Nyheter

Haas firar sin första utbildarkonferens

den 26 november 2013 14:16 Företagsprofil

Zaventem, 31 oktober 2013: Den 29–30 oktober 2013 var Haas Automation värd för den första europeiska CNC-utbildarkonferensen på Metal College i danska Aalborg.
 
Evenemanget besöktes av 100 CNC-utbildare från 15 olika länder, inklusive Danmark, Sverige, Finland, Norge, Belgien, Tyskland, Frankrike, Estland, Ryssland, USA, Storbritannien, Italien, Portugal, Rumänien och Grekland.
 
Under konferensen hölls tekniska seminarier av välkända teknikföretag som Esprit, Mastercam, Topsolid, Sandvik Coromant, Renishaw, Chick Workholding, Immersive Engineering, Keller, CNC Educational Services, Cimcool, Blaser, Universal Robots, Cimco och Sign Communication 3D Printing. En serie demonstrationer gavs på en av skolans nio Haas-maskiner. Med stöd från Sandvik Coromant, Mastercam och Esprit har Haas VF-3SS visat upp mycket höga hastigheter och dynamisk fräsning på arbetsstycken i hårt stål, med djupa snitt och snabb metallavverkning.
 
Bert Maes koordinerar HTEC-center-programmet för Haas Automation Europe: ”Vi tror”, säger han, ”att två strategier kan leda till snabba förbättringar och innovation på området CNC-utbildning: Framåtseende företag kan först och främst stötta skolor och upprätta moderna teknikinriktade inlärningsmiljöer. Haas Automation har gjort precis detta under 15 år – vi har satsat på skolor över hela världen med syftet att göra tekniken mer överkomlig och lättillgänglig. Den här utbildarkonferensen är starten för andra steget i vårt stöd för lärare i Europa: det handlar om att förbättra kommunikationen mellan skolorna på området CNC-maskinbearbetning”.
  
Många av lärarna som deltog i evenemanget underströk vikten och fördelarna av att skapa ett nätverk av utbildare inom CNC- och tillverkningsteknik.
 
Adrian Men kommer från Haas Technical Education Centre på Universitatea Politechnika Timisoara i Rumänien: ”Jag är här för att skapa kontakter med representanter för HTEC-centra i Europa, och de företag som stöttar Haas och satsningen på att förbättra CNC-utbildningen. Men jag har fått så mycket mer ut av evenemanget. Jag hade till exempel möjlighet att diskutera med andra lärare och se hur de utför sina arbeten, se vad som fungerar i deras CNC-klasser och vad som inte fungerar. Jag hade en unik möjlighet att upprätta genuina partnersamarbeten, något som kommer att innebära ett lyft för mina studenter. Jag känner att HTEC-center-programmet kommer att få ett viktigt genomslag på många olika sätt”.
 
Elena Ksenofontova representerar HTEC-centret på Cheboksary Electromechanical College i Ryssland: ”Den här konferensen har varit mycket intressant för oss”, säger hon. ”Vi kunde knyta kontakter med så många bra skolor från många olika länder. Vi har lärt oss mycket om viktiga tekniska system inom CNC samt CAD/CAM. Även om vi bara har två av Haas CNC-maskiner så har vi fått många nya idéer från Haas Automation Europe – till exempel hur vi kan förbättra utbildningsprocessen och utbildningsprogrammen på CNC-området i vår maskinavdelning”.
 
”Den första europeiska konferensen för CNC-utbildare har hjälpt lärare att hitta gemensamma strategier för att dra till sig och utbilda fler studenter”, sammanfattade Bert Maes. ”Det finns ingenting som har större genomslagskraft än när en internationell gemenskap med likasinnade människor samarbetar för att dela idéer tips och entusiasm. Små förändringar i klassrummet kan innebära stora förändringar för framtiden inom CNC-tillverkning”.
 
Vinnarna av Haas CNC-certifieringshandbok för lärare innefattade HTEC-Istituto Istruzione Superiore Aldini Valeriani-Sirani (Italien), HTEC-ATEC (Portugal), Sameyde Videregående skole (Norge), Provinciale Secundaire school Bilzen (Belgien) och HTEC-Metal College Aalborg (Danmark).
 
 

