Nyheter

Haas visar det senaste på EMO- vertikalfräsar, svarvar, horisontalfräsmaskiner mm.

den 21 augusti 2013 14:52 Företagsprofil

Zaventem, Belgien, juni 2013:

Besökare i Haas monter på 720 kvadratmeter under EMO 2013 kommer att få se skärande bearbetning med 16 av företagets senaste CNC-maskinmodeller, inklusive vertikala fleroperationsmaskiner med hög hastighet, högeffektsmaskiner med 50-kona utformade för tyngre skärande bearbetning, högproduktiva CNC-svarvar med aktiva verktyg och dubbla spindlar, kompakta och kraftfulla borr- och gängmaskiner och Toolroom-maskiner, vertikala fleroperationsmaskiner för verktygsmakare och, självfallet, fleroperationsmaskinen i universalmodell Haas UMC-750, som lanserades i Europa under EMO 2011.
 
”Haas Automation har alltid varit framgångsrikt när ekonomiska förhållanden har varit hårda. 2013 ser redan ut att bli ett sådant år – under första kvartalet ökade försäljningen med 24 % jämfört med 2012. Den här ökningen beror till stor del på produkter som nyligen har lanserats.” säger Alain Reynvoet, vd på Haas Europe.
 
”Våra maskiner har konstruerats för att ge lägre ägandekostnad, högre produktivitet och enastående tillförlitlighet. Det innebär att företag kan göra investeringar och känna sig säkra på att de kan tillverka delar på ett snabbt och effektivt sätt, och framför allt, med vinst.”
 
Haas UMC-750 – en fleroperationsmaskin i universalmodell: Flexibel femaxlig maskinbearbetning ger kortare uppsättningstider och högre noggrannhet för flersidiga och komplexa detaljer. Haas UMC erbjuder allt detta till ett överkomligt pris och med Haas Automations enkelhet och trygghet som standard.
 
UMC-750 har rörelsesträckor på 762 x 508 x 508 mm och ett integrerat dubbelaxligt trunnionbord. Maskinen har en direktdriven spindel med 40-kona (8 100 varv/min som standard eller 12 000 varv/min som tillval), och levereras i standardutförande med en sidomonterad verktygsväxlare för 40+1 verktyg. Trunnionbordet kan positionera detaljer i praktiskt taget valfri vinkel för femsidig (3+2) maskinbearbetning, eller ge samtidig femaxlig rörelse för konturering och komplex maskinbearbetning. Maskinen ger +110 till -35 graders lutning och 360 graders rotation så att du får utmärkt verktygsfrigång och stor detaljkapacitet. Specialfunktioner: Arbetspunktsstyrning och dynamisk arbetsstyckeskompensering.
 
Haas DS-30SSY CNC-svarv: CNC-svarvarna i DS-30-serien med Y-axel kombinerar svarvning med dubbla spindlar, Y-axel, C-axel och aktiva verktyg till kraftfulla totallösningar för maskinbearbetning. De motstående spindlarna stöder fullt synkroniserad svarvning, och möjliggör snabb anpassning av bearbetningen för att reducera arbetscyklernas tider. Maskinernas Y-axlar har en rörelsesträcka på 102 mm (±51 mm från centrumlinjen) för excentersvarvning, borrning och gängning. Maskinen levereras i standardutförandet med aktiva verktyg för höga vridmoment och en servodriven C-axel för mångsidiga fyraxliga funktioner. Maskinerna finns i standardutförande och Super Speed-utförande. Specialfunktioner: Dubbla spindlar med 4 800 varv/minut och BOT/VDI-hybridverktygshållare med 24 stationer.
 
Haas ST-10Y-svarv: ST-10Y CNC-svarven är en prisvärd lösning för bearbetning av mindre detaljer med reducerad hantering, i ett kompakt paket där funktionerna har fullstorlek och innefattar aktiva verktyg med C-axel.
 
Haas ST-10Y-svarven har konstruerats för att vara extremt styv och ge mycket hög noggrannhet och värmestabilitet. Alla gjutningar optimerades genom FEA-analys (analys med finita element) vilket gav de styvaste konstruktionerna. Flödet av spånor och kylvätska har samtidigt förbättrats, och funktionerna för underhåll och service har förenklats. Spindelhuvudet har kompakta och symmetriska former för bästa värmestabilitet och styvhet, och den 45-gradiga kilformen ökar verktygets arbetsområde och förbättrar flödet av spånor.
 
