Nyheter

Haas firar sin första utbildarkonferens

den 26 november 2013 14:16 Företagsprofil

Zaventem, 31 oktober 2013: Den 29–30 oktober 2013 var Haas Automation värd för den första europeiska CNC-utbildarkonferensen på Metal College i danska Aalborg.
 
Evenemanget besöktes av 100 CNC-utbildare från 15 olika länder, inklusive Danmark, Sverige, Finland, Norge, Belgien, Tyskland, Frankrike, Estland, Ryssland, USA, Storbritannien, Italien, Portugal, Rumänien och Grekland.
 
Under konferensen hölls tekniska seminarier av välkända teknikföretag som Esprit, Mastercam, Topsolid, Sandvik Coromant, Renishaw, Chick Workholding, Immersive Engineering, Keller, CNC Educational Services, Cimcool, Blaser, Universal Robots, Cimco och Sign Communication 3D Printing. En serie demonstrationer gavs på en av skolans nio Haas-maskiner. Med stöd från Sandvik Coromant, Mastercam och Esprit har Haas VF-3SS visat upp mycket höga hastigheter och dynamisk fräsning på arbetsstycken i hårt stål, med djupa snitt och snabb metallavverkning.
 
Bert Maes koordinerar HTEC-center-programmet för Haas Automation Europe: ”Vi tror”, säger han, ”att två strategier kan leda till snabba förbättringar och innovation på området CNC-utbildning: Framåtseende företag kan först och främst stötta skolor och upprätta moderna teknikinriktade inlärningsmiljöer. Haas Automation har gjort precis detta under 15 år – vi har satsat på skolor över hela världen med syftet att göra tekniken mer överkomlig och lättillgänglig. Den här utbildarkonferensen är starten för andra steget i vårt stöd för lärare i Europa: det handlar om att förbättra kommunikationen mellan skolorna på området CNC-maskinbearbetning”.
  
Många av lärarna som deltog i evenemanget underströk vikten och fördelarna av att skapa ett nätverk av utbildare inom CNC- och tillverkningsteknik.
 
Adrian Men kommer från Haas Technical Education Centre på Universitatea Politechnika Timisoara i Rumänien: ”Jag är här för att skapa kontakter med representanter för HTEC-centra i Europa, och de företag som stöttar Haas och satsningen på att förbättra CNC-utbildningen. Men jag har fått så mycket mer ut av evenemanget. Jag hade till exempel möjlighet att diskutera med andra lärare och se hur de utför sina arbeten, se vad som fungerar i deras CNC-klasser och vad som inte fungerar. Jag hade en unik möjlighet att upprätta genuina partnersamarbeten, något som kommer att innebära ett lyft för mina studenter. Jag känner att HTEC-center-programmet kommer att få ett viktigt genomslag på många olika sätt”.
 
Elena Ksenofontova representerar HTEC-centret på Cheboksary Electromechanical College i Ryssland: ”Den här konferensen har varit mycket intressant för oss”, säger hon. ”Vi kunde knyta kontakter med så många bra skolor från många olika länder. Vi har lärt oss mycket om viktiga tekniska system inom CNC samt CAD/CAM. Även om vi bara har två av Haas CNC-maskiner så har vi fått många nya idéer från Haas Automation Europe – till exempel hur vi kan förbättra utbildningsprocessen och utbildningsprogrammen på CNC-området i vår maskinavdelning”.
 
”Den första europeiska konferensen för CNC-utbildare har hjälpt lärare att hitta gemensamma strategier för att dra till sig och utbilda fler studenter”, sammanfattade Bert Maes. ”Det finns ingenting som har större genomslagskraft än när en internationell gemenskap med likasinnade människor samarbetar för att dela idéer tips och entusiasm. Små förändringar i klassrummet kan innebära stora förändringar för framtiden inom CNC-tillverkning”.
 
Vinnarna av Haas CNC-certifieringshandbok för lärare innefattade HTEC-Istituto Istruzione Superiore Aldini Valeriani-Sirani (Italien), HTEC-ATEC (Portugal), Sameyde Videregående skole (Norge), Provinciale Secundaire school Bilzen (Belgien) och HTEC-Metal College Aalborg (Danmark).
 
 

