Nyheter

Haas nya maskiner på EMO 2009

den 20 augusti 2009 16:11 Företagsprofil

Under årets EMO i Milano presenterar Haas Automation flera nyheter som kompletterar företagets redan omfattande program av CNC-maskiner och rundmatningsbord. Följande tre maskiner är några av de nya modeller som kommer att visas i hall 4, monter B24 / D11:

En av företagets nyutvecklade maskiner är den extremt snabba Haas DT-1 som visades för första gången på Westec-mässan i Los Angeles tidigare i år. DT-1 är en kompakt höghastighets borr och gängmaskin med full CNC-styrning. Arbetsområdet är på 508 mm x 406 mm x 394 mm och arbetsbordet mäter 660 mm x 381 mm. Den kraftfulla spindeln med 30-kona ger 15 000 rpm och möjliggör gänghastighet på upp till 5 000 rpm. DT-1 har ett snabbt verktygsmagasin med 20 platser (verktygsbyte på 0,8 sekunder) och rörelsehastigheten 61 meter per minut på alla axlar. Det ger en snabb acceleration och inbromsning som medför korta cykel- och ställtider.

Kompakta Haas ES-5-4T är en horisontell fleroperationsmaskin med 40-kona konstruerad i en vertikal maskinram för bättre insyn och operatörshantering. ES-5-4T är den 4-axliga versionen av Haas ES-5-serie och har en rörelse på 1 016 mm x 457 mm x 558 mm samt ett roterande bord på 1 016 mm x 381 mm. Den genomgående direktdriva spindeln på 8 000 rpm och en sidomonterad verktygsväxlare med 24 + 1 platser är standard, med möjlighet till uppgradering på 12 000 varv per minut respektive 40 + 1 verktygsplatser. På EMO 2009 visas även hur maskinbordet enkelt utrustas med ett 5-axligt rundmatningsbord vilket gör maskinen idealisk för avancerad bearbetning, exempelvis motorblock.

Dessutom visas den nya effektiva CNC-svarven Haas ST-30 i montern på EMO 2009. Designad för att klara mycket grov bearbetning med extrem styvhet och hög värmestabilitet har ST-30 en skärkapacitet på 533 mm x 660 mm med en maximal swingdiameter 806 mm och 527 mm över arbetsbädden. En typisk konfiguration av ST-30 innehåller växeldriven spindel på 22,4 kW som ger 1 139 Nm skärkraft vid 200 rpm med ett högsta varvtal på 3 400 rpm. Övrig produktionshöjande utrustning inkluderar en automatisk mätarm, drivna verktyg och ett kylsystem med högtryckspump.

Haas välbeprövade och användarvänliga CNC-styrsystem fortsätter också att utvecklas med ett antal nya funktioner för effektivare programmering och styrning. En av de nya CNC-funktionerna som kommer att visas på EMO 2009 är Programoptimeraren. Under bearbetningscykeln kontrollerar den matningshastigheten, justeringarna av spindelhastigheten, kylningen, programmerbart kylvätskemunstycke och noteringar. Genom att trycka på F4 efter att programmet avslutats visar styrsystemet alla justeringar. Om maskinoperatören väljer att acceptera förändringarna så anpassar programoptimeraren automatiskt programmet med uppdaterade hastigheter och matningar samtidigt som originalvärdena visas inom parantes.
 
Kontaktperson för ytterligare frågor
Henrik Olsson ansvarig för Haas Factory Outlet i Sverige
036-39 20 52 | 0708-39 20 52 | henrik.olsson@edstroms.com

Ytterligare information
www.HAASCNC.com
www.EDSTROMS.com

 

 