ST-10Y har en VDI-verktygshållare med 12 stationer som indexerar verktygen på ett snabbt sätt för att reducera cykeltiderna. Maskinens maximala skärkapacitet är 229 x 356 mm och dess Y-axel har en rörelsesträcka på 102 mm (±51 mm från centrumlinjen) för excentersvarvning, borrning och gängning. I standardutförandet ingår aktiva verktyg för höga vridmoment samt en servodriven C-axel för mångsidiga fyraxliga funktioner. Specialfunktion: Spindel med hög hastighet på 6 000 varv/minut.
 
Minst nio olika Haas CNC-rundmatningsbord och indexeringsenheter kommer även att visas, däribland:
 
Det nya kamdrivna HRC210 CNC-rundmatningsbordet: HRC210 är ett kamdrivet rundmatningsbord med hög hastighet som ger skär- och indexeringshastigheter på upp till 830 grader/sekund. Det ger ett spindelvridmoment på 149 Nm för synkron fyraxlig maskinbearbetning och har en pneumatisk broms som ger ett hållvridmoment på 182 Nm för stationärt arbete. Indexeringens noggrannhet är ±30 bågsekunder med repeterbarhet på 4 bågsekunder. Paletten på 210 mm på HRC210 har en centrumhöjd på 152,4 mm, ett pilothål som är 50,8 mm x 48,5 mm djupt och ett genomgående hål på 45 mm. Sex radiala T-spår förenklar fixtur- och arbetsstyckesmontering.
 
HRC210 som visas på EMO kommer att vara monterad och simulera skärbearbetning på en vertikal VF-2SS-fleroperationsmaskin (Super Speed).
 
Haas CNC-maskiner och rundmatnings-/indexeringsprodukter kommer även att visas i minst fem oberoende partnermontrar på andra ställen under mässan, däribland hos Air Turbine Tools®, Urma AG och Mircona.

