Nyheter

EU-kommissionen besöker svenska stålföretag

den 17 april 2018 07:09 Företagsprofil

Samlar information till det tekniska dokumentet för bästa möjliga teknik, så kallade BREF, för bearbetningsprocesser av stål och olika reningstekniker. -Viktigt att få visa hur svenska spetsprodukter skapar samhällsnytta, säger Bo-Erik Pers, Jernkontoret.

Den 22 till 26 april besöker författarna från EU-kommissionens kontor i Sevilla svenska stålföretag för att samla information till det tekniska dokumentet för bästa möjliga teknik, så kallade BREF, för bearbetningsprocesser av stål och olika reningstekniker. Besöken

Läs mer

Jernkontoret

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Volvo Cars installerar kameror i kupén för att hantera rattonykterhet och distraktion
Bilens säkerhetslösningar ska kunna gripa in, till exempel att bilens hastighet begränsas, att assistanstjänsten Volvo on Call larmas och att bilen bromsas och parkeras.Volvo Cars tar ett nytt steg i sina ambitioner att eliminera dödsolyckor i företagets bilar genom att ta itu med problemen rattonykterhet och distraktion. Förutom körning i höga hastigheter, som..
Största satsningen i ytbehandlingsbranschen på tio år
Under våren 2019 satsar bankerydsbaserade Proton Technology via sin utbildningsverksamhet Surface Academy på en treårig utbildning i ytbehandlingshantverk. Utbildningen till Certifierad ytbehandlare sker i samarbete med Svensk Ytbehandlings Förening (SYF) och är den största satsningen i branschen på över tio år. - Svensk industri står för stora utmaningar..
Berendsen stärker sin position i norra Sverige
Köper Skräddarens Tvätt och Hyrservice som har lång erfarenhet av uppdrag mot norrländska industrin.   Berendsen Textil Service AB förvärvar Skräddarens Tvätt och Hyrservice AB i Umeå. Berendsen Textil Service AB som är marknadsledande inom Textilservicebranschen i Sverige, omsatte över 2 miljarder kronor förra året. Företaget har egen..
Att utvinna metall och industrimineral ur samma gruva skulle minska avfallet och öka den ekonomiska nyttan
I ett projekt undersöker forskare vid Luleå tekniska universitet de geologiska förutsättningarna att bredda brytningen i befintliga gruvområden. – Det är helt klart realistiskt – förutsättningarna finns. I Bergslagen skulle det potentiellt gå att bryta industrikalk och sulfidmalmer i samma gruvområde, säger Nils Jansson, forskare i malmgeologi vid Luleå..
SSAB Tavastehus tilldelas fordonsindustrins certifiering
Tillhandahåller premiumprodukter till kunder inom fordonsindustrin.Efter DNV GL:s revision av driften på SSAB Tavastehus har anläggningen erhållit IATF- certifieringen 16949:2016. Denna certifiering definierar kraven på kvalitetshanteringssystem för organisationer inom fordonsindustrin. – Den certifiering vi tilldelatsLäs mer
”Det mesta du kan se på en Volvo kommer från Olofström”
Ett nyckelelement i karosseriproduktionen är motståndssvetsning, eftersom korrekt svetsade plåtkomponenter spelar en avgörande roll för fordonets säkerhet.Det faktum att punktsvetsning blir allt snabbare och mer tillförlitlig, illustreras av en kundspecifik lösning installerad hos Volvo i Sverige. Komponenterna i denna lösning är elektrisk drivteknik och visionsystem..
Ytterliger order på näst största maskinen
Norrköpingsföretaget ska leverera en stor lasthanterare till USA.MultiDocker, en världsledande tillverkare av anpassningsbara och effektiva lasthanterare, har sålt ytterligare en av företagets näst största lasthanterare, CH1100, till en kund i mellanvästern, USA. Avtalet träffades den 22 mars 2019 och leverans är beräknadLäs mer
FlexQube startar dotterbolag i England
Anställer säljchef från Trilogiq.Som ett led i FlexQubes strävan att stärka sin närvaro på den europeiska marknaden startar FlexQube nu upp ett dotterbolag i Storbritannien. Storbritannien är identifierad som en strategiskt viktig framtidsmarknad för FlexQube där faktorer som storlekLäs mer
Gnosjöföretagets medarbetare ska kunna påverka sin egen lön
Från och med 1 april i år inför företaget en ny lönemodell. Från och med 1 april i år har medarbetarna på industriföretaget Gnosjö Automatsvarvning stor möjlighet att påverka sin egen lön – allt enligt en lönemodell som har initierats och utvecklats av medarbetarna själva för att ge rätt förutsättningar för enLäs mer
Dacke Industri förvärvar Optronic
Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i Optronic Partner pr AB, som är ledande i Norden inom utveckling och tillverkning av optiska sensorer för industrin. Optronic har 55 anställda baserade i Skellefteå och Stockholm och omsatte cirka 150 MSEK under förra verksamhetsåret.   – Optronic är ett innovativt och tekniskt bolag som agerar i ett mycket intressant..
Toyota Material Handling i Mjölby toppar i klimatarbete
Har rankats som ett av världens bästa företag när det gäller klimatarbete och skydd av vattenmiljö.Det är moderföretaget TICO, Toyota Industries Corporation, som rankats och Toyota Material Handling i Mjölby ingår i företaget som en av de större fabriksanläggningarna. Där är hållbarhetsarbetet intensivt. -Jätteroligt att vårt hårda..
Stålindustrin deltar när Fossilfritt Sverige följer upp klimatfärdplaner
Höganäs ABs vd Fredrik Emilson kommer att redogöra för hur arbetet med stålindustrins klimatfärdplan fortgår och vilka politiska åtgärder som bör genomföras. Den 20 mars representerar Höganäs vd, Fredrik Emilson, stålindustrin när Fossilfritt Sverige och regeringen följer upp industriernas klimatfärdplaner. Fredrik kommer att berätta om stålindustrins och..
Engcon investerar 90 miljoner i nya maskiner – tredubblar produktionskapaciteten
Fortsätter växa explosionsartat och för att möta det ökande intresset från marknaden satsar företaget stort på sin tillverkningDen världsledande tiltrotatortillverkaren Engcon ska över tre år investera sammanlagt 90 miljoner kronor i nya toppmoderna CNC-maskiner, som svar på det stora intresset från marknaden. Med de nya maskinerna på plats får Engcon en..
Han tänker rena vatten med spillvärme från industrin
Får nu Anders Wall-stipendium för Ung Företagsamhet och utvecklar pilotanläggning i samarbete med Höganäs.Jonatan Persson, 18 år, från Halmstad har erhållit 2019 års Anders Wall-­stipendium för Ung Företagsamhet på 100.000 kronor.  Genom organisationen Ung Företagsamhet får gymnasieelever möjlighet att under ett år prova..
Volvo-bussar ska ge grönt transportsystem på Birmingshams flygplats
Får order på sex elbussar och ABB levererar laddstationerna.Volvo Bussar har fått en order på sex fullelbussar Volvo 7900 Electric till Birminghams flygplats i England. Ordern är ett resultat av en översyn av framtida fordonstransporter på flygplatsen och beslutet att erbjuda ett helt ”grönt” transportsystem,Läs mer