Nyheter

Effektivitet året om i Taiwan

den 12 juli 2014 10:36 Företagsprofil

Fiberoptikteknik blev först känt för den breda allmänheten under det sena 1990-talet när världen började uppleva en enorm ökning av efterfrågan på kommunikationsbandbredd. Det här berodde främst på den ökade användningen av internet och kommersialiseringen av olika konsumenttjänster som slukade stora mängder bandbredd, till exempel beställvideo.

 

2014 visar ökningen av den här fantastiska tekniken inga tecken på att sakta ner, och efterfrågan drivs av videotrafik på internet som skjutit i höjden, förfrågningar från finanssektorn om allt snabbare handelsförbindelser och en blomstrande användning av mobiltelefoner som på grund av utformningen måste kopplas samman med fasta telefonnätverk.

 

Allt detta är goda nyheter för Year Round Technology Corp – ett snabbt växande gjuteriföretag med säte i Wugu-distriktet i New Taipei City, Taiwan. Liksom så många andra framgångshistorier började Year Rounds fantastiska tillväxt med ett ögonblick av tur.

 

”Vi gav oss in på fiberoptikmarknaden för att någon hittade oss av en slump”, erkänner företagets försäljningschef Jean Kuo. ”Vår kund började växa väldigt snabbt, och innan vi visste ordet av gjorde vi mer och mer arbete för dem. Vi hade en oerhörd tur som kom in i fiberoptikbranschen ända från början. Det har lett till att vi har en bra förståelse av våra kunders behov och förväntningar.”

 

Kunden ifråga är ett företag med säte i USA som har gått från en blygsam start till att bli världens största leverantör av komponenter och delsystem för optisk kommunikation med cirka 12 000 anställda runt om i världen. Företagets produkter möjliggör höghastighetstelefoni, video- och datakommunikation för nätverks-, lagrings- och kabel-tv-program samt trådlösa program.

 

Inverkan på Year Round har varit så stor att företaget år 2008 öppnade en till tillverkningsanläggning – ett drag som senare har bidragit till att tredubbla resultaten. Idag har företaget fyra Haas vertikala fleroperationsmaskiner och två Haas borr-/gängmaskiner modell DT1, och fiberoptikavtal står för cirka 70 procent av verksamheten.

 

En av de främsta fiberoptikkomponenterna som Year Round tillverkar är höljen – kåpan för modulen som genererar ljuset. Dessa moduler, som är ungefär lika stora som en människohand, används i stora system för datakommunikations-/fiberoptikservrar. Slutanvändarna är bland andra globala megaföretag som Cisco och Microsoft.

 

”Höljet måste ha exakta dimensioner inom 25µm (0,001"), främst på grund av fiberöverföringen”, förklarar Jean Kuo. ”Eventuella avvikelser påverkar prestandan. Höljet måste även ha en estetiskt tilltalande yttre finish.”

 

Även om Year Round har specialiserat sig på gjutstycken i zink sedan det grundades 1980 började fiberoptikindustrin för omkring fem år sedan att övergå till gjutstycken i aluminium, eftersom de väger mindre och har bättre värmedynamik. Nackdelen med aluminium är dock att det kräver mer maskinbearbetning efter gjutningen.

 

Year Round började gjuta i aluminium 2009 och lade till en början ut den påföljande maskinbearbetningen på entreprenad. Företaget ställdes dock snart inför ett av de största problemen med att lägga ut på entreprenad: kvalitetskontroll.

 

”Vi upptäckte att produktionen – antalet gjutstycken som kom tillbaka från framgångsrik maskinbearbetning – inte var särskilt bra”, berättar Jean Kuo. ”Vår underleverantör hittade endast dimensioner med avvikande toleranser efter att maskinbearbetningen var slutförd. Vid maskinbearbetning av gjutstycken måste dimensionerna kontrolleras under processen, nästan steg för steg. Utformningen av och noggrannheten hos fixturen spelar även roll för att få en framgångsrik del.”

 

För ungefär två år sedan beslöt Year Round att det inte fungerade att lägga ut produktionen på entreprenad, och köpte sina egna maskinverktyg och började maskinbearbeta inom företaget.

 

”Vi kom i kontakt med Haas första gången på en mässa, och det tog inte länge förrän vi beställde och installerade fyra Haas vertikala fleroperationsmaskiner modell VF-2SS Super Speed och två borr-/gängmaskiner modell DT-1”, säger Jean Kuo. ”Sedan dess har vi kört maskinerna i ungefär tio timmar per dag utan några problem.”

