Nyheter

Haas-teknik har införts på PPM

den 14 februari 2013 15:24 Företagsprofil

PPM ligger mindre än tre mil från New York City, och har vuxit till att bli ett etablerat ledande tillverkningsföretag inom avancerade ortopediska implantat, instrumentering och steriliserade matningssystem. Företaget använder 40 Haas CNC-fräsmaskiner och sex Haas CNC-svarvar, och man specialiserar sig på implantat för knän, höfter, armbågar, axlar och ryggar, samt instrumentering och verktyg som behövs för att operera in dessa detaljer i kroppen.
”Vi köpte vår första Haas-fräs år 1992, och vi har fortsatt att investera i Haas-teknik sedan dess”, uppger John Phillips, som är Frans äldste son och driftchef för PPM. ”Standardisering på Haas-plattformen gör det lättare att schemalägga arbetet och att flytta anställda från maskin till maskin.”
PPM tar fram specialprodukter till kunder inom ortopediområdet, bland annat Stryker, Zimmer och Biomet. Företagets maskinbearbetningsresurser underlättar framtagning av ”nyckelfärdiga” system av Haas Super VF-fräsar och fleroperationsmaskiner i SL-serien.
”Vi har haft Haas-maskiner under de senaste 20 åren, men vi har bara pensionerat ett fåtal”, säger John. ”De flesta av dessa körs 20 timmar per dag, men ger fortfarande samma kvalitet som när de var nya. Vi får verkligen valuta för våra pengar. Det pris-/prestandaförhållande som Haas erbjuder går inte att överträffa enligt vår mening”.
PPM tillverkar inga massproducerade handelsvaror, utan de komponenter som tillverkas i de långa raderna av prydligt organiserade maskiner har mycket komplexa egenskaper och hög precision.
”Ta det här höftledsimplantatet, till exempel”, säger John och håller upp en detalj som är cirka 25 centimeter lång, avsmalnande och med griptänder i ena änden och med en sexkantig form i den andra. ”Dessa skulle i regel tillverkas på en CNC-slipmaskin, men vi använder Haas fyraxliga system och rätvinkligt huvud för att sätta in verktyget i en sådan vinkel och med ett så högt varvtal att vi kan simulera ett femaxligt program. Vi kan alltså tillverka implantatet med en verktygsgeometri som inte kan återskapas med slipteknik. Vi kan få fram en konstruktion med tänder som griper fast, och läkarna tycker mycket bra om den här konstruktionen eftersom de kan komma in och ut mycket snabbt och förkorta ingreppstiderna”.
John Phillips säger att företaget sällan får särskilt långa förvarningar om vilka detaljer som behövs, eller när de behövs. Flexibiliteten i Haas-maskinerna är därför ytterligare ett viktigt element i företagets dagliga verksamhet. PPM kan till exempel erbjuda koniska spindlar i upp till 60 olika storlekar. Dessa tillverkas i princip med en tryck på en startknapp, och ofta i batcher på upp till 1 200 eller 1 500 enheter per månad. Samtidigt kör företaget ofta specialserier på bara fem, 20 eller 100 enheter.
PPM:s koniska spindlar är komplexa titaniumdelar som tillverkas på flera Haas-maskiner där arbetsmomenten innefattar vinklade konor, fräsning, borrning, gängning, slätsvarvning och brotschning av sexkantformer. Alltsammans har kommit mycket långt från det företag som Fran Phillips startade i källaren år 1967. Men från den blygsamma starten har företaget växt till sig och på 1970-talet flyttade man till en betydligt större verkstad för 40 anställda, innan en strategisk förändring i början av 1980-talet skulle förändra PPM:s framtid.
