Nyheter

Haas skänker 1 miljon dollar till stipendier

den 27 september 2013 16:21 Företagsprofil

Detta PM publiceras åter då det första innehöll en felaktigt länk.

Gene Haas donerar en miljon dollar till stipendier inom maskinbearbetning och tillverkning

   Haas Automation Europe  N.V.


Bryssel, Belgien, 1 september 2013
– Haas Automation Europe meddelade idag att företaget har inrättat en stipendiefond värd 745 000 € (1 miljon USD) för utbildningar inom maskinbearbetning och tillverkning. Stipendierna – som finns omedelbart tillgängliga i Europa, Kanada, USA och Sydafrika – är en gåva från Gene Haas, grundare och koncernchef för Haas Automation, genom Gene Haas Foundation. Dessa nya medel är ett tillskott i Gene Haas satsning på kontinuerlig utbildning av högkvalificerade studenter för tillverkningsbaserade jobb, i synnerhet inom branscher där precisionsbearbetning är avgörande.

”Vi sänker den ekonomiska belastningen på studenterna”, säger Gene Haas, ”så att de har bättre möjligheter att fokusera på sina högre akademiska studier”. Vårt mål är att hjälpa till att höja kvaliteten hos studenter som studerar tillverkning i utbildningsprogram över hela Europa. Detta är särskilt viktigt i en tid då många yngre förefaller förlora intresset för tillverkningsyrken”.

Ansökningarna för stipendierna hanteras av SME-EF (Society of Manufacturing Engineers Education Foundation). Det går att ansöka online från och med 23 september 2013. SME-EF förväntar sig att godkänna 950 till 1 000 stipendier under innevarande år. Stipendier på 500 till 2 000 € kan sökas beroende på kostnaden för utbildningsprogrammet.

”Ansökningarna görs av skolan”, säger Bart A. Aslin som är chef för SME-EF, ”varefter medlen skickas direkt till skolan.” En stipendiekommitté granskar ansökningarna från skolor allt eftersom de kommer in, för att säkerställa att kraven på berättigande uppfylls. Alla ansökningar som uppfyller kraven kommer att godkännas för ett stipendium så länge som medel finns tillgängliga.

”Vi arbetar vidare med att skingra myten att personer med universitetsexamen per automatik tjänar mer pengar än den som saknar en sådan examen. Vi understryker också vikten av att skapa utbildningsvägar som ger alla studenter chansen till ett bra jobb med en god lön, samtidigt som vi hjälper till att fylla de befintliga arbetskraftsbristerna inom tillverkning. Finansiering av program som Gene Haas-stipendierna för maskinbearbetning och maskinteknik gör det möjligt för oss att göra just precis detta”, sammanfattar Bart A. Aslin.


Med början från måndag 23 september 2013 kan skolor ladda ned ansökningsblanketten  http://www.smeef.org/scholarships/page/criteria-for-web och skicka den via e-post till haas@sme.org.
Sista ansökningsdatum är fredag 1 november 2013.

 

Om Haas Automation

Haas Automation är USA:s ledande tillverkare av CNC-maskiner, och en av världens fem mest kända verktygsmaskintillverkare. Haas Automation grundades av Gene Haas år 1983 och företaget tillverkar en komplett uppsättning av vertikala CNC-fleroperationsmaskiner, horisontella fleroperationsmaskiner, svarvar och rundmatningsutrustning. Alla Haas-produkter tillverkas på företagets 100 000 kvadratmeter stora tillverkningsanläggning i Oxnard, Kalifornien. Produkterna distribueras genom ett globalt nätverk av Haas-fabriksleverantörer som erbjuder det bästa i branschen när det gäller service och support plus ett oöverträffat kostnads-/prestandaförhållande. Mer information hittar du på www.haascnc.com.

Om Gene Haas Foundation


Gene Haas Foundation är en stiftelse som grundades 1999 med syftet att finansiera behov inom samhället och för behövande organisationer. Stiftelsen leds av Gene Haas, grundare och chef för Haas Automation, Inc. i Oxnard, Kalifornien. Gene Haas Foundation har understött över 800 hjälporganisationer sedan 2001. Särskilt viktiga områden för Gene Haas Foundation är hjälporganisationer som ger stöd till barn och livsmedel till fattiga. Gene Haas Foundation tillhandahåller även stipendiefonder för skolor och yrkesskolor. Stipendierna är avsedda för studenter på tekniska utbildningsprogram, i synnerhet maskinbaserade certifikat- och examensprogram i samarbete med SME-EF. Mer information hittar du på www.ghaasfoundation.org.Kontaktuppgifter:

MBMC – International Press and Publicity

+44 (0)1603 283 601
press@mbmc-uk.com
Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Konecranes vinner beställning på 20 RTG-kranar
RTG-kranarna är dieseldrivna maskiner med 16 hjul och de staplar en över fem containrar högt och sju plus lastbilsfil brett.Konecranes har tagit hem en beställning på 20 RTG-kranar från APMT:s West Africa Container Terminal i östra Nigeria. Beställningen bokades i två delar, den första i december 2019 och den andra i januari 2020. Leveransen är planerad..
Multidocker upprättar kontrollbalansräkning
Skriver ned tillgångar.MultiDockers styrelse föreslår att sätta ned det bokförda värdet på tillgångar i bolaget. I samband med arbetet med årsbokslutet för helåret 2019 har styrelsen i MultiDocker konstaterat ett behov av att sätta ned det bokförda värdet på tillgångar i bolaget.  DetLäs mer
Automatiserad pressning dubblade produktionstakten
Företaget har tillverkat varmvattenberedare sedan 1906.På Ideal Boilers i Hull, Storbritannien började man tillverka varmvattenberedare redan 1906. Sedan hösten 2018 formas täckplåtar till företagets program av varmvattenberedare för hushåll i en helautomatisk, högeffektiv process signerad AP&T. Varje årLäs mer
Atlas Copco förärvar tyskt bolag
Blir en del av affärsområde Kompressorteknik.Atlas Copco har förvärvat Dr. Gustav Gail Drucklufttechnik GmbH. Bolaget har sitt säte i södra Köln och har en stark marknadsnärvaro i samma område. Dr. Gustav Gail Drucklufttechnik GmbH har tio anställda. -Bolaget har en stark närvaro och möjlighet attLäs mer
Skyldig: Teslas autopilot och Apple
Nu kommer haverirapporten från dödskraschen med en självkörande Tesla i Kalifornien 2018.Walter Huang omkom när hans självkörande Tesla kraschande in i ett betongfundament i Kalifornien 2018. Huang satt och spelade mobilspel när olyckan inträffade. Det slår den amerikanska transportstyrelsen, NTSB, fast i en ny skrivelse om händelsen. TeslaLäs mer
Corona-effekten: Volvo tappar volym i Kina
Biltillverkarens tre bilfabriker i Kina är fortfarande stängda till följd av det nya coronaviruset.Biltillverkaren Volvo Cars återupptar produktionen på motorfabriken i Zhangjikou i Kina i veckan. Men bolagets tre bilfabriker i Kina är fortfarande stängda till följd av det nya coronaviruset. -Vi kommer att tappa volym i Kina, både på produktion ochLäs mer
Elbåtar på frammarsch för en bättre miljö
I Sverige finns två av världens ledande innovatörer och producenter inom det lite lyxigare elbåtssegmentet.Elbåtar och eldrivna båtmotorer är på stark frammarsch vilket båtmässan Allt för sjön 2020 uppmärksammar genom en utställning på Stockholmsmässans entrétorg 7-15 mars. Här finns såväl de lite enklare elmotorerna..
ABB och Covariant inleder samarbete om autonoma robotlösningar
Silicon Valley-startupen har en banbrytande AI-programvara som möjliggör för ABB att lansera en helt autonom griplösning. Se filmen.ABB, världens största leverantör av industrirobotar, tillkännager att företaget tillsammans med Silicon Valleys AI-startup-företag Covariant inleder ett samarbete om att lansera AI-robotlösningar med början i en helt..
Lesjöfors investerar i Nordmarkshyttan
En maskininvestering om 4,5 miljoner ska öka kapaciteten.Lesjöfors Industrifjädrar i Nordmarkshyttan har nyligen investerat i både en ny lagerbyggnad och i supermodern produktionsutrustning. Med den nya Wafiosmaskinen blir kapaciteten betydligt större för fjädrar med komplex geometri. Fabriken i NordmarkshyttanLäs mer
Vad gäller när en anställd vägrar använda skyddskläderna – och något händer?
Är det bara att skylla sig själv om något inträffar? Många blir förvånade när de får veta vad som gäller.Det är många som blir förvånade när jag under föreläsningar både inom arbetsmiljörätt och arbetsrätt förklarar vad som gäller, och vilket rättsligt ansvar arbetstagaren respektive arbetsgivaren har i sammanhanget,..
Garo i Gnosjö breddar utbudet
Lanserar ny egenutvecklad snabbladdare.GARO lanserar nu en ny snabbladdare, egenutvecklad i Sverige, för den europeiska marknaden. GARO Fast Charger utmärker sig främst inom användarvänlighet, driftsäkerhet och hållbarhet. Med den nya produkten breddar GARO sitt sortiment av egna laddprodukterLäs mer
SSAB anställer 1000 semestervikarier i Sverige
Semestervikarier är viktiga, inte bara för att hålla produktionen igång, de tillför även ny energi till bolaget, menar stålföretaget. – Semestervikarier är viktiga för oss ur många aspekter. Framförallt hjälper de oss att hålla igång produktionen när ordinarie personal är på semester, men de bidrar också med ny energi till vår..
Så halverade Fagersta Stainless sjukskrivningarna
Avdelningen hade i flera år dragits med stora lönsamhetsproblem, hög sjukfrånvaro och dålig kvalitet.På Fagersta Stainless hade man beslutat sig för att satsa på en förändring av framförallt den avdelning som produktionschef Mikael Bergman ansvarar för, tråddrageriet. Ett problembarn som under många år dragits med stora lönsamhetsproblem, en..
Svenska elbilsföretaget höjer ribban
Mot bakgrund av det stora intresset på marknaden så ökar bolaget takten i den nya fabriken i Västervik.Det svenska elfordonsbolaget Inzile har höjt produktionsmålet för 2020 från 260 till 360 fordon, en ökning med 38 %. Det framgår av ett pressmeddelande. Bolaget meddelar samtidigt att det har en plan klar för finansiering av det ökade..
Kompetensbrist utmaning trots vikande konjunktur
Enligt en färsk rapport har mer än 60 % av företagen i kemiindustrin svårt att rekrytera ingenjörer och kemister. Nästan 70 % uppger att de har svårt att rekrytera processoperatörer. Den svenska kemiindustrin, som står för en femtedel av förädlingsvärdet inom svensk industri, visade under kvartal fyra 2019 upp splittrad bild. Kemi och gummi/plast tappade..