Nyheter

Haas introducerar CNC-styrda Big Bore-svarvar

den 27 februari 2014 15:20 Företagsprofil

 

Haas introducerar ett nytt sortiment mycket stabila CNC-styrda Big Bore-svarvar


 

Vill du kunna svarva stång med stor diameter men saknar plats för en större maskin? Haas Automation har nu ett komplett sortiment mycket stabila CNC-styrda Big Bore-svarvar. Alla våra Big Bore-svarvar har högre effekt, större chuck och bättre stångkapacitet – men de har samma yttermått som tidigare modeller.


Vi har sex Big Bore-modeller, med stångkapacitet från diameter 381 mm (längd 533 mm) (ST-25) till diameter 648 mm (längd 2 032 mm) (ST-45L). Vi har även två modeller med Y-axel.


Haas ST CNC-svarvar är avsedda för arbetsstycken med stor diameter. Svarvarna är uppbyggda kring ett mycket stabilt och tåligt gjutjärnsfundament vilket har konstruerats med hjälp av finitelementanalys (FEA) och försetts med förstärkningar som ger maskinen tillförlitlig precision och hög repeterbarhet vid tuff bearbetning. Spindelhuvudet i Big-Bore-maskinerna är kompakt och symmetriskt vilket ger bästa möjliga termiska stabilitet och styvhet, och den 45-gradiga kilformen ökar verktygets arbetsområde och förbättrar spånflödet.

Haas ST-25 klarar arbetsstycken med diameter upp till 381 mm (längd 533 mm), med max. svarvdiameter 806 mm över den främre skyddsplåten. Maskinen har A2-6-spindel med stånggenomgång 76 mm och 254 mm hydraulisk chuck. Spindeln drivs av ett vektordrivsystem med 22,4 kW effekt (max. varvtal 3 400 varv/min). Revolvern har 12 verktygsplatser med skruvanslutning.


ST-25Y är lika stor och har samma tekniska data som ST-25, men med något mindre svarvdiameter (305 mm) (längd 533 mm). Maskinen har Y-axel med ±50,8 mm slaglängd, drivna verktyg med högt vridmoment och servodriven C-axel. Revolvern har 12 verktygsplatser och är av hybridtyp (VDI-infästning och skruvanslutning).


Haas ST-35 klarar arbetsstycken med diameter upp till 533 mm (längd 660 mm), med max. svarvdiameter 806 mm över den främre skyddsplåten. Maskinen har A2-8-spindel med stånggenomgång 102 mm och 305 mm hydraulisk chuck. Spindeln drivs av ett vektordrivsystem med 29,8 kW effekt genom en växellåda med två lägen (max. varvtal 2 400 varv/min). Revolvern har 12 verktygsplatser med skruvanslutning.


ST-35Y är lika stor och har samma tekniska data som ST-35, men med något mindre svarvdiameter (457 mm) (längd 584 mm). Maskinen har Y-axel med ±50,8 mm slaglängd, drivna verktyg med högt vridmoment och servodriven C-axel. Revolvern har 12 verktygsplatser och är av hybridtyp (VDI-infästning och skruvanslutning).


ST-45 klarar arbetsstycken med diameter upp till 648 mm (längd 1 118 mm), med max. svarvdiameter 876 mm över den främre skyddsplåten. Maskinen har A2-11-spindel med 178 mm stånggenomgång och kan utrustas med 457 mm hydraulisk chuck (chuck och hydraulenhet är tillval). Spindeln drivs av ett vektordrivsystem med 29,8 kW effekt genom en växellåda med två lägen (max. varvtal 1 400 varv/min). Revolvern har 12 verktygsplatser med skruvanslutning.


ST-45L är en längre version av ST-45 som klarar nästan dubbelt så långa arbetsstycken (längd 2 032 mm) (diameter 648 mm). ST-45L är i standardutförande utrustad med servodriven dubbdocka.


Alla Haas Big Bore-svarvar är i standardutförande utrustade med funktion för synkron gängning samt 15-tums LCD-färgskärm och USB-anslutning. Som tillvalsutrustning kan du välja bland annat spåntransportör av bandtyp, hydraulisk dubbdocka, automatisk verktygsmätarm, automatisk detaljfångare, högtryckskylsystem och mycket mer.


Haas Big Bore-svarvar i ST-serien är avsedda för tuff bearbetning. De nya ST-maskinerna har liksom CNC-svarvarna med dubbla spindlar i DS-serien många produktivitetshöjande nya funktioner, som till exempel högre kraft för verktygsfastspänning, snabbare indexering och högre vridmoment för C-axeln (gäller maskiner utrustade med drivna verktyg).

På Haas Automations fabrik i södra Kalifornien byggs ett komplett sortiment av CNC-styrda vertikala fleroperationsmaskiner, CNC-svarvar, horisontella fleroperationsmaskiner och CNC-styrda indexeringsbord. Precis som för alla övriga Haas-produkter har vi lokala representanter i ett världstäckande nätverk av Haas-fabriksleverantörer även för de nya Big Bore-svarvarna – det mest omfattande support- och servicenätverket inom branschen för verktygsmaskiner.