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Fullspäckat program på Metal Inspiration Days i Jönköping
För sjunde året i rad öppnar tre av branschens tyngsta aktörer, ABB Robotics, Edströms och Stenbergs, portarna till två inspirerande dagar. Metal Inspiration Days är en möjlighet för branschen att träffas, nätverka och utbyta erfarenheter och idéer om exempelvis automation, minskade ställtider, mätutrustning, verktyg och innovativa..
Rototilt vässar med två meriterade chefer
Plockar från Komatsu Forest och PON Equipment.   Rototilt fortsätter att lägga stort fokus på att erbjuda den bästa servicen till sina kunder. Jan Karlsson, tidigare Komatsu Forest AB, tillträder rollen som Orderdesk- och eftermarknadschef och Fredrik Ellingsson, tidigare PON Equipment AB, blirLäs mer
Dafo Vechicle förvärvar Katrineholmsföretag
Med stora kunder som MAN, Epiroc och Scania.Svensk Brandservice har länge varit ett landets främsta företag inom tillverkning och installation av släcksystem för fordon och maskiner i brandfarlig miljö. Katrineholmsföretaget, som sedan starten 1982 haft ett nära samarbete med Dafo, kommer nu bliLäs mer
Laserrök - ett hälsofarligt ämne
Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?Vid laserbearbetning av metall frisläpps damm som innehåller tungmetaller och vid laserbearbetning av legerade metaller frisätts ämnen som nickel, kobolt och krom. I värsta fall tas alla dessa ämnen upp..
Toyota Material Handling fortsätter satsningen på rådgivningsverksamhet
Ser över kundens hela interna logistik- och produktionsflöden, oavsett om det gäller förbättrade flöden, automationsmöjligheter, utformning av lokaler eller implementation av lean.  Toyota Material Handling arbetar aktivt med att bygga en nära relation med sina kunder för att kunna erbjuda mer än bara sina produkter. Ambitionen är att hjälpa kunderna att..
Full fräs för Härdservicegruppen
Ny investering på ingång samt nominering till Årets Tillväxtföretag.Det har gått två år sedan Härdservice i Halmstad expanderade till Mälardalen genom förvärvet av Kolbäcks Värmebehandling AB. Investeringar i såväl maskinpark som personal har gett nyförvärvet en stark utveckling under dessa två år. Nu belönas..
Etteplan gör årets fjärde förvärv
Köper företag med verksamhet i Växjö och Ljungby.Etteplan fortsätter att stärka sin position i Sverige genom förvärvet av Teknifo AB, ett företag specialiserat på teknisk produktdokumentation. Förvärvet stämmer väl överens med Etteplans tillväxtstrategi, genom att stärka såväl företagets expertis somLäs mer
Montico digitaliserar svetsutbildning
Montico har förstärkt sin IWS-utbildning med en förberedande onlineutbildning. Monticos IWS-utbildning (International Welding Specialist) omfattar totalt 240 timmar och innehåller bland annat materiallära, svetsprocesser, konstruktion, svetsproduktion och praktisk träning med olika svetsmetoder. Inför varje lektionstillfälle påLäs mer
Enklare handhavande av utvändiga brotschar för små diametrar
Utvändig brotschning från Mapal intressant alternativ till slipning. Finbearbetning av små utvändiga diametrar görs för det mesta med någon typ av slipprocess. Utvändig brotschning är ett intressant och kostnadseffektivt alternativ till slipning. Om t.ex en IT6 tolerans behöver bearbetas i en svarv med serieproduktion,Läs mer
Ny säljare till Din Maskin
Din Maskin välkomnar Hannu Hiltunen som ny säljare till företagets norra distrikt.Hannu är utbildad maskiningenjör med lång erfarenhet av försäljning mot tillverkningsindustrin och kommer närmast från Bufab där han arbetade som key account manager. – Jag ser fram emot att ta företaget framåt och vidareutveckla Din Maskins positionLäs mer
Effektivare renblåsning av filter med ny ventil
Konstruktionen med membran utan fjäder ger ventilen en livslängd på minst 10 miljoner cykler.SMC lanserar en ny filterblåsventil med hög pulskraft, snabb responstid och låg luftförbrukning.  JSXFA är konstruerad för att ta bort smuts och partiklar från en rad olika industrifilter, snabbt och energieffektivt. Ett högt momentant tryck ger en pulsLäs mer
Han blir ny vd för automationsföretaget
Bolaget förvärvades 2018 av Midroc Automation.LKN Industriautomation AB är ett välrenommerat bolag inom maskiner, robot- och produktionssystem för fordons- och tillverkningsindustrin. I oktober 2018 förvärvade Midroc Automation bolaget, som är en tidigare långsiktig kund och samarbetspartner tillLäs mer
Rototilt vässar produkterna
Det höga tempot i utvecklingstakten fortsätter. Intresset har varit stort sedan Rototilt lanserade sina produktförbättringar i våras. Då presenterade tiltrotatortillverkaren längre livslängd, smidigare gång och mer precision hos tiltrotatorerna R4, R5, R6 och R8. Nu införs samma innovativa teknik ävenLäs mer
20 miljoner till robot-techföretaget i Hälsingland
Företaget utvecklar robotlösningar och mjukvara till bland annat monteringslinjer inom industrin. MTEK Industry i Alfta i Hälsingland utvecklar mjukvara och robotlösningar för industriföretag som sysslar med sammansättning av små delar. Företagets lösning digitaliserar produktionsflödet, vilket ökar snabbheten och ger färre fel. Nu..
Hållbara nyheter inom formblåsning
Nordens främsta formblåsare Blowtech GP kommer till Elmia Subcontractor med flera heta nyheter, både inom material och teknik. Mångåriga utställaren Blowtech GP ser fram emot årets underleverantörsmässa med förväntan. De nyheter man presenterar i år ligger helt rätt i tiden, men man vill inte släppa för mycket detaljer förrän..