Nyheter

Haas framgångar överträffar CECIMO-prognoser

den 25 juli 2014 09:01 Företagsprofil

Zaventem, Belgien. 1 juli 2014: Haas Automation Europe rapporterar en imponerande försäljningstillväxt på 30 procent för europeiska maskinverktyg under de två första kvartalen 2014 jämfört med samma period förra året. Detta står i skarp kontrast till tillväxtprognosen från CECIMO som var på 2 procent för 2014. CECIMO är en europeisk organisation som sammanlänkar 15 nationella maskinverktygsföretag och täcker 98 procent av den totala maskinverktygsproduktionen i Europa.

 

Under CECIMO:s årsmöte i Prag den 24 juni bekräftade organisationens ekonomiska kommitté att även om produktionen av maskinverktyg ökade i Europa förra året från 22,7 miljarder euro till 22,8 miljarder euro är tillväxtprognosen fortfarande blygsam. CECIMO vidhåller därmed att sannolikheten för stora vinster under 2014 fortsätter att vara låg.

 

Efter en försäljningsökning av maskinverktyg med 2 procent under 2013 sammanfattar CECIMO: ”Företagen har äntligen börjat uppdatera sina produktionsanläggningar”.

 

Det är tydligt att tillverkare i Europa letar efter de bästa maskinverktygen och att de inte drar sig för att gå över landsgränsen. Tillväxten30 procent som Haas har upplevt i Europa under de första två kvartalen 2014 är helt otrolig, säger Jens Thing, vd för Haas Automation Europa.

 

”Vi vill tacka våra kunder för deras förtroende för Haas Automation och våra 37 Haas Factory Outlet i Europa”, fortsätter han. ”Våra kunder uppskattar att Haas produkter och support tillgodoser deras behov vad gäller värde, prestanda och pålitlighet, även när möjligheten finns att välja maskiner tillverkade av starka, inhemska leverantörer.”

 

CECIMO:s importer minskade med 5 procent till 8 miljarder euro förra året, och organisationen säger att ”företagen främst investerade i maskinverktyg från inhemska leverantörer”. Trots det har Haas Automation märkt av en stark tillväxt i Frankrike, Spanien, Italien, södra Tyskland, Polen, Serbien, Kroatien, Slovenien och Danmark.

 

Vi ligger väldigt bra till för att nå vårt mål på ökad försäljning med 20 procent jämfört med 2013, så vi slår alla ekonomiska prognoser”, säger Jens. ”Anledningen är att Haas Automation kombinerar slitstark, pålitlig, beprövad, pragmatisk teknik med snabb leverans av reservdelar, låg underhållskostnad och konkurrenskraftiga finansiella lösningar. Det ger våra kunder betydligt lägre kostnader på lång sikt, och hjälper många att fortsätta att vara konkurrenskraftiga, vilket är vår prioritet som deras partner.”

 

Haas Automation Europa är strategiskt placerad i Bryssel och förser kunder i hela Europa med den bästa försäljningen, de bästa tillämpningarna och den bästa servicesupporten i branschen via flerspråkiga team av fabriksutbildad och Haas-certifierad supportpersonal. Haas har ett lager på 3 000 m2 med bland annat reservdelar i Bryssel, och ytterligare ett lager i Antwerpen med maskiner som är klara för leverans.

 

 

Haas Automation Europas distributionssystem baseras på det mycket framgångsrika konceptet Haas Factory Outlet (HFO) – ett nätverk av lokalt ägda leverantörer helt dedikerade till försäljning, service och support av Haas-produkter. Alla HFO-leverantörer har en serviceavdelning med fabrikstränad personal och ett omfattande sortiment av reservdelar. Lokala tekniker skickas ut i Haas servicebilar som är fullt utrustade med de reservdelar och verktyg som behövs för reparation av maskinerna. Detta leder till att reparationen lyckas vid första försöket i 90 procent av fallen.

 

Haas tar hjälp av sin starka position på den europeiska marknaden och fortsätter att hålla en hög profil under resten av 2014. Företaget kommer att närvara vid olika mässor, som AMB i Stuttgart (16–20 september) och BIMU i Milano (30 september–4 oktober). 

