Nyheter

Hon ska driva den digitala affären inom ABB

den 19 juni 2017 09:23 Företagsprofil

Efter 30 år på ABB tar hon nu rollen som Digital Lead.

Lena Nyberg har utsetts till Digital Lead för ABB Sverige med start den 1 juni 2017. Rollen innebär att driva ABB Ability för ABB Sveriges räkning både vad gäller teknik och i affärer. Lena Nyberg kommer att vara ansvarig för uppbyggnad och utveckling

Läs mer

ABB Sverige

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Rysk jätteorder till Järpås
Fem fullastade långtradare krävs för att klara transporten österut.I dagarna lämnar sju gigantiska gruvfläktar Akronmaskiner i Järpås för vidare transport till Ryssland och Armenien. Gruvindustrin i öst moderniserar och vänder sig tillvästgötaföretaget med sina beställningar. De aktuella fläktarna med sin..
En kvinnlig civilingenjörsstudent som utmärkt sig i problemlösning och sitt sätt att leda människor
Den 23 november utsågs Cecilia Svennberg till Female Leader Engineer 2017. Hon får ett egendesignat traineeprogram på tre svenska industriföretag.   Syftet med utmärkelsen Female Leader Engineer är att öka andelen kvinnor på ledande positioner i näringslivet, synliggöra kvinnliga ingenjörer som förebilder inom ledarskap samt att identifiera..
Familjeföretaget uppköpt
Verksamheten omsätter idag 115 miljoner och är främst riktad mot den nordiska OEM-industrin.Addtech Components, ett affärsområde inom Addtechkoncernen, har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i STIGAB Stig Ödlund AB inklusive dotterbolaget STIGAB Oy. STIGAB levererar komponenter och lösningar inom områdena joysticks, sensorer, strömställareLäs..
PLAY: ”Robutt” från Kuka är Fords nya testrumpa
Som sagt, monotona jobb får robotar gärna ta över. Robutts jobb är att provsitta bilsäten 25.000 gånger, se filmen.För att säkerställa kvaliteten på Fords bilsäten har företaget skapat robotrumpan ”Robutt”. Roboten kan sätta sig i en bil precis som en förare eller passagerare, och provsitter ett säte över 25 000 gånger för att simulera..
Han är Årets Supply Chain Professional
Den 23 november presenterades vinnaren av Årets Supply Chain Professional 2017 på Grand Hôtel, Stockholm. Vinnare av Årets Supply Chain Professional blev Wolfgang Laures som är EVP Supply Chain på Perstorp. Wolfgang Laures. Juryns motivering:”Årets Supply Chain Professional 2017 har på ett övertygande sätt genomfört förändringar..
Prisregn över AQ Group – Svealands främsta entreprenörer
För drygt 20 år sedan skulle den dåvarande arbetsplatsen på ABB läggas ned, men Claes och Per Olof ville annorlunda. I dag är företaget en av Skandinaviens ledande leverantörer av komponenter.   Claes Mellgren och Per Olof Andersson från AQ Group AB utnämndes under torsdagskvällen till Svealands främsta entreprenörer i EY:s entreprenörsutmärkelse EY..
Stororder inom 3D-print
– Vi bedömer vår nya order för digital produktion som den hittills största i Sverige, säger ägarna Fredrik Finnberg och Anders Sjöberg. Nu tar digital produktion ett rejält kliv framåt. Digital Mechanics är ett av Sveriges ledande företag inom området och har fått en stor order på totalt 1,7 miljoner kronor för 3D printning till ett svenskt företag..
Saab tecknar kontrakt med LFV
Utvecklar konceptet för flygledning på distans för svenska flygplatser.Saab Digital Air Traffic Solutions har valts ut av LFV att leverera fjärrstyrd digital flygtrafikledning till flygplatserna Malmö, Östersund, Umeå och Kiruna. Kontraktet innehåller även en central för flygtrafikledning som kan fjärrstyra upp till ettLäs mer
30 nya fabriksinstallationer hittills i år
Programvaruföretaget fortsätter växa: -Intresset för datadriven produktion är stort idag, säger företagets vd Mikael Persson. Programvaruföretaget Good Solutions fortsätter växa, med både nya och utökade uppdrag i Sverige och på global nivå. Idag arbetar Göteborgsbaserade Good Solutions med över 100 fabriker inom datadriven produktion. Redan..
Teknikkonsulten vill ha 100 anställda i Jönköping inom kort
Med ett nytt kontor och med kunder inom industri, fordon och försvar, räknar teknikkonsulten med att bli över 100 anställda i Jönköping under 2018. Den 24 november inviger teknikkonsultföretaget Combitech det nya kontoret som ligger centralt vid Hoppets Torg i Jönköping. Med kunder inom bland annat industri, fordon, försvarsindustri och offentlig verksamhet, räknar..
ABB:s tillväxthub SynerLeap prisas för sitt arbete med svenska startups
ABB är det storföretag som jobbat allra mest med matchmaking med startups av de 37 storföretag som deltagit i Ignite Sweden under 2017, vilket därför uppmärksammades med en utmärkelse som nu delas ut för första gången.Under Ignite Sweden Day på torsdagskvällen den 16 november på Münchenbryggeriet i Stockholm mottog ABB:s tillväxthub SynerLeap priset ”Ignite Sweden..
Solfångarföretaget snart klar med första produktionsllinan
Inom några veckor är den första produktionslinan klar för leverans till Kina. Parallellt påbörjas installationen av produktionslina nummer två som kommer att sättas upp i Härnösand. Kinesiska Heli New Energy har gjort den andra delbetalningen om 5,2 miljoner CNY och har sammanlagt betalt 10,4 miljoner CNY. Som säkerhet för förskottsbetalningarna har Absolicon har utställt..
77 miljoner i böter för Autoliv
EU-kommissionen bötfällde på onsdagen Autoliv för att deltagit i tre karteller.EU-kommissionen dömde på onsdagen Autoliv till på 8,1 mijoner euro, motsvarande drygt 77 miljoner kronor, för att deltagit i tre karteller. Det framgår av ett pressmeddelande. Beloppet avser en mindre del av EU-kommissionens utredning gällande två biltillverkare,Läs mer
SSAB Europe medverkar i projekt om den europeiska stålindustrins konkurrenskraft
I Morse-projektetet, som leds av finländska VTT, ska europeiska företag förnya processer inom den europeiska stålindustrin. Huvudfokus ligger på att ta fram nya programverktyg som kan utnyttjas för att förnya, kontrollera och snabba upp produktionsprocesserna. Därigenom förbättras branschens produkter, affärsverksamhet och konkurrenskraft och kostnads- och..
Tillverkningen startar av Volvos första kompakta premium-SUV XC40
En ny era inleddes för Volvo Cars fabrik i Ghent, Belgien i dag.En ny era inleddes för Volvo Cars fabrik i Ghent, Belgien i dag när den första kompakta SUV:en XC40 rullade av produktionslinjen på sin väg till kunden. Nya XC40, för vilken företaget redan har fått in mer än 13 000 beställningar, är Volvo Cars förstaLäs mer