 

 

 

Tre av de fyra VF-2SS-maskinerna används för andrahandsmaskinbearbetning av gjutna höljen i aluminium, med en typisk cykeltid på cirka 40 minuter. Delarna laddas på en roterande fixtur, och två delar maskinbearbetas åt gången. Tre sidor maskinbearbetas i en enda fastspänning, varefter höljet vänds för ytterligare bearbetning. En av de fyraxliga VF-2SS-maskinerna används även för att tillverka kopparelektroder för företagets maskiner för gnistbearbetning, som används för att tillverka verktygsuppsättningen för gjutningen. Elektroderna, som ofta har mycket tunna delar, är avgörande eftersom verktygsuppsättningen måste hålla hög kvalitet för att kunna producera upp till 100 000 gjutstycken per vecka.

 

Den andra Haas VF-2SS-maskinen är femaxlig, och även om den används för andrahandsmaskinbearbetning utnyttjas den också för prototyper. Prototyper tillverkas ofta i partier om ungefär 100 och låter kunden kontrollera designen innan gjutformen tillverkas. Haas DT1-maskinerna används även för tillverkning av ett visst antal prototyper vid sidan av andrahandsmaskinbearbetning. Oberoende av vilken maskin som används genomförs regelbundna dimensionskontroller under hela maskinbearbetningen.

 

Resultatet är en mycket bättre produktion av gjutstycken i maskinbearbetningsstadiet, vilket gör att Year Round bättre kan kontrollera sina kostnader. Det här uppskattas av kunden. Den ursprungliga orsaken till att kundföretaget övervägde att utlandsbasera sin produktion var just att delarna som de lät tillverka i USA kostade cirka 15 dollar per styck, medan samma del från Taiwan endast kostade 3 dollar, men höll samma kvalitet. Year Round är för tillfället certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001.

 

Vid sidan av kostnad och kvalitet kan Year Round även erbjuda en imponerande genomloppstid, och på ungefär 30 dagar gå från ny gjutform till ett första gjutstycke som i de flesta fall kan tas direkt i produktion.

 

”Många kunder kräver ingen prototyp längre, utan de beställer det första partiet redan från början när vi kör den första cykeln”, säger Jean Kuo. ”För att kunna uppnå detta måste vi fokusera på kvalitet. Även om vi alltid hotas av konkurrenter som erbjuder lägre priser ligger det riktiga värdet i att kunna erbjuda en gjutform som kan producera hundratusentals gjutstycken utan problem. Våra Haas-maskiner spelar en avgörande roll för att vi ska kunna uppnå detta mål.” 

