Nyheter

Haas introducerar CNC-styrda Big Bore-svarvar

den 27 februari 2014 15:20 Företagsprofil

 

Haas introducerar ett nytt sortiment mycket stabila CNC-styrda Big Bore-svarvar


 

Vill du kunna svarva stång med stor diameter men saknar plats för en större maskin? Haas Automation har nu ett komplett sortiment mycket stabila CNC-styrda Big Bore-svarvar. Alla våra Big Bore-svarvar har högre effekt, större chuck och bättre stångkapacitet – men de har samma yttermått som tidigare modeller.


Vi har sex Big Bore-modeller, med stångkapacitet från diameter 381 mm (längd 533 mm) (ST-25) till diameter 648 mm (längd 2 032 mm) (ST-45L). Vi har även två modeller med Y-axel.


Haas ST CNC-svarvar är avsedda för arbetsstycken med stor diameter. Svarvarna är uppbyggda kring ett mycket stabilt och tåligt gjutjärnsfundament vilket har konstruerats med hjälp av finitelementanalys (FEA) och försetts med förstärkningar som ger maskinen tillförlitlig precision och hög repeterbarhet vid tuff bearbetning. Spindelhuvudet i Big-Bore-maskinerna är kompakt och symmetriskt vilket ger bästa möjliga termiska stabilitet och styvhet, och den 45-gradiga kilformen ökar verktygets arbetsområde och förbättrar spånflödet.

Haas ST-25 klarar arbetsstycken med diameter upp till 381 mm (längd 533 mm), med max. svarvdiameter 806 mm över den främre skyddsplåten. Maskinen har A2-6-spindel med stånggenomgång 76 mm och 254 mm hydraulisk chuck. Spindeln drivs av ett vektordrivsystem med 22,4 kW effekt (max. varvtal 3 400 varv/min). Revolvern har 12 verktygsplatser med skruvanslutning.


ST-25Y är lika stor och har samma tekniska data som ST-25, men med något mindre svarvdiameter (305 mm) (längd 533 mm). Maskinen har Y-axel med ±50,8 mm slaglängd, drivna verktyg med högt vridmoment och servodriven C-axel. Revolvern har 12 verktygsplatser och är av hybridtyp (VDI-infästning och skruvanslutning).


Haas ST-35 klarar arbetsstycken med diameter upp till 533 mm (längd 660 mm), med max. svarvdiameter 806 mm över den främre skyddsplåten. Maskinen har A2-8-spindel med stånggenomgång 102 mm och 305 mm hydraulisk chuck. Spindeln drivs av ett vektordrivsystem med 29,8 kW effekt genom en växellåda med två lägen (max. varvtal 2 400 varv/min). Revolvern har 12 verktygsplatser med skruvanslutning.


ST-35Y är lika stor och har samma tekniska data som ST-35, men med något mindre svarvdiameter (457 mm) (längd 584 mm). Maskinen har Y-axel med ±50,8 mm slaglängd, drivna verktyg med högt vridmoment och servodriven C-axel. Revolvern har 12 verktygsplatser och är av hybridtyp (VDI-infästning och skruvanslutning).


ST-45 klarar arbetsstycken med diameter upp till 648 mm (längd 1 118 mm), med max. svarvdiameter 876 mm över den främre skyddsplåten. Maskinen har A2-11-spindel med 178 mm stånggenomgång och kan utrustas med 457 mm hydraulisk chuck (chuck och hydraulenhet är tillval). Spindeln drivs av ett vektordrivsystem med 29,8 kW effekt genom en växellåda med två lägen (max. varvtal 1 400 varv/min). Revolvern har 12 verktygsplatser med skruvanslutning.


ST-45L är en längre version av ST-45 som klarar nästan dubbelt så långa arbetsstycken (längd 2 032 mm) (diameter 648 mm). ST-45L är i standardutförande utrustad med servodriven dubbdocka.


Alla Haas Big Bore-svarvar är i standardutförande utrustade med funktion för synkron gängning samt 15-tums LCD-färgskärm och USB-anslutning. Som tillvalsutrustning kan du välja bland annat spåntransportör av bandtyp, hydraulisk dubbdocka, automatisk verktygsmätarm, automatisk detaljfångare, högtryckskylsystem och mycket mer.


Haas Big Bore-svarvar i ST-serien är avsedda för tuff bearbetning. De nya ST-maskinerna har liksom CNC-svarvarna med dubbla spindlar i DS-serien många produktivitetshöjande nya funktioner, som till exempel högre kraft för verktygsfastspänning, snabbare indexering och högre vridmoment för C-axeln (gäller maskiner utrustade med drivna verktyg).

På Haas Automations fabrik i södra Kalifornien byggs ett komplett sortiment av CNC-styrda vertikala fleroperationsmaskiner, CNC-svarvar, horisontella fleroperationsmaskiner och CNC-styrda indexeringsbord. Precis som för alla övriga Haas-produkter har vi lokala representanter i ett världstäckande nätverk av Haas-fabriksleverantörer även för de nya Big Bore-svarvarna – det mest omfattande support- och servicenätverket inom branschen för verktygsmaskiner.

