Nyheter

Finska automationsjätten etablerar sig i Sverige
B.O. Park AB
Volvo Cars och Veoneer delar upp samägda Zenuity
Veoneer
Högskolan Väst tillverkar plastvisir till vården
Högskolan Väst
Toyota Material Handling permitterar i Sverige
Toyota Material Handling Sweden AB
Business Sweden: Global ekonomisk tvärnit
Business Sweden
Autoliv sätter in ytterligare åtgärder i coronakrisen
Autoliv Sverige AB
LO-ekonomerna: Det krävs fler åtgärder för vanligt folk
Landsorganisationen i Sverige
Haldex flaggar för väsentligt lägre omsättning och marginal
Haldex Brake Products AB
Produktionsplanen ligger fast hos den svenska fordonstillverkaren
Svensk Verkstad
Ravema blir återförsäljare åt MiR i Sverige och Norge
Ravema AB
NEVS agerar för att minimera effekterna av Coronaviruset
NEVS, National Electric Vehicle Sweden AB
Saab förser Sverige med brandbekämpningsflyg
Saab AB
Business Sweden: Global ekonomisk tvärnit
Business Sweden
Flera bilföretag börjar tillverka medicinsk utrustning nu
VOLKSWAGEN GROUP Sverige
Schneider Electric i stort samarbete för att tillverka 10 000 respiratorer
Schneider Electric AB, Huvudkontor och lokalkontor
Axel Johnson International förvärvar i Örnsköldsvik
Axel Johnson International AB
Husqvarna Group permitterar 900 tjänstemän i Sverige
Husqvarna AB
Konecranes vinner sin största order på lastare någonsin
Konecranes AB
Efter coronakraschen på börserna: Så har historiska kriser påverkat spararna
Skandia
Efter coronakraschen på börserna: Så har historiska kriser påverkat spararna
Skandia

Nyheter

iAutomation till Elmia

den 1 juni 2011 08:45 Företagsprofil

- Svenska Automationsgruppen, SAG och Elmia tecknar långsiktigt samarbetsavtal

Alliansen Svenska Automationsgruppen, SAG och Elmia har i dag tecknat ett avtal om ett nytt renodlat automationskoncept, iAutomation. Konceptet fokuserar på två tydliga ben – nya affärer och branschutveckling. De nya affärerna skapas med en renodlad automationsmässa för tillverkningsindustrin: Elmia Automation. Den ska enligt avtalet hållas tre gånger mellan 2012 och 2016. Redan i maj 2012 kommer den första mässan att genomföras. Genom riktade aktiviteter samt samarbete med olika intressen som är viktiga för branschen, kommer parterna dessutom i perioden mellan mässorna att tillsammans driva utvecklingen inom industrin.

På mässan Elmia Automation kommer branschens ledande företag att visa upp allt från automationskomponenter till kompletta automationslösningar.

– Sverige och Norden har länge behövt en mässa som fokuserar på tillverkningsindustrin. Våra medlemsföretag har höga krav på mässarrangörerna. En sådan industrimässa ska inte bara vara en mötesplats som många andra mässor utan den ska först och främst fungera som ett instrument som underlättar för nya affärer och möjliggör utveckling av industrin. Valet för oss var självklart den här gången. Elmia är med sin 50-åriga erfarenhet av industrimässor en mycket kompetent och naturlig partner för att anordna den kommande automationsmässan, säger Manne Seifter, ordförande i alliansen Svenska Automationsgruppen, SAG.

Automationskonceptet, iAutomation stärker Elmias position som branschutvecklande mässarrangör, där Elmia Subcontractor och Elmia Polymer redan är välkända och framgångsrika exempel.

– Jag känner stor stolthet över att Svenska Automationsgruppen ger Elmia det här förtroendet, säger Peter Scott, affärsområdeschef på Elmia. Genom ett nära samarbete med våra partners bygger vi ett för branschen efterlängtat och unikt automationskoncept med fokus på affärer och utveckling. Elmia Automation kommer att i huvudsak bestå av företag som producerar eller förädlar automationsprodukter och -system för den svenska tillverkande industrin. Därför kan just den här konstellationen runt mässan med legitimitet vara drivande i utvecklingen av den svenska industrin i allmänhet och automationsbranschen i synnerhet.

Första Elmia Automation går av stapeln den 8–11 maj 2012, parallellt med Elmia Polymer, Nordens största mässa för plast- och gummiindustrin.

