Nyheter

Haas växer i Europa

den 5 december 2008 08:45 Företagsprofil

Den 30 oktober firade personal och ledning för Haas Automation Europe (HAE), 350 kunder, journalister, affärspartners samt lokala och regionala digniteter den officiella öppningen av utbyggnaden i Zaventem i Bryssel, där huvudkontoret, visningslokalen och servicecentrat är placerade.

Öppningsceremonin leddes av Peter Hall, VD för HAE och Bob Murray, direktör vid Haas Automation Inc., som rest hit från huvudkontoret i Oxnard i södra Kalifornien för att medverka i firandet. Peter Hall och Bob Murray välkomnade de speciellt inbjudna gästerna Marcel Claes från American Chamber of Commerce i Bryssel och Guy Van Habberney (economic advisor) samt Richard Eason (counselor for economic and political affairs), båda från den amerikanska ambassaden i Bryssel.

I sitt tal till en högst internationell publik, med delegater från 26 länder, var Bob Murray säker och entusiastisk inför framtiden för Haas Automation och dess verksamhet på kontinenten, en känsla som bekräftades av representanterna från 40 europeiska Haas Factory Outlets (HFO) som också deltog.

“HAE fortsätter att växa med sin infrastruktur på försäljning och support här i Europa,” sa Bob Murray. “Vi ser fram emot de kommande åren som en tid att konsolidera vår starka ställning och öka vår marknadsandel. Haas har alltid klarat sig bra under svåra tider,” fortsatte han, “därför att vi bygger produktiva, tillförlitliga CNC-maskiner som hjälper våra kunder gå med vinst. Våra lokala HFO:er och den service och support de erbjuder ger våra kunder sinnesfrid.”

Flera välkända Haas Technical Education Centre (HTEC) partnerföretag deltog även i den stora öppningsceremonin, bland andra KELLER, Renishaw, Esprit, Chick, Sandvik Coromant, Blaser, Schunk, Urma och Mastercam.

HAE flyttade till sitt regionala huvudkontor, värt 3,5 miljoner euro, under 2004. Sedan dess har dess verksamhet i Europa blomstrat och vuxit mer än 40 % årligen, och antalet anställda i Zaventem har ökat till 65, inklusive 25 service- och supporttekniker.

Utbyggnaden av HAE-anläggningen ökar den totala golvytan till mer än 8 300 m², som inrymmer ett nytt lager, reservdelslager och utbildningsområde (en ökning med 1 100 m²) samt extra kontorsutrymme (en ökning med 475 m²).

Ett glasatrium (245 m²) sammankopplar den befintliga byggnaden med den nya, arkitektritade tillbyggnaden. Den totala investeringen i projektet uppgår till över 3 miljoner euro.

“Den stora öppningsceremonin sänder en tydlig signal till våra affärspartners, HFO:er och industripressen”, säger Peter Hall, vd på HAE. “Haas Automation möter framtiden med självförtroende och höga förväntningar. Vår marknadsandel växer, företaget är lönsamt och vi fortsätter att utveckla och bygga nya innovativa och prisvärda CNC-maskiner.”

I början av 2008 rapporterade Haas Automation, Inc., i Oxnard, Kalifornien, att 2007 var det produktivaste året i företagets historia med en tillverkning av CNC-maskiner som översteg 13 755 enheter – en ökning med 10 procent jämfört med 2006 – och en 19 procents ökning av intäkterna till mer än 880 miljoner dollar. Siffrorna för 2007, som översteg tidigare rekord från 2006, stärker Haas Automations ställning som världens ledande CNC-maskinstillverkare.

