Nyheter

Fördjupat samarbete för Hackås Precisionsgjuteri

den 30 oktober 2013 09:08 Företagsprofil

Hackås Precisionsgjuteri AB och Alphaform RPI Oy fördjupar samarbetet


Hackås Precisionsgjuteri AB fördjupar samarbetet med Alphaform RPI Oy i Åbo, Finland, genom att marknadsföra och sälja plastprodukter framställda med olika friforms tekniker.Hackås Precisionsgjuteri AB (HPG) erbjuder korta serier av komplicerat aluminiumgjutgods till kunder som har höga krav på design, finish och funktion. HPG har kunder inom branscher som
MedTech, Telekom, Försvar och Fordon. Företaget, som har 30 anställda, omsatte 28 Mkr under 2012. Alphaform är Europas ledande tillverkare av friforms modeller och prototyper. Alphaform’s kärnkompetens är att använda friformsteknik för att producera plast- och metalkomponenter.

HPG fördjupar nu samarbetet med Alphaform RPI Oy i Åbo, Finland. HPG marknadsför och säljer Alphaforms Rapid Cast aluminiumgjutgods i Sverige och kommer från och med nu att även
marknadsföra och sälja plastprodukter framställda med olika friforms tekniker. Alphaform marknadsför och säljer HPG´s precisionsgjutgods i Finland och kommer från och med nu att introducera HPG’s gjutgods på den engelska marknaden.

-Fördjupat samarbete breddar HPG´s produkterbjudande på ett utmärkt sätt och ger våra kunder ytterligare en möjlighet att förbättra sin produktutvecklingsprocess, säger VD Peter Vomacka.

För mer information kontakta:
Peter Vomacka, VD, Hackås Precisionsgjuteri AB, mobil 076-782 20 77, peter.vomacka@hpgab.se
Dan Björklöf, VD, Alphaform Nordic, mobil +358 40 7351702, dan.bjorklof@alphaform.se