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Familjeföretaget expanderar i Göteborg
Förvärvar industritomt och bygger ny verkstadshall lagom till 45-årsjubiléet.Familjeföretaget ElectroHeat Sweden AB har förvärvat en industritomt på ca 11000 m2 med fastigheter på ca 1700 m2. Ägorna ligger på Tagenevägen med Göteborgs bästa skyltläge mittemot IKEA Bäckebol. Två av lokalerna kommer hyras ut och det finns även..
Hur utvecklar sig stålmarknaden framöver?
Efterfrågan, råvarupriser och importkvoter är några områden som påverkar, menar Max Fjaestad på BE Group.Max Fjaestad, produkt och inköp, på BE Group siar om stålåret 2020. "TJUGOTJUGO”. Smaka på ordet! Visst finns det något tilltalande och lite kittlande över det? Inte bara för att det är enkelt att uttala, utan också för att det..
Verkstadsföretaget i Ockelbo utökar maskinparken
Ökad orderingång ligger bakom investeringsbeslutet.Lichron har återigen fått förtroendet att leverera en avancerad maskin till ett svenskt verkstadsföretag. Det är Atlings Maskinfabrik AB i Ockelbo som nu investerar ytterligare i en Kiwa KH-45, vilket är en driftsäker maskin för horisontell bearbetning. AtlingsLäs mer
Ny katalog från DENIOS
Miljösmart utrustning för kemikaliehantering.Den nya katalogen har landat och i fokus sta°r miljo¨smarta, ha°llbara och ergonomiska produkter som tillsammans ska bidra till en ho¨jd sa¨kerhet fo¨r ba°de ma¨nniskor och miljo¨. Tips, guider och expertra°d varvas med nya produkter som tillsammans skaparLäs mer
OnRobot utökar sin innovativa Gecko-griparfamilj
Kompakta Gecko Single-Pad (SP)-griparen för tillämpningar med litet fotavtryck.?OnRobot, global ledare inom armslutsverktyg för robotar, har lanserat en kompakt single-pad-version av sin innovativa Gecko-gripare som inte lämnar några märken. Den nya Gecko Single Pad (SP)-griparen erbjuder samma kapacitet för nya tillämpningar medLäs mer
Flera starka funktioner i nya EPLAN-plattformen
EPLAN Platform, version 2.9, är tillgänglig från mitten av februari. Snabbt genererade QR-koder kan lagra hyperlänkar som kan öppnas på fältet. Layers Management säkerställer att alla ändringar sparas automatiskt, vilket gör implementeringen av företagets standarder ännu enklare. Projekt kan genomföras snabbare med massredigeringLäs mer
Nyhet - Mångsidig fatvändare!
Nyhet - Mångsidig fatvändare!
Ny uppdaterad fatvändare för snabb och smidig hantering av olika fat  LOGITRANS lanserar nu en ny produkt i sitt sortiment för snabb, smidig och säker hantering av fat. Den nya fatvändaren hanterar stål- och plastfat med diametrar från Ø300 upp till Ø600 mm. Den uppdaterade modellen är försedd med fjärrkontroll för..
Nya appen Metallkompetens täcker informationsglapp om mässing
En liten uppslagsbok att ha i fickan, för den som behöver kunskap om mässing. Så beskriver projektledaren Stefan Heino den nya appen med utbildningsmaterial som metallforskningsinstitutet Swerim varit med att ta fram. Appen Metallkompetens, är sedan årsskiftet fritt tillgänglig för alla som vill ha och behöver information om mässing;Läs mer
Dubbelt slipar bättre
Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen. Tack vare dubbellameller kombinerat med keramiska korn slipar den med dubbel kraft, men med mindre friktion. Resultatet är en kallare, precisare och snabbare slipning som inte påverkar färgen på arbetsstycket. Kontakta din lokala TYROLIT återförsäljareLäs mer
Han blir försäljningschef för Lackeby Products
Nästa steg är att rekrytera fler säljare.Lackeby Products AB konstruerar och tillverkar utrustning för miljömässig rening och återvinning. All tillverkning sker i Kalmar och företaget har 46 anställda. Nu utser företaget Daniel Lindström till ny marknads- och försäljningschef. -Jag är väldigtLäs mer
Global aktör i fordonsindustrin väljer GARO
Av stor strategisk betydelse för ossGARO AB har tecknat ett ramavtal med en global aktör i fordonsindustrin avseende leverans av laddinfrastruktur för den europeiska marknaden. Avtalet är icke-exklusivt och har inga garanterade volymer, men är av stor strategisk betydelse för GARO då detLäs mer
PMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020
I montrarna visas bl a det senaste inom lyftutrustning såsom manuella lyftblock, kättingtelfrar el/luft, traverssystem, portabla aluminium bockkranar, vakuumlyftare samt hela LOGITRANS programmet av lyftvagnar som t ex nya Multi fatvändaren och unika Panther Silent handtruck.  Vi visar bl a följande nyheter i våra montrar:KITOs revolutionerande EQS kättingtelfer med 1-fas,..
ABUS Kransystem på Underhållsmässan 10-13 mars 2020 - monter B10:22
Där visas bl a senaste lintelfermodellen, kättingtelfrar, lättraverssystem, portabla aluminiumkranar samt det elektriska styrsystemet ABUControl för traverser.ABUS elektriska lintelfermodell GM1000M är en kombination av användar- och servicevänlighet, modern design samt intelligent teknik. Det ingår t ex som standard frekvensstyrning, även lyftrörelse, samt att en..
Miljövänligt alternativ till tungmetaller för strålskydd
En ny högteknologisk polymerkomposit som absorberar neutronstrålning har lanserats av Uppsala-företaget Additive Composite Uppsala AB, i samarbete med den svenska filament-tillverkaren AddNorth 3D AB.   Materialet är en blandning av borkarbid och nylon och kommer att säljas i form av filament avsett för additiv tillverkning med fused filament fabrication-teknologi..
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Tre nyckelfärdiga robotceller levereras på under en vecka. Tack vare goda förberedelser och utmärkt samarbete med kunden, installerade och driftsatte Mindsource tre nyckelfärdiga robotceller för en helt ny förpackningslinje på under en vecka ifrån leverans. Leveransen omfattade tre fristående robotceller som tillsammans bildar en helt..