Nyheter

EMO är väsentligt för Haas-marknadsföringsstrategi - Hall 27, monter D05

den 4 juli 2011 15:18 Företagsprofil

Zaventem i Belgien den 10 juni 2011: Haas Automation började med en ny marknadsföringsstrategi under 2011 för att dra nytta av den globala uppgången inom tillverkningsinvesteringar och lansera flera nya och innovativa produkter som har utformats under de två föregående åren. 2011 har därför varit en av de mest hektiska marknadsföringsperioderna i företagets historia och har omfattat det enormt populära öppet hus-evenemanget HaasTec vid företagets fabrik i Kalifornien, Europa-lanseringsturnéen för DS-30 Y-serien för svarvar och ett dussintal öppningsevenemang för de nya europeiska Haas Factory Outlets (HFO) och Haas Technical Education Centres (HTEC). Den ökade investeringen i marknadsförering planeras fortsätta under 2011 och en lång period efter det.

”EMO 2011 är en mycket viktig mässa för Haas och för branschen i allmänhet”, säger Haas marknadsföringschef för Europa, Katja mader. ”Eftersom vi är medvetna om de ekonomiska skillnaderna i vissa av de Europeiska länderna har vi även gjort stora investeringar i att hitta nya och kreativa sätt för att kommunicera med våra kunder i alla länder, året runt. HaasTec-evenemanget vid vår fabrik fick stöd från 25 välkända försäljningsföretag och lockade över 2 000 besökare till sig, däribland flera hundra från Europa. DS-30 Y-lanseringsturnéen omfattade evenemang på 20 olika platser och var verkligen ett effektivt sätt för att träffa kunder nära deras hem och verksamheter”.

Haas Automations monter vid EMO 2011 kommer att ha flera av den nya generationens Haas-maskiner, inklusive DS-30Y CNC-svarven med dubbel spindel. Dessutom kommer det att finnas två Haas-svarvar som aldrig tidigare har visats i Europa: ST-10 och ST-40. DT-1borr-/gängmaskinen och flera exempel från den senaste generationens vertikala fleroperationsmaskiner kommer att skära.

Haas DS-30-serie CNC-svarvar med Y-axel kombinerar svarvning med dubbla spindlar, Y-axel, C-axel och aktiva verktyg till totallösningar för maskinbearbetning. De motstående spindlarna stöder fullt synkroniserad svarvning, och möjliggör snabb anpassning av bearbetningen för att reducera arbetscyklernas tider.

ST-10 och ST-40 är de senaste tillskotten till sortimentet med helt omstrukturerade Haas-svarvarna och lp,,er att delta på sin första mässa i Europa vid EMO 2011. ST-40 kan köpas efter EMO och ger en maxkapacitet på 648 x 1 118 mm, 1 016 mm svängning och 30 kW vektordrivning med en växellåda med två hastigheter som ger 2 400 rpm. Lillebror ST-10 finns redan till försäljning. Det är en mycket kompakt CNP-svarv med en maxkapacitet på 356 x356 mm och 414 mm svängning. Den har en 11,2 kW vektordrivning som ger 6 000 rpm som standard.

Haas DT-1 är en höghastighetsmaskin för borrning och gängning, med kompletta CNC-svarvmöjligheter – tveklöst en av företagets mest spännande innovationer. Den har ett arbetsområde på 508 mm x 406 mm x 394 mm och ett arbetsbord med T-spår på 660 mm x 381 mm. En kraftfull spindel med 30-kona ger 15 000 varv/min och möjliggör gängvarvtal på upp till 5 000 varv/min. DT-1 levereras också med en snabb verktygsväxlare med 20 platser och en rörelsehastighet på 61 m/min på alla axlar. Med höga accelerations- och inbromsningshastigheter hålls cykel- och ställtiderna korta. DT-1 är det perfekta alternativet när du behöver en CNC-maskin i universalmodell till en allmän maskinverkstad där tempot är högt.

