Nyheter

Haas satsar i Polens snabbväxande region

den 14 oktober 2013 11:32 Företagsprofil

Polens senaste HTEC-center öppnar i snabbväxande region

Zaventem. 13 september 2013: Den 6 september 2013 öppnade Haas Automation Europe sitt elfte HTEC-center (Haas Technical Education Centre) i Polen – det är nummer 72 i Europa. Representanterna från Haas gjorde sällskap med lokala myndighetsföreträdare och regionala dignitärer till den nya imponerande anläggningen i Mielec som är en snabbväxande industriregion cirka 10 mil öster om Krakow.

HTEC-centret i Mielec finns på Centrum Ksztalcenia Praktycznego i Doskonalenia Nauczycieli – CKPiDN – (Centrum för praktisk utbildning och lärarutbildning), som utgör en del i ett nytt regionalt centrum inom modern tillverkningsteknik. En centralpunkt i den nya anläggningen är en Haas VF-3SS vertikal fleroperationsmaskin i Super Speed-serien, två Haas TM-1 Toolroom-fräsar och ett par Haas ST-10 CNC-svarvar – alla maskiner har levererats av Abplanalp Consulting, företaget som ansvarar för distribution och support av Haas CNC-produkter i Polen.

Bland deltagarna i invigningsceremonin fanns flera myndighetsföreträdare med hög profil, till exempel Janusz Piechocinski som är Polens vice statsminister. Han talade vid evenemanget och sade bland annat: ”Yrkesutbildningen i Mielec har utvecklats starkt under senare år. I och med den här nya och moderna utbildningsanläggningen tas ytterligare ett steg framåt. Jag vill rikta ett stort tack till PZL Mielec och Abplanalp Consulting för deras sociala ansvarstagande, för deras utbildningsinsatser på företagen och för deras insatser inom yrkesutbildning för studenter. Detta är ett effektivt sätt att stödja den fortsatta utvecklingen i den här regionen”.

Bland de övriga hedersgästerna vid HTEC-centrets invigning fanns Tadeusz Slaweckiego och Stanislaw Slawecki som båda innehar titeln vice utbildningsminister. Bland de lokala/regionala representanterna märktes även Alicja Wosik som är ställföreträdande chef för Podkarpacie-provinsen, och Antoni Wydro, vice skolöverinspektör i Podkarpacie.

”Med en så välutrustad maskinverkstad kan många studenter i Mielec och kringliggande områden komma hit och gå regelbundna kurser i drift och programmering av CNC-maskiner”, säger Zdzislaw Nowakowski som är chef på CKPiDN. ”Vi kan nu erbjuda våra lärare bästa möjliga verktyg och ge studenter och yrkesarbetare bättre möjlighet att nå framgångar inom sina karriärer.”

Det var ingen slump att just Mielec valdes som ort för det nya HTEC-centret – staden har sett en snabb industriell tillväxt under de senaste 20 åren. Det började när Mielec valdes som Polens först särskilda ekonomiska zon år 1995 – Euro-Park Mielec. Här hittar vi nu PZL-Mielec som är Polens största flygplanstillverkare med 2 100 anställda. Fabriken tillverkar Sikorsky S-70i Black Hawk-helikoptrar, flygmotorer och komponenter.

”Enligt Polens informations- och investeringsorganisation finns en polsktillverkad detalj på praktiskt taget alla passagerarflygplan i världen”, säger Bert Maes som är HTEC- och marknadskoordinator hos Haas Automation Europe. ”Industriklustret Aviation Valley i sydöstra hörnet av Polen består av 90 företag som anses tillhöra de bästa flygindustrileverantörerna i världen tack vare hög kvalitet till överkomliga kostnader. Många av dessa företag – inklusive PZL Mielec – söker efter tekniker till sina tillverkningsavdelningar. Initiativ som det här nya regionala utbildningscentret kommer att ge ytterligare förstärkningar av färdigheterna och innovationsmöjligheterna hos dagens och morgondagens flygteknikproffs, och Polens flygindustri kommer samtidigt att öka sin konkurrenskraft”.Kontaktuppgifter:

MBMC – International Press and Publicity

+44 (0)1603 283 601

press@mbmc-uk.com

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Familjeföretaget expanderar i Göteborg
Förvärvar industritomt och bygger ny verkstadshall lagom till 45-årsjubiléet.Familjeföretaget ElectroHeat Sweden AB har förvärvat en industritomt på ca 11000 m2 med fastigheter på ca 1700 m2. Ägorna ligger på Tagenevägen med Göteborgs bästa skyltläge mittemot IKEA Bäckebol. Två av lokalerna kommer hyras ut och det finns även..
Hur utvecklar sig stålmarknaden framöver?
Efterfrågan, råvarupriser och importkvoter är några områden som påverkar, menar Max Fjaestad på BE Group.Max Fjaestad, produkt och inköp, på BE Group siar om stålåret 2020. "TJUGOTJUGO”. Smaka på ordet! Visst finns det något tilltalande och lite kittlande över det? Inte bara för att det är enkelt att uttala, utan också för att det..
Verkstadsföretaget i Ockelbo utökar maskinparken
Ökad orderingång ligger bakom investeringsbeslutet.Lichron har återigen fått förtroendet att leverera en avancerad maskin till ett svenskt verkstadsföretag. Det är Atlings Maskinfabrik AB i Ockelbo som nu investerar ytterligare i en Kiwa KH-45, vilket är en driftsäker maskin för horisontell bearbetning. AtlingsLäs mer
Ny katalog från DENIOS
Miljösmart utrustning för kemikaliehantering.Den nya katalogen har landat och i fokus sta°r miljo¨smarta, ha°llbara och ergonomiska produkter som tillsammans ska bidra till en ho¨jd sa¨kerhet fo¨r ba°de ma¨nniskor och miljo¨. Tips, guider och expertra°d varvas med nya produkter som tillsammans skaparLäs mer
OnRobot utökar sin innovativa Gecko-griparfamilj
Kompakta Gecko Single-Pad (SP)-griparen för tillämpningar med litet fotavtryck.?OnRobot, global ledare inom armslutsverktyg för robotar, har lanserat en kompakt single-pad-version av sin innovativa Gecko-gripare som inte lämnar några märken. Den nya Gecko Single Pad (SP)-griparen erbjuder samma kapacitet för nya tillämpningar medLäs mer
Flera starka funktioner i nya EPLAN-plattformen
EPLAN Platform, version 2.9, är tillgänglig från mitten av februari. Snabbt genererade QR-koder kan lagra hyperlänkar som kan öppnas på fältet. Layers Management säkerställer att alla ändringar sparas automatiskt, vilket gör implementeringen av företagets standarder ännu enklare. Projekt kan genomföras snabbare med massredigeringLäs mer
Nyhet - Mångsidig fatvändare!
Nyhet - Mångsidig fatvändare!
Ny uppdaterad fatvändare för snabb och smidig hantering av olika fat  LOGITRANS lanserar nu en ny produkt i sitt sortiment för snabb, smidig och säker hantering av fat. Den nya fatvändaren hanterar stål- och plastfat med diametrar från Ø300 upp till Ø600 mm. Den uppdaterade modellen är försedd med fjärrkontroll för..
Nya appen Metallkompetens täcker informationsglapp om mässing
En liten uppslagsbok att ha i fickan, för den som behöver kunskap om mässing. Så beskriver projektledaren Stefan Heino den nya appen med utbildningsmaterial som metallforskningsinstitutet Swerim varit med att ta fram. Appen Metallkompetens, är sedan årsskiftet fritt tillgänglig för alla som vill ha och behöver information om mässing;Läs mer
Dubbelt slipar bättre
Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen. Tack vare dubbellameller kombinerat med keramiska korn slipar den med dubbel kraft, men med mindre friktion. Resultatet är en kallare, precisare och snabbare slipning som inte påverkar färgen på arbetsstycket. Kontakta din lokala TYROLIT återförsäljareLäs mer
Han blir försäljningschef för Lackeby Products
Nästa steg är att rekrytera fler säljare.Lackeby Products AB konstruerar och tillverkar utrustning för miljömässig rening och återvinning. All tillverkning sker i Kalmar och företaget har 46 anställda. Nu utser företaget Daniel Lindström till ny marknads- och försäljningschef. -Jag är väldigtLäs mer
Global aktör i fordonsindustrin väljer GARO
Av stor strategisk betydelse för ossGARO AB har tecknat ett ramavtal med en global aktör i fordonsindustrin avseende leverans av laddinfrastruktur för den europeiska marknaden. Avtalet är icke-exklusivt och har inga garanterade volymer, men är av stor strategisk betydelse för GARO då detLäs mer
PMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020
I montrarna visas bl a det senaste inom lyftutrustning såsom manuella lyftblock, kättingtelfrar el/luft, traverssystem, portabla aluminium bockkranar, vakuumlyftare samt hela LOGITRANS programmet av lyftvagnar som t ex nya Multi fatvändaren och unika Panther Silent handtruck.  Vi visar bl a följande nyheter i våra montrar:KITOs revolutionerande EQS kättingtelfer med 1-fas,..
ABUS Kransystem på Underhållsmässan 10-13 mars 2020 - monter B10:22
Där visas bl a senaste lintelfermodellen, kättingtelfrar, lättraverssystem, portabla aluminiumkranar samt det elektriska styrsystemet ABUControl för traverser.ABUS elektriska lintelfermodell GM1000M är en kombination av användar- och servicevänlighet, modern design samt intelligent teknik. Det ingår t ex som standard frekvensstyrning, även lyftrörelse, samt att en..
Miljövänligt alternativ till tungmetaller för strålskydd
En ny högteknologisk polymerkomposit som absorberar neutronstrålning har lanserats av Uppsala-företaget Additive Composite Uppsala AB, i samarbete med den svenska filament-tillverkaren AddNorth 3D AB.   Materialet är en blandning av borkarbid och nylon och kommer att säljas i form av filament avsett för additiv tillverkning med fused filament fabrication-teknologi..
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Tre nyckelfärdiga robotceller levereras på under en vecka. Tack vare goda förberedelser och utmärkt samarbete med kunden, installerade och driftsatte Mindsource tre nyckelfärdiga robotceller för en helt ny förpackningslinje på under en vecka ifrån leverans. Leveransen omfattade tre fristående robotceller som tillsammans bildar en helt..