Nyheter

Här är listan med Sveriges 33 hetaste teknikföretag

den 16 maj 2018 10:09 Företagsprofil

På onsdagen pågår finalen i 33-listan och trenderna inom årets företag pekar tydligt mot dataanalys, artificiell intelligens och maskininlärning.

Framtidshopp. Uppstickare. Nytänkare. Så beskriver 33-listan de utvalda företag som är morgondagens stjärnor. Med en stor bredd i svensk teknikutveckling visar Ny Teknik och Affärsvärlden för elfte året i rad upp Sveriges mest lovande startupföretag. I

Läs mer

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Regeringen vill att mer industriproduktion flyttar hem till Sverige
Svensk industri fortsätter att investera tungt i Sverige och många företag flyttar också hem produktion hit igen. Regeringen har som ambition att Sverige ska vara världsledande inom innovativ och hållbar industriell produktion av varor och tjänster. Just nu är industrins investeringar i Sverige rekordhöga och för att stödja denna utveckling tog regeringen..
ABB har fortsatt lönsam tillväxt
Tack vare vårt fortsatta arbete att öka produktiviteten levererade vi marginalförbättringar och tvåsiffrig tillväxt på det operativa resultatet”, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer.–      Den totala orderingången +8%[1]; upp inom alla divisioner och regioner –      Basorderingången +9%; upp inom alla divisioner och..
Volvokoncernen – Första gången över 100 miljarder
Det är första gången som Volvo har en försäljning över 100 miljarder i ett enskilt kvartal”Efterfrågan i våra viktigaste marknader var god och under det andra kvartalet 2018 fortsatte både vår fordons- och serviceaffär att växa i en bra takt. Vår nettoomsättning steg med 18% till 104 miljarder kronor, vi förbättrade det justerade..
Epiroc vinner order i Dominikanska Republiken för att stärka gruvverksamhet
Utrustningen kommer att stärka produktivitet, säkerhet och kostnadseffektivitet för gruvan. Epiroc, en ledande produktivitetspartner för gruv-, infrastruktur-, och råvaruindustrierna, har vunnit en betydande order i Dominikanska Republiken från gruvbolaget Corporación Minera Dominicana, mer känt som Cormidom. Utrustningen kommer att stärka..
Fortsatt stark tillväxt för BillerudKorsnäs
En strategi med en tydlig riktning är det som gäller för BillerudKorsnäsHög förändringstakt och fortsatt stark tillväxt Det andra kvartalet kännetecknades av fortsatt stark efterfrågan på innovativa och hållbara förpackningsmaterial. Nettoomsättningen under kvartalet ökade med 5% jämfört med samma period förra året..
Årets bil i Europa – Volvo XC40 - får fem stjärnor i Euro NCAP
XC40 enar sig med sina större syskon i 60- och 90-serien som en av de säkraste bilarna på vägarna.Volvo Cars adderar ännu en utmärkelse då XC40 får fem stjärnor och toppbetyg i 2018 års Euro NCAP-tester. Det betyder att XC40 enar sig med sina större syskon i 60- och 90-serien som en av de säkraste bilarna på vägarna. 2018 Euro NCAP-testningen..
Haldex inne i en positiv trend
Fortsatt förbättrat marknadsläge leder till bättre resultatDen positiva trenden som inleddes under första kvartalet har fortsatt under andra kvartalet. Haldex har ökat omsättningen i samtliga geografiska regioner. Ett flertal produktområden har fortsatt utvecklats starkt bl.a bromshävarmar, skivbromsar och bromscylindrar.Läs mer
Autoliv går in i forskningssamarbetet OSCCAR för framtida fordonssäkerhet
Autoliv kommer att bidra till att ta fram gemensamma metoder och verktyg för utveckling av framtidens säkerhetssystem.(Stockholm, Sverige, 18 juli 2018) – Autoliv, Inc. (NYSE: ALV och SSE: ALIVsdb), världens ledande bilsäkerhetsföretag, går in i det nya europeiska H2020-forskningsprojektet OSCCAR för att förbättra skyddet och säkerheten i framtidens..
Saab tar emot order från den amerikanska armén
Värdet på ordern överstiger 400 miljoner.Saab har tagit emot en ny order från den amerikanska armén på pansarvärnssystemet AT4CS RS (Confined Space Reduced Sensitivity), som avfyras från axeln. Ordervärdet är cirka 50 miljoner USD (426 miljoner SEK). Ordern bokades Q2 2018.   Saab blev 2008Läs mer
Gunnebo planerar att avyttra verksamheter
Verksamheter som det gäller är Frankrike, Belgien och LuxemburgGunnebo har undertecknat ett erbjudande från det globala private equity företaget OpenGate Capital om att de ska förvärva verksamheten i Frankrike, Belgien och Luxemburg. Gunnebo har för avsikt att acceptera erbjudandet, som är föremål för konsultationLäs mer
Husqvarna minskar resultatet
Efterfrågan på skogs- och trädgårdsmarknaden var god under andra kvartalet, efter en trög, väderpåverkad början på säsongen.Kai Wärn, VD och koncernchef:Efterfrågan på skogs- och trädgårdsmarknaden var god under andra kvartalet, efter en trög, väderpåverkad början på säsongen under första kvartalet. Koncernens omsättning ökade..
Volvo - Polestars testar nya prestandabilarna
Volvo Polestars förste testförare bidrar med tung expertis till de nya elektriska prestandabilarna– Ingredienserna för att skapa de mest dynamiska köregenskaperna i en bil är desamma vare sig bilen har en elektrisk drivlina eller en förbränningsmotor, säger Joakim Rydholm, förste testförare på Polestar. – Omedelbar respons från..
Semcon fördubblar rörelseresultatet
Kommentar från koncernchef Markus GranlundJag imponeras av det stora engagemanget hos mina medarbetare, som tillsammans med våra kunder gör skillnad för människor runtom i världen – varje dag. Värdet och nyttan vi bidrar med till våra kunder och slutanvändare avspeglar sig också i vårt finansiellaLäs mer
Husqvarna ökar fokus på framtida premiumprodukter
Ökat fokus på varumärkena Husqvarna och Gardena samt omstrukturering av divisionen Consumer BrandsHusqvarna Group har beslutat att ytterligare öka sitt fokus på framtida premiumprodukter och serviceerbjudanden under varumärkena Husqvarna och Gardena. Samtidigt vidtas kraftfulla åtgärder avseende den underpresterande divisionen Consumer Brands, vilketLäs mer
Saab lanserar nästa generations sjömålsrobot: RBS15 Gungnir
Kontraktet om att utveckla och tillverka nästa generations RBS15 tecknades med Försvarets materielverk (FMV) i mars 2017 och uppgick till 3,2 miljarder SEKSaab presenterar idag nästa generations sjömålsrobot: RBS15 Gungnir, som visas upp för första gången på Farnborough International Airshow 2018. Kustområdena i Östersjön ligger till grund..