Nyheter

Haas Automation blir partner till Scuderia Ferrari

den 12 juli 2014 09:54 Företagsprofil

 

OXNARD, Kalifornien. 3 juli 2014: Haas Automation, Nordamerikas största tillverkare av CNC-maskiner, har inlett ett partnerskap med Scuderia Ferrari, tidernas mest framgångsrika F1-team.

 

Från och med det 65:e brittiska grand prix-loppet i Silverstone syns Haas Automation på de nedre sidepoddarna på den Ferrari F14 T som körs av världsmästarna Fernando Alonso och Kimi Räikkönen. Varumärket Haas Automation kommer att synas på bilarna under resterande F1-säsong 2014 och under hela säsongen 2015.

 

”Haas Automation är ett premiummärke, och det finns inget bättre sätt att visa det än genom att knyta det till Scuderia Ferrari på motorsportens största scen” säger Gene Haas, grundare av Haas Automation. ”Scuderia Ferrari är F1:s mest prestigefyllda och prisbelönta team och har många lojala och passionerade fans. Att låta Scuderia Ferraris fans och Ferraris kunder komma i kontakt med kvaliteten hos Haas Automations CNC-maskiner är ett viktigt första steg för att utvidga vår globala räckvidd.”

 

Scuderia Ferrari tog sin första F1-seger år 1951 på Silverstone och har för närvarande 221 loppsegrar med 16 konstruktörsmästartitlar och 15 förarmästartitlar. Scuderia Ferraris förare består av den tvåfaldige världsmästaren Alonso och 2007 års världsmästare Räikkönen, som tillsammans har tagit 52 segrar i F1 (32 för Alonso och 20 för Räikkönen).

”Vi är mycket nöjda över att välkomna Haas Automation som vår nyaste officiella leverantör” säger Scuderia Ferraris stallchef Marco Mattiacci. ”Detta avtal stärker vår befintliga anknytning till USA, som är en viktig marknad inte bara för vårt företag utan även för Scuderia Ferrari eftersom teamet redan har flera viktiga partnerskap där.”

 

”Under de senaste månaderna har vi utforskat flera potentiella samarbetsområden tillsammans med Haas, och detta avtal utgör en omedelbar samarbetsmöjlighet som vi utnyttjar och som visar på Haas intresse för F1. I och med detta samarbete kan Haas Automation stärka sitt varumärke och marknadsföra sina produkter och tjänster världen över med hjälp av Scuderia Ferraris popularitet och F1:s globala räckvidd. Vi är därför mycket glada över att kunna meddela denna nyhet, som innebär att ännu ett premiummärke sällar sig till vår partnerportfölj. Parallellt med detta, men som ett separat projekt, är Haas fast beslutet att ge sig in i F1 med ett eget team, vilket vittnar om sportens ökade popularitet i USA. På detta område pågår tekniska diskussioner mellan oss.”

 

Tack vare Haas Automations partnerskap med Scuderia Ferrari kan företaget även ge sig in i F1-branschen före man blir primär sponsor för Gene Haas planerade F1-team. Haas team kommer att debutera under 2016 och blir då det första USA-baserade F1-teamet sedan 1986.