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Familjeföretaget expanderar i Göteborg
Förvärvar industritomt och bygger ny verkstadshall lagom till 45-årsjubiléet.Familjeföretaget ElectroHeat Sweden AB har förvärvat en industritomt på ca 11000 m2 med fastigheter på ca 1700 m2. Ägorna ligger på Tagenevägen med Göteborgs bästa skyltläge mittemot IKEA Bäckebol. Två av lokalerna kommer hyras ut och det finns även..
Hur utvecklar sig stålmarknaden framöver?
Efterfrågan, råvarupriser och importkvoter är några områden som påverkar, menar Max Fjaestad på BE Group.Max Fjaestad, produkt och inköp, på BE Group siar om stålåret 2020. "TJUGOTJUGO”. Smaka på ordet! Visst finns det något tilltalande och lite kittlande över det? Inte bara för att det är enkelt att uttala, utan också för att det..
Verkstadsföretaget i Ockelbo utökar maskinparken
Ökad orderingång ligger bakom investeringsbeslutet.Lichron har återigen fått förtroendet att leverera en avancerad maskin till ett svenskt verkstadsföretag. Det är Atlings Maskinfabrik AB i Ockelbo som nu investerar ytterligare i en Kiwa KH-45, vilket är en driftsäker maskin för horisontell bearbetning. AtlingsLäs mer
Ny katalog från DENIOS
Miljösmart utrustning för kemikaliehantering.Den nya katalogen har landat och i fokus sta°r miljo¨smarta, ha°llbara och ergonomiska produkter som tillsammans ska bidra till en ho¨jd sa¨kerhet fo¨r ba°de ma¨nniskor och miljo¨. Tips, guider och expertra°d varvas med nya produkter som tillsammans skaparLäs mer
OnRobot utökar sin innovativa Gecko-griparfamilj
Kompakta Gecko Single-Pad (SP)-griparen för tillämpningar med litet fotavtryck.?OnRobot, global ledare inom armslutsverktyg för robotar, har lanserat en kompakt single-pad-version av sin innovativa Gecko-gripare som inte lämnar några märken. Den nya Gecko Single Pad (SP)-griparen erbjuder samma kapacitet för nya tillämpningar medLäs mer
Flera starka funktioner i nya EPLAN-plattformen
EPLAN Platform, version 2.9, är tillgänglig från mitten av februari. Snabbt genererade QR-koder kan lagra hyperlänkar som kan öppnas på fältet. Layers Management säkerställer att alla ändringar sparas automatiskt, vilket gör implementeringen av företagets standarder ännu enklare. Projekt kan genomföras snabbare med massredigeringLäs mer
Nyhet - Mångsidig fatvändare!
Nyhet - Mångsidig fatvändare!
Ny uppdaterad fatvändare för snabb och smidig hantering av olika fat  LOGITRANS lanserar nu en ny produkt i sitt sortiment för snabb, smidig och säker hantering av fat. Den nya fatvändaren hanterar stål- och plastfat med diametrar från Ø300 upp till Ø600 mm. Den uppdaterade modellen är försedd med fjärrkontroll för..
Nya appen Metallkompetens täcker informationsglapp om mässing
En liten uppslagsbok att ha i fickan, för den som behöver kunskap om mässing. Så beskriver projektledaren Stefan Heino den nya appen med utbildningsmaterial som metallforskningsinstitutet Swerim varit med att ta fram. Appen Metallkompetens, är sedan årsskiftet fritt tillgänglig för alla som vill ha och behöver information om mässing;Läs mer
Dubbelt slipar bättre
Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen. Tack vare dubbellameller kombinerat med keramiska korn slipar den med dubbel kraft, men med mindre friktion. Resultatet är en kallare, precisare och snabbare slipning som inte påverkar färgen på arbetsstycket. Kontakta din lokala TYROLIT återförsäljareLäs mer
Han blir försäljningschef för Lackeby Products
Nästa steg är att rekrytera fler säljare.Lackeby Products AB konstruerar och tillverkar utrustning för miljömässig rening och återvinning. All tillverkning sker i Kalmar och företaget har 46 anställda. Nu utser företaget Daniel Lindström till ny marknads- och försäljningschef. -Jag är väldigtLäs mer
Global aktör i fordonsindustrin väljer GARO
Av stor strategisk betydelse för ossGARO AB har tecknat ett ramavtal med en global aktör i fordonsindustrin avseende leverans av laddinfrastruktur för den europeiska marknaden. Avtalet är icke-exklusivt och har inga garanterade volymer, men är av stor strategisk betydelse för GARO då detLäs mer
PMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020
I montrarna visas bl a det senaste inom lyftutrustning såsom manuella lyftblock, kättingtelfrar el/luft, traverssystem, portabla aluminium bockkranar, vakuumlyftare samt hela LOGITRANS programmet av lyftvagnar som t ex nya Multi fatvändaren och unika Panther Silent handtruck.  Vi visar bl a följande nyheter i våra montrar:KITOs revolutionerande EQS kättingtelfer med 1-fas,..
ABUS Kransystem på Underhållsmässan 10-13 mars 2020 - monter B10:22
Där visas bl a senaste lintelfermodellen, kättingtelfrar, lättraverssystem, portabla aluminiumkranar samt det elektriska styrsystemet ABUControl för traverser.ABUS elektriska lintelfermodell GM1000M är en kombination av användar- och servicevänlighet, modern design samt intelligent teknik. Det ingår t ex som standard frekvensstyrning, även lyftrörelse, samt att en..
Miljövänligt alternativ till tungmetaller för strålskydd
En ny högteknologisk polymerkomposit som absorberar neutronstrålning har lanserats av Uppsala-företaget Additive Composite Uppsala AB, i samarbete med den svenska filament-tillverkaren AddNorth 3D AB.   Materialet är en blandning av borkarbid och nylon och kommer att säljas i form av filament avsett för additiv tillverkning med fused filament fabrication-teknologi..
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Tre nyckelfärdiga robotceller levereras på under en vecka. Tack vare goda förberedelser och utmärkt samarbete med kunden, installerade och driftsatte Mindsource tre nyckelfärdiga robotceller för en helt ny förpackningslinje på under en vecka ifrån leverans. Leveransen omfattade tre fristående robotceller som tillsammans bildar en helt..