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Reportage

Säljaren som blev vd
Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men vill inte detaljstyra. Mysig sommarstad men inte lika livlig på vintern. Så beskriver John Ericson sin barndomsstad Nyköping. Från Nyköping till Hölö är det inte särskilt långt. Ungefär fem mil. Men..
Allt fler inser vikten av mätning
– Vill man ha kvalité måste man mäta, menar Börje Larsson på Cascade.Att mäta blir allt viktigare – för kvaliténs skull. Mätning, som tidigare ibland betraktats som något inte helt nödvändigt, blir med rätta allt viktigare för alltfler.– Det handlar mer om kvalitetskontroll än mätning. I takt med att teknik utvecklas ochLäs mer
Edwin trivs som svetsare: “Jag vill jobba med grovarbete”
Svetsare är ett hett yrke med goda framtidsutsikter. – Jag kommer att bli kvar många år inom svetsindustrin, säger Edwin Järpenge som läser till svetsare på Yrkesgymnasiet i Huddinge.  Svetsare är ett hett yrke. Inte bara bokstavligt eller på grund av att Sveriges statsminister Stefan Löfvén har en bakgrundLäs mer
Många robot- och helhetslösningar på EMO
Smartare tillverkning är temat för dagen i Hannover. Efter en vecka på världens största mässa för metallbearbetning, kan vi konstatera att det är många robotar i montrarna på EMO. En del tycker för många, de menar att det tar bort lite uppmärksamhet från andra smarta lösningar. Men mycket handlar dockLäs mer
Folkabubblan nu som elbil
Tillsammans med eClassics presenterar Volkswagen nu ett koncept för att elektrifiera historiska Folkabubblor.Den tekniska basen för konverteringen består av utprovade komponenter från nya Volkswagen e-up!. Dessa delar serietillverkas vid Volkswagen Group Components anläggningar. Elmotorn och den 1-stegade växellådan tillverkas i Kassel och komponenterna tillLäs mer
Teknikskiftet inom fordonsindustrin
Man måste välkomna ny teknik och nya utmaningar om man vill finnas kvar, menar Magnus Johansson på Automotive Components Floby AB.Teknikskiftet som pågår just nu inom fordonsbranschen går inte att jämföra med något tidigare. De företag som anammar förändringarna och ligger långt framme i teknikskiftet förutspås gå mot en ljus..
Bli smartare i Hannover
Nu öppnas dörrarna till EMO och i år finns det extra anledning att åka till Hannover. Ingen uttryckte det så bra som Roger Cronholm på Schunk; – Vi har pratat om Industri 4.0 i flera år, men det är först nu den nya tekniska utvecklingen har satt sig och vi börjar få se applikationerna. Han är inte ensam om att sia på det sättet. Hans..
Lesjöfors goes to Hollywood
Läs om hur klockfjädrar, dragfjädrar och gasfjädrar används i smarta kamerariggar i Hollywoods största film- och tv-produktioner.Fjädrar från Lesjöfors återfinns som bekant i nästan alla hörn av samhället. Men visste du att fjädrar även har en kritisk funktion i filmskapares vardag? Läs om hur klockfjädrar, dragfjädrar och..
På IAC i Torslanda är Samhallmedarbetaren Abbe en kulturbärare
I tretton år har han haft driftledarrollen och hans förmåga att se sina kolleger har lett till både ökat engagemang och ökad trivsel på arbetsplatsen.   I nästan 13 år har Abdal Lahdou, eller Abbe, som alla kallar honom, haft rollen som drift­ledare på Samhall,  på arbetsplatsen IAC Group i Torslanda utanför Göteborg. Han är inte bara en..
Proton Technology - kunskap på yta och djup
Stefan Gustafsson Ledell leder sedan ett år tillbaka verksamheten vid Proton Technology i Bredaryd.Technology, Engineering, Finishing och Lighting – alla med prefixet Proton – utgör Proton Group, en sammansvetsad och drivande företagsgrupp. – Verksamheterna skiljer sig ifrån varandra, men vi enas kring ett gemensamt förhållningssätt som genomsyrarLäs mer
Additiv tillverkning allt vanligare i industrin
Industriell 3D-printing och additiv tillverkning växer så det knakar och skapar allt större intresse inom industrin. I takt med att tekniken utvecklas ser vi alltfler applikationer och alltfler aktörer dyker upp på marknaden. – Vi startade företaget för fem år sedan och utvecklingen har varit väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema i..
Sveriges underleverantörer automatiserar i varierande utsträckning
Alltfler underleverantörer följer de stora OEM-företagen och automatiserar i allt större utsträckning, men inte alla.Sverige är i framkant när det gäller automation. Men även om alltfler underleverantörer automatiserar och viljan är god, finns det processer som många menar fortfarande inte låter sig automatiseras med lönsamhet. Det finns vita..
IoT-experten: Enklare än du tror att göra stora vinster
Allt fler företag inom den svenska industrin hittar smarta sätt att jobba med IoT.Man kommer långt med en enkel lösning och engagemang från medarbetarna, anser Magnus Mörstam, IoT-expert och vd Intelliger. Internet of Things är idag ett välkänt begrepp som det talas och skrivs en hel del om i branschen. I nio fall av tio finns redanLäs mer
Ett riktigt win-win koncept när MF Precision bjuder in branschen
Kunder, leverantörer och ”branschkollegor” minglar och diskuterar smarta produktionsnyheter samtidigt som maskinerna producerar för fullt hos MF Precision.I mitten av juni var det dags igen. För fjärde gången arrangerade legotillverkaren MF Precsion i Ljusdal sitt omtyckta öppet hus för kunder, leverantörer och ”branschskollegor”. Företag som Ravema, Schunk,..
Sommarläsning: Så greppar du digitaliseringen
Vad menas med en smart fabrik? Johan Bengtsson, lärare vid Göteborgs Tekniska College, reder ut begreppen. – En smart fabrik är målet. – Digitalisering är metoden. – Smarta komponenter, smarta maskiner, smarta mjukvaror och smarta system är verktygen.– Smarta människor är förutsättningen. En av dessa smarta människor som realiserar idéer, pressar..