Nyheter

EMO är väsentligt för Haas-marknadsföringsstrategi - Hall 27, monter D05

den 4 juli 2011 15:18 Företagsprofil

Zaventem i Belgien den 10 juni 2011: Haas Automation började med en ny marknadsföringsstrategi under 2011 för att dra nytta av den globala uppgången inom tillverkningsinvesteringar och lansera flera nya och innovativa produkter som har utformats under de två föregående åren. 2011 har därför varit en av de mest hektiska marknadsföringsperioderna i företagets historia och har omfattat det enormt populära öppet hus-evenemanget HaasTec vid företagets fabrik i Kalifornien, Europa-lanseringsturnéen för DS-30 Y-serien för svarvar och ett dussintal öppningsevenemang för de nya europeiska Haas Factory Outlets (HFO) och Haas Technical Education Centres (HTEC). Den ökade investeringen i marknadsförering planeras fortsätta under 2011 och en lång period efter det.

”EMO 2011 är en mycket viktig mässa för Haas och för branschen i allmänhet”, säger Haas marknadsföringschef för Europa, Katja mader. ”Eftersom vi är medvetna om de ekonomiska skillnaderna i vissa av de Europeiska länderna har vi även gjort stora investeringar i att hitta nya och kreativa sätt för att kommunicera med våra kunder i alla länder, året runt. HaasTec-evenemanget vid vår fabrik fick stöd från 25 välkända försäljningsföretag och lockade över 2 000 besökare till sig, däribland flera hundra från Europa. DS-30 Y-lanseringsturnéen omfattade evenemang på 20 olika platser och var verkligen ett effektivt sätt för att träffa kunder nära deras hem och verksamheter”.

Haas Automations monter vid EMO 2011 kommer att ha flera av den nya generationens Haas-maskiner, inklusive DS-30Y CNC-svarven med dubbel spindel. Dessutom kommer det att finnas två Haas-svarvar som aldrig tidigare har visats i Europa: ST-10 och ST-40. DT-1borr-/gängmaskinen och flera exempel från den senaste generationens vertikala fleroperationsmaskiner kommer att skära.

Haas DS-30-serie CNC-svarvar med Y-axel kombinerar svarvning med dubbla spindlar, Y-axel, C-axel och aktiva verktyg till totallösningar för maskinbearbetning. De motstående spindlarna stöder fullt synkroniserad svarvning, och möjliggör snabb anpassning av bearbetningen för att reducera arbetscyklernas tider.

ST-10 och ST-40 är de senaste tillskotten till sortimentet med helt omstrukturerade Haas-svarvarna och lp,,er att delta på sin första mässa i Europa vid EMO 2011. ST-40 kan köpas efter EMO och ger en maxkapacitet på 648 x 1 118 mm, 1 016 mm svängning och 30 kW vektordrivning med en växellåda med två hastigheter som ger 2 400 rpm. Lillebror ST-10 finns redan till försäljning. Det är en mycket kompakt CNP-svarv med en maxkapacitet på 356 x356 mm och 414 mm svängning. Den har en 11,2 kW vektordrivning som ger 6 000 rpm som standard.

Haas DT-1 är en höghastighetsmaskin för borrning och gängning, med kompletta CNC-svarvmöjligheter – tveklöst en av företagets mest spännande innovationer. Den har ett arbetsområde på 508 mm x 406 mm x 394 mm och ett arbetsbord med T-spår på 660 mm x 381 mm. En kraftfull spindel med 30-kona ger 15 000 varv/min och möjliggör gängvarvtal på upp till 5 000 varv/min. DT-1 levereras också med en snabb verktygsväxlare med 20 platser och en rörelsehastighet på 61 m/min på alla axlar. Med höga accelerations- och inbromsningshastigheter hålls cykel- och ställtiderna korta. DT-1 är det perfekta alternativet när du behöver en CNC-maskin i universalmodell till en allmän maskinverkstad där tempot är högt.