”Vi uppgraderade verksamheten till tillverkning av medicinsk utrustning och vi har aldrig tittat tillbaka”, säger John. ”Ingen arbetade med ortopedi på den tiden, så det var en stor möjlighet för företaget. Idag är det förstås en helt annan situation. Vi gjorde en kraftfull satsning och investerade några miljoner dollar för att bygga upp våra kvalitetssystem, rutiner och kontrollplaner så att de uppfyllde ISO 13485-standarderna – och det arbetet har nu slutförts. Nyckeln till vår framgång är ju det viktigaste som vi bygger, och den är inte till salu: vårt rykte”.
Idag kommer pressen på PPM till stor del från kunder som söker lösningar i andra länder, ofta Kina, Malaysia och andra lågkostnadsområden i världen. Företaget har alltså skapat en nisch för maskinbearbetning av avancerade medicinska komponenter som ”ingen annan vill bearbeta eftersom det helt enkelt inte är lönsamt för dem”.
John Phillips beskriver PPM:s tillverkningsmodell som ”lite annorlunda” – den går ut på att ta fram CAD-modeller i Pro-Engineer och därefter generera maskinkod i samma CAD-system, vilket ger en produkt i exakt den form och geometri som kunden har beställt.
”Med Haas-tekniken så blir vi bortskämda”, tillägger han. ”Vi använder ett rotationshuvud som en fjärde axel för att maskinbearbeta fyra sidor av arbetsstycket med en enda fixtur, och sedan vänder vi det – vi behöver bara två operationer innan enheten går till vår slutbehandlingsavdelning för avgradning”.
Bland de typiska material som bearbetas på Haas-maskinerna hittar vi rostfritt stål 17/4 och i 400- och 300-serierna, titanium, koboltkrom och PEEK (polyeter-eter-keton). PPM har just tagit hem sin första PEEK-beställning, och dessa detaljer kommer också att tillverkas med Haas-teknik.
”Vi är ett skuldfritt företag – vi köper vår utrustning, betalar av den och går vidare”, förklarar John. ”Haas-maskinerna är en ypperlig lösning för oss, och samma sak gäller för prisstrukturen. De maskiner som vi köpte kostade inte en halv miljon dollar som vissa maskiner gör – de var betydligt billigare, så vi kunde köpa in dem när vi behövde och vi kunde äga dem fullt ut. Med tanke på storleken hos de produkter som vi tillverkar har maskinernas arbetsutrymmen och bord exakt rätt storlek, och maskinerna har inga problem med att klara de noggranna toleranser som våra detaljer kräver”.
John Phillips och hans familj är väl införstådda med hur viktiga deras detaljer är och vilken skillnad dessa detaljer kan göra för en mottagares liv. Därför är det extra noga med specifikationer och kvalitet.
”Min far har precis fyllt 73 år”, säger John, ”men när han var 62 hade han precis börjat trappa ner på arbetet lite för att i stället ägna sig åt en av favoritsysselsättningarna, nämligen golf. Tyvärr drog han på sig en fraktur på ryggkota L4 och kunde inte gå. Han gick på smärtstillande och fick hålla sig i stolar för att kunna ta sig runt. Han var precis på väg in i de gyllene åren och ville ta det lite lugnare i livet och plötsligt är han rörelsehindrad! Nåja, idag har han nya ryggradsimplantat från PPM och man skulle inte tro att han hade haft några problem. Faktum är att han nyss gick och vann sitt klubbmästerskap!”