Läs mer om HPG och Alphaform på www.hpgab.se

Ventana Hackås AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Nyheter hos Nyli Metrology AB inför Elmia 2018
Nyheter hos Nyli Metrology AB inför Elmia 2018
Maskin nyheter hos Nyli Metrology AB inför Elmia mässan 2018.
Ny mässa för automotiveindustrin
Mässan för bilindustrins tillverkare och underleverantörer kommer till Göteborg 2019. Den 27 – 28 mars 2019 lanseras en ny mötesplats för Automotivebranschen på nybyggda Åbymässan i Göteborg – Automotive Engineering. Automotive Engineering är en dedikerad mässa för bilindustrins tillverkare och försörjningskedja som täcker alla..
24-volts transportörer med 15 meter styrkabel
Transportör från Conveyor 22, nu med batteripack.-Nu går det till och med att köra transportören med ett batteripack, säger Lars Sandberg, transportörens skapare. Denna vecka levererar Conveyor 22 två transportörer som drivs med 24 VDC, med 15 meter styrkabel mellan kontrollbox och transportör. KundenLäs mer
För första gången levererar vi 24-volts transportörer med 15 m styrkabel!
För första gången levererar vi 24-volts transportörer med 15 m styrkabel!
”Nu går det till och med att köra transportören med ett batteripack”, säger Lars Sandberg, transportörens skapare. Denna vecka levererar Conveyor 22 två transportörer som drivs med 24 VDC, med 15 meter styrkabel mellan kontrollbox och transportör. Kunden är ett portugisiskt automationsföretag. Varför är detta speciellt?..
Aluminiumföretaget bygger ut
Omsättningsrekord 2017 och under det senaste halvåret har Växjöföretaget säkrat ett antal nya kontrakt.Alutrade är ett specialistföretag i Växjö som levererar aluminiumprofiler och erbjuder ett av Europas största och mest omfattande lagerprogram med ett unikt urval av legeringar och dimensioner. Företagets moderna logistik- och produktionsavdelning harLäs mer
Aluminiumföretaget bygger ut
Omsättningsrekord 2017 och under det senaste halvåret har Växjöföretaget säkrat ett antal nya kontrakt.Alutrade är ett specialistföretag i Växjö som levererar aluminiumprofiler och erbjuder ett av Europas största och mest omfattande lagerprogram med ett unikt urval av legeringar och dimensioner. Företagets moderna logistik- och produktionsavdelning harLäs mer
Visar ny prisbelönt elektrisk gripdonsserie på Elmia Automation
Företaget är en relativt ny spelare inom automationskomponenter för den svenska marknaden.United Components är en relativt ny spelare på den svenska marknaden. Elmia Automation är därför en viktig arena för att stärka det egna varumärket. I montern visas bland annat en ny prisbelönt elektrisk gripdonsserie från Zimmer Group Med..
DIA-COME Mätbord
DIA-COME Mätbord
DIA-COME Mätbord för mätning av kugg och diameter både invändigt samt utvändigt.             Mätområde: Ø30 - 105mm invändigt, Ø0-90mm utvändigt              C2 utförande Ø30 - 185mm invändigt , Ø0 -155mm utvändigt   ..
Ny serie encylindriga motorer från Vanguard
Briggs & Stratton introducerar en helt ny serie encylindriga bensinmotorer från Vanguard på 5 till 13 hästkrafter. Först ut är en 6,5 hästkrafters motor på 203cc. Den kommer att vara tillgänglig för tillverkare och eftermarknad från och med juni i år. Övriga modeller kommer att lanseras under de kommande två åren. Den nya motorn passar..
Tillverkaren i Knäred expanderar maskinparken
2016 förvärvade Ola Sandström företaget och när han nu utvecklar verksamheten ytterligare föll valet på ett säkert kort.Krima Rostfritt AB i halländska Knäred är ett tillverkande företag som arbetar i aluminium, rostfritt och svart material. Verksamheten startade  i Knäred 1988. Produktionen sker i funktionella lokaler och med en modern maskinpark. Genom..
HARALD PIHL ökar exporten till Kina
Familjeföretaget med över 100 år på nacken är Europas största lagerhållare av speciallegeringar och titan, alltid med aktuellt lagersaldo i realtid på webben. -Vår export ökar för varje år och Asien är en intressant marknad med stor potential. Efter en tids etablering börjar vi nu se en ökad orderingång till Kina, senaste ordern omfattade ca 700kg..
3D-printing på frammarsch
Nu kommer additiv produktion på bred front och Dankab Verktygsmaskiner lanserar InssTek på den svenska marknaden. Fördelarna med 3D-Printing är många. Metoden förenklar tillverkningsprocesser och reducerar ledtider till ett minimum. Dessutom minskas transportbehov och lagerhållning kraftigt. Problemet har hittills varit att man inte kunnat producera med..
MotoMini från Yaskawa
Miniroboten som väcker intresse och vinner pris.   MotoMini är knappt 40 cm hög med en räckvidd på 35 cm, och väger bara lite drygt 7 kg. Det gör den lätt att flytta och installera vid behov. Lyftkapaciteten är ett halvt kilo. Roboten accelererar också 20% snabbare än motsvarande små robotar. FörLäs mer
Sveriges största verktygssliperi ökar kapaciteten
Vässar maskinparken, varav två av maskinerna i huvudsak kommer att producera till företagets största kunder: Sandvik, Saab, Kockums, Dormer Pramet och Epiroc.Beros Verktygsslipning AB i Kalmar har nyligen investerat i ytterligare två stycken helautomatiserade Walter maskiner för att kunna tillgodose sina stora kunders ökade efterfrågan. För att även kunna mäta..
Världsunik 3D-printer till Jönköping
Rafos stora dragplåster på Elmia Polymer är inte bara lämpligt för prototyper utan även för industriell additiv tillverkning.En unik 3D-printer blir det stora dragplåstret i plastföretaget Rafos monter under mässdagarna på Elmia Polymer. – Mig veterligen är detta den enda printern i hela världen med denna specifika egenskapen vilket gör den till något..