Nyheter

Energisparande lösningar från Eaton

den 26 september 2013 18:25 Företagsprofil


 
Robust och effektiv - ökat IP66-skydd aktiverar decentraliserat utnyttjande av frekvensomriktaren PowerXL
 
Krafthanteringsföretaget Eaton erbjuder nu sin PowerXL frekvensomriktare klassad upp till 7,5 kW med IP66-skydd. De robusta enheterna kan användas utanför ställverkspanelen direkt bredvid motorn eller vid maskinen. Detta garanterar mångsidig användning och enkel eftermontering även i tuffa industriella miljöer. Överensstämmelse med de nödvändiga EMC-kraven är också enklare tack vare de kortare motorkabellängderna. PowerXL frekvensomriktare möjliggör för operatörerna att genomföra en lastorienterad styrning av sina maskiner och anläggningar. Detta ökar energieffektiviteten och sänker driftskostnaderna. PowerXL-omriktarna är perfekta som lättinstallerade, användarvänliga och energieffektiva lösningar, särskilt i tillämpningar med pumpar, fläktar, transportband, kranar, lindningsmaskiner, kompressorer eller lyftanordningar.
 

Bildtext: PowerXL frekvensomriktare i IP66 kan användas utanför ställverket direkt vid maskinen. Operatörer kan därmed genomföra en lastorienterad styrning av sina maskiner och anläggningar, öka energieffektiviteten och minska driftskostnaderna.

Eaton testar sina produkter i enlighet med alla tillämpliga internationella normer. Speciella applikationer med mer omfattande krav är också möjliga. Detta är en anledning till att Eaton nu erbjuder sina frekvensomriktare med IP66-skydd så att det även är möjligt att installera dem utanför kopplingsskåp. Detta förenklar särskilt eftermontering av äldre anläggningar i vilka det ofta finns otillräckligt med utrymme för att installera en frekvensomriktare i elskåpet.
 
XL-familjen består för närvarande av två modeller: DC1 grundmodell för 0,37-11 kW, samt DA1 för 0,75 till 250 kW för mer krävande lösningar. Med fokus på energieffektivitet, stöder DA1-serien både standard trefasmotorer som normalt följer med nuvarande IE2- och IE3-standard, liksom högeffektiva permanentmagnetmotorer som är utformade för framtida IE4-standard. Frekvensomriktaren har också en energioptimerare som automatiskt kan minska motorspänningen vid lätta laster. På detta sätt stöder PowerXL-produkterna företag som vill öka energieffektiviteten i sina maskiner och anläggningar och därmed spara kostnader.
 
Frekvensomriktarna från Eaton är väldigt användarvänliga. Funktioner som auto-tune och bekväm
parametrisering (med endast 14 standardiserade parametrar) och självförklarande kodtyper förenklar processerna från teknikutveckling, beställning och igångsättning ända fram till full drift. En annan funktion är möjligheten att kopiera parameterinställningar från en enhet till en annan snabbt och enkelt med hjälp av en Bluetooth PC-sticka, förutom programmering via knapparna på enheten eller alternativt via en PC. Särskilt i serieproduktion innebär detta inte bara besparingar utan också möjlighet att förebygga fel.
 
Med PowerXL tillämpar Eaton konsekvent Lean Solution-strategin vid teknikutveckling av maskin- och panelbyggnad. Frekvensomriktarna kan därför i framtiden integreras direkt i Eatons intelligenta
kommunikationssystem SmartWire-DT via pluggbara moduler. Detta innebär att konventionellt
kontrollkablage inte längre är nödvändigt. Den höga datatransparens som nu är möjlig i fråga om drifts-och diagnostiska data möjliggör för användare att öka tillgängligheten hos sina anläggningar.
 
Om du vill veta mer om Eaton, besök www.eaton.eu. För alla de senaste nyheterna följ Eaton på Twitter via@Eaton_EMEA eller besök Eatons företagssida på EMEA LinkedIn. 


