Nyheter

I över 20 år har företaget levererat automatiserade svetslösningar till bilsäkerhetsjätten Autoliv

den 9 januari 2018 05:53

Svetsautomatisering ger effektivitet, driftssäkerhet och ekonomi i storvolymproduktion och säkrar samtidigt en enhetlig design och kvalitet.

Migatronic Automation har i mer än 20 år utvecklat skräddarsydda automatiserade svetslösningar till Autoliv. Nyligen levererade företaget fem nya avancerade svetsautomatiseringssystem till Autolivs tekniska center i Sverige och Kina. Det som började

Läs mer

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Reportage

En nischad rörböjare från Vellinge
Stålmannen kommer inte från planeten Krypton. Han kommer från Vellinge och och är en av tre i Sverige.Stålmannens alter ego heter Magnus Aretjäll och han driver med framgång sitt rörbockningsföretag med det slående namnet sedan 14 år. – Ja, namnet som min mentor Lasse Karlsson hittade på åt mig får en del ögonbryn att höjas, men..
På väg med Scania - det började med en liten order på Elmia
Bakom Scania New Truck Generation ligger ett femtontal prototypvarianter i tretton olika generationer. I sådana projekt blir traditionell teknik dyrt och långsamt. I stället har Digital Mechanics haft i uppdrag att leverera ett hundratal 3D-printade prototypdetaljer till Scania.Scania New Truck Generation lanserades hösten 2016. – En lastbil byggs av tusentals delar, säger Martin..
Öns vassaste vatten
Strålarna skär som varma knivar i smör. Den senaste maskinen har ökat kapaciteten med 40 procent. Ölands Vattenskärning nämns med respekt i branschen.– Huvudnumret är vattenskärning men vi har numera också en laserskärmaskin för att bli mer kompletta och ett starkare alternativ för kunden, säger vd Martin Wreinert. 25-åriga Ölands Vattenskärning..
Motala Verkstad grupperar för framtiden
1822 bildade Baltzar von Platen Motala Verkstad. Det har hänt en hel del sedan dess. Förra året tillträdde Daniel Ellison som vd och han fick genast sätta tänderna i omstruktureringen av industrigruppen.– Vi är en industrikoncern med unik bredd och unikt djup, så vi kan tillfredställa landets stora tillverkares behov. Daniel Ellison, vd sedan ett halvår för den..
Industrin är sämst i klassen
Det pratas mycket om Industri 4.0. Det är lätt att tro att industrin har koll på läget och ligger i framkant, men enligt en undersökning är bara ett av sju tillverkningsföretag moget för molnet. Industri 4.0, Internet of Things och molnlösningar med uppkopplade organisationer, maskiner och produkter i industrin. Industrin har koll på läget, ligger i framkant och leder..
Blechexpo i Stuttgart fortsätter växa
Mässan lockar alltfler internationella gäster, men det gäller inte skandinaverna.Det var i november som plåtmässan Blechexpo gick av stapeln i Stuttgart. – Det var faktiskt lite färre skandinaver på mässan i år, menar Björn Ahlqvist på Salvagnini. Så besöksmässigt vart det faktiskt lite sämre för vår del. Men i nästa..
Så kickstartas företagets digitaliseringsresa
Under 2016 initierade Teknikföretagen och IF Metall tillsammans med RISE ett pilotprojekt med syfte att stärka svensk industris konkurrenskraft. Under 2016 initierade Teknikföretagen och IF Metall tillsammans med RISE ett pilotprojekt med syfte att stärka svensk industris konkurrenskraft. Målet var att nå ut till 100 små och medelstora företag, som ofta har..
En ny aktör inom maskinhandel - men ingen rookie i branschen
-Min ambition är att ibland ställa okonventionella frågor och våga ifrågasätta kundernas kravspecifikationer, säger NAJtechs grundare Jan Wedar.Nystartade NAJtech AB tar över ansvaret för försäljningen av slipmaskiner och svarvar från DANOBAT, efter att parterna signerat ett nytt agentavtal för den svenska marknaden. NAJtech har dessutom tecknat nytt agentavtal..
10.000 arbetstimmar senare: AIT är en av de större leverantörerna till husfabriken
Den 19 december inviger hustillverkaren Lindbäcks sin nya fabrik i Piteå. – I det här projektet har vi visat upp hela vår kompetensbredd med automation, mobilitet och svets, säger Mikael Nensén. AIT Umeå är en av de större leverantörerna till Lindbäcks nya husmodulsfabrik i Piteå. Leveransen innefattar bland annat ett lagerhanteringssystem med en förarlös..
Reportage: Kundevent ledde till affärer för över 50 miljoner
Maskintillverkaren i Virserum har tillverkat världens snabbaste bearbetningsmaskin för aluminium. En maskin som hade många köpare redan innan den byggdes. – Det tillhör inte vanligheterna, men i fortsättningen blir det nog mer av det här. Det konstaterar David Modig, vd för Modig Machine Tool sedan företaget genomfört ett lyckat kundevent med besökare från..
Robotlyftet ska lyfta svensk automation
Sverige är i världsklass men våra konkurrenter är snabbare, Säger Damberg Närings- och innovationsminister Mikael Damberg gästade för en tid sedan Robotdalen och OpiFlex i Västerås för att presentera Näringsdepartementets automationssatsning Robotlyftet. – Sverige ligger i världsklass och ökar inom automation, men våra konkurrentländerLäs mer
Med en kollaborativ svetsrobot kunde man producera efter order i stället för till lager
Trots fler medarbetare och större fabriksareal stod valet i svetsavdelningen dock under en tid mellan att anställa fler medarbetare eller investera i en automatiserad svetsanläggning. Det tyska företaget L&S Technischer Handel GmbH i delstaten Nordrhein-Westfalen upplevde 2016 en stigande orderingång. Det var naturligtvis i sig positivt, men det konstant höga utnyttjandet av..
Materialet är så formbart att det kan utnyttjas till hundra procent
Olofsfors har tagit fram ett nytt sidostöd till sina stålband, som gör att bandet sitter kvar på däcket. Genom att det nu går åt mindre material till stöden har kostnaderna minskat med en fjärdedel. SSAB Boron 27 har spelat en viktig roll i produktionen.  – Eftersom materialet är så formbart utnyttjas det till hundra procent och vi slipper spill, säger Mats Frangén,..
Gjutningssimulering viktigt verktyg för ebm-papst utvecklingsingenjörer
Vid formgjutning pressas den smälta metallen in i en form med hög hastighet och under stort tryck. Hastigheten hos den smälta metallen är vanligtvis mellan 30 och 60 m/s. Gjutningstrycket uppnår värden mellan 400 och 800 bar. En hög formfyllningshastighet och höga tryck gör det möjligt att producera gjutgods med högdimensionell noggrannhet och extremt bra..