Nyheter

Haas Automation blir partner till Scuderia Ferrari

den 12 juli 2014 09:54 Företagsprofil

 

OXNARD, Kalifornien. 3 juli 2014: Haas Automation, Nordamerikas största tillverkare av CNC-maskiner, har inlett ett partnerskap med Scuderia Ferrari, tidernas mest framgångsrika F1-team.

 

Från och med det 65:e brittiska grand prix-loppet i Silverstone syns Haas Automation på de nedre sidepoddarna på den Ferrari F14 T som körs av världsmästarna Fernando Alonso och Kimi Räikkönen. Varumärket Haas Automation kommer att synas på bilarna under resterande F1-säsong 2014 och under hela säsongen 2015.

 

”Haas Automation är ett premiummärke, och det finns inget bättre sätt att visa det än genom att knyta det till Scuderia Ferrari på motorsportens största scen” säger Gene Haas, grundare av Haas Automation. ”Scuderia Ferrari är F1:s mest prestigefyllda och prisbelönta team och har många lojala och passionerade fans. Att låta Scuderia Ferraris fans och Ferraris kunder komma i kontakt med kvaliteten hos Haas Automations CNC-maskiner är ett viktigt första steg för att utvidga vår globala räckvidd.”

 

Scuderia Ferrari tog sin första F1-seger år 1951 på Silverstone och har för närvarande 221 loppsegrar med 16 konstruktörsmästartitlar och 15 förarmästartitlar. Scuderia Ferraris förare består av den tvåfaldige världsmästaren Alonso och 2007 års världsmästare Räikkönen, som tillsammans har tagit 52 segrar i F1 (32 för Alonso och 20 för Räikkönen).

”Vi är mycket nöjda över att välkomna Haas Automation som vår nyaste officiella leverantör” säger Scuderia Ferraris stallchef Marco Mattiacci. ”Detta avtal stärker vår befintliga anknytning till USA, som är en viktig marknad inte bara för vårt företag utan även för Scuderia Ferrari eftersom teamet redan har flera viktiga partnerskap där.”

 

”Under de senaste månaderna har vi utforskat flera potentiella samarbetsområden tillsammans med Haas, och detta avtal utgör en omedelbar samarbetsmöjlighet som vi utnyttjar och som visar på Haas intresse för F1. I och med detta samarbete kan Haas Automation stärka sitt varumärke och marknadsföra sina produkter och tjänster världen över med hjälp av Scuderia Ferraris popularitet och F1:s globala räckvidd. Vi är därför mycket glada över att kunna meddela denna nyhet, som innebär att ännu ett premiummärke sällar sig till vår partnerportfölj. Parallellt med detta, men som ett separat projekt, är Haas fast beslutet att ge sig in i F1 med ett eget team, vilket vittnar om sportens ökade popularitet i USA. På detta område pågår tekniska diskussioner mellan oss.”

 

Tack vare Haas Automations partnerskap med Scuderia Ferrari kan företaget även ge sig in i F1-branschen före man blir primär sponsor för Gene Haas planerade F1-team. Haas team kommer att debutera under 2016 och blir då det första USA-baserade F1-teamet sedan 1986.