Eaton elverksamhet är globalt ledande med expertis inom distribution av ström och kretsskydd; reserveffektsskydd; styrning och automatisering; ljus och säkerhet; konstruktionslösningar och kopplingsenheter; lösningar för tuffa och farliga miljöer samt tekniska tjänster. Eaton är genom sina globala lösningar utrustad för att svara på de viktigaste utmaningar inom strömhantering vi har idag.

Eaton är ett företag inom krafthantering. Vi levererar energisparande lösningar som hjälper våra kunder att effektivt hantera elektrisk, hydraulisk och mekanisk kraft. Eaton är ett tekniskt ledande företag på den globala marknaden och förvärvade Cooper Industries plc i november 2012. På proformabasis hade företagen en kombinerad intäkt på 21,8 miljarder dollar 2012. Eaton har runt 102 000 anställda och bedriver försäljning i över 175 länder. Mer information finns på www.eaton.eu.
 


Eaton Power Quality AB
Kista Science Tower
164 51 Kista
Sweden
KARLSSON Rebecca
Phone : +46 8 598 940 00
Fax : +46 8 598 940 40
RebeccaKarlsson@Eaton.com


Eaton Industries GmbH
Hein-Moeller-Straße 7-11
53115 Bonn
Germany
Bücker Christian
Phone : +49 228 602 2535
Fax : +49 228 602 62535
ChristianBuecker@Eaton.com

