Nyheter

Kärcher - Levereras med inbyggd framgångsfaktor
Kärcher Sverige AB
ProfilGruppens vd lämnar
ProfilGruppen Extrusions AB
Duroc investerar i USA
Duroc AB
ABUS Kransystem i Sverige har utvecklats till en av de största på marknaden inom sitt segment
ABUS Kransystem AB
Världens största batteridrivna spårfordon ska byggas i Skelleftehamn
Railcare AB
Infranord Components får mångmiljonorder från Trafikverket
Infranord Components
Redo för serietillverkning: Slangfritt från Engcon ger överlägsen enkelhet
Engcon Nordic AB
Hybricon vänder till vinst
Hybricon Bus Systems AB (publ)
MLTs unika kamerasystem Iris M tar sig nu även in på pappersbruken i Sverige
MLT Maskin och Laserteknik AB
Henkel visar hållbar teknologi på Scandinavian Coating
Henkel Norden AB
Elmia belönar framgångsrika utställare med nytt pris
Elmia AB
Siemens uppdaterar sin NX-programvara
Siemens AB
Inbjudan till Italienska underleverantörsmässan - MECSPE
Italienska Statens Utrikeshandelsbyrå - ICE
Shuttlesystem för förbättrad lagerhantering
SSI Schäfer System International AB
Carlstad Machinetool erbjuder maskiner med finansieringslösningar
Carlstad Machinetools AB
Inission vill flytta Pajala-verksamheten till Munkfors
Inission Stockholm AB
En 400-tonnare till Hallsberg
Intercut Sverige AB
Mångmiljonorder till Östrand & Hansen
Östrand & Hansen AB
Inbjudan till Italienska underleverantörsmässan - MECSPE
Italienska Statens Utrikeshandelsbyrå - ICE
Första 3D-printade detaljen på väg till månen
RUAG Space AB

Nyheter

Faiveley Transport Nordic AB söker Strategic Purchaser

den 6 december 2018 15:32 Företagsprofil

Strategic Purchaser

Om företaget:
Faiveley Transport Nordic AB (FTN) i Landskrona ingår i Wabtec Corporation, en systemleverantör till den internationella järnvägsindustrin. Företaget i Landskrona grundades för 100 år sedan och är en av de ledande aktörerna på den nordiska järnvägsmarknaden där vi genomför olika typer av service och förbättringsprojekt av många av de nordiska tågtyperna med fokus på bromssystem, dörrsystem, luftkonditioneringssystem samt elektronik. Vi är dessutom världsledande leverantör av blockbromsar och bromsregulatorer och exporterar till många olika typer av tågprojekt över hela välden. Företaget har idag 180 anställda verksamma inom försäljning, konstruktion, utveckling, tillverkning samt service och underhåll.

Om tjänsten:
Faiveley Transport Nordic AB står inför en positiv, spännande och utmanande framtid. Vi har nu en ledig tjänst på vår inköpsavdelning, som Strategisk Inköpare.

Inköpsavdelningen har ett övergripande ansvar för företagets leverantörers prestanda utifrån ett fullständigt QCD perspektiv. Som Inköpare ansvarar du för affärsmässiga upphandlingar och strategier inom utvalda sortimentsgrupper. Du ska söka och välja leverantörer, begära in offerter och sköta förhandlingar av kommersiella villkor och logistiska lösningar och därefter teckna avtal. Du ska arbeta med att utveckla vår leverantörsbas mot uppsatta mål och finna logistiska lösningar som gynnar bägge parter i ett långsiktigt samarbete. I arbetet ingår även hantering av avvikelser eller problem som framställs av Supply Chain som sköter den dagliga kontakten med leverantörerna.

I inköpsrollen kan du även komma att arbeta som projektinköpare för vissa kundprojekt och ingå i tvärfunktionella projektgrupper där du ansvarar för det affärsmässiga och operativa arbetet inom projektet gentemot externa leverantörer.

Vår befintliga leverantörsbas är global med en tyngdpunkt på Europa, vilket innebär att det i tjänsten ingår en del resor. Inköpsarbetet bedrivs ofta i samarbete med kollegor på andra Faiveleybolag runtom i världen.

