Nyheter

Innovatör och tillverkare lyckades med innovativt hjulmutterlås

den 7 december 2017 12:42 Företagsprofil

Den nyskapande tråddetaljen hindrar lastbilshjul från att ramla av med en enkel och återanvändningsbar anordning.

Fjädertillverkaren Lesjöfors har medverkat i ett innovationsprojekt där ett lås för hjulmuttrar på lastbilar tagits fram. Den nyskapande tråddetaljen hindrar lastbilshjul från att ramla av med en enkel och återanvändningsbar anordning. Lesjöfors Industrifjädrar

Läs mer

Lesjöfors Fjädrar AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Här programmerar tjejerna sina egna robotar
Det är färre tjejer än killar som ägnar sig åt programmering. Det vill Zcooly ändra på.  Därför håller Zcooly i ett hack enbart för tjejer under sportlovet ute på Lindholmen. – Den rör sig ju inte som den ska, säger nioåriga Ellen Bäverås från Hisingen, uppgivet. Den ska ju gå. Roboten hoppar till och gör något som..
CEJN på Underhållsmässan i Göteborg
Den 13-16 mars finns CEJN på plats på underhållsmässan i Göteborg.Vi kommer bland annat att presentera våra nya Safety Reels som visar hur CEJN bidrar till en säkrare arbetsmiljö. Kom förbi vår monter C05:22 eller D03:22 i Säkerhetsmontern så berättar vi mer.Läs mer
Precisionstillförsel av skärvätska för processäker gängsvarvning
Övre och undre kylning skapar unik lösning för gängsvarvning.Gängsvarvningsverktyget CoroThread® 266 från Sandvik Coromant finns från den 1 mars 2018 tillgängligt med övre och undre precisionskylning för högre processäkerhet och maximal effektivitet. Tillägget med övre kylning ger bättre spånbildning och säkrareLäs mer
Keramiska högtryckskolvar från Aliaxis
Kolvar tillverkade i Aliaxis högrena keramiska material FRIALIT F99.7, FZT, FZM eller FZM/K används för att transportera vätskor, såväl flytande som högviskosa substanser även innehållande slitande partiklar. De keramiska kolvarna är också mycket lämpliga för högtrycksapplikationer, som t.ex. vattenskärning, då hög slitagehållfasthet och optimala..
Nästa generations extrudersvets
Stargun är en serie lätthanterliga extrudersvetsar för svetsning av alla typer av plastkonstruktioner. Med sina kompakta mått och låga vikt är Stargun-svetsarna mycket smidiga och lätta att använda. Maskinerna är avsedda för svetsning av materialen PE, PP och PVDF. – Nya Stargun K-Serien är inte bara en liten uppdatering utan verkligen en helt ny..
Vibrationsmätning med VIBSCANNER 2
MLT sätter ny standard.Ett av MLT:s huvudområden riktar sig till vibrationsmätning och tillståndsanalys där de idag har en hel avdelning med experter som jobbar inom detta område på heltid. För att kunna fortsätta vara den potentiellt bäst utvecklade aktören inom vibrationsmätningLäs mer
DOT samlar familjen med ny och tydligare profil
JIWE är en del av danska koncernen DOT. Nu byter JIWE namn till DOT. Dansk Overflade Teknik, till vardags mest känt som DOT, presenterar en helt ny visuell identitet med såväl en ny och modern logo som en namnändring. Som en del av ett omfattande positioneringsarbete avtäcker DOT nu en ny profil som ska samla DOT-familjenLäs mer
AOD filteraggregat för skärvätskor
Med åren har skärvätskorna blivit mer och mer vänliga mot miljön, men tyvärr inte mot människan. Skärvätskor används i produktionsmiljöer där man bearbetar metaller, som till exempel vid svarvning, fräsning, borrning, slipning mm. Här frigörs olika ångor  och dimmor som innehåller farliga ämnen i kritiska..
Sverigepremiär för flera produkter från DENIOS på Underhållsmässan
När dörrarna till Europas största mötesplats inom underhåll och driftsäkerhet slås upp i Göteborg passar DENIOS AB på att visa upp flera av vårens nyheter.   – Vårt mål är att utveckla hela marknaden för miljösäkerhet och arbetssäkerhet . Därför är det extra roligt att ha så många produktnyheter att visa på..
Olofströmstillverkaren öppnar fabrik i Rwanda
En monteringsfabrik som ska sysselsätta ett tiotal personer. Safeman AB expanderar och öppnar fabrik i Rwanda för att montera sin nya produkt Safewater samt öppnar upp en sömnadsfabrik för den afrikanska marknaden. En 40-fots container har nyligen lämnat Olofström och Sverige för slutdestination Rwanda – en resaLäs mer
Med sikte på 150 miljoner
Verkstadsföretaget är ett av få som är certifierat för att leverera komponenter till flyg- och rymdindustrin. Stora tillväxtplaner gör att man nu vässar kompetensen ytterligare.   Tooltec i Trollhättan rekryterar strategiskt för att kunna växa på marknaden. 24-årige Sourabh Bhoje från Indien tillför nytt tänk och nya kunskaper med sin färska..
4 steg till spegelblank finish
När du ska leverera en slutprodukt som ska sitta synligt, som rostfria detaljer i bilar och båtar eller trappräcken, är finishen förstås väldigt viktig. Följ de här fyra stegen för att gå från råmaterial till en spegelblank, perfekt finish. 1. Slipa ytan plan med fiberrondellBörja med att plana ut materialet med en fiberrondell i förslagsvis..
Nu tillverkar ESAB i Europa
Med tillverkning närmare huvudmarknaden kommer kunderna att få bättre lagerhållning hos återförsäljarna samt kortare leveranstider.ESAB, ett av världens ledande företag inom svetsning och skärning, har gjort stora investeringar i sin fabrik i Polen, för tillverkning av den populära G-serien tryck- och flödesregulatorer för kunder i Europa. När..
igus® 3D-rörelser
För robot- och rotationsrörelser kan igus erbjuda ett komplett sortiment som passar alla önskemål. Triflex® (3D-kabelkedja) är speciellt utvecklad för robotapplikationer. Triflex® är förstavalet för fleraxliga industrirobotar och finns med fem olika öppningsvarianter och i upp till sju olika storlekar. För dessa 3D-rörelser finns speciellt..
Sveriges smartaste industri
I början av februari korade IVA vinnaren i Smart industri. Vinnarföretaget har utmanat en av Sveriges mest traditionella branscher. Den 1 februari var det prisutdelning på IVA i Stockholm. Lundqvist trä – som erbjuder hela byggnader direkt på nätet – belönades i företagstävlingen Smart industri. Juryn menade att de med sin affärsmodell utmanat en av..