Nyheter

Förfrågningar fyrdubblas på Qimteks marknadsplats

den 23 juni 2015 15:25 Företagsprofil

Qimteks marknadsplats får fler förfrågningar

Under de senaste tre åren har antalet förfrågningar fyrdubblats på Qimteks marknadsplats. 

Det är en kombination av att Qimtek har flera anställda som jobbar med inköparna, att fler inköparna börjar använda Qimtek Sourcing som ett verktyg och att nätverket av leverantörer som är med i Qimtek är riktigt vassa. 

Fler förfrågningar är självklart bra för "business" och bra för våra medlemmar, men ballansen måste vara rätt så att kvalitén på förfrågningarna behålls. 

Är man för pushy mot inköparen för att övertyga dem att ge oss information om deras framtida upphandlingar kan det betyda att viljan hos inköparen att prata med nya leverantörer blir lägre vilket i sin tur betyder att leverantörerna får mer motstånd när de kontaktar för att sälja sina tjänster och produkter.

Av erfarenhet vet vi på Qimtek att i längden så skapar det dåliga relationer bland både upphandlaren och säljaren, det blir mycket svårare att göra bra affärer.

Borta är de dagarna när man kunde pressa ut information om potentiella upphandlingar som t.ex. Faktagruppen och Info-one gjorde på 80- och 90-talet. Det skapade bara osämja hos både upphandlaren och säljaren, det har idag förstört mycket av förtroendet hos båda parter på marknaden och gjort det svårare för säljare att få kontakt med rätt kund.

Qimteks Policy
Vår policy är att endast ta emot förfrågningar där inköparen (eller beslutsfattaren) är intresserad av att få kontakter från leverantörer. Det betyder färre förfrågningar men med högre värde och bättre ”success rate”. Vi ser även att förtroendet börjar återkomma nu när båda parter märker att informationen inte har pressats fram och att det är seriösa upphandlingar.

Detta hoppas vi kommer leda till att förfrågningarna ökar i längden på Qimteks marknadsplats vilket kommer gynna alla kunder och inköpare. 

Enligt senaste Inköpsbarometern så hittar 80% av inköparna en leverantör som de vill samarbeta med när de lägger ut en förfrågan på Qimtek, det vill vi förbättra ännu mer.

 

Letar du efter specifika kundprospekt?
Det borde vi kunna hjälpa dig med. Varje år gör vi över 50 000 intervjuer med beslutsfattare, 10 000 användare uppdaterar sina uppgifter frivilligt varje år samtidigt som vi skickar ut 1 miljon nyhetsbrev och 130 000 tidningar. Det betyder att databasen är i absolut toppskick!