För mer information, kontakta:

Manne Seifter, ordf. Svenska Automationsgruppen, Tel 070 749 68 87,
info@transmissionsgruppen.se

Peter Scott, affärsområdeschef Elmia AB, Tel 070 660 98 26, peter.scott@elmia.se

Bo Andersson, 3EEE, Tel 0705 22 08 44, 3eee.boandersson@hotmail.se

Ulf Helles, Bosch Rexroth, Tel 070 683 84 08, ulf.helles@boschrexroth.se

Johnny Jarhall, SWIRA, Tel 0730 79 89 80,
johnny.jarhall@yaskawa.eu.com

Ove Leichsenring, ABB AB DM / Robotics, Tel 0705 34 41 31, ove.leichsenring@se.abb.com

Branschens kommentarer kring Elmia Automation:

Johnny Jarhall på Yaskawa Nordic/Motoman, ordförande i SWIRA (Swedish Industrial Robot Association) samt styrelsemedlem i SAG, menar att Jönköping är en naturlig mötesplats för branschen.

– Staden ligger inte bara mitt i södra Sverige, utan trakten har också en stark representation av företag som är användare av den typ av industriautomation som SAG´s medlemmar representerar.

Bo Andersson från konsultföretaget 3EEE och styrelseledamot i SAG menar att energieffektivisering blir en allt viktigare fråga för den svenska tillverkande industrin, och dess konkurrenskraft.

- SAG har redan från start blivit ett av Sveriges starkaste nätverk för automation och effektiv produktion inom den tillverkande industrin. Och ett samarbete med Elmia, som sedan tidigare är en inarbetad mässarena med bland annat Elmia Subcontractor, känns det positivt att branschen nu kan samlas i Jönköping för att fokusera på automatisering och effektivitet.

Ove Leichsenring från ABB/Robotics medlem av Swira och SAG:s styrelse välkomnar en ny heltäckande automationsmässa med en tydlig inriktning att stärka konkurrenskraften för svensk tillverkande industri på den globala marknaden samt att lyfta fram värdet av energieffektiv, hållbar automation och produktion. Vi har goda erfarenheter av Elmia som mässarrangör.

Ulf Helles på Bosch Rexroth och medlem av SAG:s styrelse ser positivt på den nya satsningen på en komplett automationsmässa.

– För Bosch Rexroths del är en ny mötesplats mycket välkommen. Elmia Automation är vår absoluta huvudmässa för fabriksautomation. Vi ser samtidigt fram emot att ta ett kraftfullt initiativ för att stärka automationsbranschens utveckling i Sverige.

Om Svenska Automationsgruppen

Alliansen Svenska Automationsgruppen är ett nätverk av branschföreningar och företag vars gemensamma mål är att synliggöra och lyfta fram värdet av automation och effektiv produktion i tillverkningsindustrin, stärka konkurrenskraften för svensk tillverkande industri på den globala marknaden samt driva energi-, miljö- och hållbarhetsfrågor. Gruppen är Sveriges starkaste automationsnätverk med närmare 100 medlemsföretag som levererar komponenter, delsystem, lösningar och tjänster.

Om Elmia AB

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen ett tjugotal mässor inom en rad affärsområden. Därtill ska läggas ett stort antal konferenser, kongresser och event. Elmia arbetar i nära samarbete med kunder och branschorganisationer för att aktivt bidra till utvecklingen inom en rad branscher.

Kontakta gärna affärsområdeschef Peter Scott, 036-15 21 36, för ytterligare information.

Elmia AB, Box 6066, 550 05 Jönköping, tel 036-15 20 00, fax 036-16 46 92,
www.elmia.se, info@elmia.se

