Nyheter

Haas Automations GR-serie nu i Europa

den 28 februari 2014 13:17 Företagsprofil

Haas Automations GR-serie med portalfräsmaskiner finns nu i Europa


GR-sortimentet från Haas Automation, Inc. med CNC-styrda portalfräsmaskiner finns nu i Europa med spånskydd som standard. Ett fåtal GR-maskiner som har byggts i USA har tidigare importerats till Europa, men kunder var tvungna att använda skydd från tredje part för att uppfylla europeiska regelverk.
 


Haas Automations designteam har skapat ett innovativt hölje som baseras på en ljusgardin för hela omkretsen för dessa mycket populära fräsmaskiner. Det rörliga skyddet har utformats för att hålla rörliga delar borta från operatörer och konceptet är enkelt: spån och kylvätska inuti, människor utanför. Ur ett säkerhets- och renlighetsperspektiv är detta en tydlig fördel för kunden. Alla GR-modeller från Haas som säljs efter 1
 januari 2014 har det nya spånskyddet som standard och de första förbättrade GR-maskinerna är leveransklara i mars 2014.

 

GR-fräsarna har ett kraftfullt fräshuvud med 40-kona och de finns i två modellkonfigurationer: GR-510 och GR-712. Den förstnämnda har en rörelsesträcka på 3 073 x 1 549 x 279 mm i respektive X-, Y- och Z-axeln och den senare har längre rörelsesträcka på 3 683 x 2 159 mm på X- och Y-axeln och samma, 279 mm, på Z-axeln.

 

Varje GR-portalfräs har en spindel med vektordrivning, 10 000 varv/min, 11.2 kW, som ger tillräcklig effekt för att skära aluminium och andra metaller, och tillräcklig hastighet för att kapa plaster och andra lätta material. Långa extruderingar och stora plåtar kan bearbetas enkelt.

 

Den robusta stålkonstruktionen i GR-maskinerna ger en stabil plattform för skärande bearbetning och de har ett 25 mm tjockt aluminiumbord som standard. Fräsarna har direkt remdrivning och kan generera ett vridmoment på 23 Nm vid 4 600 varv/minut och en skärmatningshastighet på 20,3 m/min. De har även en automatisk verktygsväxlare med 10 platser, nyckel för minneslås, 15-tums LCD-färgskärm och USB-port. Standardmässig G-kodsprogrammering med Haas användarvänliga styrsystem med fullständig CNC-styrning.

 

Som tillvalsutrustning kan du välja bland annat spindel för högt vridmoment för 5 000 varv/min, utökat spelrum/rörelsesträcka för Z-axeln, maskiner med höga varvtal med förvägsfunktioner, synkron gängning, automatisk verktygsväxlare med 20 platser, Haas intuitiva programmeringssystem, kylvätskesystem med 360 liters tank, fjärrkontroll med joggreglage, användardefinierbara makron och ett Ethernet-gränssnitt.


 
 
 


 

