Nyheter

Haas-teknik har införts på PPM

den 14 februari 2013 15:24 Företagsprofil

PPM ligger mindre än tre mil från New York City, och har vuxit till att bli ett etablerat ledande tillverkningsföretag inom avancerade ortopediska implantat, instrumentering och steriliserade matningssystem. Företaget använder 40 Haas CNC-fräsmaskiner och sex Haas CNC-svarvar, och man specialiserar sig på implantat för knän, höfter, armbågar, axlar och ryggar, samt instrumentering och verktyg som behövs för att operera in dessa detaljer i kroppen.
”Vi köpte vår första Haas-fräs år 1992, och vi har fortsatt att investera i Haas-teknik sedan dess”, uppger John Phillips, som är Frans äldste son och driftchef för PPM. ”Standardisering på Haas-plattformen gör det lättare att schemalägga arbetet och att flytta anställda från maskin till maskin.”
PPM tar fram specialprodukter till kunder inom ortopediområdet, bland annat Stryker, Zimmer och Biomet. Företagets maskinbearbetningsresurser underlättar framtagning av ”nyckelfärdiga” system av Haas Super VF-fräsar och fleroperationsmaskiner i SL-serien.
”Vi har haft Haas-maskiner under de senaste 20 åren, men vi har bara pensionerat ett fåtal”, säger John. ”De flesta av dessa körs 20 timmar per dag, men ger fortfarande samma kvalitet som när de var nya. Vi får verkligen valuta för våra pengar. Det pris-/prestandaförhållande som Haas erbjuder går inte att överträffa enligt vår mening”.
PPM tillverkar inga massproducerade handelsvaror, utan de komponenter som tillverkas i de långa raderna av prydligt organiserade maskiner har mycket komplexa egenskaper och hög precision.
”Ta det här höftledsimplantatet, till exempel”, säger John och håller upp en detalj som är cirka 25 centimeter lång, avsmalnande och med griptänder i ena änden och med en sexkantig form i den andra. ”Dessa skulle i regel tillverkas på en CNC-slipmaskin, men vi använder Haas fyraxliga system och rätvinkligt huvud för att sätta in verktyget i en sådan vinkel och med ett så högt varvtal att vi kan simulera ett femaxligt program. Vi kan alltså tillverka implantatet med en verktygsgeometri som inte kan återskapas med slipteknik. Vi kan få fram en konstruktion med tänder som griper fast, och läkarna tycker mycket bra om den här konstruktionen eftersom de kan komma in och ut mycket snabbt och förkorta ingreppstiderna”.
John Phillips säger att företaget sällan får särskilt långa förvarningar om vilka detaljer som behövs, eller när de behövs. Flexibiliteten i Haas-maskinerna är därför ytterligare ett viktigt element i företagets dagliga verksamhet. PPM kan till exempel erbjuda koniska spindlar i upp till 60 olika storlekar. Dessa tillverkas i princip med en tryck på en startknapp, och ofta i batcher på upp till 1 200 eller 1 500 enheter per månad. Samtidigt kör företaget ofta specialserier på bara fem, 20 eller 100 enheter.
PPM:s koniska spindlar är komplexa titaniumdelar som tillverkas på flera Haas-maskiner där arbetsmomenten innefattar vinklade konor, fräsning, borrning, gängning, slätsvarvning och brotschning av sexkantformer. Alltsammans har kommit mycket långt från det företag som Fran Phillips startade i källaren år 1967. Men från den blygsamma starten har företaget växt till sig och på 1970-talet flyttade man till en betydligt större verkstad för 40 anställda, innan en strategisk förändring i början av 1980-talet skulle förändra PPM:s framtid.
”Vi uppgraderade verksamheten till tillverkning av medicinsk utrustning och vi har aldrig tittat tillbaka”, säger John. ”Ingen arbetade med ortopedi på den tiden, så det var en stor möjlighet för företaget. Idag är det förstås en helt annan situation. Vi gjorde en kraftfull satsning och investerade några miljoner dollar för att bygga upp våra kvalitetssystem, rutiner och kontrollplaner så att de uppfyllde ISO 13485-standarderna – och det arbetet har nu slutförts. Nyckeln till vår framgång är ju det viktigaste som vi bygger, och den är inte till salu: vårt rykte”.
Idag kommer pressen på PPM till stor del från kunder som söker lösningar i andra länder, ofta Kina, Malaysia och andra lågkostnadsområden i världen. Företaget har alltså skapat en nisch för maskinbearbetning av avancerade medicinska komponenter som ”ingen annan vill bearbeta eftersom det helt enkelt inte är lönsamt för dem”.
John Phillips beskriver PPM:s tillverkningsmodell som ”lite annorlunda” – den går ut på att ta fram CAD-modeller i Pro-Engineer och därefter generera maskinkod i samma CAD-system, vilket ger en produkt i exakt den form och geometri som kunden har beställt.
”Med Haas-tekniken så blir vi bortskämda”, tillägger han. ”Vi använder ett rotationshuvud som en fjärde axel för att maskinbearbeta fyra sidor av arbetsstycket med en enda fixtur, och sedan vänder vi det – vi behöver bara två operationer innan enheten går till vår slutbehandlingsavdelning för avgradning”.
Bland de typiska material som bearbetas på Haas-maskinerna hittar vi rostfritt stål 17/4 och i 400- och 300-serierna, titanium, koboltkrom och PEEK (polyeter-eter-keton). PPM har just tagit hem sin första PEEK-beställning, och dessa detaljer kommer också att tillverkas med Haas-teknik.
”Vi är ett skuldfritt företag – vi köper vår utrustning, betalar av den och går vidare”, förklarar John. ”Haas-maskinerna är en ypperlig lösning för oss, och samma sak gäller för prisstrukturen. De maskiner som vi köpte kostade inte en halv miljon dollar som vissa maskiner gör – de var betydligt billigare, så vi kunde köpa in dem när vi behövde och vi kunde äga dem fullt ut. Med tanke på storleken hos de produkter som vi tillverkar har maskinernas arbetsutrymmen och bord exakt rätt storlek, och maskinerna har inga problem med att klara de noggranna toleranser som våra detaljer kräver”.
John Phillips och hans familj är väl införstådda med hur viktiga deras detaljer är och vilken skillnad dessa detaljer kan göra för en mottagares liv. Därför är det extra noga med specifikationer och kvalitet.
”Min far har precis fyllt 73 år”, säger John, ”men när han var 62 hade han precis börjat trappa ner på arbetet lite för att i stället ägna sig åt en av favoritsysselsättningarna, nämligen golf. Tyvärr drog han på sig en fraktur på ryggkota L4 och kunde inte gå. Han gick på smärtstillande och fick hålla sig i stolar för att kunna ta sig runt. Han var precis på väg in i de gyllene åren och ville ta det lite lugnare i livet och plötsligt är han rörelsehindrad! Nåja, idag har han nya ryggradsimplantat från PPM och man skulle inte tro att han hade haft några problem. Faktum är att han nyss gick och vann sitt klubbmästerskap!”