De senaste Haas VF-SS-modellerna med hög hastighet har flera produktivitetsförbättrande innovationer, t.ex. förbättrad rörelsereglering, bättre spånutsug och ett förbättrat kylvätskesystem. De nya VF-maskinerna har också fått en tydlig och modern form, plus bättre passform, känsla och ergonomi, så att driften blir enklare och mer effektiv.

”Utöver de senaste maskinverktygen kommer vi även att ställa ut några av Haas många högproduktiva roterande CNC-produkter”, fortsätter Katja Mader. ”De här är efterföljare till produkter som över 25 år sedan etablerade företagets rykte om att ha billig och pålitlig innovation. Många människor inser kanske inte att Haas säljer många fler roterande CNC-indexerare än nästan något annat företag i branschen.”

En sak som inte kan ställas ut under EMO är Haas kontinuerliga investering i vad som är CNC-maskinverktygsbranschens mest enhetliga och hjälpsamma kundservice och kundsupport. ”Alla vet att världens bästa kundservice finns i Kalifornien”, säger Katja Mader.

”Sedan slutet av 1980-talet har Haas arbetat efter principen att kunden alltid har rätt i maskinverktygsbranschen och har haft en positiv inverkan på industristandarder i alla industriländer där vi säljer våra produkter. Alla våra HFO har fullt utrustade servicefordon med kort svarstid och ett enormt lager med reservdelar. Vår målsättning är att ha en reservdel hos kunden dagen efter att förfrågan har gjorts. Om maskinen av någon anledning behöver teknisk tillsyn finns de flesta av våra HFO på platser som gör att en tekniker kan finnas på plats inom 2 timmar.

Kontakt för ytterligare information:

MBMC – Internationell press och publicitet

+44 (0)1603 283 601

press@mbmc-uk.com

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Familjeföretaget expanderar i Göteborg
Förvärvar industritomt och bygger ny verkstadshall lagom till 45-årsjubiléet.Familjeföretaget ElectroHeat Sweden AB har förvärvat en industritomt på ca 11000 m2 med fastigheter på ca 1700 m2. Ägorna ligger på Tagenevägen med Göteborgs bästa skyltläge mittemot IKEA Bäckebol. Två av lokalerna kommer hyras ut och det finns även..
Hur utvecklar sig stålmarknaden framöver?
Efterfrågan, råvarupriser och importkvoter är några områden som påverkar, menar Max Fjaestad på BE Group.Max Fjaestad, produkt och inköp, på BE Group siar om stålåret 2020. "TJUGOTJUGO”. Smaka på ordet! Visst finns det något tilltalande och lite kittlande över det? Inte bara för att det är enkelt att uttala, utan också för att det..
Verkstadsföretaget i Ockelbo utökar maskinparken
Ökad orderingång ligger bakom investeringsbeslutet.Lichron har återigen fått förtroendet att leverera en avancerad maskin till ett svenskt verkstadsföretag. Det är Atlings Maskinfabrik AB i Ockelbo som nu investerar ytterligare i en Kiwa KH-45, vilket är en driftsäker maskin för horisontell bearbetning. AtlingsLäs mer
Ny katalog från DENIOS
Miljösmart utrustning för kemikaliehantering.Den nya katalogen har landat och i fokus sta°r miljo¨smarta, ha°llbara och ergonomiska produkter som tillsammans ska bidra till en ho¨jd sa¨kerhet fo¨r ba°de ma¨nniskor och miljo¨. Tips, guider och expertra°d varvas med nya produkter som tillsammans skaparLäs mer
OnRobot utökar sin innovativa Gecko-griparfamilj
Kompakta Gecko Single-Pad (SP)-griparen för tillämpningar med litet fotavtryck.?OnRobot, global ledare inom armslutsverktyg för robotar, har lanserat en kompakt single-pad-version av sin innovativa Gecko-gripare som inte lämnar några märken. Den nya Gecko Single Pad (SP)-griparen erbjuder samma kapacitet för nya tillämpningar medLäs mer
Flera starka funktioner i nya EPLAN-plattformen
EPLAN Platform, version 2.9, är tillgänglig från mitten av februari. Snabbt genererade QR-koder kan lagra hyperlänkar som kan öppnas på fältet. Layers Management säkerställer att alla ändringar sparas automatiskt, vilket gör implementeringen av företagets standarder ännu enklare. Projekt kan genomföras snabbare med massredigeringLäs mer
Nyhet - Mångsidig fatvändare!
Nyhet - Mångsidig fatvändare!
Ny uppdaterad fatvändare för snabb och smidig hantering av olika fat  LOGITRANS lanserar nu en ny produkt i sitt sortiment för snabb, smidig och säker hantering av fat. Den nya fatvändaren hanterar stål- och plastfat med diametrar från Ø300 upp till Ø600 mm. Den uppdaterade modellen är försedd med fjärrkontroll för..
Nya appen Metallkompetens täcker informationsglapp om mässing
En liten uppslagsbok att ha i fickan, för den som behöver kunskap om mässing. Så beskriver projektledaren Stefan Heino den nya appen med utbildningsmaterial som metallforskningsinstitutet Swerim varit med att ta fram. Appen Metallkompetens, är sedan årsskiftet fritt tillgänglig för alla som vill ha och behöver information om mässing;Läs mer
Dubbelt slipar bättre
Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen. Tack vare dubbellameller kombinerat med keramiska korn slipar den med dubbel kraft, men med mindre friktion. Resultatet är en kallare, precisare och snabbare slipning som inte påverkar färgen på arbetsstycket. Kontakta din lokala TYROLIT återförsäljareLäs mer
Han blir försäljningschef för Lackeby Products
Nästa steg är att rekrytera fler säljare.Lackeby Products AB konstruerar och tillverkar utrustning för miljömässig rening och återvinning. All tillverkning sker i Kalmar och företaget har 46 anställda. Nu utser företaget Daniel Lindström till ny marknads- och försäljningschef. -Jag är väldigtLäs mer
Global aktör i fordonsindustrin väljer GARO
Av stor strategisk betydelse för ossGARO AB har tecknat ett ramavtal med en global aktör i fordonsindustrin avseende leverans av laddinfrastruktur för den europeiska marknaden. Avtalet är icke-exklusivt och har inga garanterade volymer, men är av stor strategisk betydelse för GARO då detLäs mer
PMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020
I montrarna visas bl a det senaste inom lyftutrustning såsom manuella lyftblock, kättingtelfrar el/luft, traverssystem, portabla aluminium bockkranar, vakuumlyftare samt hela LOGITRANS programmet av lyftvagnar som t ex nya Multi fatvändaren och unika Panther Silent handtruck.  Vi visar bl a följande nyheter i våra montrar:KITOs revolutionerande EQS kättingtelfer med 1-fas,..
ABUS Kransystem på Underhållsmässan 10-13 mars 2020 - monter B10:22
Där visas bl a senaste lintelfermodellen, kättingtelfrar, lättraverssystem, portabla aluminiumkranar samt det elektriska styrsystemet ABUControl för traverser.ABUS elektriska lintelfermodell GM1000M är en kombination av användar- och servicevänlighet, modern design samt intelligent teknik. Det ingår t ex som standard frekvensstyrning, även lyftrörelse, samt att en..
Miljövänligt alternativ till tungmetaller för strålskydd
En ny högteknologisk polymerkomposit som absorberar neutronstrålning har lanserats av Uppsala-företaget Additive Composite Uppsala AB, i samarbete med den svenska filament-tillverkaren AddNorth 3D AB.   Materialet är en blandning av borkarbid och nylon och kommer att säljas i form av filament avsett för additiv tillverkning med fused filament fabrication-teknologi..
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Tre nyckelfärdiga robotceller levereras på under en vecka. Tack vare goda förberedelser och utmärkt samarbete med kunden, installerade och driftsatte Mindsource tre nyckelfärdiga robotceller för en helt ny förpackningslinje på under en vecka ifrån leverans. Leveransen omfattade tre fristående robotceller som tillsammans bildar en helt..