Nyheter

Hållande verktyg 4.0

den 16 april 2018 11:49 Företagsprofil

Nu tar digitaliseringen ett grepp om hela industrin. Det är inte bara maskiner och verktyg som blir smarta.

Verktygshållare är också på väg att digitaliseras. Nyligen släppte exempelvis Schunk sitt intelligenta koncept för verktygshållare. På väg mot den 4:e industriella revolutionen sätter företaget nya standarder. – Flera av våra precisionshållare kan märkas

Läs mer

SCHUNK INTEC AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Reportage

Vinnande strategi: Nu expanderar Examec på alla ledder
Mats Ohlsson är vd för Tomelillaföretaget som valt väg när konkurrensen från låglöneländerna slår mot svensk industri. Ett vinnande koncept för nu växer verksamheten i Tomelilla.Examec Maskinmontage i Tomelilla levererar sedan länge precisionsdetaljer och maskinbygge till ett antal stora forskningsanläggningar inklusive Max IV, ESS och CERN, till analytisk industri, till tillverkare av..
Digitala fabriker är framtiden
Tillverkande industri står inför en stor förändringsprocess där omställningen är omgärdad av frågor och där det ofta handlar om stora investeringar för att ta det digitala steget fullt ut. Så här säger Nils Magnusson på Autodesk. Digitaliseringen är något vi alla måste förhålla oss till i någon utsträckning.  Vi vände oss till Autodesks Nils Magnuson..
Legoföretag på offensiv - tar upp kampen med låglöneländer och automationspionjärer
Stig-Olof Elmelind basar för Söderhamnsföretaget som tänker ligga i täten när digitalisering och automation skapar nya möjligheter för svensk industri.Legoföretag på offensiv. Genom den senaste investeringen ska Pepab i Söderhamn möta konkurrensen från såväl låglöneländer som de länder som redan börjat nyttja digialiseringens och..
Rutgerson Marin framtidssäkrar fortsatt svensk produktion
Företaget är största arbetsgivaren på orten och har gjort stora investeringar för att behålla produktionen lokalt. Fördelarna är många, menar produktionschef Carl-William Rutgerson.När konkurrenterna flyttar produktionen till låglöneländer väljer båttillbehörstillverkaren Rutgerson Marin i Marstrand att investera i ny produktionsteknik på hemmaplan. -Vi..
Elmia bjuder på ett uppgraderat mässkoncept och toppar med 3D
Sex mässor bygger Industrimässorna i JönköpingNär Elmia den 15-18 maj arrangerar Industrimässorna i Jönköping är det ett kraftigt uppgraderat event som möter besökarna.– I år arrangerar vi sex mässor parallellt och vi är särskilt glada över att presentera 3D som en helt ny produkt för Sverige, sägerLäs mer
Ledande biltillverkare valde robotar och lyfte på alla plan
Fick bättre kvalitet och ergonomi och kostnadsbesparingarPå bara åtta månader har PSA Group fått betydande resultat och ska nu modernisera alla sina europeiska tillverkningsanläggningar med sitt patenterade produktionssystem som integrerar Universal Robots-robotar. PSA Group - Europas näst största biltillverkareLäs mer
Digitalisering eller ska vi göra som vi alltid gjort?
Att ha en vision, ett mål och en plan är ofta grunden till framgång oavsett digitalisering. Produktionen går för fullt, ont om personal och runt omkring haglar alla begrepp som du måste ha koll på. Digitalisering, automation, robotlyftet, internet of things och så vidare. Industrin är hetare än på många år, men hur står det till med..
Qimtek på plats på MECSPE - Italiens stora industrimässa i Parma
I samarbete med Italian Trade Agency ska affärer och samarbeten mellan svensk och italiensk industri stärkas.Italiensk industri har en lång tradition av tillverkning. MECSPE, Italiens stora industrimässa i Parma är just nu i full gång. Staden som kanske är mest känd för sin skinka ligger även i en region med många..
Sandvik Coromant: Samarbete och hastighet är vägen till framgång
I år deltar inte mindre än 600 besökare från våra nordiska länder när Sandvik Coromant ordnar Tech Days i samarbete med DMG MORI. Se bilderna.Tech Days 2018 arrangeras av Sandvik Coromant tillsammans med DMG MORI i Sandviken. Det är fjärde gången som den årliga tilldragelson äger rum hos Sandvik Coromant Center i Sandviken nu den 20-23 mars. Samarbetspartners i..
Digitalisering... eller ska vi göra som vi alltid gjort?
Att ha en vision, ett mål och en plan är ofta grunden till framgångProduktionen går för fullt, ont om personal och runt omkring haglar alla begrepp som du måste ha koll på. Digitalisering, automation, robotlyftet, internet of things och så vidare. Industrin är hetare än på många år, men hur står det till med strategin?Läs mer
Teknikorienterad mässa med fokus på digitalisering 13-16 mars
För första gången är mässan utsåld, säger affärsansvariga Anna Jarnö Underhållsmässan i Göteborg har länge betraktats som en viktig mässa för svensk industri. Detta bekräftas år efter år då både utställare och besökare ökar i antal. I år blir det ännu tydligare. – För första gången är mässan..
The Cutting edge för skärande bearbetning
Svenska företag använder skär för hundratalsmiljoner varje år och i takt med den digitala utvecklingen kommer också de intelligenta verktygen, Svenska företag använder skär för miljoner varje år, och tillverkarna anstränger sig alltid för att göra verktygen så effektiva som möjligt för att öka sina kunders produktivitet.– I ett..
Kompetensbrist – en överlevnadsfråga för svensk industri
Skriker efter kvalificerad arbetskraftSvensk industri går för högtryck, men den skriker efter kvalificerad arbetskraft. Tre av fyra teknikindustriföretag måste redan idag anpassa sin verksamhet efter bristen på kompetens enligt Teknikföretagens färska rapport ”Vinna eller försvinna”. RiskenLäs mer
Stålet som bygger världen
Föreställ dig en tillvaro utan stål. Vår svenska tillverkningsindustri stod sig definitivt ganska slätt utan stålet. – Samhället byggs av stål, säger Bo-Erik Pers på Jernkontoret. Kudden vi sover på skulle inte kunna tillverkas utan stål, det rena vattnet vi dricker skulle inte kunna producerasLäs mer