Innan Fran Phillips grundade sitt företag för 40 år sedan var han en ensam maskinoperatör – en praktiskt lagd person med en fräs och en svarv under rymdåldern, när NASA spenderade friskt för att göra John F Kennedys löfte till verklighet, och där alla villiga och kompetenta maskinverkstäder i landet kunde dra nytta av detta. Jag får veta att en av de detaljer som Fran tillverkade finns kvar på månen – där Apollo-astronauterna lämnade kvar den. En annan detalj som han tillverkade nyligen är lika oåtkomlig, men befinner sig mycket närmare – den sitter exakt och för alltid i hans egen ryggrad. Precis som många tusentals patienter världen över lever Fran Phillips med ett implantat som är tillverkat med en CNC-maskin från Haas på företaget Phillips Precision Medicraft (PPM) som ligger i Elmwood, New Jersey.

För ytterligare information var vänlig kontakta:
MBMC – International Press and Publicity
+44 (0)1603 283 601
press@mbmc-uk.com

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Familjeföretaget expanderar i Göteborg
Förvärvar industritomt och bygger ny verkstadshall lagom till 45-årsjubiléet.Familjeföretaget ElectroHeat Sweden AB har förvärvat en industritomt på ca 11000 m2 med fastigheter på ca 1700 m2. Ägorna ligger på Tagenevägen med Göteborgs bästa skyltläge mittemot IKEA Bäckebol. Två av lokalerna kommer hyras ut och det finns även..
Hur utvecklar sig stålmarknaden framöver?
Efterfrågan, råvarupriser och importkvoter är några områden som påverkar, menar Max Fjaestad på BE Group.Max Fjaestad, produkt och inköp, på BE Group siar om stålåret 2020. "TJUGOTJUGO”. Smaka på ordet! Visst finns det något tilltalande och lite kittlande över det? Inte bara för att det är enkelt att uttala, utan också för att det..
Verkstadsföretaget i Ockelbo utökar maskinparken
Ökad orderingång ligger bakom investeringsbeslutet.Lichron har återigen fått förtroendet att leverera en avancerad maskin till ett svenskt verkstadsföretag. Det är Atlings Maskinfabrik AB i Ockelbo som nu investerar ytterligare i en Kiwa KH-45, vilket är en driftsäker maskin för horisontell bearbetning. AtlingsLäs mer
Ny katalog från DENIOS
Miljösmart utrustning för kemikaliehantering.Den nya katalogen har landat och i fokus sta°r miljo¨smarta, ha°llbara och ergonomiska produkter som tillsammans ska bidra till en ho¨jd sa¨kerhet fo¨r ba°de ma¨nniskor och miljo¨. Tips, guider och expertra°d varvas med nya produkter som tillsammans skaparLäs mer
OnRobot utökar sin innovativa Gecko-griparfamilj
Kompakta Gecko Single-Pad (SP)-griparen för tillämpningar med litet fotavtryck.?OnRobot, global ledare inom armslutsverktyg för robotar, har lanserat en kompakt single-pad-version av sin innovativa Gecko-gripare som inte lämnar några märken. Den nya Gecko Single Pad (SP)-griparen erbjuder samma kapacitet för nya tillämpningar medLäs mer
Flera starka funktioner i nya EPLAN-plattformen
EPLAN Platform, version 2.9, är tillgänglig från mitten av februari. Snabbt genererade QR-koder kan lagra hyperlänkar som kan öppnas på fältet. Layers Management säkerställer att alla ändringar sparas automatiskt, vilket gör implementeringen av företagets standarder ännu enklare. Projekt kan genomföras snabbare med massredigeringLäs mer
Nyhet - Mångsidig fatvändare!
Nyhet - Mångsidig fatvändare!
