Nyheter

Effektivitet året om i Taiwan

den 12 juli 2014 10:36 Företagsprofil

Fiberoptikteknik blev först känt för den breda allmänheten under det sena 1990-talet när världen började uppleva en enorm ökning av efterfrågan på kommunikationsbandbredd. Det här berodde främst på den ökade användningen av internet och kommersialiseringen av olika konsumenttjänster som slukade stora mängder bandbredd, till exempel beställvideo.

 

2014 visar ökningen av den här fantastiska tekniken inga tecken på att sakta ner, och efterfrågan drivs av videotrafik på internet som skjutit i höjden, förfrågningar från finanssektorn om allt snabbare handelsförbindelser och en blomstrande användning av mobiltelefoner som på grund av utformningen måste kopplas samman med fasta telefonnätverk.

 

Allt detta är goda nyheter för Year Round Technology Corp – ett snabbt växande gjuteriföretag med säte i Wugu-distriktet i New Taipei City, Taiwan. Liksom så många andra framgångshistorier började Year Rounds fantastiska tillväxt med ett ögonblick av tur.

 

”Vi gav oss in på fiberoptikmarknaden för att någon hittade oss av en slump”, erkänner företagets försäljningschef Jean Kuo. ”Vår kund började växa väldigt snabbt, och innan vi visste ordet av gjorde vi mer och mer arbete för dem. Vi hade en oerhörd tur som kom in i fiberoptikbranschen ända från början. Det har lett till att vi har en bra förståelse av våra kunders behov och förväntningar.”

 

Kunden ifråga är ett företag med säte i USA som har gått från en blygsam start till att bli världens största leverantör av komponenter och delsystem för optisk kommunikation med cirka 12 000 anställda runt om i världen. Företagets produkter möjliggör höghastighetstelefoni, video- och datakommunikation för nätverks-, lagrings- och kabel-tv-program samt trådlösa program.

 

Inverkan på Year Round har varit så stor att företaget år 2008 öppnade en till tillverkningsanläggning – ett drag som senare har bidragit till att tredubbla resultaten. Idag har företaget fyra Haas vertikala fleroperationsmaskiner och två Haas borr-/gängmaskiner modell DT1, och fiberoptikavtal står för cirka 70 procent av verksamheten.

 

En av de främsta fiberoptikkomponenterna som Year Round tillverkar är höljen – kåpan för modulen som genererar ljuset. Dessa moduler, som är ungefär lika stora som en människohand, används i stora system för datakommunikations-/fiberoptikservrar. Slutanvändarna är bland andra globala megaföretag som Cisco och Microsoft.

 

”Höljet måste ha exakta dimensioner inom 25µm (0,001"), främst på grund av fiberöverföringen”, förklarar Jean Kuo. ”Eventuella avvikelser påverkar prestandan. Höljet måste även ha en estetiskt tilltalande yttre finish.”

 

Även om Year Round har specialiserat sig på gjutstycken i zink sedan det grundades 1980 började fiberoptikindustrin för omkring fem år sedan att övergå till gjutstycken i aluminium, eftersom de väger mindre och har bättre värmedynamik. Nackdelen med aluminium är dock att det kräver mer maskinbearbetning efter gjutningen.

 

Year Round började gjuta i aluminium 2009 och lade till en början ut den påföljande maskinbearbetningen på entreprenad. Företaget ställdes dock snart inför ett av de största problemen med att lägga ut på entreprenad: kvalitetskontroll.

 

”Vi upptäckte att produktionen – antalet gjutstycken som kom tillbaka från framgångsrik maskinbearbetning – inte var särskilt bra”, berättar Jean Kuo. ”Vår underleverantör hittade endast dimensioner med avvikande toleranser efter att maskinbearbetningen var slutförd. Vid maskinbearbetning av gjutstycken måste dimensionerna kontrolleras under processen, nästan steg för steg. Utformningen av och noggrannheten hos fixturen spelar även roll för att få en framgångsrik del.”

 

För ungefär två år sedan beslöt Year Round att det inte fungerade att lägga ut produktionen på entreprenad, och köpte sina egna maskinverktyg och började maskinbearbeta inom företaget.

 

”Vi kom i kontakt med Haas första gången på en mässa, och det tog inte länge förrän vi beställde och installerade fyra Haas vertikala fleroperationsmaskiner modell VF-2SS Super Speed och två borr-/gängmaskiner modell DT-1”, säger Jean Kuo. ”Sedan dess har vi kört maskinerna i ungefär tio timmar per dag utan några problem.”