De senaste Haas VF-SS-modellerna med hög hastighet har flera produktivitetsförbättrande innovationer, t.ex. förbättrad rörelsereglering, bättre spånutsug och ett förbättrat kylvätskesystem. De nya VF-maskinerna har också fått en tydlig och modern form, plus bättre passform, känsla och ergonomi, så att driften blir enklare och mer effektiv.

”Utöver de senaste maskinverktygen kommer vi även att ställa ut några av Haas många högproduktiva roterande CNC-produkter”, fortsätter Katja Mader. ”De här är efterföljare till produkter som över 25 år sedan etablerade företagets rykte om att ha billig och pålitlig innovation. Många människor inser kanske inte att Haas säljer många fler roterande CNC-indexerare än nästan något annat företag i branschen.”

En sak som inte kan ställas ut under EMO är Haas kontinuerliga investering i vad som är CNC-maskinverktygsbranschens mest enhetliga och hjälpsamma kundservice och kundsupport. ”Alla vet att världens bästa kundservice finns i Kalifornien”, säger Katja Mader.

”Sedan slutet av 1980-talet har Haas arbetat efter principen att kunden alltid har rätt i maskinverktygsbranschen och har haft en positiv inverkan på industristandarder i alla industriländer där vi säljer våra produkter. Alla våra HFO har fullt utrustade servicefordon med kort svarstid och ett enormt lager med reservdelar. Vår målsättning är att ha en reservdel hos kunden dagen efter att förfrågan har gjorts. Om maskinen av någon anledning behöver teknisk tillsyn finns de flesta av våra HFO på platser som gör att en tekniker kan finnas på plats inom 2 timmar.

Kontakt för ytterligare information:

MBMC – Internationell press och publicitet

+44 (0)1603 283 601

press@mbmc-uk.com

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Fullspäckat program på Metal Inspiration Days i Jönköping
För sjunde året i rad öppnar tre av branschens tyngsta aktörer, ABB Robotics, Edströms och Stenbergs, portarna till två inspirerande dagar. Metal Inspiration Days är en möjlighet för branschen att träffas, nätverka och utbyta erfarenheter och idéer om exempelvis automation, minskade ställtider, mätutrustning, verktyg och innovativa..
Rototilt vässar med två meriterade chefer
Plockar från Komatsu Forest och PON Equipment.   Rototilt fortsätter att lägga stort fokus på att erbjuda den bästa servicen till sina kunder. Jan Karlsson, tidigare Komatsu Forest AB, tillträder rollen som Orderdesk- och eftermarknadschef och Fredrik Ellingsson, tidigare PON Equipment AB, blirLäs mer
Dafo Vechicle förvärvar Katrineholmsföretag
Med stora kunder som MAN, Epiroc och Scania.Svensk Brandservice har länge varit ett landets främsta företag inom tillverkning och installation av släcksystem för fordon och maskiner i brandfarlig miljö. Katrineholmsföretaget, som sedan starten 1982 haft ett nära samarbete med Dafo, kommer nu bliLäs mer
Laserrök - ett hälsofarligt ämne
Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?Vid laserbearbetning av metall frisläpps damm som innehåller tungmetaller och vid laserbearbetning av legerade metaller frisätts ämnen som nickel, kobolt och krom. I värsta fall tas alla dessa ämnen upp..
Toyota Material Handling fortsätter satsningen på rådgivningsverksamhet
Ser över kundens hela interna logistik- och produktionsflöden, oavsett om det gäller förbättrade flöden, automationsmöjligheter, utformning av lokaler eller implementation av lean.  Toyota Material Handling arbetar aktivt med att bygga en nära relation med sina kunder för att kunna erbjuda mer än bara sina produkter. Ambitionen är att hjälpa kunderna att..
Full fräs för Härdservicegruppen
Ny investering på ingång samt nominering till Årets Tillväxtföretag.Det har gått två år sedan Härdservice i Halmstad expanderade till Mälardalen genom förvärvet av Kolbäcks Värmebehandling AB. Investeringar i såväl maskinpark som personal har gett nyförvärvet en stark utveckling under dessa två år. Nu belönas..
Etteplan gör årets fjärde förvärv
Köper företag med verksamhet i Växjö och Ljungby.Etteplan fortsätter att stärka sin position i Sverige genom förvärvet av Teknifo AB, ett företag specialiserat på teknisk produktdokumentation. Förvärvet stämmer väl överens med Etteplans tillväxtstrategi, genom att stärka såväl företagets expertis somLäs mer
Montico digitaliserar svetsutbildning
Montico har förstärkt sin IWS-utbildning med en förberedande onlineutbildning. Monticos IWS-utbildning (International Welding Specialist) omfattar totalt 240 timmar och innehåller bland annat materiallära, svetsprocesser, konstruktion, svetsproduktion och praktisk träning med olika svetsmetoder. Inför varje lektionstillfälle påLäs mer
Enklare handhavande av utvändiga brotschar för små diametrar
Utvändig brotschning från Mapal intressant alternativ till slipning. Finbearbetning av små utvändiga diametrar görs för det mesta med någon typ av slipprocess. Utvändig brotschning är ett intressant och kostnadseffektivt alternativ till slipning. Om t.ex en IT6 tolerans behöver bearbetas i en svarv med serieproduktion,Läs mer
Ny säljare till Din Maskin
Din Maskin välkomnar Hannu Hiltunen som ny säljare till företagets norra distrikt.Hannu är utbildad maskiningenjör med lång erfarenhet av försäljning mot tillverkningsindustrin och kommer närmast från Bufab där han arbetade som key account manager. – Jag ser fram emot att ta företaget framåt och vidareutveckla Din Maskins positionLäs mer
Effektivare renblåsning av filter med ny ventil
Konstruktionen med membran utan fjäder ger ventilen en livslängd på minst 10 miljoner cykler.SMC lanserar en ny filterblåsventil med hög pulskraft, snabb responstid och låg luftförbrukning.  JSXFA är konstruerad för att ta bort smuts och partiklar från en rad olika industrifilter, snabbt och energieffektivt. Ett högt momentant tryck ger en pulsLäs mer
Han blir ny vd för automationsföretaget
Bolaget förvärvades 2018 av Midroc Automation.LKN Industriautomation AB är ett välrenommerat bolag inom maskiner, robot- och produktionssystem för fordons- och tillverkningsindustrin. I oktober 2018 förvärvade Midroc Automation bolaget, som är en tidigare långsiktig kund och samarbetspartner tillLäs mer
Rototilt vässar produkterna
Det höga tempot i utvecklingstakten fortsätter. Intresset har varit stort sedan Rototilt lanserade sina produktförbättringar i våras. Då presenterade tiltrotatortillverkaren längre livslängd, smidigare gång och mer precision hos tiltrotatorerna R4, R5, R6 och R8. Nu införs samma innovativa teknik ävenLäs mer
20 miljoner till robot-techföretaget i Hälsingland
Företaget utvecklar robotlösningar och mjukvara till bland annat monteringslinjer inom industrin. MTEK Industry i Alfta i Hälsingland utvecklar mjukvara och robotlösningar för industriföretag som sysslar med sammansättning av små delar. Företagets lösning digitaliserar produktionsflödet, vilket ökar snabbheten och ger färre fel. Nu..
Hållbara nyheter inom formblåsning
Nordens främsta formblåsare Blowtech GP kommer till Elmia Subcontractor med flera heta nyheter, både inom material och teknik. Mångåriga utställaren Blowtech GP ser fram emot årets underleverantörsmässa med förväntan. De nyheter man presenterar i år ligger helt rätt i tiden, men man vill inte släppa för mycket detaljer förrän..