlighet att driva sina idéer. Förra året tog han överLäs mer
Kunskapstest online - en hit för svensk industri
-Det finns en stor kunskapstörst inom svensk industri, säger grundaren Hans Bergmark, som själv har en bakgrund inom verkstadsindustrin. Svensk industri törstar efter kunskap. Det är en helt ovetenskaplig men ändå väl underbyggd slutsats vi drar sedan Manufacturing Guides Industri-Quiz varit online i omkring ett halvår. – Efter nio månader har 33 000..
Vattenskärning förvandlar avfall till mervärde
Genom att använda vattenskärningtekniken för att skära ut hål istället för att borra dem, kan restmaterialet sparas, formas och återanvändas.Vid bearbetning av dyra material är det viktigt att minimera avfallet. I detta exemplet visar vi hur man kan producera Inconel-cylindrar och spara material i bearbetningsprocessen. Genom att använda vattenskärningtekniken för att..