 

 

 

Tre av de fyra VF-2SS-maskinerna används för andrahandsmaskinbearbetning av gjutna höljen i aluminium, med en typisk cykeltid på cirka 40 minuter. Delarna laddas på en roterande fixtur, och två delar maskinbearbetas åt gången. Tre sidor maskinbearbetas i en enda fastspänning, varefter höljet vänds för ytterligare bearbetning. En av de fyraxliga VF-2SS-maskinerna används även för att tillverka kopparelektroder för företagets maskiner för gnistbearbetning, som används för att tillverka verktygsuppsättningen för gjutningen. Elektroderna, som ofta har mycket tunna delar, är avgörande eftersom verktygsuppsättningen måste hålla hög kvalitet för att kunna producera upp till 100 000 gjutstycken per vecka.

 

Den andra Haas VF-2SS-maskinen är femaxlig, och även om den används för andrahandsmaskinbearbetning utnyttjas den också för prototyper. Prototyper tillverkas ofta i partier om ungefär 100 och låter kunden kontrollera designen innan gjutformen tillverkas. Haas DT1-maskinerna används även för tillverkning av ett visst antal prototyper vid sidan av andrahandsmaskinbearbetning. Oberoende av vilken maskin som används genomförs regelbundna dimensionskontroller under hela maskinbearbetningen.

 

Resultatet är en mycket bättre produktion av gjutstycken i maskinbearbetningsstadiet, vilket gör att Year Round bättre kan kontrollera sina kostnader. Det här uppskattas av kunden. Den ursprungliga orsaken till att kundföretaget övervägde att utlandsbasera sin produktion var just att delarna som de lät tillverka i USA kostade cirka 15 dollar per styck, medan samma del från Taiwan endast kostade 3 dollar, men höll samma kvalitet. Year Round är för tillfället certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001.

 

Vid sidan av kostnad och kvalitet kan Year Round även erbjuda en imponerande genomloppstid, och på ungefär 30 dagar gå från ny gjutform till ett första gjutstycke som i de flesta fall kan tas direkt i produktion.

 

”Många kunder kräver ingen prototyp längre, utan de beställer det första partiet redan från början när vi kör den första cykeln”, säger Jean Kuo. ”För att kunna uppnå detta måste vi fokusera på kvalitet. Även om vi alltid hotas av konkurrenter som erbjuder lägre priser ligger det riktiga värdet i att kunna erbjuda en gjutform som kan producera hundratusentals gjutstycken utan problem. Våra Haas-maskiner spelar en avgörande roll för att vi ska kunna uppnå detta mål.” 