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Småländska GARO tecknar kontrakt med OKQ8
Blir en viktig partner när OKQ8 breddar drivmedelserbjudandet och ska erbjuda laddning på alla stationer.GARO AB har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med OKQ8 avseende GAROs produkter för elbilsladdning. Produkterna ska användas i OKQ8s helhetskoncept inom laddning av elbilar för att skapa en enklare vardag för elbilsförare.  Produkterna som ingår i..
Semcon partner när VW ska elektrifiera i Brasilien
Det första fordonet som har utvecklats inom ramen för e-konsortiet är den eldrivna transportlastbilen e-Delivery från Volkswagen.Utvecklingen av eldrivna fordon går allt snabbare. Det finns en stor potential när det gäller tunga fordon, men det innebär samtidigt en rad olika utmaningar att ta hänsyn till. I form av ett konsortium för e-mobilitet ingår Semcon i..
Nya elbilen från Lund till produktion
Elbilspionjären Uniti har öppnat för beställningar. Så här mycket kostar den.Elbilspionjären Uniti från Lund har idag öppnat upp för beställningar av Uniti One. Det uppger bland andra Veckans Affärer. Uniti One är en 3,2 meter lång och 1,7 meter bred helt eldriven stadsbil, med batteriet placerat under golvet. Den har designatsLäs mer
Latour förvärvar Caljan
Ledande inom automationslösningar för logistik och e-handel. Investment AB Latour (publ) har tecknat avtal om att förvärva Caljan baserat i Århus, Danmark. Förvärvet förutsätter godkännande från europeiska myndigheter och tillträde förväntas ske under december. Caljan är en ledande leverantör av automationsteknologiLäs mer
Ett skepp kommer lastat - med 6000 ton stål
Första leveransen stålleveranser har anlänt Göteborg, till bygget av stadens nya landmärke. Se filmen om projektet.I onsdags anlände den första lasten med stål till nya Hisingsbron. 22 stycken sidospann lastades av i Frihamnen i Göteborg - en viktig milstolpe för byggprojektet. Det är Skanska som i ett joint venture med Danska MTH fått i uppdrag av..
Ett skepp kommer lastat - med 6000 ton stål
Första leveransen stålleveranser har anlänt Göteborg, till bygget av stadens nya landmärke. Se filmen om projektet.I onsdags anlände den första lasten med stål till nya Hisingsbron. 22 stycken sidospann lastades av i Frihamnen i Göteborg - en viktig milstolpe för byggprojektet. Det är Skanska som i ett joint venture med Danska MTH fått i uppdrag av..
Munters utser ny affärsområdeschef
Han ska leda AirTech som är Munters största affärsområde. Peter Gisel-Ekdahl har utsetts till President för affärsområdet AirTech från och med 1 november 2019. Peter Gisel-Ekdahl har varit President för Munters affärsområde FoodTech under de senaste 12 åren och har varit medlem av koncernledningen sedan 2011.Läs mer
Fords nya hybrid crossover i produktion
Elektrifierade fordon kommer att stå för för mer än hälften av Fords personbilsförsäljning år 2022, spår biltillverkaren.Just nu pågår produktionen av den innovativa och elektrifierade nya Ford Puma vid Fords modernaste tillverkningsanläggning i Craiova, Rumänien. Den nya Ford Puma är ett av åtta elektrifierade fordon som Ford lanserar på marknaden i år..
Weland och Holsby Metall visar vägen och tar finalplats
Weland och eldsjälen Emina Redzic, arbetsledare på Holsby Metall har gått till final i Samhalls prisutdelning för de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning. Visa vägen handlar om att lyfta fram de arbetsgivare och eldsjälar som medvetet väljer att se talang och förmåga där andra ser problem, kort sagt de som ser funktion istället för..
Gränges effektiviserar europaverksamheten
Plockar bort 22 tjänster i Sverige.Som ett led i Gränges Europas effektiviseringsarbete har beslut fattats om organisationsförändringar i den svenska verksamheten. Den nya organisationen syftar till att stärka Gränges Europas kunderbjudande, kostnadseffektivitet och långsiktiga konkurrenskraft.Läs mer
Nu anländer BMWs nya värsting
En högpresterande, fyradörrars sportbil som lyfter BMW M GmbH:s modellutbud i lyxsegmentet. Rekommenderat pris 1 637 000 kronor.Nya BMW M8 Competition Gran Coupé har världspremiär på Los Angeles Auto Show senare i höst. Redan nu presenteras modellens svenska cirkapris. Nya BMW M8 Competition Gran Coupé kombinerar distinkt design och extravagant styling med den..
ABBs YuMi tar jobb på framtiden sjukhus?
Robotautomation inom hälsovårdssektorn är en växande marknad. Nu visar robotjätten ABB visar upp nya koncept.  Robotautomation inom hälsovårdssektorn ger betydande möjligheter för framtida tillväxt. Enligt intern forskning på ABB uppskattas den globala marknaden att uppgå till närmare 60 000 icke-kirurgiska medicinska robotar per 2025, en..
Svensk stålindustri pressad och SSAB låter personal gå ned i arbetstid
– Det finns framförallt två orosmoln, menar Mathias Ternell, handelspolitisk direktör vid Jernkontoret. Konjunkturkurvan för gruv- och stålindustrin i Sverige pekar nedåt. Det visar de senaste konjunkturrapporterna från bland andra Industriarbetsgivarna och SCB. Orderingången inom gruvindustrin minskade i augusti med 29,9 procent jämfört med..
Tecknar ramavtal värt 4 miljoner
Vagnarna ska levereras till två fabriker i Michigan i USA. FlexQube Inc. har tecknat ett ramavtal, värt 4 miljoner kronor, för leverans av materialhanteringsvagnar till Huthinson Antivibration Systems, Inc. Den första leveransen vagnar har ett värde av 1,1 miljoner kronor och kommer att levereras under det fjärdeLäs mer
Indutrade genomför förvärv
Förvärvar en nischad tillverkare av sensorer.Indutrade har den 8 oktober tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Leiderdorp Instruments BV i Nederländerna, med en årsomsättning om cirka EUR 2,5 miljoner.  Leiderdorp Instruments är en nischad tillverkare av sensorer för geotekniska mätningslösningarLäs mer