Nyheter

Haas framgångar överträffar CECIMO-prognoser

den 25 juli 2014 09:01 Företagsprofil

Zaventem, Belgien. 1 juli 2014: Haas Automation Europe rapporterar en imponerande försäljningstillväxt på 30 procent för europeiska maskinverktyg under de två första kvartalen 2014 jämfört med samma period förra året. Detta står i skarp kontrast till tillväxtprognosen från CECIMO som var på 2 procent för 2014. CECIMO är en europeisk organisation som sammanlänkar 15 nationella maskinverktygsföretag och täcker 98 procent av den totala maskinverktygsproduktionen i Europa.

 

Under CECIMO:s årsmöte i Prag den 24 juni bekräftade organisationens ekonomiska kommitté att även om produktionen av maskinverktyg ökade i Europa förra året från 22,7 miljarder euro till 22,8 miljarder euro är tillväxtprognosen fortfarande blygsam. CECIMO vidhåller därmed att sannolikheten för stora vinster under 2014 fortsätter att vara låg.

 

Efter en försäljningsökning av maskinverktyg med 2 procent under 2013 sammanfattar CECIMO: ”Företagen har äntligen börjat uppdatera sina produktionsanläggningar”.

 

Det är tydligt att tillverkare i Europa letar efter de bästa maskinverktygen och att de inte drar sig för att gå över landsgränsen. Tillväxten30 procent som Haas har upplevt i Europa under de första två kvartalen 2014 är helt otrolig, säger Jens Thing, vd för Haas Automation Europa.

 

”Vi vill tacka våra kunder för deras förtroende för Haas Automation och våra 37 Haas Factory Outlet i Europa”, fortsätter han. ”Våra kunder uppskattar att Haas produkter och support tillgodoser deras behov vad gäller värde, prestanda och pålitlighet, även när möjligheten finns att välja maskiner tillverkade av starka, inhemska leverantörer.”

 

CECIMO:s importer minskade med 5 procent till 8 miljarder euro förra året, och organisationen säger att ”företagen främst investerade i maskinverktyg från inhemska leverantörer”. Trots det har Haas Automation märkt av en stark tillväxt i Frankrike, Spanien, Italien, södra Tyskland, Polen, Serbien, Kroatien, Slovenien och Danmark.

 

Vi ligger väldigt bra till för att nå vårt mål på ökad försäljning med 20 procent jämfört med 2013, så vi slår alla ekonomiska prognoser”, säger Jens. ”Anledningen är att Haas Automation kombinerar slitstark, pålitlig, beprövad, pragmatisk teknik med snabb leverans av reservdelar, låg underhållskostnad och konkurrenskraftiga finansiella lösningar. Det ger våra kunder betydligt lägre kostnader på lång sikt, och hjälper många att fortsätta att vara konkurrenskraftiga, vilket är vår prioritet som deras partner.”

 

Haas Automation Europa är strategiskt placerad i Bryssel och förser kunder i hela Europa med den bästa försäljningen, de bästa tillämpningarna och den bästa servicesupporten i branschen via flerspråkiga team av fabriksutbildad och Haas-certifierad supportpersonal. Haas har ett lager på 3 000 m2 med bland annat reservdelar i Bryssel, och ytterligare ett lager i Antwerpen med maskiner som är klara för leverans.

 

 

Haas Automation Europas distributionssystem baseras på det mycket framgångsrika konceptet Haas Factory Outlet (HFO) – ett nätverk av lokalt ägda leverantörer helt dedikerade till försäljning, service och support av Haas-produkter. Alla HFO-leverantörer har en serviceavdelning med fabrikstränad personal och ett omfattande sortiment av reservdelar. Lokala tekniker skickas ut i Haas servicebilar som är fullt utrustade med de reservdelar och verktyg som behövs för reparation av maskinerna. Detta leder till att reparationen lyckas vid första försöket i 90 procent av fallen.

 

Haas tar hjälp av sin starka position på den europeiska marknaden och fortsätter att hålla en hög profil under resten av 2014. Företaget kommer att närvara vid olika mässor, som AMB i Stuttgart (16–20 september) och BIMU i Milano (30 september–4 oktober). 