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Reportage

Vd-intervju: Han sluter cirkeln i Closed Loop Manufacturing
Med en far som var bergsingenjör hade han stål i blodet redan när han kom till världen i Grytnäs för 53 år sedan. Idag leder rumpmasen Siemens Digital Industries Softwares verksamhet i Norden.Det har runnit en hel del vatten under broarna mellan dessa två milstolpar i Mats Fribergs liv och karriär. När han växte upp följde familjen faderns arbetssituation och det..
Underhållsmässan i Göteborg fortsätter att växa
Den 10-13 mars öppnas dörrarna till norra Europas största mötesplats inom drift- och underhållsverksamhet. – Det här är den industrimässa hos oss som har vuxit snabbast de senaste åren, säger Anna Jarnö, Business Manager på Svenska Mässan i Göteborg.  Underhållsmässan räknar med minst 10 000 besökare och drygt 330..
Duon som lockar svenskarna till Düsseldorf
Mindre stressade besökare i Tyskland Med rör och tråd i fokus fortsätter parallellmässorna Tube och Wire att locka branschen till tyska Düsseldorf. Många av dem är svenskar och skandinaver. – Tube, Wire och Elmia Automation är våra viktigaste mässor, konstaterar Anders Henriksson, vd påLäs mer
Familjeföretaget investerar i personal och miljö
Att tillverka delar till flygplansindustrin kräver extremt hög precision och efter bearbetningen spred sig alltid den smutsiga oljedimman över lokalen.Med expansion och nya investeringar blev läget plötsligt akut för att hitta en lösning för att ta hand om oljedimman i lokalerna. Två stycken oljedimavskiljare från 3nine blev början till ett..
Swedish Steel Prize är inte bara en tävling utan en hyllning till gott ingenjörsskap
I november delade SSAB ut priset för tjugonde gången. Hur resonerar juryn bakom världens enda internationella tävling för framtidens stållösningar? Vi har träffat juryns ordförande, Eva Petursson, till vardags SSABs forskningschef.Som världens enda internationella utmärkelse för idéer med betydelse för framtidens stållösningar, lockar Swedish Steel Prize..
Net shape forming - Formning av komplexa karosskomponenter i ett stycke
En stor utmaning både tekniskt och kvalitetsmässigt. AP&T visar möjligheterna med nytt verktyg för varmformning av höghållfast aluminium. Med AP&T:s produktionsteknik för varmformning av aluminium kan karosskomponenter som traditionellt fogas samman av flera delar formas i ett enda steg. Tekniken möjliggör ”net shape forming” och därmed också kortare produktionstider..
Vd-intervju: Han har lyft ABUS i tio år
Svensk Verkstad talar med ingenjören från Värmland som chefar på ABUS Kransystem. Tony Wittgren kan lyft. Så pass bra att han leder ABUS Kransystems verksamhet i Sverige. Att Tony Wittgren är född och uppvuxen i Värmland undgår ingen. Dialekten är omisskänlig och man förväntar sig nästan en rolig historia när som helst... Han togLäs mer
Fingret i luften: Inköparna känner ofta förändringarna tidigt
Rapporterna om konjunkturen är varierande. När Svensk Verkstad talade med några inköpare inför 2020 lät det så här.Inköparna har alltid ett finger i luften och känner oftast förändringarna tidigt, då de har kontakt med olika branscher på daglig basis. Medan somliga inte känner ens den lättaste bris, har andra börjat känna att det drar en smula...
Han ska få maskiner och system att prata med varandra
– Kan vi skapa verktyg så att maskinerna kan översätta data per automatik så kan vi få ner kostnaden för att bygga automation och digitalisering, säger Jerker Delsing, professor vid Luleå tekniska universitet.Arrowhead Tools är ett europeiskt miljardprojekt som, enkelt sagt, genom framtagande av en öppen källkod ska få maskiner och system att förstå varandra..
Gänget som skapade Kyotech i Jönköping
Tillsammans representerar arrangörerna alla delar i produktionskedjan - resultatet blev succé. -Ett event för kunskap och inspiration. Så säger Jan Bengtsson säljchef på Kyocera, arrangör till den nya mötesplatsen Kyotech, som gick av stapeln 6 februari i Jönköping. Frågan som ställdes var; Processäker lönsamhet, hur går det..
Legoreportaget: På Svarvmekano är det lätt att göra rätt
Kärnverksamheten är skärande bearbetning i metalliska material, framförallt krävande bearbetning i rostfritt. – Kuggbearbetning är fortfarande en viktig del i verksamheten, säger Fredrik Gordon, vd på Svarvmekano i Malmö. Kugghjul har gått som en röd tråd genom Svarvmekanos historia och verksamheten har anor sedan hundra år. Det är inte dåligt..
Nästa generation maskiner och lösningar presenterades på EMO - bildextra
Industri 4.0 är inte längre bara ett diffust begrepp. Det stod klart under EMO 2019 i Hannover. Det har upprepats som ett mantra i branschen under några år, svävat över metallbearbetningsindustrin som ett väsen alla sträckt sig efter.Nu har det landat i en rad tillämpliga applikationer och smarta lösningar och har blivit en verklighet som industrinLäs mer
Hur digitaliserad är svetsning?
Vi har börjat vänja oss vid digitala verktyg i tillverkningsindustrin med en ständig tillströmning av smarta lösningar, men hur smart är svetsningen idag? Vi frågar Marcus Lyberg på Nitator Stainless Steel. – Själva svetsprocessen är inte särskilt digitaliserad, men strömkällor och framför allt kringutrustning blir allt smartare, konstaterar Marcus Lyberg,..
Vd-intervjun: 20 år som Stålgross
Företaget som i 20 år levt upp till sitt namn. Svensk Verkstad samtalar med vd Johan Helge.I 20 år har Stålgross levt upp till sitt namn och etablerat sig som en pålitlig stålleverantör till svensk tillverkningsindustri. – Från början var det ren tradingverksamhet, berättar vd Johan Helge. Idag har verksamheten utvecklats betydligt och StålgrossLäs mer
Globala jätten till Elmia Verktygsmaskiner
Inom 30 mils radie från Jönköping hittar verktygsmaskinstillverkaren 80 procent av sina svenska kunder. Därför är det en självklarhet att ställa ut på Elmia Verktygsmaskiner.– Det är en mässa som lockar många fler besökare än andra. Så har det varit sedan starten, säger Patrick Almquist, försäljningschef på DMG MORI i Sverige.Att det kommer..