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Konecranes vinner beställning på 20 RTG-kranar
RTG-kranarna är dieseldrivna maskiner med 16 hjul och de staplar en över fem containrar högt och sju plus lastbilsfil brett.Konecranes har tagit hem en beställning på 20 RTG-kranar från APMT:s West Africa Container Terminal i östra Nigeria. Beställningen bokades i två delar, den första i december 2019 och den andra i januari 2020. Leveransen är planerad..
Multidocker upprättar kontrollbalansräkning
Skriver ned tillgångar.MultiDockers styrelse föreslår att sätta ned det bokförda värdet på tillgångar i bolaget. I samband med arbetet med årsbokslutet för helåret 2019 har styrelsen i MultiDocker konstaterat ett behov av att sätta ned det bokförda värdet på tillgångar i bolaget.  DetLäs mer
Automatiserad pressning dubblade produktionstakten
Företaget har tillverkat varmvattenberedare sedan 1906.På Ideal Boilers i Hull, Storbritannien började man tillverka varmvattenberedare redan 1906. Sedan hösten 2018 formas täckplåtar till företagets program av varmvattenberedare för hushåll i en helautomatisk, högeffektiv process signerad AP&T. Varje årLäs mer
Atlas Copco förärvar tyskt bolag
Blir en del av affärsområde Kompressorteknik.Atlas Copco har förvärvat Dr. Gustav Gail Drucklufttechnik GmbH. Bolaget har sitt säte i södra Köln och har en stark marknadsnärvaro i samma område. Dr. Gustav Gail Drucklufttechnik GmbH har tio anställda. -Bolaget har en stark närvaro och möjlighet attLäs mer
Skyldig: Teslas autopilot och Apple
Nu kommer haverirapporten från dödskraschen med en självkörande Tesla i Kalifornien 2018.Walter Huang omkom när hans självkörande Tesla kraschande in i ett betongfundament i Kalifornien 2018. Huang satt och spelade mobilspel när olyckan inträffade. Det slår den amerikanska transportstyrelsen, NTSB, fast i en ny skrivelse om händelsen. TeslaLäs mer
Corona-effekten: Volvo tappar volym i Kina
Biltillverkarens tre bilfabriker i Kina är fortfarande stängda till följd av det nya coronaviruset.Biltillverkaren Volvo Cars återupptar produktionen på motorfabriken i Zhangjikou i Kina i veckan. Men bolagets tre bilfabriker i Kina är fortfarande stängda till följd av det nya coronaviruset. -Vi kommer att tappa volym i Kina, både på produktion ochLäs mer
Elbåtar på frammarsch för en bättre miljö
I Sverige finns två av världens ledande innovatörer och producenter inom det lite lyxigare elbåtssegmentet.Elbåtar och eldrivna båtmotorer är på stark frammarsch vilket båtmässan Allt för sjön 2020 uppmärksammar genom en utställning på Stockholmsmässans entrétorg 7-15 mars. Här finns såväl de lite enklare elmotorerna..
ABB och Covariant inleder samarbete om autonoma robotlösningar
Silicon Valley-startupen har en banbrytande AI-programvara som möjliggör för ABB att lansera en helt autonom griplösning. Se filmen.ABB, världens största leverantör av industrirobotar, tillkännager att företaget tillsammans med Silicon Valleys AI-startup-företag Covariant inleder ett samarbete om att lansera AI-robotlösningar med början i en helt..
Lesjöfors investerar i Nordmarkshyttan
En maskininvestering om 4,5 miljoner ska öka kapaciteten.Lesjöfors Industrifjädrar i Nordmarkshyttan har nyligen investerat i både en ny lagerbyggnad och i supermodern produktionsutrustning. Med den nya Wafiosmaskinen blir kapaciteten betydligt större för fjädrar med komplex geometri. Fabriken i NordmarkshyttanLäs mer
Vad gäller när en anställd vägrar använda skyddskläderna – och något händer?
Är det bara att skylla sig själv om något inträffar? Många blir förvånade när de får veta vad som gäller.Det är många som blir förvånade när jag under föreläsningar både inom arbetsmiljörätt och arbetsrätt förklarar vad som gäller, och vilket rättsligt ansvar arbetstagaren respektive arbetsgivaren har i sammanhanget,..
Garo i Gnosjö breddar utbudet
Lanserar ny egenutvecklad snabbladdare.GARO lanserar nu en ny snabbladdare, egenutvecklad i Sverige, för den europeiska marknaden. GARO Fast Charger utmärker sig främst inom användarvänlighet, driftsäkerhet och hållbarhet. Med den nya produkten breddar GARO sitt sortiment av egna laddprodukterLäs mer
SSAB anställer 1000 semestervikarier i Sverige
Semestervikarier är viktiga, inte bara för att hålla produktionen igång, de tillför även ny energi till bolaget, menar stålföretaget. – Semestervikarier är viktiga för oss ur många aspekter. Framförallt hjälper de oss att hålla igång produktionen när ordinarie personal är på semester, men de bidrar också med ny energi till vår..
Så halverade Fagersta Stainless sjukskrivningarna
Avdelningen hade i flera år dragits med stora lönsamhetsproblem, hög sjukfrånvaro och dålig kvalitet.På Fagersta Stainless hade man beslutat sig för att satsa på en förändring av framförallt den avdelning som produktionschef Mikael Bergman ansvarar för, tråddrageriet. Ett problembarn som under många år dragits med stora lönsamhetsproblem, en..
Svenska elbilsföretaget höjer ribban
Mot bakgrund av det stora intresset på marknaden så ökar bolaget takten i den nya fabriken i Västervik.Det svenska elfordonsbolaget Inzile har höjt produktionsmålet för 2020 från 260 till 360 fordon, en ökning med 38 %. Det framgår av ett pressmeddelande. Bolaget meddelar samtidigt att det har en plan klar för finansiering av det ökade..
Kompetensbrist utmaning trots vikande konjunktur
Enligt en färsk rapport har mer än 60 % av företagen i kemiindustrin svårt att rekrytera ingenjörer och kemister. Nästan 70 % uppger att de har svårt att rekrytera processoperatörer. Den svenska kemiindustrin, som står för en femtedel av förädlingsvärdet inom svensk industri, visade under kvartal fyra 2019 upp splittrad bild. Kemi och gummi/plast tappade..