 

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Familjeföretaget expanderar i Göteborg
Förvärvar industritomt och bygger ny verkstadshall lagom till 45-årsjubiléet.Familjeföretaget ElectroHeat Sweden AB har förvärvat en industritomt på ca 11000 m2 med fastigheter på ca 1700 m2. Ägorna ligger på Tagenevägen med Göteborgs bästa skyltläge mittemot IKEA Bäckebol. Två av lokalerna kommer hyras ut och det finns även..
Hur utvecklar sig stålmarknaden framöver?
Efterfrågan, råvarupriser och importkvoter är några områden som påverkar, menar Max Fjaestad på BE Group.Max Fjaestad, produkt och inköp, på BE Group siar om stålåret 2020. "TJUGOTJUGO”. Smaka på ordet! Visst finns det något tilltalande och lite kittlande över det? Inte bara för att det är enkelt att uttala, utan också för att det..
Verkstadsföretaget i Ockelbo utökar maskinparken
Ökad orderingång ligger bakom investeringsbeslutet.Lichron har återigen fått förtroendet att leverera en avancerad maskin till ett svenskt verkstadsföretag. Det är Atlings Maskinfabrik AB i Ockelbo som nu investerar ytterligare i en Kiwa KH-45, vilket är en driftsäker maskin för horisontell bearbetning. AtlingsLäs mer
Ny katalog från DENIOS
Miljösmart utrustning för kemikaliehantering.Den nya katalogen har landat och i fokus sta°r miljo¨smarta, ha°llbara och ergonomiska produkter som tillsammans ska bidra till en ho¨jd sa¨kerhet fo¨r ba°de ma¨nniskor och miljo¨. Tips, guider och expertra°d varvas med nya produkter som tillsammans skaparLäs mer
OnRobot utökar sin innovativa Gecko-griparfamilj
Kompakta Gecko Single-Pad (SP)-griparen för tillämpningar med litet fotavtryck.?OnRobot, global ledare inom armslutsverktyg för robotar, har lanserat en kompakt single-pad-version av sin innovativa Gecko-gripare som inte lämnar några märken. Den nya Gecko Single Pad (SP)-griparen erbjuder samma kapacitet för nya tillämpningar medLäs mer
Flera starka funktioner i nya EPLAN-plattformen
EPLAN Platform, version 2.9, är tillgänglig från mitten av februari. Snabbt genererade QR-koder kan lagra hyperlänkar som kan öppnas på fältet. Layers Management säkerställer att alla ändringar sparas automatiskt, vilket gör implementeringen av företagets standarder ännu enklare. Projekt kan genomföras snabbare med massredigeringLäs mer
Nyhet - Mångsidig fatvändare!
Nyhet - Mångsidig fatvändare!
Ny uppdaterad fatvändare för snabb och smidig hantering av olika fat  LOGITRANS lanserar nu en ny produkt i sitt sortiment för snabb, smidig och säker hantering av fat. Den nya fatvändaren hanterar stål- och plastfat med diametrar från Ø300 upp till Ø600 mm. Den uppdaterade modellen är försedd med fjärrkontroll för..
Nya appen Metallkompetens täcker informationsglapp om mässing
En liten uppslagsbok att ha i fickan, för den som behöver kunskap om mässing. Så beskriver projektledaren Stefan Heino den nya appen med utbildningsmaterial som metallforskningsinstitutet Swerim varit med att ta fram. Appen Metallkompetens, är sedan årsskiftet fritt tillgänglig för alla som vill ha och behöver information om mässing;Läs mer
Dubbelt slipar bättre
Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen. Tack vare dubbellameller kombinerat med keramiska korn slipar den med dubbel kraft, men med mindre friktion. Resultatet är en kallare, precisare och snabbare slipning som inte påverkar färgen på arbetsstycket. Kontakta din lokala TYROLIT återförsäljareLäs mer
Han blir försäljningschef för Lackeby Products
Nästa steg är att rekrytera fler säljare.Lackeby Products AB konstruerar och tillverkar utrustning för miljömässig rening och återvinning. All tillverkning sker i Kalmar och företaget har 46 anställda. Nu utser företaget Daniel Lindström till ny marknads- och försäljningschef. -Jag är väldigtLäs mer
Global aktör i fordonsindustrin väljer GARO
Av stor strategisk betydelse för ossGARO AB har tecknat ett ramavtal med en global aktör i fordonsindustrin avseende leverans av laddinfrastruktur för den europeiska marknaden. Avtalet är icke-exklusivt och har inga garanterade volymer, men är av stor strategisk betydelse för GARO då detLäs mer
PMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020
I montrarna visas bl a det senaste inom lyftutrustning såsom manuella lyftblock, kättingtelfrar el/luft, traverssystem, portabla aluminium bockkranar, vakuumlyftare samt hela LOGITRANS programmet av lyftvagnar som t ex nya Multi fatvändaren och unika Panther Silent handtruck.  Vi visar bl a följande nyheter i våra montrar:KITOs revolutionerande EQS kättingtelfer med 1-fas,..
ABUS Kransystem på Underhållsmässan 10-13 mars 2020 - monter B10:22
Där visas bl a senaste lintelfermodellen, kättingtelfrar, lättraverssystem, portabla aluminiumkranar samt det elektriska styrsystemet ABUControl för traverser.ABUS elektriska lintelfermodell GM1000M är en kombination av användar- och servicevänlighet, modern design samt intelligent teknik. Det ingår t ex som standard frekvensstyrning, även lyftrörelse, samt att en..
Miljövänligt alternativ till tungmetaller för strålskydd
En ny högteknologisk polymerkomposit som absorberar neutronstrålning har lanserats av Uppsala-företaget Additive Composite Uppsala AB, i samarbete med den svenska filament-tillverkaren AddNorth 3D AB.   Materialet är en blandning av borkarbid och nylon och kommer att säljas i form av filament avsett för additiv tillverkning med fused filament fabrication-teknologi..
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Tre nyckelfärdiga robotceller levereras på under en vecka. Tack vare goda förberedelser och utmärkt samarbete med kunden, installerade och driftsatte Mindsource tre nyckelfärdiga robotceller för en helt ny förpackningslinje på under en vecka ifrån leverans. Leveransen omfattade tre fristående robotceller som tillsammans bildar en helt..