Innan Fran Phillips grundade sitt företag för 40 år sedan var han en ensam maskinoperatör – en praktiskt lagd person med en fräs och en svarv under rymdåldern, när NASA spenderade friskt för att göra John F Kennedys löfte till verklighet, och där alla villiga och kompetenta maskinverkstäder i landet kunde dra nytta av detta. Jag får veta att en av de detaljer som Fran tillverkade finns kvar på månen – där Apollo-astronauterna lämnade kvar den. En annan detalj som han tillverkade nyligen är lika oåtkomlig, men befinner sig mycket närmare – den sitter exakt och för alltid i hans egen ryggrad. Precis som många tusentals patienter världen över lever Fran Phillips med ett implantat som är tillverkat med en CNC-maskin från Haas på företaget Phillips Precision Medicraft (PPM) som ligger i Elmwood, New Jersey.

För ytterligare information var vänlig kontakta:
MBMC – International Press and Publicity
+44 (0)1603 283 601
press@mbmc-uk.com

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Fullspäckat program på Metal Inspiration Days i Jönköping
För sjunde året i rad öppnar tre av branschens tyngsta aktörer, ABB Robotics, Edströms och Stenbergs, portarna till två inspirerande dagar. Metal Inspiration Days är en möjlighet för branschen att träffas, nätverka och utbyta erfarenheter och idéer om exempelvis automation, minskade ställtider, mätutrustning, verktyg och innovativa..
Rototilt vässar med två meriterade chefer
Plockar från Komatsu Forest och PON Equipment.   Rototilt fortsätter att lägga stort fokus på att erbjuda den bästa servicen till sina kunder. Jan Karlsson, tidigare Komatsu Forest AB, tillträder rollen som Orderdesk- och eftermarknadschef och Fredrik Ellingsson, tidigare PON Equipment AB, blirLäs mer
Dafo Vechicle förvärvar Katrineholmsföretag
Med stora kunder som MAN, Epiroc och Scania.Svensk Brandservice har länge varit ett landets främsta företag inom tillverkning och installation av släcksystem för fordon och maskiner i brandfarlig miljö. Katrineholmsföretaget, som sedan starten 1982 haft ett nära samarbete med Dafo, kommer nu bliLäs mer
Laserrök - ett hälsofarligt ämne
Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?Vid laserbearbetning av metall frisläpps damm som innehåller tungmetaller och vid laserbearbetning av legerade metaller frisätts ämnen som nickel, kobolt och krom. I värsta fall tas alla dessa ämnen upp..
Toyota Material Handling fortsätter satsningen på rådgivningsverksamhet
Ser över kundens hela interna logistik- och produktionsflöden, oavsett om det gäller förbättrade flöden, automationsmöjligheter, utformning av lokaler eller implementation av lean.  Toyota Material Handling arbetar aktivt med att bygga en nära relation med sina kunder för att kunna erbjuda mer än bara sina produkter. Ambitionen är att hjälpa kunderna att..
Full fräs för Härdservicegruppen
Ny investering på ingång samt nominering till Årets Tillväxtföretag.Det har gått två år sedan Härdservice i Halmstad expanderade till Mälardalen genom förvärvet av Kolbäcks Värmebehandling AB. Investeringar i såväl maskinpark som personal har gett nyförvärvet en stark utveckling under dessa två år. Nu belönas..
Etteplan gör årets fjärde förvärv
Köper företag med verksamhet i Växjö och Ljungby.Etteplan fortsätter att stärka sin position i Sverige genom förvärvet av Teknifo AB, ett företag specialiserat på teknisk produktdokumentation. Förvärvet stämmer väl överens med Etteplans tillväxtstrategi, genom att stärka såväl företagets expertis somLäs mer
Montico digitaliserar svetsutbildning
Montico har förstärkt sin IWS-utbildning med en förberedande onlineutbildning. Monticos IWS-utbildning (International Welding Specialist) omfattar totalt 240 timmar och innehåller bland annat materiallära, svetsprocesser, konstruktion, svetsproduktion och praktisk träning med olika svetsmetoder. Inför varje lektionstillfälle påLäs mer
Enklare handhavande av utvändiga brotschar för små diametrar
Utvändig brotschning från Mapal intressant alternativ till slipning. Finbearbetning av små utvändiga diametrar görs för det mesta med någon typ av slipprocess. Utvändig brotschning är ett intressant och kostnadseffektivt alternativ till slipning. Om t.ex en IT6 tolerans behöver bearbetas i en svarv med serieproduktion,Läs mer
Ny säljare till Din Maskin
Din Maskin välkomnar Hannu Hiltunen som ny säljare till företagets norra distrikt.Hannu är utbildad maskiningenjör med lång erfarenhet av försäljning mot tillverkningsindustrin och kommer närmast från Bufab där han arbetade som key account manager. – Jag ser fram emot att ta företaget framåt och vidareutveckla Din Maskins positionLäs mer
Effektivare renblåsning av filter med ny ventil
Konstruktionen med membran utan fjäder ger ventilen en livslängd på minst 10 miljoner cykler.SMC lanserar en ny filterblåsventil med hög pulskraft, snabb responstid och låg luftförbrukning.  JSXFA är konstruerad för att ta bort smuts och partiklar från en rad olika industrifilter, snabbt och energieffektivt. Ett högt momentant tryck ger en pulsLäs mer
Han blir ny vd för automationsföretaget
Bolaget förvärvades 2018 av Midroc Automation.LKN Industriautomation AB är ett välrenommerat bolag inom maskiner, robot- och produktionssystem för fordons- och tillverkningsindustrin. I oktober 2018 förvärvade Midroc Automation bolaget, som är en tidigare långsiktig kund och samarbetspartner tillLäs mer
Rototilt vässar produkterna
Det höga tempot i utvecklingstakten fortsätter. Intresset har varit stort sedan Rototilt lanserade sina produktförbättringar i våras. Då presenterade tiltrotatortillverkaren längre livslängd, smidigare gång och mer precision hos tiltrotatorerna R4, R5, R6 och R8. Nu införs samma innovativa teknik ävenLäs mer
20 miljoner till robot-techföretaget i Hälsingland
Företaget utvecklar robotlösningar och mjukvara till bland annat monteringslinjer inom industrin. MTEK Industry i Alfta i Hälsingland utvecklar mjukvara och robotlösningar för industriföretag som sysslar med sammansättning av små delar. Företagets lösning digitaliserar produktionsflödet, vilket ökar snabbheten och ger färre fel. Nu..
Hållbara nyheter inom formblåsning
Nordens främsta formblåsare Blowtech GP kommer till Elmia Subcontractor med flera heta nyheter, både inom material och teknik. Mångåriga utställaren Blowtech GP ser fram emot årets underleverantörsmässa med förväntan. De nyheter man presenterar i år ligger helt rätt i tiden, men man vill inte släppa för mycket detaljer förrän..