 

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Fullspäckat program på Metal Inspiration Days i Jönköping
För sjunde året i rad öppnar tre av branschens tyngsta aktörer, ABB Robotics, Edströms och Stenbergs, portarna till två inspirerande dagar. Metal Inspiration Days är en möjlighet för branschen att träffas, nätverka och utbyta erfarenheter och idéer om exempelvis automation, minskade ställtider, mätutrustning, verktyg och innovativa..
Rototilt vässar med två meriterade chefer
Plockar från Komatsu Forest och PON Equipment.   Rototilt fortsätter att lägga stort fokus på att erbjuda den bästa servicen till sina kunder. Jan Karlsson, tidigare Komatsu Forest AB, tillträder rollen som Orderdesk- och eftermarknadschef och Fredrik Ellingsson, tidigare PON Equipment AB, blirLäs mer
Dafo Vechicle förvärvar Katrineholmsföretag
Med stora kunder som MAN, Epiroc och Scania.Svensk Brandservice har länge varit ett landets främsta företag inom tillverkning och installation av släcksystem för fordon och maskiner i brandfarlig miljö. Katrineholmsföretaget, som sedan starten 1982 haft ett nära samarbete med Dafo, kommer nu bliLäs mer
Laserrök - ett hälsofarligt ämne
Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?Vid laserbearbetning av metall frisläpps damm som innehåller tungmetaller och vid laserbearbetning av legerade metaller frisätts ämnen som nickel, kobolt och krom. I värsta fall tas alla dessa ämnen upp..
Toyota Material Handling fortsätter satsningen på rådgivningsverksamhet
Ser över kundens hela interna logistik- och produktionsflöden, oavsett om det gäller förbättrade flöden, automationsmöjligheter, utformning av lokaler eller implementation av lean.  Toyota Material Handling arbetar aktivt med att bygga en nära relation med sina kunder för att kunna erbjuda mer än bara sina produkter. Ambitionen är att hjälpa kunderna att..
Full fräs för Härdservicegruppen
Ny investering på ingång samt nominering till Årets Tillväxtföretag.Det har gått två år sedan Härdservice i Halmstad expanderade till Mälardalen genom förvärvet av Kolbäcks Värmebehandling AB. Investeringar i såväl maskinpark som personal har gett nyförvärvet en stark utveckling under dessa två år. Nu belönas..
Etteplan gör årets fjärde förvärv
Köper företag med verksamhet i Växjö och Ljungby.Etteplan fortsätter att stärka sin position i Sverige genom förvärvet av Teknifo AB, ett företag specialiserat på teknisk produktdokumentation. Förvärvet stämmer väl överens med Etteplans tillväxtstrategi, genom att stärka såväl företagets expertis somLäs mer
Montico digitaliserar svetsutbildning
Montico har förstärkt sin IWS-utbildning med en förberedande onlineutbildning. Monticos IWS-utbildning (International Welding Specialist) omfattar totalt 240 timmar och innehåller bland annat materiallära, svetsprocesser, konstruktion, svetsproduktion och praktisk träning med olika svetsmetoder. Inför varje lektionstillfälle påLäs mer
Enklare handhavande av utvändiga brotschar för små diametrar
Utvändig brotschning från Mapal intressant alternativ till slipning. Finbearbetning av små utvändiga diametrar görs för det mesta med någon typ av slipprocess. Utvändig brotschning är ett intressant och kostnadseffektivt alternativ till slipning. Om t.ex en IT6 tolerans behöver bearbetas i en svarv med serieproduktion,Läs mer
Ny säljare till Din Maskin
Din Maskin välkomnar Hannu Hiltunen som ny säljare till företagets norra distrikt.Hannu är utbildad maskiningenjör med lång erfarenhet av försäljning mot tillverkningsindustrin och kommer närmast från Bufab där han arbetade som key account manager. – Jag ser fram emot att ta företaget framåt och vidareutveckla Din Maskins positionLäs mer
Effektivare renblåsning av filter med ny ventil
Konstruktionen med membran utan fjäder ger ventilen en livslängd på minst 10 miljoner cykler.SMC lanserar en ny filterblåsventil med hög pulskraft, snabb responstid och låg luftförbrukning.  JSXFA är konstruerad för att ta bort smuts och partiklar från en rad olika industrifilter, snabbt och energieffektivt. Ett högt momentant tryck ger en pulsLäs mer
Han blir ny vd för automationsföretaget
Bolaget förvärvades 2018 av Midroc Automation.LKN Industriautomation AB är ett välrenommerat bolag inom maskiner, robot- och produktionssystem för fordons- och tillverkningsindustrin. I oktober 2018 förvärvade Midroc Automation bolaget, som är en tidigare långsiktig kund och samarbetspartner tillLäs mer
Rototilt vässar produkterna
Det höga tempot i utvecklingstakten fortsätter. Intresset har varit stort sedan Rototilt lanserade sina produktförbättringar i våras. Då presenterade tiltrotatortillverkaren längre livslängd, smidigare gång och mer precision hos tiltrotatorerna R4, R5, R6 och R8. Nu införs samma innovativa teknik ävenLäs mer
20 miljoner till robot-techföretaget i Hälsingland
Företaget utvecklar robotlösningar och mjukvara till bland annat monteringslinjer inom industrin. MTEK Industry i Alfta i Hälsingland utvecklar mjukvara och robotlösningar för industriföretag som sysslar med sammansättning av små delar. Företagets lösning digitaliserar produktionsflödet, vilket ökar snabbheten och ger färre fel. Nu..
Hållbara nyheter inom formblåsning
Nordens främsta formblåsare Blowtech GP kommer till Elmia Subcontractor med flera heta nyheter, både inom material och teknik. Mångåriga utställaren Blowtech GP ser fram emot årets underleverantörsmässa med förväntan. De nyheter man presenterar i år ligger helt rätt i tiden, men man vill inte släppa för mycket detaljer förrän..