Nyheter

Hon tar plats i Ovakos styrelse

den 16 juni 2017 06:51 Företagsprofil

Med gedigen industribakgrund från bland annat SKF och ABB.

Ovako meddelade idag att Ingalill Östman tar plats i Ovako Group ABs styrelse. Ingalill Östman har lång industriell erfarenhet, bland annat som medlem av SKFs koncernledning under sju år och genom flera ledande befattningar inom ABB. Ingalill arbetar

Läs mer

Ovako AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Varsel i Gagnef
28 berörs när tillverkningen flyttas till Polen.3M i Gagnef planerar att flytta en del av tillverkningen till sin anläggning i Polen. Går förslaget igenom berörs 28 anställningar. Det rapporterar SVT Dalarna. Totalt varslas 11 anställda om uppsägning och även 17 bemanningsanställda berörs. Idag arbetarLäs mer
Ännu en miljardorder till SAAB
Det svenska försvars- och säkerhetsföretaget ska leverera försvarsutrustning för över en miljard kronor till en armé i Europa.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från den schweiziska federala upphandlingsmyndigheten för försvarsmaterial, armasuisse, om att leverera nästa generations lätta pansarvärnssystem, NLAW,..
SSAB, LKAB och Vattenfall bildar Joint Venture-bolag för fossilfritt stål
Bolaget ska hitta en tillverkningsprocess för stål som inte släpper ut koldioxid – utan vatten, ett viktigt initativ för att nå ett fossilfritt Sverige år 2045.SSAB, LKAB och Vattenfall meddelar idag att man har bildat ett Joint Venture-bolag för att fortsätta driva initiativet HYBRIT framåt. De tre företagen kommer att äga en tredjedel var av bolaget, som ska verka..
Godkända för exteriöra fordonskomponenter
Martin Lidstrand och Jeremiah Dutton är ensamma i världen med sin miljövänliga biokomposit. – Vi vill skapa världens bästa biokomposit, säger Jeremiah Dutton. Jeremiah Dutton och Martin Lidstrands gemensamma ambition är att förbättra världen. För tre år sedan bestämde de sig för att satsa helhjärtat på biokomposit-branschen. –..
Fordonskoncernen Geely valde Göteborg för europeisk storsatsning
Kompetensen i det västsvenska fordonsklustret blev avgörande för kinesiska fordonskoncernen Geelys beslut att bygga sitt europeiska innovationscenter på Lindholmen Science Park i Göteborg. För satsningen byggs en ny fastighet på mellan 70 000 och 80 000 kvadratmeter med plats för mer än 3 500 personer.I närvaro av Sveriges statsminister Stefan Löfven och Geelys styrelseordförande..
Göteborgsföretaget levererar när Domsjö Fabriker investerar
På leveranslistan står packmaskin, robotpalletering och sträckhuvsutrustning. Teknikföretaget Christian Berner AB levererar packmaskin, palletering och sträckhuvsutrustning för lignin till Domsjö Fabriker AB i Örnsköldsvik. Lösningen bidrar till att Domsjö Fabriker nu kan leverera lignin till de kunder som behöver leveranser iLäs mer
Då kommer Volvo att ha självkörande bilar till försäljning
Här är nya samarbetet som ska öka farten.Volvo Cars, Autoliv, världsledande företag inom bilsäkerhet och NVIDIA, ett Al – artificiell intelligens - och visuellt databehandlingsföretag, går samman för att utveckla avancerade system och mjukvara för självkörande bilar. De tre företagen kommerLäs mer
Smarta textilier nästa tillväxtraket inom industrin
Det handlar inte om områden som traditionellt förknippas med textil, utan det handlar till exempel om vävda kolfiber till flygplans- och bilindustrin samt byggbranschen.   Nu kraftsamlar Högskolan i Borås, Borås Stad och Västsvenska Handelskammaren med att låta samarbetspartners exemplifiera potentialen i vad man kan göra med smarta..
Ledande tillverkare av tunga lastbilar väljer Concentric
Ordervärdet uppgår till 65 miljoner kronor.En ledande global tillverkare av tunga lastbilar har nyligen valt ut Concentric AB för att tillverka motorpumpar för styrsystemet på deras nästa generations kommersiella fordon. Produktionen påbörjades under andra kvartalet 2017 och förväntas nå mognaLäs mer
Blir din nästa kollega en robot?
Redan idag arbetar robot och människa sida vid sida och utvecklingen går snabbt framåt. Vilka möjligheter finns och hur tillvaratar vi de tekniska framstegen för att främja arbetshälsan? Mouna Esmaeilzadeh, läkare och hjärnforskare, sätter ramarna för hälsorobotik och robotens betydelse för vår arbetshälsa på AFA..
Melicon får uppdrag av Norrköpings Hamn
Sverige går på högvarv och allt högre krav ställs på effektiva, hållbara containertransporter. Norrköpings Hamn AB är inget undantag.I Norrköpings Hamn arbetar man hårt för att säkerställa en effektiv containerhantering till gagn både för svensk industri, personal och regionen. Nu rustar Norrköpings Hamn för ett effektivt flöde i en..
Varsel i Västervik
Företaget ser en minskad försäljning till stålindustrin.3M i Västervik varslar 20 personer om uppsägning. Bakgrunden är en minskad försäljning av slipskivor som används inom stålindustrin. Det rapporterar P4 Kalmar. – Vi har en stark tro på den verksamhet som finns i Västervik och de produkter som finns här,Läs mer
De fick traversuppdraget i nya fabriken
Sammanlagt består leveransen av sju traverser och två skivlyftar. I förra veckan påbörjades monteringen.   Nu har montaget av traverser påbörjats i Lindbäcks nya produktionsanläggning för flerbostadshus på Haraholmen i Piteå. Carlhag står för leveransen som består av sju traverser och två skivlyftar. – Vi samarbetar med Carlhag..
Svensk rekordsatsning och Volvo levererar
Det är en av de största satsningarna på helt eldriven busstrafik som gjorts i Sverige. Nobina har beställt 13 eldrivna Volvo-bussar som ska sättas i trafik på linje 7 i Malmö i slutet av nästa år. Det är den hittills enskilt största ordern på Volvos elbuss, Volvo 7900 Electric, och en av de största satsningarna på helt eldriven..
Svensk rekordsatsning och Volvo levererar
Det är en av de största satsningarna på helt eldriven busstrafik som gjorts i Sverige. Nobina har beställt 13 eldrivna Volvo-bussar som ska sättas i trafik på linje 7 i Malmö i slutet av nästa år. Det är den hittills enskilt största ordern på Volvos elbuss, Volvo 7900 Electric, och en av de största satsningarna på helt eldriven..