Nyheter

Haas visar det senaste på EMO- vertikalfräsar, svarvar, horisontalfräsmaskiner mm.

den 21 augusti 2013 14:52 Företagsprofil

Zaventem, Belgien, juni 2013:

Besökare i Haas monter på 720 kvadratmeter under EMO 2013 kommer att få se skärande bearbetning med 16 av företagets senaste CNC-maskinmodeller, inklusive vertikala fleroperationsmaskiner med hög hastighet, högeffektsmaskiner med 50-kona utformade för tyngre skärande bearbetning, högproduktiva CNC-svarvar med aktiva verktyg och dubbla spindlar, kompakta och kraftfulla borr- och gängmaskiner och Toolroom-maskiner, vertikala fleroperationsmaskiner för verktygsmakare och, självfallet, fleroperationsmaskinen i universalmodell Haas UMC-750, som lanserades i Europa under EMO 2011.
 
”Haas Automation har alltid varit framgångsrikt när ekonomiska förhållanden har varit hårda. 2013 ser redan ut att bli ett sådant år – under första kvartalet ökade försäljningen med 24 % jämfört med 2012. Den här ökningen beror till stor del på produkter som nyligen har lanserats.” säger Alain Reynvoet, vd på Haas Europe.
 
”Våra maskiner har konstruerats för att ge lägre ägandekostnad, högre produktivitet och enastående tillförlitlighet. Det innebär att företag kan göra investeringar och känna sig säkra på att de kan tillverka delar på ett snabbt och effektivt sätt, och framför allt, med vinst.”
 
Haas UMC-750 – en fleroperationsmaskin i universalmodell: Flexibel femaxlig maskinbearbetning ger kortare uppsättningstider och högre noggrannhet för flersidiga och komplexa detaljer. Haas UMC erbjuder allt detta till ett överkomligt pris och med Haas Automations enkelhet och trygghet som standard.
 
UMC-750 har rörelsesträckor på 762 x 508 x 508 mm och ett integrerat dubbelaxligt trunnionbord. Maskinen har en direktdriven spindel med 40-kona (8 100 varv/min som standard eller 12 000 varv/min som tillval), och levereras i standardutförande med en sidomonterad verktygsväxlare för 40+1 verktyg. Trunnionbordet kan positionera detaljer i praktiskt taget valfri vinkel för femsidig (3+2) maskinbearbetning, eller ge samtidig femaxlig rörelse för konturering och komplex maskinbearbetning. Maskinen ger +110 till -35 graders lutning och 360 graders rotation så att du får utmärkt verktygsfrigång och stor detaljkapacitet. Specialfunktioner: Arbetspunktsstyrning och dynamisk arbetsstyckeskompensering.
 
Haas DS-30SSY CNC-svarv: CNC-svarvarna i DS-30-serien med Y-axel kombinerar svarvning med dubbla spindlar, Y-axel, C-axel och aktiva verktyg till kraftfulla totallösningar för maskinbearbetning. De motstående spindlarna stöder fullt synkroniserad svarvning, och möjliggör snabb anpassning av bearbetningen för att reducera arbetscyklernas tider. Maskinernas Y-axlar har en rörelsesträcka på 102 mm (±51 mm från centrumlinjen) för excentersvarvning, borrning och gängning. Maskinen levereras i standardutförandet med aktiva verktyg för höga vridmoment och en servodriven C-axel för mångsidiga fyraxliga funktioner. Maskinerna finns i standardutförande och Super Speed-utförande. Specialfunktioner: Dubbla spindlar med 4 800 varv/minut och BOT/VDI-hybridverktygshållare med 24 stationer.
 
Haas ST-10Y-svarv: ST-10Y CNC-svarven är en prisvärd lösning för bearbetning av mindre detaljer med reducerad hantering, i ett kompakt paket där funktionerna har fullstorlek och innefattar aktiva verktyg med C-axel.
 
Haas ST-10Y-svarven har konstruerats för att vara extremt styv och ge mycket hög noggrannhet och värmestabilitet. Alla gjutningar optimerades genom FEA-analys (analys med finita element) vilket gav de styvaste konstruktionerna. Flödet av spånor och kylvätska har samtidigt förbättrats, och funktionerna för underhåll och service har förenklats. Spindelhuvudet har kompakta och symmetriska former för bästa värmestabilitet och styvhet, och den 45-gradiga kilformen ökar verktygets arbetsområde och förbättrar flödet av spånor.
 