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Protolab investerar i nytt metrologiskt labb
Ser en ökad efterfrågan på snabbare mätning och certifiering av prototyper och delar.Mot bakgrund av den ökande efterfrågan på snabbare mätning och certifiering av prototyper och delar öppnar nu Protolabs, världens snabbaste tillverkare av anpassade prototyper och produktionsdelar i låga volymer, sitt nya metrologiska laboratorium. ProtolabsLäs mer
Fullspäckat program på Metal Inspiration Days i Jönköping
För sjunde året i rad öppnar tre av branschens tyngsta aktörer, ABB Robotics, Edströms och Stenbergs, portarna till två inspirerande dagar. Metal Inspiration Days är en möjlighet för branschen att träffas, nätverka och utbyta erfarenheter och idéer om exempelvis automation, minskade ställtider, mätutrustning, verktyg och innovativa..
Rototilt vässar med två meriterade chefer
Plockar från Komatsu Forest och PON Equipment.   Rototilt fortsätter att lägga stort fokus på att erbjuda den bästa servicen till sina kunder. Jan Karlsson, tidigare Komatsu Forest AB, tillträder rollen som Orderdesk- och eftermarknadschef och Fredrik Ellingsson, tidigare PON Equipment AB, blirLäs mer
Dafo Vechicle förvärvar Katrineholmsföretag
Med stora kunder som MAN, Epiroc och Scania.Svensk Brandservice har länge varit ett landets främsta företag inom tillverkning och installation av släcksystem för fordon och maskiner i brandfarlig miljö. Katrineholmsföretaget, som sedan starten 1982 haft ett nära samarbete med Dafo, kommer nu bliLäs mer
Laserrök - ett hälsofarligt ämne
Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?Vid laserbearbetning av metall frisläpps damm som innehåller tungmetaller och vid laserbearbetning av legerade metaller frisätts ämnen som nickel, kobolt och krom. I värsta fall tas alla dessa ämnen upp..
Toyota Material Handling fortsätter satsningen på rådgivningsverksamhet
Ser över kundens hela interna logistik- och produktionsflöden, oavsett om det gäller förbättrade flöden, automationsmöjligheter, utformning av lokaler eller implementation av lean.  Toyota Material Handling arbetar aktivt med att bygga en nära relation med sina kunder för att kunna erbjuda mer än bara sina produkter. Ambitionen är att hjälpa kunderna att..
Full fräs för Härdservicegruppen
Ny investering på ingång samt nominering till Årets Tillväxtföretag.Det har gått två år sedan Härdservice i Halmstad expanderade till Mälardalen genom förvärvet av Kolbäcks Värmebehandling AB. Investeringar i såväl maskinpark som personal har gett nyförvärvet en stark utveckling under dessa två år. Nu belönas..
Etteplan gör årets fjärde förvärv
Köper företag med verksamhet i Växjö och Ljungby.Etteplan fortsätter att stärka sin position i Sverige genom förvärvet av Teknifo AB, ett företag specialiserat på teknisk produktdokumentation. Förvärvet stämmer väl överens med Etteplans tillväxtstrategi, genom att stärka såväl företagets expertis somLäs mer
Montico digitaliserar svetsutbildning
Montico har förstärkt sin IWS-utbildning med en förberedande onlineutbildning. Monticos IWS-utbildning (International Welding Specialist) omfattar totalt 240 timmar och innehåller bland annat materiallära, svetsprocesser, konstruktion, svetsproduktion och praktisk träning med olika svetsmetoder. Inför varje lektionstillfälle påLäs mer
Enklare handhavande av utvändiga brotschar för små diametrar
Utvändig brotschning från Mapal intressant alternativ till slipning. Finbearbetning av små utvändiga diametrar görs för det mesta med någon typ av slipprocess. Utvändig brotschning är ett intressant och kostnadseffektivt alternativ till slipning. Om t.ex en IT6 tolerans behöver bearbetas i en svarv med serieproduktion,Läs mer
Ny säljare till Din Maskin
Din Maskin välkomnar Hannu Hiltunen som ny säljare till företagets norra distrikt.Hannu är utbildad maskiningenjör med lång erfarenhet av försäljning mot tillverkningsindustrin och kommer närmast från Bufab där han arbetade som key account manager. – Jag ser fram emot att ta företaget framåt och vidareutveckla Din Maskins positionLäs mer
Effektivare renblåsning av filter med ny ventil
Konstruktionen med membran utan fjäder ger ventilen en livslängd på minst 10 miljoner cykler.SMC lanserar en ny filterblåsventil med hög pulskraft, snabb responstid och låg luftförbrukning.  JSXFA är konstruerad för att ta bort smuts och partiklar från en rad olika industrifilter, snabbt och energieffektivt. Ett högt momentant tryck ger en pulsLäs mer
Han blir ny vd för automationsföretaget
Bolaget förvärvades 2018 av Midroc Automation.LKN Industriautomation AB är ett välrenommerat bolag inom maskiner, robot- och produktionssystem för fordons- och tillverkningsindustrin. I oktober 2018 förvärvade Midroc Automation bolaget, som är en tidigare långsiktig kund och samarbetspartner tillLäs mer
Rototilt vässar produkterna
Det höga tempot i utvecklingstakten fortsätter. Intresset har varit stort sedan Rototilt lanserade sina produktförbättringar i våras. Då presenterade tiltrotatortillverkaren längre livslängd, smidigare gång och mer precision hos tiltrotatorerna R4, R5, R6 och R8. Nu införs samma innovativa teknik ävenLäs mer
20 miljoner till robot-techföretaget i Hälsingland
Företaget utvecklar robotlösningar och mjukvara till bland annat monteringslinjer inom industrin. MTEK Industry i Alfta i Hälsingland utvecklar mjukvara och robotlösningar för industriföretag som sysslar med sammansättning av små delar. Företagets lösning digitaliserar produktionsflödet, vilket ökar snabbheten och ger färre fel. Nu..