Nyheter

Hon tar topproll på Munters

den 10 januari 2018 09:13

Med tjugo års erfarenhet från Volvo och tillverkning i världsklass, axlar hon rollen hos Munters under våren.

Katarina Lindström har utsetts till President Global Operations och medlem av koncernledningen. Hon har mer än 20 års erfarenhet från liknande roller inom Volvokoncernen. För närvarande är Katarina Lindström Senior Vice President International Manufacturing

Läs mer

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Elektrisk lastbil från Volvo minskar trycket i städerna
Under 2019 kommer Volvo Lastvagnar att börja sälja eldrivna lastbilar i Europa. Eldrivna lastbilar minskar buller- och avgasnivåerna drastiskt samt banar väg för nya sätt att hantera logistiken på.De första enheterna ska tas i bruk redan i år i samarbete med utvalda referenskunder. Eldrivna lastbilar minskar buller- och avgasnivåerna drastiskt och fler transportuppdrag kan..
Tecknar flerårskontrakt med Sandvik
Affären avser dels ett kontrakt med hela Sandvik-koncernen, dels ett lokalt med Sandvik Materials Technology.Enerco Industrirengöring har tecknat flerårigt avtal med Sandvik. Det är två avtal, ett centralt avtal som avser industrirengöring till samtliga orter och bolag inom Sandvik-koncernen. Det andra är ett lokalt avtal gällande Sandvik Materials..
Saab och Avioniq marknadsför Rattlesnake
Rattlesnake är ett hotvärderingssystem som utvecklats av svenska stridspiloter och läkare. Nu gör det svenska bolaget en marknadssatsning tillsammans med försvarsföretaget Saab.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab och Avioniq Awareness Sweden AB samarbetar för att marknadsföra Avioniqs innovativa hotvärderingssystem Rattlesnake tillsammans med Saabs utbud av..
Ny vd klar för Cybaero
Det förlusttyngda drönarbolaget har efter en tids sökande utnämnt en ersättare för avgående tf vd Michael Smith.Styrelsen för CybAero har idag utnämnt Johan Ahlström till ny VD för CybAero från och med 23 januari 2018. Han efterträder Mikael Smith, som varit tf VD sedan 1 september 2017 parallellt med sin tjänst som CFO.   Johan Ahlström har en..
EDR Medeso expanderar till Storbritanien
EDR & Medeso, den ledande leverantören i Norden för digital prototyping, Engineering Simulation och IoT Predictive Analytics expanderar sin verksamhet till StorbritannienVästerås, Sverige - EDR & Medeso, ett företag som hjälper sina kunder att förvandla sig från fysisk prototyping till digital prototypning och att använda IoT predictive analytics baserat..
Den nya stora 3D-printern är på plats i Västerås
Företagets elfte 3D-printer ger en maskinpark som ska konkurrera med de stora aktörerna i Europa.-Vi fortsätter att växa. Därför investerar vi i en Fortus 900MC från Stratasys, säger Anders Sjöberg, försäljningschef på Digital Mechanics.  Den nya 3D-printern är den första i sitt slag i Sverige och kan bygga detaljer som..
Hon blir vd för koncernbolaget
Efter några år av kraftig tillväxt har styrelsen för Lindbäcks utsett Linda Rosén, leancoach på Lindbäcks Bygg, till VD för koncernbolaget Lindbäcks Group AB. Koncernbolaget har tidigare inte haft en aktiv roll som bolag, något som nu kommer att ändras.  – Det känns som en stor och spännande utmaning att få förtroendet att leda en koncern som är så tryggt..
Enköpingsföretaget säkrar kontrakt med Airbus
Bygger nu ut faciliteterna i Enköping med bland annat en kvalitetssäkrad produktionslina.ESA BIC -bolaget APR Technologies har säkrat ännu ett kontrakt med Airbus Defense and Space inom ramen för utvecklingen av den nya satellitplattformen ”Eurostars Neo”. Beställningen omfattar ett arbete värt ca 28 MSEK och markerar ett viktigt steg i APR’sLäs mer
Husqvarna laddar för en digital framtid
För att hantera omställningen till och ta tillvara möjligheterna med digitaliseringen stuvar Husqvarna om och tillsätter en ny digital funktion.En ny funktion inom koncernledningen har skapats: "Group Digital, Operations and Technology Development". Den nya funktionen ska stödja koncernens divisioner i den digitala omvandlingen och säkerställa synergierna mellan..
Sverige tjänar på omställningen till förnybart
För varje krona som investeras i omställningen till ett förnybart energisystem får samhället tillbaka fyra. Det visar en rapport som Boston Consulting Group tagit fram på uppdrag av Skellefteå Kraft.Fem partier har i energiöverenskommelsen beslutat att Sverige ska ha 100 procent förnybar elproduktion till 2040. En undersökning av vägen fram till målet..
Stena Recycling blir hållbarhetspartner för Volvo Ocean Race
- Plastmaterial är en utmaning, men för oss som är Sveriges ledande återvinningsföretag, är det viktigt att också prata om plast som en resurs, säger Stena Recyclings vd Kristofer Sundsgård.Tävlingen, som nu är inne på sin fjärde sträcka, fokuserar i år på att skapa uppmärksamhet kring plasten i världshaven och vilken skada den nedskräpningen..
Toyota-roboten som speglar kroppsrörelser
Den tredje generationen av Toyotas ”partnerrobotar” har 32 leder i armar, ben och kropp samt tio ledade fingrar. Tekniken väntas ha betydelse för personer med funktionsnedsättning samt vid utvecklingen av självkörande fordon.Toyota har utvecklat en människoliknande robot, kallad T-HR3, som kan spegla en människas kroppsrörelser i detalj. Med 32 leder i armar, ben och kropp samt..
Svensk verkstadskoncern gör pilotinstallation med Flowscape
Om piloten faller väl ut, blir nästa affär hos ett av dotterföretagens nya huvudkontor, en affär som skulle vara värd 3-5 miljoner.  Flowscape är en "modern office Flowmakers". Genom att erbjuda en toppmodern positioneringsteknik, minskar Flowscape tidsödande och ökar interaktion och produktivitet bland kollegor. Huvudfunktionen, Flowmap, ger företag..
Ny försäljningschef till XMReality
Blir en nyckelperson i organisationsuppbyggnaden.XMReality AB (publ) en ledande utvecklare av kunskapsöverföring inom Augmented Reality (AR), meddelar att man stärker organisationen genom att tillsätta Marcin Szymanski som bolagets CSO - Chief Sales Officer. Marcin Szymanski. XMReality har under senareLäs mer
Här är teknisk kundsupport 24/7 en självklarhet
Nu stärker AP&T i Ulricehamn upp eftermarknadssidan ytterligare med fler servicetekniker och en effektivare reservdelsförsörjning.AP&T förstärker nu sin eftermarknadsorganisation för att erbjuda kunderna ökad trygghet och tillgänglighet globalt. Det betyder bland annat fler servicetekniker, en effektivare reservdelsförsörjning och utökad teknisk..