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Protolab investerar i nytt metrologiskt labb
Ser en ökad efterfrågan på snabbare mätning och certifiering av prototyper och delar.Mot bakgrund av den ökande efterfrågan på snabbare mätning och certifiering av prototyper och delar öppnar nu Protolabs, världens snabbaste tillverkare av anpassade prototyper och produktionsdelar i låga volymer, sitt nya metrologiska laboratorium. ProtolabsLäs mer
Fullspäckat program på Metal Inspiration Days i Jönköping
För sjunde året i rad öppnar tre av branschens tyngsta aktörer, ABB Robotics, Edströms och Stenbergs, portarna till två inspirerande dagar. Metal Inspiration Days är en möjlighet för branschen att träffas, nätverka och utbyta erfarenheter och idéer om exempelvis automation, minskade ställtider, mätutrustning, verktyg och innovativa..
Rototilt vässar med två meriterade chefer
Plockar från Komatsu Forest och PON Equipment.   Rototilt fortsätter att lägga stort fokus på att erbjuda den bästa servicen till sina kunder. Jan Karlsson, tidigare Komatsu Forest AB, tillträder rollen som Orderdesk- och eftermarknadschef och Fredrik Ellingsson, tidigare PON Equipment AB, blirLäs mer
Dafo Vechicle förvärvar Katrineholmsföretag
Med stora kunder som MAN, Epiroc och Scania.Svensk Brandservice har länge varit ett landets främsta företag inom tillverkning och installation av släcksystem för fordon och maskiner i brandfarlig miljö. Katrineholmsföretaget, som sedan starten 1982 haft ett nära samarbete med Dafo, kommer nu bliLäs mer
Laserrök - ett hälsofarligt ämne
Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?Vid laserbearbetning av metall frisläpps damm som innehåller tungmetaller och vid laserbearbetning av legerade metaller frisätts ämnen som nickel, kobolt och krom. I värsta fall tas alla dessa ämnen upp..
Toyota Material Handling fortsätter satsningen på rådgivningsverksamhet
Ser över kundens hela interna logistik- och produktionsflöden, oavsett om det gäller förbättrade flöden, automationsmöjligheter, utformning av lokaler eller implementation av lean.  Toyota Material Handling arbetar aktivt med att bygga en nära relation med sina kunder för att kunna erbjuda mer än bara sina produkter. Ambitionen är att hjälpa kunderna att..
Full fräs för Härdservicegruppen
Ny investering på ingång samt nominering till Årets Tillväxtföretag.Det har gått två år sedan Härdservice i Halmstad expanderade till Mälardalen genom förvärvet av Kolbäcks Värmebehandling AB. Investeringar i såväl maskinpark som personal har gett nyförvärvet en stark utveckling under dessa två år. Nu belönas..
Etteplan gör årets fjärde förvärv
Köper företag med verksamhet i Växjö och Ljungby.Etteplan fortsätter att stärka sin position i Sverige genom förvärvet av Teknifo AB, ett företag specialiserat på teknisk produktdokumentation. Förvärvet stämmer väl överens med Etteplans tillväxtstrategi, genom att stärka såväl företagets expertis somLäs mer
Montico digitaliserar svetsutbildning
Montico har förstärkt sin IWS-utbildning med en förberedande onlineutbildning. Monticos IWS-utbildning (International Welding Specialist) omfattar totalt 240 timmar och innehåller bland annat materiallära, svetsprocesser, konstruktion, svetsproduktion och praktisk träning med olika svetsmetoder. Inför varje lektionstillfälle påLäs mer
Enklare handhavande av utvändiga brotschar för små diametrar
Utvändig brotschning från Mapal intressant alternativ till slipning. Finbearbetning av små utvändiga diametrar görs för det mesta med någon typ av slipprocess. Utvändig brotschning är ett intressant och kostnadseffektivt alternativ till slipning. Om t.ex en IT6 tolerans behöver bearbetas i en svarv med serieproduktion,Läs mer
Ny säljare till Din Maskin
Din Maskin välkomnar Hannu Hiltunen som ny säljare till företagets norra distrikt.Hannu är utbildad maskiningenjör med lång erfarenhet av försäljning mot tillverkningsindustrin och kommer närmast från Bufab där han arbetade som key account manager. – Jag ser fram emot att ta företaget framåt och vidareutveckla Din Maskins positionLäs mer
Effektivare renblåsning av filter med ny ventil
Konstruktionen med membran utan fjäder ger ventilen en livslängd på minst 10 miljoner cykler.SMC lanserar en ny filterblåsventil med hög pulskraft, snabb responstid och låg luftförbrukning.  JSXFA är konstruerad för att ta bort smuts och partiklar från en rad olika industrifilter, snabbt och energieffektivt. Ett högt momentant tryck ger en pulsLäs mer
Han blir ny vd för automationsföretaget
Bolaget förvärvades 2018 av Midroc Automation.LKN Industriautomation AB är ett välrenommerat bolag inom maskiner, robot- och produktionssystem för fordons- och tillverkningsindustrin. I oktober 2018 förvärvade Midroc Automation bolaget, som är en tidigare långsiktig kund och samarbetspartner tillLäs mer
Rototilt vässar produkterna
Det höga tempot i utvecklingstakten fortsätter. Intresset har varit stort sedan Rototilt lanserade sina produktförbättringar i våras. Då presenterade tiltrotatortillverkaren längre livslängd, smidigare gång och mer precision hos tiltrotatorerna R4, R5, R6 och R8. Nu införs samma innovativa teknik ävenLäs mer
20 miljoner till robot-techföretaget i Hälsingland
Företaget utvecklar robotlösningar och mjukvara till bland annat monteringslinjer inom industrin. MTEK Industry i Alfta i Hälsingland utvecklar mjukvara och robotlösningar för industriföretag som sysslar med sammansättning av små delar. Företagets lösning digitaliserar produktionsflödet, vilket ökar snabbheten och ger färre fel. Nu..