Ny uppdaterad fatvändare för snabb och smidig hantering av olika fat  LOGITRANS lanserar nu en ny produkt i sitt sortiment för snabb, smidig och säker hantering av fat. Den nya fatvändaren hanterar stål- och plastfat med diametrar från Ø300 upp till Ø600 mm. Den uppdaterade modellen är försedd med fjärrkontroll för..
Nya appen Metallkompetens täcker informationsglapp om mässing
En liten uppslagsbok att ha i fickan, för den som behöver kunskap om mässing. Så beskriver projektledaren Stefan Heino den nya appen med utbildningsmaterial som metallforskningsinstitutet Swerim varit med att ta fram. Appen Metallkompetens, är sedan årsskiftet fritt tillgänglig för alla som vill ha och behöver information om mässing;Läs mer
Dubbelt slipar bättre
Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen. Tack vare dubbellameller kombinerat med keramiska korn slipar den med dubbel kraft, men med mindre friktion. Resultatet är en kallare, precisare och snabbare slipning som inte påverkar färgen på arbetsstycket. Kontakta din lokala TYROLIT återförsäljareLäs mer
Han blir försäljningschef för Lackeby Products
Nästa steg är att rekrytera fler säljare.Lackeby Products AB konstruerar och tillverkar utrustning för miljömässig rening och återvinning. All tillverkning sker i Kalmar och företaget har 46 anställda. Nu utser företaget Daniel Lindström till ny marknads- och försäljningschef. -Jag är väldigtLäs mer
Global aktör i fordonsindustrin väljer GARO
Av stor strategisk betydelse för ossGARO AB har tecknat ett ramavtal med en global aktör i fordonsindustrin avseende leverans av laddinfrastruktur för den europeiska marknaden. Avtalet är icke-exklusivt och har inga garanterade volymer, men är av stor strategisk betydelse för GARO då detLäs mer
PMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020
I montrarna visas bl a det senaste inom lyftutrustning såsom manuella lyftblock, kättingtelfrar el/luft, traverssystem, portabla aluminium bockkranar, vakuumlyftare samt hela LOGITRANS programmet av lyftvagnar som t ex nya Multi fatvändaren och unika Panther Silent handtruck.  Vi visar bl a följande nyheter i våra montrar:KITOs revolutionerande EQS kättingtelfer med 1-fas,..
ABUS Kransystem på Underhållsmässan 10-13 mars 2020 - monter B10:22
Där visas bl a senaste lintelfermodellen, kättingtelfrar, lättraverssystem, portabla aluminiumkranar samt det elektriska styrsystemet ABUControl för traverser.ABUS elektriska lintelfermodell GM1000M är en kombination av användar- och servicevänlighet, modern design samt intelligent teknik. Det ingår t ex som standard frekvensstyrning, även lyftrörelse, samt att en..
Miljövänligt alternativ till tungmetaller för strålskydd
En ny högteknologisk polymerkomposit som absorberar neutronstrålning har lanserats av Uppsala-företaget Additive Composite Uppsala AB, i samarbete med den svenska filament-tillverkaren AddNorth 3D AB.   Materialet är en blandning av borkarbid och nylon och kommer att säljas i form av filament avsett för additiv tillverkning med fused filament fabrication-teknologi..
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Tre nyckelfärdiga robotceller levereras på under en vecka. Tack vare goda förberedelser och utmärkt samarbete med kunden, installerade och driftsatte Mindsource tre nyckelfärdiga robotceller för en helt ny förpackningslinje på under en vecka ifrån leverans. Leveransen omfattade tre fristående robotceller som tillsammans bildar en helt..