Qimtek AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Ingenjörstrainees automatiserar resningen av midsommarstången
Under sommarlovets första veckor har 20 gymnasieelever från Gävleborg sommarjobbat som ingenjörstrainees på Högskolan i Gävle. Ingenjörstrainee anordnas av Teknikerjakten för fjärde året i rad och tio tjejer och tio killar, som läser andra året på teknik eller natur, får då prova på olika delar av ingenjörsyrket samtidigt som det väcker..
Med två nya maskiner kan verksamheten i Stora Höga utökas
För att möta den ökande efterfrågan behövdes nya maskiner och valet var enkelt.Lichron i Skövde har nyligen installerat två stycken horisontella fleroperationsmaskiner från Hyundai-Wia till Processkontroll Mekaniska AB beläget i Stora Höga utanför Stenungsund. Maskinerna Hyundai-Wia HS5000 och HS6300 har palettstorlek 500x500mmLäs mer
Ett annat projekt avslutat för Madesta-Steel Prefabrication
Ett annat projekt avslutat för Madesta-Steel Prefabrication
Tidigare i år levererade Madesta-Steel Prefabrication cirka 500 ton #prefabricated #steel #plates för Prio Energys nya tankpark i Gafanha da Nazaré, Portugal. Madestas prefabriceringstjänster minskade kostnaden och underlättade tankkonstruktionen, jämnt jämfört med lokala alternativ. ===================================== #premium #steel #prefab..
Återvinningsbar rengöringsvätska för metallbearbetning
Nya Castrol Techniclean XBC för metallbearbetning minskar avfall, förbättrar hållbarhet och bidrar till den cirkulära ekonomin.Castrol, världsledande tillverkare av smörjmedel, har introducerat sin första återvinningsbara serie av högpresterande rengöringsvätskor för metallbearbetning, Castrol Techniclean XBC. Det nya sortimentet gör att..
Brickpack utökar maskinparken
Senaste investeringen är en robotsvetsanläggning.Brickpack har investerat i en svetscell som klarar att svetsa detaljer upp till formatet 1500x1000 mm och 500 kg. Det är en komplettering till befintlig maskinpark för att skapa utökade möjligheter för plåtbearbetning. Investeringen omfattar en FanucLäs mer
DMG MORI levererar till Profilgruppen
Aluminiumföretaget utökar maskinparken i Åseda. ProfilGruppen i Åseda har investerat i sin fjärde horisontella flerop från DMG MORI. Den här gången blev det en DMG MORI NHX4000 med en palettväxlare med 2 paletter. Investeringen var ett led i en ökad marknadsandel och samtidigt nya produkter hos enLäs mer
Dorato Tools blir representant för världens största tillverkare av fräshobbar
I förra veckan stod det klart.Dorato Tools AB med säte i Eskilstuna blir representant för koreanska fräshobbstillverkaren DTR i Sverige, Norge och Danmark. Koreanska DTR är specialiserat på tillverkning av verktyg för framförallt kuggbearbetning. Man är idag världens största leverantörLäs mer
Holsby Metall investerar i maskiner från DMG MORI
Samtidigt bygger man ut produktionslokalerna i både Vetlanda och Holsby Brunn. Mikael Fasth och Simon Nilsson förvärvade Holsby Metall AB i Vetlanda i februari 2011. Båda två har flera års erfarenhet från verkstadsindustrin och ser mycket ljust på företagets framtid. Just nu byggs det för fullt och utökning av produktionsytan pågårLäs..
Fordonstillverkaren från Getinge växlar nu upp farten
I Getinge norr om Halmstad har man från dag ett arbetat med ambitionen att bli en professionell tillverkare av produkter som ska tåla många år i svenskt klimat.   Nu växlar bilbyggaren i Getinge upp en växel och anställer mer personal. -Vi har tillsammans med ett antal kunder under två år hårdtestat våra hästlastbilar och är..
Creaform lanserar nästa generation 3D-scanners
Snabbare, enklare, förbättrade algoritmer och precision - Creaforms senaste generation portabla 3D-scannrar är bättre än någonsin. Go! SCAN Spark™ har oöverträffad hastighet, användarvänlighet och är skräddarsydd speciellt för produktdesigners och ingenjörer. Med fullt stöd för färg och hög upplösning för komplexa detaljer..
Prototyper i världsklass med skarpt know-how
I över 40 år har de tillverkat modeller, alltid med inriktning mot krävande uppdrag och fordonsindustrin som främsta målgrupp. Nu är företaget ambassadör för Elmia Subcontractor.– Vi har maskinerna. Vi kan tekniken. Men det är vår spjutspetskunskap och djupa erfarenhet som gör oss till förstaval hos de stora bolagen, säger Daniel Larsson, vd på Unnaryd Modell och..
Vi håller öppet i sommar och har ledig kapacitet i två av våra maskiner
Vi håller öppet i sommar och har ledig kapacitet i två av våra maskiner
Våran Puma tar upp till 80mm stänger i stångmagasinet och vår Lynx 65mm. Båda med drivna verktyg och y-axel, båda nya 2018. Vi tar gärna serier om 50-2000 bit, vi kör i automatstål, rostfritt, gjutjärn och plast. Är det lite enklare bitar tar vi inte massa onödigt betalt, kan det rulla igenom obemannat tar vi 400-500kr/h...
KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR.Efter genomgående analyser av öppna sfäriska rullager konstaterades det att de vanligaste anledningarna till förkortad livslängd beror på att smuts tränger in i lagret eller att lagret inte håller kvar smörjmedlet mellan smörjtillfällena. Det finns sedanLäs mer
Masentia stärker sälj
Rekryterar två erfarna säljare.Masentia i Värnamo förstärker sin maskinförsäljning med Dan Forsmark och Thomas Hässel som båda börjar nu i juni. Dan Forsmark, Västerås, kommer närmast från Schaeffler Nordic AB där han arbetat som OEM Sales Engineer med försäljning av kullager och skenstyrningar.Läs mer
Teknikprodukter fördjupar samarbetet med Tufcot Engineering
Blir officiell distributör i Skandinavien.Teknikprodukter har sedan många år tillbaka ett mycket tätt samarbete med komposit-tillverkaren Tufcot Engineering i England. Nu fördjupas samarbetet ytterligare när Teknikprodukter får statusen som "Officiell Distributör i Sverige, Norge och Finland". ILäs mer