Elmia AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

NEVS agerar för att minimera effekterna av Coronaviruset
De förbereder sig nu för permitteringar.Utbrottet av Coronaviruset drabbar även NEVS då flera av våra leverantörer och även vår ägare har en ekonomisk påverkan. För att skydda våra anställda och vår långsiktiga verksamhet under denna tuffa period förbereder vi oss nu för permitteringar. DenLäs mer
Ravema blir återförsäljare åt MiR i Sverige och Norge
Med Ravemas starka marknadsnärvaro och goda rykte i Sverige och Norge, kommer de bli en stark spelare för att leverera MiRs robotlösningar på dessa marknader. Ett samarbete som stärker installationen av avancerade robotlösningar i Sverige och Norge blir nu verklighet. Ravema och Mobile Industrial Robots (MiR) har just signerat ett återförsäljaravtal som..
Corona: Tjeders ställer om produktion för tillverkning av visir
-Vi ser det som vår skyldighet, med egen produktion i Sverige, att försöka hjälpa till, säger vd Marie Svensson.Tjeders i Malmköping har ställt om viss produktion för att stödja Sveriges vård- & omsorg med skyddsutrustning utifrån det akuta läget som råder på grund av COVID-19. I första omgången kommer 5 000 visir kunna produceras och..
3D-utskrifter
3D-utskrifter
HPs 3D-skrivare används för att skriva ut detaljer ritade i 3D-verktyg. Den vanligaste kommersiella användningen inom industrin har varit att snabbt och enkelt skapa prototyper, men den snabba utvecklingen gör att tekniken blir allt mer konkurrenskraftig direkt i serietillverkning.  Man kan snabbt och billigt skapa prototyper för att säkerställa form..
Teknikprodukter och Rönnes går samman
Bildar Sveriges mest kompletta leverantör av tätningslösningar. Den 1 april 2019 förvärvade Teknikprodukters moderbolag Addtech Nordic samtliga aktier i Aktiebolaget N.O. Rönne. Nu har det blivit dags att ta nästa steg och föra de två bolagen samman. Resultatet blir Sveriges mest kompletta leverantör av Tätningslösningar.Läs mer
Ny vd för Swedrive i Lagan
Han har en bakgrund på Växjö Industriplast och Atlas Copco.Swedrive AB i Lagan tillverkar elmekaniska cylindrar, domkrafter och snäckväxlar. Företaget grundades 1973 och har idag cirka 60 medarbetare. Swedrive kom tidigt att profilera sig genom kundanpassningar och speciallösningar av växlar och domkrafter ochLäs mer
Knappsats med riktigt höga krav
Husqvarna utvecklade ett nytt användargränssnitt för kommande batteriprodukter och tog hjälp av OEM Electronics.Husqvarna AB var mitt uppe i utvecklingen av ett nytt användargränssnitt för kommande batteriprodukter. De visste ganska väl vad de ville ha för egenskaper i knappsatsen, men inte hur de skulle nå dit. Tillsammans med OEM Electronics nådde man fram..
Premiär för Sveriges nyaste högprofilplåt TR 136
Plåten är optimerad för nordiska förhållanden och tillverkas i Skara, precis som Borgas övriga plåtprofiler.Nu lanserar Borga Plåt AB den nya högprofilplåten TR 136.  - Med TR 136 har Borga ett komplett utbud av plåtprofiler och beslag från egen tillverkning och därmed ett mycket starkt erbjudande till byggare i hela Norden, säger Borga Plåt AB:s..
Är du i behov av frigöra kapital eller gå ner i fasta kostnader?
Är du i behov av frigöra kapital eller gå ner i fasta kostnader?
Högbloms Legomontage är kontraktstillverkaren som åtar sig ett helhetsansvar inom logistik, produktion, lagerhållning, verifiering och distribution.  På vår anläggning i Vallentuna utanför Stockholm kan vi ta hand om delar eller hela kedjan från inköp till distribution, här har vi arbetat med legomontering i över 20 år...
Qimtek stödjer medicintekniska företag med sourcing av komponenter och produkter
Qimtek stödjer medicintekniska företag med sourcing av komponenter och produkter
Qimtek AB, Sveriges största marknadsplats för tillverkningsindustrin, gör sin sourcingtjänst tillgänglig för inköpare i medicintekniska företag. Syftet är att ge inköparna snabb tillgång till underleverantörer i Sverige för att stödja produktionsökningen av vårdutrustning.  ”Behovet av medicinteknisk..
Create4solutions Sweden AB lanserar sin nya hemsida
Create4solutions Sweden AB lanserar sin nya hemsida
Nu har Create4solutions Sweden AB i Västerås lanserat sin nya hemsida.  Nya hemsidan har stöd för att kunna marknadsföra företaget på sociala medier och Youtube. Create4solutions är ett svenskt företag med bakgrund och erfarenhet för att leverera metall- och plastdelar på ett snabbt sätt med hög kvalitet...
Virusbekämpande rengöringsmedel från Bio-Circle
Viral cleaner 100 har en virusbekämpande effekt.Bio-Circle har i dagarna lanserat ett nytt rengöringsmedel, Viral cleaner 100 som har en virusbekämpande effekt. Rengöringsmedlet bryter upp virusets yttre skikt, Lipidmembranet ett fettlager, och tränger in och på så vis blir viruset inaktivt och ofarligt,Läs mer
SSG lanserar kostnadsfri kurs om coronaviruset och covid-19
SSG lanserar nu en kostnadsfri informationskurs om det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Syftet är att öka kunskapen om man förebygger smittspridning, baserat på information ifrån svenska myndigheter.Det nya coronaviruset har på kort tid spridit sig över världen. Konsekvenserna av viruset, och den medföljande sjukdomen covid-19 har tvingat samhällen till..
Sex missar i krispaketen som lägger krokben för småföretagen
Företag hör av sig och är besvikna över stödet till företagen där det mesta består av lån Många företag befinner sig i sin värsta kris någonsin och har nu inlett permitteringar. De arbetar febrilt för att snabbt minska personal och utgifter, samtidigt som de försöker få tag i pengar för att täcka de kostnader som för många känns..
Gnosjöföretaget delar ut gratis handdesinfektion till kunderna
Viktigt att vi tillsammans jobbar emot de globala motgångarna och tar oss igenom dem gemensamt, menar Emil Göhlin.Den 18 mars tog familjeföretaget Göhlins i Gnosjö kontakt med bolaget Anolytech AB som har utvecklat utrustning för att effektivt kunna tillverka desinfektionsmedel på lokal nivå. De hade valt att gratis erbjuda handdesinfektionsmedel till de som..