Prata med din supportkontakt på Qimtek så ordnar vi det. Vi på Qimtek

Qimtek AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Qimtek-nyheter

Nu är enkäten för Qimteks Inköpsbarometer öppen!
..
Vinnaren av julkorgen!
Vinnaren av julkorgen!
Vem vann utlottningen av julkorgen på Elmia Subcontractor? Qimtek gjorde en enkät inför Elmia Subcontractor och lottade ut en julkorg från Hälsingland. Vinnare blev Astridh Fredriksson, inköpschef på ESAB AB i Laxå.  Stort grattis!    Bild: Micke Harrison, Svensk Verkstad Från vänster: Lena Sjöblom, Astridh..
5 tips för gratis marknadsföring i verkstadsindustrin
5 tips för gratis marknadsföring i verkstadsindustrin
Svårigheten med marknadsföring är alltid att producera något vettigt material som man kan skicka ut. Trots skrivkramp och prestationsångest så behöver det inte vara så svårt. Börja med att välja en produkt eller en tjänst som ni har och skriv ca 100 till 200 ord om hur den gagnar era kunder. Alltså, inte hur..
Tio tips för att skriva ett bra pressmeddelande
Tio tips för att skriva ett bra pressmeddelande
Ett pressmeddelandes grundstruktur är densamma, även om budskapet varierar. Ett pressmeddelande ska ha en tydlig avsändare, datum, kontaktinformation, rubrik, ingress, brödtext, citat och information om pressmaterial. Ett första tips är att börja med att skriva brödtexten, skriv sedan ingressen och sist rubriken.   1. Tydlig avsändare..
Fem snabba steg som vinner fler affärer
Fem snabba steg som vinner fler affärer
Följande steg ger en enkel och effektiv plan som ger dig möjlighet till nya affärer när du använder Qimteks förfrågningar. 1. Kontakta köparen direkt (54% av inlöparna tycker responstid är den viktigaste faktorn när de väljer leverantör*). 2. Förbered ditt samtal med ett antal frågor. Genom att ställa..
Svensk Verkstads Nyhetstjänst
Svensk Verkstad - 3 nyhetskanaler direkt till Sveriges tillverkningsindustri Tre nyhetskanaler - 50 000 mottagare • Svensk Verkstad Nyhetsbrev 13 000/brev. • Svensk Verkstad Magasin 22 000 ex/utgåva. • Qimteks Marknadsplats 15 000 besökare/mån. Följande ingår i din nyhetstjänst: Tidningen Svensk Verkstad­ 6 nummer / år. Publicering..
Marknadsföringspaket Elmia Subcontractor 2015!
Marknadsföringspaket Elmia Subcontractor 2015!
Svensk Verkstad, kommer att precis som i föregående års populära mässnummer om Elmia Subcontractor, ge stort utrymme för att locka många inköpare till mässan och till er monter! Vi gör även ett starkt digitalt nyhetsbrev riktat till inköpare med en banner och presentation om ditt företag. I år har digitala..
Hur många offerter får en inköparen?
Hur många offerter får en inköparen?
Frågor & Svar Hur många offerter får en inköparen? Vi på Qimtek får ofta frågan om hur många kontakter och offerter inköpare får när de lägger ut förfrågningar på Qimtek. Man hör ibland att någon har blivit nedringd och i andra fall att de inte har fått några kontakter. För..
Att bara byta till mobilanpassad hemsida missar poängen
Att bara byta till mobilanpassad hemsida missar poängen
Googles introduktion av mobilvänlighet som en rankingfaktor i det mobila sökresultatet slår hårt mot små och medelstora företag, enligt en rapport från den digitala byrån Koozai. Enligt Koozai har 46 procent av företag med mindre än 50 anställda tappat i ranking i Google. Av dem har 41 procent tappat mer än tre positioner och i..
Vad ger en banner för vårt företag...konkret?
Vad ger en banner för vårt företag...konkret?
Vad ger en banner för vårt företag...konkret? Många ifrågasätter värdet att annonsera med banners på hemsidor eftersom det är svårt att värdera vad man får. Egentligen borde det vara mycket lättare att värdera än en vanlig annons i en tidning men i verkligheten är det så många variablar att..
Hur går flödet med trafik på Qimteks hemsida?
Hur går flödet med trafik på Qimteks hemsida?
Hur går flödet med trafik på Qimteks hemsida? Från år till år har trafiken ökat på Qimteks hemsida, de första fem månaderna i 2015 har trafiken ökat med 28% jämfört med samma period 2014. Flödet visar att trafiken går framför allt till profilsidorna och nyhetssidorna vilket är bra nyheter..
Öka din trafik till hemsidan
Öka din trafik till hemsidan
Ett bra sätt att öka trafiken till din hemsida och Qimtekprofil är att publicera nyheter på Qimtek.se. Hur gör jag? Tänk efter om ni har något ni kan skriva om, det kan vara t.ex: - Nya maskiner, investeringar eller produkter - Ett nytt kontrakt eller ny partner - Omorganisation eller nyanställningar - Något ni gör bra som t.ex...
Qimtek lanserar ny marknadsplats för tillverkningsindustrin
Qimtek lanserar ny marknadsplats för tillverkningsindustrin
Englandsbaserade Qimtek lanserar en marknadsplats för Sveriges tillverkningsindustri, där inköpare publicerar offertförfrågningar, till vilka leverantörer lämnar offerter. Både inköpare och leverantörer kan kostnadsfritt använda Qimteks marknadsplats för att söka och skicka ut offertförfrågningar, för att marknadsföra produkter och tjänster, och för att lämna offerter. Främjar..