Edströms Maskin AB

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Långsiktig hållbarhet inom tillverkningsindustrin kräver vattenhushållning
Nära 70% av allt vatten som förbrukas i Sverige används av industrin.Långsiktig hållbarhet har många aspekter, en del mer uppenbara än andra. Vatten är något som ofta förutsätts finnas i obegränsad mängd. En riklig tillgång på rent och billigt vatten är för de flesta en självklarhet, men är det verkligen så..
PV System växlar upp med tillverkning i små serier
Vi offererar oftast inom 24 h. Legotillverkning i små serier. Gör som ABB, Toyota, Autoliv och många andra, låt PV Systems tillverka era Fixtur/maskindetaljer, vi läser alla Cadformat. I dessa speciella tider får  alla nya kunder "prova på rabatt" . Skicka din förfrågan..
MIBA systemintegratör i Robotlyftet
MIBA Industriteknik AB medverkar numera som rekommenderad systemintegratör i Tillväxtverkets satsning Robotlyftet. Syftet med Robotlyftet är att få fler mindre och medelstora tillverkande företag att investera i automationsteknik och robotar. Tillväxtverket har fått i uppdrag av regeringen att genomföra denna satsning. Robotlyftet omfattar finansiering,..
Linjärmotorenhet LMSSA - komplett för snabb driftsättning
Aratron introducerar LMSSA linjärmotorenheter från HIWIN Microsystem i Taiwan. Linjärmotorenheterna levereras som ett komplett linjärsystem, inklusive servodriver och kablage, vilket förenklar inbyggnaden och driftsättningen. LMSSA är ett mycket konkurrenskraftigt alternativ till andra liknande linjärenheter med mekaniska transmissionsöverföringarLäs mer
Sverigepremiär för Okuma ARMROID
Användarvänligt och enkelt, förändrar vårt sätt att arbeta. ARMROID är en inbyggd robot som är förpackad i bearbetningskammaren i en smart maskin och låter operatörerna använda sitt innovativa robotstyrsystem för att hantera roboten likt vardaglig maskinstyrning. Allt detta, utan att det krävs ytterligare utbildning,Läs mer
Nemesis sätter en helt ny standard för Rockwell
Brinell stationära hårdhetsprovare. Känner du till att det finns en ny standard för Rockwell hårdhetsprovare? Innovatest’s stationära hårdhetsprovare med linjär applicering av kraft från det rörliga provhuvudet eliminerar oönskad osäkerhet i djupmätningen. Instrumenten har lastcell ochLäs mer
3D-svetsbord från DEMMELER
Den optimala lösningen för många arbetsuppgifter! Med det universella 3D-arbets-och svetsbordet kan alla krav uppfyllas både i horisontellt och i vertikalt område. Exakt och snabb bygger du med detta modulära bygglådesystem dina delar: Maskinhus, ställningar, ramar, traverser, konsoler, räcken, trappor,Läs mer
OCS i Borås dundrar in ytterligare affär
Senaste veckornas affärer utgör redan halva årsomsättningen. Se filmklipp om företagets patenterade teknik.Halva årsomsättningen på tre veckor. Det är resultatet efter ännu en stororder till conveyortillverkaren OCS i Borås. För tre veckor sedan fick OCS i Borås en order på drygt 40 miljoner kronor från fordonsindustrin i Sydeuropa. Nu..
Trots coronapandemin har containervolymerna ökat i Göteborgs hamn
Medan Europas tio största hamnar tappade containervolym under första kvartalet, ökade volymerna i Göteborg. De tio största hamnarna i Europa tappade i snitt fem procent av sina containervolymer under årets första kvartal jämfört med förra året, enligt hamnarnas egen rapportering. I kontrast till detta har containervolymerna i Göteborgs hamn istället..
Sandvik-chef blir ordförande för Industriarbetsgivarna
Han efterträder Henrik Sjölund, vd för Holmen.Göran Björkman, chef för affärsområdet Sandvik Materials Technology, har valts till ny ordförande för Industriarbetsgivarna.  – Jag ser fram emot detta uppdrag och att driva Industriarbetsgivarnas intressen som ett led i att stärka industrins konkurrenskraftLäs mer
Exportföretagens framtidstro störtdyker
De svenska exportföretagens syn på framtiden är rekordmörk som en följd av coronapandemin.Svensk Exportkredits index över exportföretagens framtidstro visar för första gången negativa siffror. – Jag har aldrig sett en så mörk framtidssyn hos exportnäringen. Exporten står för nästan halva Sveriges BNP, så det är oerhört viktigt..
Alfa Laval tecknar ramavtal med kinesiskt företag
Ska leverera produkter för värmeåtervinning.Alfa Laval har skrivit ett avtal med en kinesisk systemutvecklare för leverans av landbaserade värmeåtervinningsprodukter. Alfa Laval har länge levererat stora värmeåtervinningssystem till den marina sektorn. Den nyutvecklade enheten – Alfa Laval MicroLäs mer
Lyckeby valde Christian Berner
De gamla tillverkningsmaskinerna behövde bytas utLyckeby utvecklar specialstärkelser och fibrer av hög kvalitet, anpassade till industrins olika produkter och processer. - Våra maskiner var gamla och behövde bytas ut, säger Johan Larsson, fabrikschef på Lyckeby i Mjällby. Samtidigt som processen behövdeLäs mer
Härnösandsföretaget Absolicon bygger solenergianläggning för 16 miljoner
Blir Europas största fjärrvärmeinkopplade solfångarfält med koncentrerande solfångare.Energimyndigheten har beviljat 8 miljoner kronor i medfinansiering till Absolicons demonstrationsanläggning för storskalig solvärme. Anläggningen blir Europas största fjärrvärmeinkopplade solfångarfält med koncentrerande solfångare och kan arbeta uppLäs mer
De bygger Europas största fjärrvärmeinkopplade solfångarfält
Investeringen i Härnösand uppgår till cirka 16 miljoner.Energimyndigheten har beviljat 8 miljoner kronor i medfinansiering till Absolicons demonstrationsanläggning för storskalig solvärme. Anläggningen blir Europas största fjärrvärmeinkopplade solfångarfält med koncentrerande solfångare och kan arbeta uppLäs mer