Kvalifikationer:
Du har gärna en högskoleutbildning inom ekonomi, inköp eller teknik. Vi vill att du har erfarenhet av industriell tillverkning inom t ex gjutgods-, plåt-, plast-, gummiindustrin och maskinbearbetning. Du har minst 5-10 års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete. Du är kostnadsmedveten och har god erfarenhet av förhandling, avtalshantering samt en god teknisk förståelse. Du ska kunna läsa, förstå och diskutera ritningar med våra leverantörer.

Vidare är du en bra kommunikatör och har en förmåga att knyta och vårda goda relationer med människor såväl externt som internt. Du har god analytisk förmåga, är initiativrik och har en helhetssyn. Du har erfarenhet av att arbeta i projektform samt gärna ha arbetat med LEAN/Six sigma aktiviteter. Det är också en fördel om du har en handelsrättslig erfarenhet/utbildning.

Vi arbetar i affärssystemet M3 och vi ser en stor fördel i om du idag arbetar med eller tidigare har arbetat med inköpsmodulen i M3. I övrigt använder vi programmen i MS Officepaketet.

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Andra språkkunskaper är meriterande.

Du kommer till en internationell organisation där du både får agera självständigt och arbeta i ett team inom ett expansivt företag som ligger i framkant i sin bransch. 

Tjänsten ska tillträdas snarast – sista ansökningsdag är 2018-12-10
Varmt välkommen med Din ansökan redan idag till : hr.lkr@wabtec.com

Har Du frågor angående tjänsten kontaktar Du Dan Laursen, inköpschef, tel 0701-454 484.Faiveley Transport Nordic AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Jobb

