Nyheter

Haas skänker 1 miljon dollar till stipendier

den 27 september 2013 16:21 Företagsprofil

Detta PM publiceras åter då det första innehöll en felaktigt länk.

Gene Haas donerar en miljon dollar till stipendier inom maskinbearbetning och tillverkning





   Haas Automation Europe  N.V.


Bryssel, Belgien, 1 september 2013
– Haas Automation Europe meddelade idag att företaget har inrättat en stipendiefond värd 745 000 € (1 miljon USD) för utbildningar inom maskinbearbetning och tillverkning. Stipendierna – som finns omedelbart tillgängliga i Europa, Kanada, USA och Sydafrika – är en gåva från Gene Haas, grundare och koncernchef för Haas Automation, genom Gene Haas Foundation. Dessa nya medel är ett tillskott i Gene Haas satsning på kontinuerlig utbildning av högkvalificerade studenter för tillverkningsbaserade jobb, i synnerhet inom branscher där precisionsbearbetning är avgörande.

”Vi sänker den ekonomiska belastningen på studenterna”, säger Gene Haas, ”så att de har bättre möjligheter att fokusera på sina högre akademiska studier”. Vårt mål är att hjälpa till att höja kvaliteten hos studenter som studerar tillverkning i utbildningsprogram över hela Europa. Detta är särskilt viktigt i en tid då många yngre förefaller förlora intresset för tillverkningsyrken”.

Ansökningarna för stipendierna hanteras av SME-EF (Society of Manufacturing Engineers Education Foundation). Det går att ansöka online från och med 23 september 2013. SME-EF förväntar sig att godkänna 950 till 1 000 stipendier under innevarande år. Stipendier på 500 till 2 000 € kan sökas beroende på kostnaden för utbildningsprogrammet.

”Ansökningarna görs av skolan”, säger Bart A. Aslin som är chef för SME-EF, ”varefter medlen skickas direkt till skolan.” En stipendiekommitté granskar ansökningarna från skolor allt eftersom de kommer in, för att säkerställa att kraven på berättigande uppfylls. Alla ansökningar som uppfyller kraven kommer att godkännas för ett stipendium så länge som medel finns tillgängliga.

”Vi arbetar vidare med att skingra myten att personer med universitetsexamen per automatik tjänar mer pengar än den som saknar en sådan examen. Vi understryker också vikten av att skapa utbildningsvägar som ger alla studenter chansen till ett bra jobb med en god lön, samtidigt som vi hjälper till att fylla de befintliga arbetskraftsbristerna inom tillverkning. Finansiering av program som Gene Haas-stipendierna för maskinbearbetning och maskinteknik gör det möjligt för oss att göra just precis detta”, sammanfattar Bart A. Aslin.


Med början från måndag 23 september 2013 kan skolor ladda ned ansökningsblanketten  http://www.smeef.org/scholarships/page/criteria-for-web och skicka den via e-post till haas@sme.org.
Sista ansökningsdatum är fredag 1 november 2013.

 

Om Haas Automation

Haas Automation är USA:s ledande tillverkare av CNC-maskiner, och en av världens fem mest kända verktygsmaskintillverkare. Haas Automation grundades av Gene Haas år 1983 och företaget tillverkar en komplett uppsättning av vertikala CNC-fleroperationsmaskiner, horisontella fleroperationsmaskiner, svarvar och rundmatningsutrustning. Alla Haas-produkter tillverkas på företagets 100 000 kvadratmeter stora tillverkningsanläggning i Oxnard, Kalifornien. Produkterna distribueras genom ett globalt nätverk av Haas-fabriksleverantörer som erbjuder det bästa i branschen när det gäller service och support plus ett oöverträffat kostnads-/prestandaförhållande. Mer information hittar du på www.haascnc.com.

Om Gene Haas Foundation


Gene Haas Foundation är en stiftelse som grundades 1999 med syftet att finansiera behov inom samhället och för behövande organisationer. Stiftelsen leds av Gene Haas, grundare och chef för Haas Automation, Inc. i Oxnard, Kalifornien. Gene Haas Foundation har understött över 800 hjälporganisationer sedan 2001. Särskilt viktiga områden för Gene Haas Foundation är hjälporganisationer som ger stöd till barn och livsmedel till fattiga. Gene Haas Foundation tillhandahåller även stipendiefonder för skolor och yrkesskolor. Stipendierna är avsedda för studenter på tekniska utbildningsprogram, i synnerhet maskinbaserade certifikat- och examensprogram i samarbete med SME-EF. Mer information hittar du på www.ghaasfoundation.org.



Kontaktuppgifter:

MBMC – International Press and Publicity

+44 (0)1603 283 601
press@mbmc-uk.com








Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Småländska GARO tecknar kontrakt med OKQ8
Blir en viktig partner när OKQ8 breddar drivmedelserbjudandet och ska erbjuda laddning på alla stationer.GARO AB har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med OKQ8 avseende GAROs produkter för elbilsladdning. Produkterna ska användas i OKQ8s helhetskoncept inom laddning av elbilar för att skapa en enklare vardag för elbilsförare.  Produkterna som ingår i..
Semcon partner när VW ska elektrifiera i Brasilien
Det första fordonet som har utvecklats inom ramen för e-konsortiet är den eldrivna transportlastbilen e-Delivery från Volkswagen.Utvecklingen av eldrivna fordon går allt snabbare. Det finns en stor potential när det gäller tunga fordon, men det innebär samtidigt en rad olika utmaningar att ta hänsyn till. I form av ett konsortium för e-mobilitet ingår Semcon i..
Nya elbilen från Lund till produktion
Elbilspionjären Uniti har öppnat för beställningar. Så här mycket kostar den.Elbilspionjären Uniti från Lund har idag öppnat upp för beställningar av Uniti One. Det uppger bland andra Veckans Affärer. Uniti One är en 3,2 meter lång och 1,7 meter bred helt eldriven stadsbil, med batteriet placerat under golvet. Den har designatsLäs mer
Latour förvärvar Caljan
Ledande inom automationslösningar för logistik och e-handel. Investment AB Latour (publ) har tecknat avtal om att förvärva Caljan baserat i Århus, Danmark. Förvärvet förutsätter godkännande från europeiska myndigheter och tillträde förväntas ske under december. Caljan är en ledande leverantör av automationsteknologiLäs mer
Ett skepp kommer lastat - med 6000 ton stål
Första leveransen stålleveranser har anlänt Göteborg, till bygget av stadens nya landmärke. Se filmen om projektet.I onsdags anlände den första lasten med stål till nya Hisingsbron. 22 stycken sidospann lastades av i Frihamnen i Göteborg - en viktig milstolpe för byggprojektet. Det är Skanska som i ett joint venture med Danska MTH fått i uppdrag av..
Ett skepp kommer lastat - med 6000 ton stål
Första leveransen stålleveranser har anlänt Göteborg, till bygget av stadens nya landmärke. Se filmen om projektet.I onsdags anlände den första lasten med stål till nya Hisingsbron. 22 stycken sidospann lastades av i Frihamnen i Göteborg - en viktig milstolpe för byggprojektet. Det är Skanska som i ett joint venture med Danska MTH fått i uppdrag av..
Munters utser ny affärsområdeschef
Han ska leda AirTech som är Munters största affärsområde. Peter Gisel-Ekdahl har utsetts till President för affärsområdet AirTech från och med 1 november 2019. Peter Gisel-Ekdahl har varit President för Munters affärsområde FoodTech under de senaste 12 åren och har varit medlem av koncernledningen sedan 2011.Läs mer
Fords nya hybrid crossover i produktion
Elektrifierade fordon kommer att stå för för mer än hälften av Fords personbilsförsäljning år 2022, spår biltillverkaren.Just nu pågår produktionen av den innovativa och elektrifierade nya Ford Puma vid Fords modernaste tillverkningsanläggning i Craiova, Rumänien. Den nya Ford Puma är ett av åtta elektrifierade fordon som Ford lanserar på marknaden i år..
Weland och Holsby Metall visar vägen och tar finalplats
Weland och eldsjälen Emina Redzic, arbetsledare på Holsby Metall har gått till final i Samhalls prisutdelning för de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning. Visa vägen handlar om att lyfta fram de arbetsgivare och eldsjälar som medvetet väljer att se talang och förmåga där andra ser problem, kort sagt de som ser funktion istället för..
Gränges effektiviserar europaverksamheten
Plockar bort 22 tjänster i Sverige.Som ett led i Gränges Europas effektiviseringsarbete har beslut fattats om organisationsförändringar i den svenska verksamheten. Den nya organisationen syftar till att stärka Gränges Europas kunderbjudande, kostnadseffektivitet och långsiktiga konkurrenskraft.Läs mer
Nu anländer BMWs nya värsting
En högpresterande, fyradörrars sportbil som lyfter BMW M GmbH:s modellutbud i lyxsegmentet. Rekommenderat pris 1 637 000 kronor.Nya BMW M8 Competition Gran Coupé har världspremiär på Los Angeles Auto Show senare i höst. Redan nu presenteras modellens svenska cirkapris. Nya BMW M8 Competition Gran Coupé kombinerar distinkt design och extravagant styling med den..
ABBs YuMi tar jobb på framtiden sjukhus?
Robotautomation inom hälsovårdssektorn är en växande marknad. Nu visar robotjätten ABB visar upp nya koncept.  Robotautomation inom hälsovårdssektorn ger betydande möjligheter för framtida tillväxt. Enligt intern forskning på ABB uppskattas den globala marknaden att uppgå till närmare 60 000 icke-kirurgiska medicinska robotar per 2025, en..
Svensk stålindustri pressad och SSAB låter personal gå ned i arbetstid
– Det finns framförallt två orosmoln, menar Mathias Ternell, handelspolitisk direktör vid Jernkontoret. Konjunkturkurvan för gruv- och stålindustrin i Sverige pekar nedåt. Det visar de senaste konjunkturrapporterna från bland andra Industriarbetsgivarna och SCB. Orderingången inom gruvindustrin minskade i augusti med 29,9 procent jämfört med..
Tecknar ramavtal värt 4 miljoner
Vagnarna ska levereras till två fabriker i Michigan i USA. FlexQube Inc. har tecknat ett ramavtal, värt 4 miljoner kronor, för leverans av materialhanteringsvagnar till Huthinson Antivibration Systems, Inc. Den första leveransen vagnar har ett värde av 1,1 miljoner kronor och kommer att levereras under det fjärdeLäs mer
Indutrade genomför förvärv
Förvärvar en nischad tillverkare av sensorer.Indutrade har den 8 oktober tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Leiderdorp Instruments BV i Nederländerna, med en årsomsättning om cirka EUR 2,5 miljoner.  Leiderdorp Instruments är en nischad tillverkare av sensorer för geotekniska mätningslösningarLäs mer