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Småländska GARO tecknar kontrakt med OKQ8
Blir en viktig partner när OKQ8 breddar drivmedelserbjudandet och ska erbjuda laddning på alla stationer.GARO AB har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med OKQ8 avseende GAROs produkter för elbilsladdning. Produkterna ska användas i OKQ8s helhetskoncept inom laddning av elbilar för att skapa en enklare vardag för elbilsförare.  Produkterna som ingår i..
Semcon partner när VW ska elektrifiera i Brasilien
Det första fordonet som har utvecklats inom ramen för e-konsortiet är den eldrivna transportlastbilen e-Delivery från Volkswagen.Utvecklingen av eldrivna fordon går allt snabbare. Det finns en stor potential när det gäller tunga fordon, men det innebär samtidigt en rad olika utmaningar att ta hänsyn till. I form av ett konsortium för e-mobilitet ingår Semcon i..
Nya elbilen från Lund till produktion
Elbilspionjären Uniti har öppnat för beställningar. Så här mycket kostar den.Elbilspionjären Uniti från Lund har idag öppnat upp för beställningar av Uniti One. Det uppger bland andra Veckans Affärer. Uniti One är en 3,2 meter lång och 1,7 meter bred helt eldriven stadsbil, med batteriet placerat under golvet. Den har designatsLäs mer
Latour förvärvar Caljan
Ledande inom automationslösningar för logistik och e-handel. Investment AB Latour (publ) har tecknat avtal om att förvärva Caljan baserat i Århus, Danmark. Förvärvet förutsätter godkännande från europeiska myndigheter och tillträde förväntas ske under december. Caljan är en ledande leverantör av automationsteknologiLäs mer
Ett skepp kommer lastat - med 6000 ton stål
Första leveransen stålleveranser har anlänt Göteborg, till bygget av stadens nya landmärke. Se filmen om projektet.I onsdags anlände den första lasten med stål till nya Hisingsbron. 22 stycken sidospann lastades av i Frihamnen i Göteborg - en viktig milstolpe för byggprojektet. Det är Skanska som i ett joint venture med Danska MTH fått i uppdrag av..
Ett skepp kommer lastat - med 6000 ton stål
Första leveransen stålleveranser har anlänt Göteborg, till bygget av stadens nya landmärke. Se filmen om projektet.I onsdags anlände den första lasten med stål till nya Hisingsbron. 22 stycken sidospann lastades av i Frihamnen i Göteborg - en viktig milstolpe för byggprojektet. Det är Skanska som i ett joint venture med Danska MTH fått i uppdrag av..
Munters utser ny affärsområdeschef
Han ska leda AirTech som är Munters största affärsområde. Peter Gisel-Ekdahl har utsetts till President för affärsområdet AirTech från och med 1 november 2019. Peter Gisel-Ekdahl har varit President för Munters affärsområde FoodTech under de senaste 12 åren och har varit medlem av koncernledningen sedan 2011.Läs mer
Fords nya hybrid crossover i produktion
Elektrifierade fordon kommer att stå för för mer än hälften av Fords personbilsförsäljning år 2022, spår biltillverkaren.Just nu pågår produktionen av den innovativa och elektrifierade nya Ford Puma vid Fords modernaste tillverkningsanläggning i Craiova, Rumänien. Den nya Ford Puma är ett av åtta elektrifierade fordon som Ford lanserar på marknaden i år..
Weland och Holsby Metall visar vägen och tar finalplats
Weland och eldsjälen Emina Redzic, arbetsledare på Holsby Metall har gått till final i Samhalls prisutdelning för de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning. Visa vägen handlar om att lyfta fram de arbetsgivare och eldsjälar som medvetet väljer att se talang och förmåga där andra ser problem, kort sagt de som ser funktion istället för..
Gränges effektiviserar europaverksamheten
Plockar bort 22 tjänster i Sverige.Som ett led i Gränges Europas effektiviseringsarbete har beslut fattats om organisationsförändringar i den svenska verksamheten. Den nya organisationen syftar till att stärka Gränges Europas kunderbjudande, kostnadseffektivitet och långsiktiga konkurrenskraft.Läs mer
Nu anländer BMWs nya värsting
En högpresterande, fyradörrars sportbil som lyfter BMW M GmbH:s modellutbud i lyxsegmentet. Rekommenderat pris 1 637 000 kronor.Nya BMW M8 Competition Gran Coupé har världspremiär på Los Angeles Auto Show senare i höst. Redan nu presenteras modellens svenska cirkapris. Nya BMW M8 Competition Gran Coupé kombinerar distinkt design och extravagant styling med den..
ABBs YuMi tar jobb på framtiden sjukhus?
Robotautomation inom hälsovårdssektorn är en växande marknad. Nu visar robotjätten ABB visar upp nya koncept.  Robotautomation inom hälsovårdssektorn ger betydande möjligheter för framtida tillväxt. Enligt intern forskning på ABB uppskattas den globala marknaden att uppgå till närmare 60 000 icke-kirurgiska medicinska robotar per 2025, en..
Svensk stålindustri pressad och SSAB låter personal gå ned i arbetstid
– Det finns framförallt två orosmoln, menar Mathias Ternell, handelspolitisk direktör vid Jernkontoret. Konjunkturkurvan för gruv- och stålindustrin i Sverige pekar nedåt. Det visar de senaste konjunkturrapporterna från bland andra Industriarbetsgivarna och SCB. Orderingången inom gruvindustrin minskade i augusti med 29,9 procent jämfört med..
Tecknar ramavtal värt 4 miljoner
Vagnarna ska levereras till två fabriker i Michigan i USA. FlexQube Inc. har tecknat ett ramavtal, värt 4 miljoner kronor, för leverans av materialhanteringsvagnar till Huthinson Antivibration Systems, Inc. Den första leveransen vagnar har ett värde av 1,1 miljoner kronor och kommer att levereras under det fjärdeLäs mer
Indutrade genomför förvärv
Förvärvar en nischad tillverkare av sensorer.Indutrade har den 8 oktober tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Leiderdorp Instruments BV i Nederländerna, med en årsomsättning om cirka EUR 2,5 miljoner.  Leiderdorp Instruments är en nischad tillverkare av sensorer för geotekniska mätningslösningarLäs mer