ISCAR SVERIGE AB söker Teknikchef
ISCAR SVERIGE AB söker Teknikchef
ISCAR SVERIGE AB söker nya medarbetare.  Är du den vi söker? För oss på Iscar Sverige är det viktigt att öka våra kunders produktivitet och lönsamhet och det gör vi med våra produkter och tjänster! Vill du vara med och förverkliga detta? Då har vi jobbet för dig! TEKNIKCHEF Den svenska marknaden är..
ISCAR SVERIGE AB söker Systemtekniker med kundkontakt
ISCAR SVERIGE AB söker Systemtekniker med kundkontakt
ISCAR SVERIGE AB söker nya medarbetare.  Är du den vi söker? För oss på Iscar Sverige är det viktigt att öka våra kunders produktivitet och lönsamhet och det gör vi med våra produkter och tjänster! Vill du vara med och förverkliga detta? Då har vi jobbet för dig! SYSTEMTEKNIKER MED KUNDKONTAKT Är du en..
ISCAR SVERIGE AB söker Säljcoach Södra Sverige
ISCAR SVERIGE AB söker Säljcoach Södra Sverige
ISCAR SVERIGE AB söker nya medarbetare.  Är du den vi söker? För oss på Iscar Sverige är det viktigt att öka våra kunders produktivitet och lönsamhet och det gör vi med våra produkter och tjänster! Vill du vara med och förverkliga detta? Då har vi jobbet för dig! SÄLJCOACH SÖDRA SVERIGE Vi..
PNP Teknik AB söker Teknisk säljare/Säljande tekniker
PNP Teknik AB söker Teknisk säljare/Säljande tekniker
PNP Teknik AB behöver efter en kraftig ökning av orderingången förstärka organisationen med ytterligare en säljare/tekniker. Upprättad : 12 november 2018 Ansökningsfrist : 28 februari 2019 Anställningsförhållanden : Fast Antal timmar : Fulltid Anställning : Fast ANSÖK HÄR Om..
AB Carlsson & Möller söker en Teknisk säljare
AB Carlsson & Möller söker en Teknisk säljare
Vi söker en Kvalificerad Teknisk Säljare. (utesäljare, konstruktionsplaster) Om dig: Vi söker dig som brinner för att utveckla affärer med nya och befintliga kunder inom konstruktionsplaster på såväl bearbetade detaljer som halvfabrikat/grossist. Du kommer att ingå i ett team med stort kundfokus. Du besöker främst..
CNC-operatör till AQ Components i Mjällom
CNC-operatör till AQ Components i Mjällom
AQ Components är ett expansivt företag i hjärtat av Höga Kusten med 45 anställda. Vi är en systemleverantör med inriktning mot svetsning både robot och manuell, laserskärning och skärande bearbetning. AQ Components ingår i AQ-koncernen som är en av Sveriges ledande leverantörer av komponenter och system till krävande..
Strategisk Inköpare till AQ Plast i Anderstorp
Strategisk Inköpare till AQ Plast i Anderstorp
Vi på AQ Plast AB söker en driftig Strategisk Inköpare som gillar ett högt tempo och att arbeta i ett företag där beslutsvägarna är korta och frihet under ansvar råder.  Arbetsuppgifter AQ Plast genomför en satsning på inköp, där du blir en viktig spelare i vår framtida lag. Därför finns det stora..
Teknisk Innesäljare för industrikeramer i Norden
Teknisk Innesäljare för industrikeramer i Norden
Teknisk Innesäljare för industrikeramer i Norden Vi söker en teknisk innesäljare / support som kommer att arbeta tätt ihop med VD / Försäljningschef samt avdelningen Ceramics Divisions försäljningsingenjörer i olika kundprojekt. Vi ställer därmed höga krav på ansvarstagande och initiativkraft i rollen. Våra..
Rydverken AB söker CNC-operatörer
Rydverken AB söker CNC-operatörer
Besitter du bred erfarenhet av CNC-styrda maskiner? Är du flexibel, lösningsorienterad och noggrann i ditt arbete? Då kan du vara den vi söker. Om företaget: Rydverken grundades som namnet säger i Ryd. En naturskön ort i Småland. Våra lokaler och vår maskinpark har kontinuerligt utökats och moderniserats. Rydverken är idag ett..
Proplate Oxelösund AB söker Erfaren CNC-tekniker
Proplate Oxelösund AB söker Erfaren CNC-tekniker
Beskrivning av jobbet: Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet inom skärande bearbetning. Vi förutsätter att du har Edgecam-utbildning, erfarenhet av Siemens och Fanuc styrsystem, kunskaper inom iso-programmering samt i användning av mätprob och mätarm. För tjänsten krävs goda kunskaper i svenska i både tal och..
Stacke Hydraulik AB söker CNC-svarvare
Stacke Hydraulik AB söker CNC-svarvare
Om företaget: Stacke Hydraulik AB är ett familjeägt bolag i andra generationen. Vi är en ledande och professionell partner för utveckling, konstruktion och tillverkning av modern hydraulik. Våra affärsområden finns framförallt inom mobil hydraulik, såsom skogsmaskiner, fordonspåbyggnader, entreprenadmaskiner och materialhantering...
Stacke Hydraulik AB söker Underhållstekniker
Stacke Hydraulik AB söker Underhållstekniker
Om företaget: Stacke Hydraulik AB är ett familjeägt bolag i andra generationen. Vi är en ledande och professionell partner för utveckling, konstruktion och tillverkning av modern hydraulik. Våra affärsområden finns framförallt inom mobil hydraulik, såsom skogsmaskiner, fordonspåbyggnader, entreprenadmaskiner och..
Stacke Hydraulik AB söker Manuellsvetsare och robotsvetsare
Stacke Hydraulik AB söker Manuellsvetsare och robotsvetsare
Om företaget: Stacke Hydraulik AB är ett familjeägt bolag i andra generationen. Vi är en ledande och professionell partner för utveckling, konstruktion och tillverkning av modern hydraulik. Våra affärsområden finns framförallt inom mobil hydraulik, såsom skogsmaskiner, fordonspåbyggnader, entreprenadmaskiner och materialhantering...
Interal AB söker Arbetande förman
Interal AB söker Arbetande förman
Vi söker nu för omgående anställning en kvalificerad förman för Press-/Monteringsavdelning och Vi erbjuder dig en tjänst i ett bra och trevligt gäng i fräscha lokaler med en modern maskinpark! Om dig: Vi är prestigelösa, nyfikna och gillar att ha kul på vägen - den attityden stämmer in på dig också. Du har..
Motala Verkstad Group AB söker Kvalitetstekniker – Gustavsvik
Motala Verkstad Group AB söker Kvalitetstekniker – Gustavsvik
Om företaget: Motala Verkstad Group (”MVG”) är en koncern inom verkstadsindustrin med fokusering mot tillverkning av produkter som kräver tung kvalificerad maskinbearbetning, svetsning och montering. Kunderna består främst av välkända storföretag med basen i Skandinavien. MVG består av moderbolaget Motala Verkstad Group AB och..