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Lesjöfors går in i en digital framtid Spetskompetens.
Går in i en digital framtid genom att finnas nära kunden.Spetskompetens. Hög servicenivå. Och leveranssäkerhet. Lesjöfors går in i en digital framtid genom att finnas nära kunden – och att bistå med sin erfarenhet tidigt i processen. De sätter en ära i hög servicenivå, satsar på intern kompetens och investerarLäs mer
Världens enda modulära profiler i kolfiber
De mekaniska egenskaperna som kolfiberprofiler har ger stora fördelar inom olika områden där förhållandet mellan låg vikt och hög hållfasthet är viktigt. Kolfiberprofilerna från CarboSix är en följd av Alusics erfarenheter som tillverkare av aluminiumprofiler och komponenter. De mekaniska egenskaperna som kolfiberprofiler har ger stora fördelar inom olika områden..
Ny serie fästen till robotarmar
Mycket snabbt och flexibelt sätt att montera fästet på robotarmen. Flexibla och prisvärda fästen för snabb och smidig montering på kollaborativa robotar. COB är en unik serie fästen för Triflex®-kedja samt skyddslang till kollaborativa robotar. Den unika monteringen med hjälp av det silikonfria kardborrebandet gör attLäs mer
Damstahl breddar utbudet - samarbetar med Advances Coupling Limited
Flyttar fram positionerna ytterligare på marknaden. Damstahl är i dag den enda grossisten inom rostfritt stål, som täcker hela spektrumet av rostfria rör och fittings för såväl den tung industri som känsliga miljöer inom läkemedels- och livsmedelsproduktion.  Företaget Advanced Couplings Limited (ACL)Läs mer
Maskin Fransson rekryterar mitt i Coronatider
Maskinleverantören anställer inom sälj för verktyg och verktygsmaskiner. Vi på MaskinFransson är glada att meddela att vi har anställt Peter Blom som säljare. Peter har ca 10 års erfarenhet som säljare av verktyg och verktygsmaskiner.Dessförinnan var han på Scania i drygt 20 år, där många år i produktionen avslutades med 5Läs mer
Nu 50 företag som ställer ut under Temaveckorna - Allt som skulle visats på Elmia Produktionsmässor
Temaveckorna och den nya onlinemässan får fler och fler utställare för varje dag. Här är flera av utställarna!Temaveckorna har fått positivt mottagande och allt fler anmäler sig till den digtala mässan som får fler och fler utställare varje dag.  Mottagandet från företagen och bransch har varit mycket positivt och ett 40-tal har redan anmält sig till..
Vi måste rusta för kommande kriser i industrin – redan nu
Måste få stöd även under återhämtningsfasen.I en debattartikel i NyTeknik skriver Stefan Gustafsson och Stefan Ek företagsledarna i ProtonGroup att små och medelstora industriföretag måste få stöd även under återhämtningsfasen. Svensk industri är motorn i svensk välfärd. 98 procent av alla företagLäs mer
Fortsatt stark utveckling i NOTE under Q2
Utvecklingen mycket stark och samtliga fabriker i Europa och Kina är nu i drift.I slutet av mars och i linje med brittiska myndigheters beslut att begränsa alla icke nödvändiga resor och industriella verksamheter stängdes fabriken i Windsor tillfälligt ned. Fabriken i Windsor svarar för cirka 10% av NOTEs totala försäljning. NedstängningenLäs mer
Areco Metals stärker tillväxtstrategin med nya rekryteringar
Känd tunnplåtsexpert och ny divisionschef på plats.Areco Metals är en av Europas största importörer och lagerhållare av lackerad tunnplåt för byggindustrin. Bolaget är också en viktig leverantör av stålprodukter till främst den nordiska industrin, men levererar även till industrikunder i övriga..
Nya kostnadseffektiva och kompakta robotceller för svetsning
ArcWorld Mini och Micro från Yaskawa.ArcWorld är framtagen för att ge snabb igångkörning och hög produktivitet och kräver en liten yta. Med ArcWorld kan du snabbt ställa om produktionen för att producera olika långa serier. Fördelarna med ArcWorld är många. De är lätta att installera, lättaLäs mer
?Producera mer konkurrenskraftigt med en Cobot
Cobots för små och medelstora företag.Solectro AB är numer också återförsäljare för Kassow Robot som utvecklar och producerar unikt effektiva, industriella, samarbetsvänliga 7-axliga robotar – så kallade Cobots. Kassows Cobots är trots sin stora räckvidd extremt kraftfulla, snabba och lämpligaLäs mer
Damaskus lanserar roll-up skydd
Portabel och lätt att rengöra.Damaskus Maskinskydd kan nu, tillsammans med sin italienska partner P.E.I, presentera ett nytt mobilt Roll-Up-skydd. – En unik skyddslösning som är utmärkt i dessa coronatider, säger Peter Almqvist, vd på Damaskus Maskinskydd. Företagets nya skyddslösningLäs mer
Europeisk handlingsplan för bilindustrins omstart
En kick-start, säger FKG:s Fredrik Sidahl.FKG-Fordonskomponentgruppen skrev igår i sitt nyhytsbrev att den europeiska fordonssektorn – fordonstillverkare, leverantörer, bilhandlare, verkstäder och gummiverkstäder – har i skuggan av Covid-19 antagit en gemensam handlingsplan. Detta i syfte förLäs mer
Stor undersökning visar att utsikten för underleverantörer till fordonsindustrin förvärras
Detta visar senaste undersökningen från CLEPA European Association och Automotive Suppliers.En enkätundersökning som gjorts bland Europas underleverantörer till fordonsindustrin i spåren av Coronakrisen visar att sektorns syn på läget har förvärrats avsevärt de senaste veckorna  Över 90 procent av företagen förväntar sig en..
Jernkontoret står värd för ESTAD 2021
En viktig mötesplats för stålproducenter, stålanvändare, fabriksleverantörer, forskningsinstitut samt universitet från hela världen. Mellan 14-18 juni 2021 står Jernkontoret värd för den femte upplagan av konferensen The European Steel Technology and Application Days, ESTAD 2021 – en betydelsefull teknisk konferens och mötesplats för europeisk stålindustri. ESTAD..