Nyheter

Inviger 2700 kvadratmeter stor produktionshall i Lagan

den 10 oktober 2018 11:02

Investeringar i mångmiljonklassen ska möta den ökande efterfrågan av elmekanik som alternativ till hydraulik och pneumatik.

Den 4 oktober invigde Swedrive tillsammans med ca 100 gäster och sina 60 anställda den nya 2700 kvadratmeter stora produktionshallen. Uppslutningen var stor. Där var både kunder, leverantörer, politiker, representanter från systerbolag och koncernledning

Läs mer

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

ABB visar en ny era med robotiserad packning på Scanpack 2018
Under Scanpack, den 23-26 oktober på Svenska Mässan i Göteborg, visar ABB upp det senaste inom robotik och digitalisering för att möjliggöra de mest effektiva och flexibla arbetssätten i förpackningsindustrin.”Robotar förändrar förpackningsindustrin och i framtidens fabrik kommer ABB att vara en viktig faktor för ökad konkurrenskraft. Kortare produktlivscykler och..
Rittal integrerar kyla i VX25 kapslingen
En ny plug-and-play-lösning innebär att kylenheter inte längre behöver monteras som separata komponenter på apparatskåp.   VX25 Blue e+ är en integrationslösning från Rittal, en symbios av det nya golvskåpet VX25 och energieffektiva kylenhetenBlue e+. Lösningen uppfyller alla förutsättningar för ökad produktivitet,..
MiT Automation AB bygger upp din robotcell
MiT Automation AB bygger upp din robotcell
Robotsimulering med Robotstudio. Vi bygger upp din robotcell virtuellt så att du kan testa och se resultatet innan den fysiska robotcellen levereras. På detta vis så kan vi optimera åtkomst, cykeltider och flöde och du som kund vet precis vad som kommer att levereras. Vi är ABB Robotics partner och leverera hela deras robotutbud. Om du har funderingar..
Besök oss på Subcontractor 2018
Besök oss på Subcontractor 2018
Kom och träffa oss på Elmia Subcontractor 13-16 November 2018!
Tjäna mer pengar i Sverige - Metal Inspiration Days i Jönköping
För sjätte året i rad samlas metallbearbetande industrin i Jönköping för Metal Inspiration Days. Träffa några av branschens tyngsta aktörer.Metal Inspiration Days 2018 - Money. Making. Machines - Tjäna mer pengar i Sverige! För sjätte året i rad samlas metallbearbetande industrin i Jönköping för Metal Inspiration Days. Årets tema fortsätter på..
De tilldelas OPTIWARE Productivity Award 2018
OBOS tilldelas priset för ett framgångsrikt förbättringsarbete, som baserat på uppföljning, visualisering och analys, på mycket kort tid lett till betydande förbättringar.OBOS tilldelas priset för ett framgångsrikt förbättringsarbete, som baserat på uppföljning, visualisering och analys, på mycket kort tid lett till betydande förbättringar.Priset..
Keramiska pinnfräsar klarar värmen vid HRSA-bearbetning
Sandvik Coromant erbjuder högre produktivitet vid fräsning i nickelbaserade legeringar.Sandvik Coromant lanserar två serier keramiska pinnfräsar för optimerade prestanda i nickelbaserade legeringar. De senaste lödda keramiska CoroMill® 316- och keramiska CoroMill Plura-pinnfräsarna möjliggör en mer produktiv metod för grovbearbetning avLäs mer
Vem tar bästa beslutet – människan eller maskinen?
En verkligt het fråga just nu är om man kan automatisera helt och hållet – alltså låta tekniken fatta besluten.  Det säger Pär Bergstedt på logistikföreningen Plan, som arrangerar ett högintressant konferensspår på Logistik & Transport, 5-7 november. Plan, som sedan 2017 samarbetar med Svenska Mässan, är en nätverksorganisation för..
3D-printad jaktkniv
3D-printad jaktkniv
3D Metprint har designat en jaktkniv som genom 3D printing-tekniken har kunnat ges en  unik utformning. Inuti skaftet framträder ett jaktmotiv som består av en räv som iakttar sitt byte, en hare. Hela kniven inkl bladet är printat i ett stycke därefter värmebehandlad och polerad. Kniven finns i en väldigt begränsad upplaga och kan vara en fin..
OPTIWARE levererar system för digitalisering och produktionsoptimering till Moelven
OPTIWARE levererar system för digitalisering och produktionsoptimering till Moelven
Moelven Industrier ASA, en av Europas största aktörer inom sågverksindustrin med 46 anläggningar i Sverige och Norge, gör nu en stor satsning på sin underhållsprocess. Som ett led i ett övergripande digitaliseringsprojekt, har Moelven ingått ett avtal med OPTIWARE om installationen av API PRO EAM, som det gemensamma underhållssystemet..
Fräsverktyget 4-in-1 effektiviserar produktionen
Just nu specialerbjudande hos Solectro under perioden 2018-10-22 - 2018-10-26.DATRONs patenterade 4-in-1 fräsverktyg ger kortare bearbetningstider, sänkta verktygskostnader, mindre spindelslitage och utmärkt ytfinish.  Fräsverktyget 4-in-1 har både polerad spånkanal och polerat skär och finns i över 30..
Trucksäkerhet: Roterande förarplats gör trucken till en favorit
När Holmen Paper AB investerar i truckar till pappersbruket i Braviken utanför Norrköping är Hyundai med roterbar förarplats en självklarhet.På pappersbruket finns tre Hyundaitruckar i arbete sedan lång tid och ännu en levereras inom kort. Bland truckförarna är Hyundai en favorit. Den roterbara förarplatsen är en av anledningarna – det är en funktion som..
Familjeföretaget satsar för framtiden
Investerar i en av marknadens nyaste slipmaskiner som nära dubblar kapaciteten och nu siktar man på fler kunder inom svensk stål- och verkstadsindustri.Familjeägda Verktygssliperiet Sliptjänst AB i Norrköping fortsätter att satsa framåt. Sommaren 2018 investerade företaget i en Loroch 850 Solution för slipning av hss-kapklingor, segment-, friktion- och..
Norelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvar
Från lätt till tungt, från lätt till besvärligt, norelems utbud av lyftkomponenter ger en säkrare lastbärande hantering på arbetsplatsen.I alla kontors eller industriella miljöer är säker, bekväm lyftning och transport ett krav för medarbetarnas hälsa och säkerhet. Riktlinje 2006/42/EC anger att komponenter och konstruktioner som väger mer än 20 kg..
Nya fiberlasermaskiner från Durma
Durma tillverkar årligen 9000 plåtmaskiner i 11 olika produktområden. I år har man bla lanserat fiberlasermaskiner från 1kW upp till 10 kW även med dubbla skärhuvuden samt DURMA Cloud som håller koll på alla parametrar vart du än befinner dig. Läs mer om nya fiberlaser och rörlaserskärmaskiner från Durma:  FiberlasermaskinLäs mer