ST-10Y har en VDI-verktygshållare med 12 stationer som indexerar verktygen på ett snabbt sätt för att reducera cykeltiderna. Maskinens maximala skärkapacitet är 229 x 356 mm och dess Y-axel har en rörelsesträcka på 102 mm (±51 mm från centrumlinjen) för excentersvarvning, borrning och gängning. I standardutförandet ingår aktiva verktyg för höga vridmoment samt en servodriven C-axel för mångsidiga fyraxliga funktioner. Specialfunktion: Spindel med hög hastighet på 6 000 varv/minut.
 
Minst nio olika Haas CNC-rundmatningsbord och indexeringsenheter kommer även att visas, däribland:
 
Det nya kamdrivna HRC210 CNC-rundmatningsbordet: HRC210 är ett kamdrivet rundmatningsbord med hög hastighet som ger skär- och indexeringshastigheter på upp till 830 grader/sekund. Det ger ett spindelvridmoment på 149 Nm för synkron fyraxlig maskinbearbetning och har en pneumatisk broms som ger ett hållvridmoment på 182 Nm för stationärt arbete. Indexeringens noggrannhet är ±30 bågsekunder med repeterbarhet på 4 bågsekunder. Paletten på 210 mm på HRC210 har en centrumhöjd på 152,4 mm, ett pilothål som är 50,8 mm x 48,5 mm djupt och ett genomgående hål på 45 mm. Sex radiala T-spår förenklar fixtur- och arbetsstyckesmontering.
 
HRC210 som visas på EMO kommer att vara monterad och simulera skärbearbetning på en vertikal VF-2SS-fleroperationsmaskin (Super Speed).
 
Haas CNC-maskiner och rundmatnings-/indexeringsprodukter kommer även att visas i minst fem oberoende partnermontrar på andra ställen under mässan, däribland hos Air Turbine Tools®, Urma AG och Mircona.

