Nyheter

En av världens största mässor för tillverkande industri

den 18 september 2017 07:43 Företagsprofil

EMO i Hannover drar igång idag . Så här säger svenska maskintillverkaren Abene och svenska underleverantören Ekets X Uppåkra om varför man bör vara där.

Efter fyra år är EMO tillbaka i Hannover 18-23 september. Den gigantiska mässan arrangeras som bekant varannat år och arrangemanget delas mellan Hannover och Milano enligt principen två gånger i Hannover, en i Milano i ett rullande schema. Det har talats

Läs mer

Trade Fair Agency

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Reportage

Intervju: Vd för familjeföretaget som bygger extremt snabba maskiner
Flygindustrin är den dominerande kunden världen över och nu bygger företaget en ny fabrik i Kalmar. Modig Machine Tool i Virserum är ett genuint familjeföretag i ordets renaste betydelse. De fyra bröderna Erik, Harry, Sture och Arne Modig startade företaget 1947. Under ett tiotal år på 60- och 70-talen drevs företaget av Harrys fru Ulla. Harrys sonLäs mer
Specialitet: Automatisering av mutter- och skruvsvetsning
En klassisk förfrågan till Gislavedsföretaget kan bestå av tio, femton artiklar och ett antal fästelement som behöver förslag på lösningar.Automatisering av mutter- och skruvsvetsning är det småländska företaget Lerocons specialitet. Kunderna finns främst inom bilbranschen. Produktportföljen innefattar detaljmatning med hjälp av..
Från traditionell mekanisk verkstad till leverantör för flygindustrin
När Volvo Aero letade underleverantörer i Västsverige 2010 blev det starten på ett givande samarbete.   Brogren Industries är ett tydligt exempel på hur ett medelstort företag kan utveckla sin kompetens och växa genom att engagera sig i forskningssamarbete. – Vi ville närma oss flygindustrin och behövde utveckla vår kompetens om processer och..
Smart industri: Företaget som säljer ren luft till industrin
För att vara trovärdigt måste 3nine mäta och dokumentera kundens arbetsmiljö, något som är möjligt genom digitaliseringen. Nu är 3nine ett av de nominerade företagen i tävlingen Smart Industri. För andra året i rad delar Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, ut pris till små och medelstora svenska teknikföretag som på ett innovativt sätt nyttjat..
Företaget som säljer ren luft till industrin
För att vara trovärdiga måste 3nine kunna mäta och dokumentera kundens arbetsmiljö, något som är möjligt genom digitaliseringen i industrin. Nu är 3nine ett av de nominerade företagen i IVAs tävling Smart Industri. För andra året i rad delar Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, ut pris till små och medelstora svenska teknikföretag som på ett innovativt..
En nischad rörböjare från Vellinge
Stålmannen kommer inte från planeten Krypton. Han kommer från Vellinge och och är en av tre i Sverige.Stålmannens alter ego heter Magnus Aretjäll och han driver med framgång sitt rörbockningsföretag med det slående namnet sedan 14 år. – Ja, namnet som min mentor Lasse Karlsson hittade på åt mig får en del ögonbryn att höjas, men..
På väg med Scania - det började med en liten order på Elmia
Bakom Scania New Truck Generation ligger ett femtontal prototypvarianter i tretton olika generationer. I sådana projekt blir traditionell teknik dyrt och långsamt. I stället har Digital Mechanics haft i uppdrag att leverera ett hundratal 3D-printade prototypdetaljer till Scania.Scania New Truck Generation lanserades hösten 2016. – En lastbil byggs av tusentals delar, säger Martin..
Öns vassaste vatten
Strålarna skär som varma knivar i smör. Den senaste maskinen har ökat kapaciteten med 40 procent. Ölands Vattenskärning nämns med respekt i branschen.– Huvudnumret är vattenskärning men vi har numera också en laserskärmaskin för att bli mer kompletta och ett starkare alternativ för kunden, säger vd Martin Wreinert. 25-åriga Ölands Vattenskärning..
Motala Verkstad grupperar för framtiden
1822 bildade Baltzar von Platen Motala Verkstad. Det har hänt en hel del sedan dess. Förra året tillträdde Daniel Ellison som vd och han fick genast sätta tänderna i omstruktureringen av industrigruppen.– Vi är en industrikoncern med unik bredd och unikt djup, så vi kan tillfredställa landets stora tillverkares behov. Daniel Ellison, vd sedan ett halvår för den..
I över 20 år har företaget levererat automatiserade svetslösningar till bilsäkerhetsjätten Autoliv
Svetsautomatisering ger effektivitet, driftssäkerhet och ekonomi i storvolymproduktion och säkrar samtidigt en enhetlig design och kvalitet. Migatronic Automation har i mer än 20 år utvecklat skräddarsydda automatiserade svetslösningar till Autoliv. Nyligen levererade företaget fem nya avancerade svetsautomatiseringssystem till Autolivs tekniska center i Sverige och..
Industrin är sämst i klassen
Det pratas mycket om Industri 4.0. Det är lätt att tro att industrin har koll på läget och ligger i framkant, men enligt en undersökning är bara ett av sju tillverkningsföretag moget för molnet. Industri 4.0, Internet of Things och molnlösningar med uppkopplade organisationer, maskiner och produkter i industrin. Industrin har koll på läget, ligger i framkant och leder..
Blechexpo i Stuttgart fortsätter växa
Mässan lockar alltfler internationella gäster, men det gäller inte skandinaverna.Det var i november som plåtmässan Blechexpo gick av stapeln i Stuttgart. – Det var faktiskt lite färre skandinaver på mässan i år, menar Björn Ahlqvist på Salvagnini. Så besöksmässigt vart det faktiskt lite sämre för vår del. Men i nästa..
Så kickstartas företagets digitaliseringsresa
Under 2016 initierade Teknikföretagen och IF Metall tillsammans med RISE ett pilotprojekt med syfte att stärka svensk industris konkurrenskraft. Under 2016 initierade Teknikföretagen och IF Metall tillsammans med RISE ett pilotprojekt med syfte att stärka svensk industris konkurrenskraft. Målet var att nå ut till 100 små och medelstora företag, som ofta har..
En ny aktör inom maskinhandel - men ingen rookie i branschen
-Min ambition är att ibland ställa okonventionella frågor och våga ifrågasätta kundernas kravspecifikationer, säger NAJtechs grundare Jan Wedar.Nystartade NAJtech AB tar över ansvaret för försäljningen av slipmaskiner och svarvar från DANOBAT, efter att parterna signerat ett nytt agentavtal för den svenska marknaden. NAJtech har dessutom tecknat nytt agentavtal..
10.000 arbetstimmar senare: AIT är en av de större leverantörerna till husfabriken
Den 19 december inviger hustillverkaren Lindbäcks sin nya fabrik i Piteå. – I det här projektet har vi visat upp hela vår kompetensbredd med automation, mobilitet och svets, säger Mikael Nensén. AIT Umeå är en av de större leverantörerna till Lindbäcks nya husmodulsfabrik i Piteå. Leveransen innefattar bland annat ett lagerhanteringssystem med en förarlös..