Edströms Maskin AB

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Småländska GARO tecknar kontrakt med OKQ8
Blir en viktig partner när OKQ8 breddar drivmedelserbjudandet och ska erbjuda laddning på alla stationer.GARO AB har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med OKQ8 avseende GAROs produkter för elbilsladdning. Produkterna ska användas i OKQ8s helhetskoncept inom laddning av elbilar för att skapa en enklare vardag för elbilsförare.  Produkterna som ingår i..
Semcon partner när VW ska elektrifiera i Brasilien
Det första fordonet som har utvecklats inom ramen för e-konsortiet är den eldrivna transportlastbilen e-Delivery från Volkswagen.Utvecklingen av eldrivna fordon går allt snabbare. Det finns en stor potential när det gäller tunga fordon, men det innebär samtidigt en rad olika utmaningar att ta hänsyn till. I form av ett konsortium för e-mobilitet ingår Semcon i..
Nya elbilen från Lund till produktion
Elbilspionjären Uniti har öppnat för beställningar. Så här mycket kostar den.Elbilspionjären Uniti från Lund har idag öppnat upp för beställningar av Uniti One. Det uppger bland andra Veckans Affärer. Uniti One är en 3,2 meter lång och 1,7 meter bred helt eldriven stadsbil, med batteriet placerat under golvet. Den har designatsLäs mer
Latour förvärvar Caljan
Ledande inom automationslösningar för logistik och e-handel. Investment AB Latour (publ) har tecknat avtal om att förvärva Caljan baserat i Århus, Danmark. Förvärvet förutsätter godkännande från europeiska myndigheter och tillträde förväntas ske under december. Caljan är en ledande leverantör av automationsteknologiLäs mer
Ett skepp kommer lastat - med 6000 ton stål
Första leveransen stålleveranser har anlänt Göteborg, till bygget av stadens nya landmärke. Se filmen om projektet.I onsdags anlände den första lasten med stål till nya Hisingsbron. 22 stycken sidospann lastades av i Frihamnen i Göteborg - en viktig milstolpe för byggprojektet. Det är Skanska som i ett joint venture med Danska MTH fått i uppdrag av..
Ett skepp kommer lastat - med 6000 ton stål
Första leveransen stålleveranser har anlänt Göteborg, till bygget av stadens nya landmärke. Se filmen om projektet.I onsdags anlände den första lasten med stål till nya Hisingsbron. 22 stycken sidospann lastades av i Frihamnen i Göteborg - en viktig milstolpe för byggprojektet. Det är Skanska som i ett joint venture med Danska MTH fått i uppdrag av..
Munters utser ny affärsområdeschef
Han ska leda AirTech som är Munters största affärsområde. Peter Gisel-Ekdahl har utsetts till President för affärsområdet AirTech från och med 1 november 2019. Peter Gisel-Ekdahl har varit President för Munters affärsområde FoodTech under de senaste 12 åren och har varit medlem av koncernledningen sedan 2011.Läs mer
Fords nya hybrid crossover i produktion
Elektrifierade fordon kommer att stå för för mer än hälften av Fords personbilsförsäljning år 2022, spår biltillverkaren.Just nu pågår produktionen av den innovativa och elektrifierade nya Ford Puma vid Fords modernaste tillverkningsanläggning i Craiova, Rumänien. Den nya Ford Puma är ett av åtta elektrifierade fordon som Ford lanserar på marknaden i år..
Weland och Holsby Metall visar vägen och tar finalplats
Weland och eldsjälen Emina Redzic, arbetsledare på Holsby Metall har gått till final i Samhalls prisutdelning för de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning. Visa vägen handlar om att lyfta fram de arbetsgivare och eldsjälar som medvetet väljer att se talang och förmåga där andra ser problem, kort sagt de som ser funktion istället för..
Gränges effektiviserar europaverksamheten
Plockar bort 22 tjänster i Sverige.Som ett led i Gränges Europas effektiviseringsarbete har beslut fattats om organisationsförändringar i den svenska verksamheten. Den nya organisationen syftar till att stärka Gränges Europas kunderbjudande, kostnadseffektivitet och långsiktiga konkurrenskraft.Läs mer
Nu anländer BMWs nya värsting
En högpresterande, fyradörrars sportbil som lyfter BMW M GmbH:s modellutbud i lyxsegmentet. Rekommenderat pris 1 637 000 kronor.Nya BMW M8 Competition Gran Coupé har världspremiär på Los Angeles Auto Show senare i höst. Redan nu presenteras modellens svenska cirkapris. Nya BMW M8 Competition Gran Coupé kombinerar distinkt design och extravagant styling med den..
ABBs YuMi tar jobb på framtiden sjukhus?
Robotautomation inom hälsovårdssektorn är en växande marknad. Nu visar robotjätten ABB visar upp nya koncept.  Robotautomation inom hälsovårdssektorn ger betydande möjligheter för framtida tillväxt. Enligt intern forskning på ABB uppskattas den globala marknaden att uppgå till närmare 60 000 icke-kirurgiska medicinska robotar per 2025, en..
Svensk stålindustri pressad och SSAB låter personal gå ned i arbetstid
– Det finns framförallt två orosmoln, menar Mathias Ternell, handelspolitisk direktör vid Jernkontoret. Konjunkturkurvan för gruv- och stålindustrin i Sverige pekar nedåt. Det visar de senaste konjunkturrapporterna från bland andra Industriarbetsgivarna och SCB. Orderingången inom gruvindustrin minskade i augusti med 29,9 procent jämfört med..
Tecknar ramavtal värt 4 miljoner
Vagnarna ska levereras till två fabriker i Michigan i USA. FlexQube Inc. har tecknat ett ramavtal, värt 4 miljoner kronor, för leverans av materialhanteringsvagnar till Huthinson Antivibration Systems, Inc. Den första leveransen vagnar har ett värde av 1,1 miljoner kronor och kommer att levereras under det fjärdeLäs mer
Indutrade genomför förvärv
Förvärvar en nischad tillverkare av sensorer.Indutrade har den 8 oktober tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Leiderdorp Instruments BV i Nederländerna, med en årsomsättning om cirka EUR 2,5 miljoner.  Leiderdorp Instruments är en nischad tillverkare av sensorer för geotekniska mätningslösningarLäs mer