Nyheter

Jönköping får direktflyg till Frankfurt

den 12 februari 2015 10:09 Företagsprofil

  • bmi och deras codeshare-partner, Lufthansa, offentliggör fler möjligheter för Jönköpingsbor att upptäcka världen genom två dagliga direktflyg till Frankfurt
  • Rom, Barcelona eller New York: Checka in hela vägen till din slutdestination på Jönköping Airport och res bekvämt med endast ett byte i Frankfurt vidare till resten av världen

 “Frankfurtregionen är i sig själv viktig för företag i vår region, men framför allt är det möjligheten för oss att lätt kopplas vidare till resten av världen som gör Frankfurt till en drömdestination. Detta innebär att vi kan flyga från Jönköping till Rom eller Rio de Janeiro med en enda biljett, och checka in bagage hela vägen till slutdestinationen direkt från Jönköping” , tillägger Jonas Ekeroth, VD för Handelskammaren Jönköping.

bmi, Lufthansa and Jönköping Airport offentliggör planerade direktflyg mellan Jönköping och Frankfurt Airport i Tyskland som kommer att träda i kraft från och med den 1 mars 2015. Detta gör att resenärer nu kommer att kunna resa från Jönköping och till Frankfurt och därigenom få tillgång till Lufthansas globala nätverk med avgångar till 235 destinationer över hela världen.

Avgångarna från Jönköping är schemalagda sex dagar i veckan (söndag till fredag) klockan 07:35 samt 16:05, med ankomst i Frankfurt 09:20 respektive 18:00. Avgångar från Frankfurt sker klockan 09:50 och 18:30, med ankomst i Jönköping 11:35 respektive 20:15.  Rutten trafikeras med flygplanstypen Embraer 145 jet med 49 säten.

”Jag är glad över att våra passagerare från Jönköping nu får snabb och enkel tillgång till våra destinationer inom Lufthansas globala nätverk i Asien, Afrika, Amerika och Europa, med mellanlandning i vår Frankfurthubb. Nu kan de som bor i Jönköpingstrakten dra nytta av de attraktiva och konkurrenskraftiga flygresor som vi erbjuder året runt. Vi är övertygade om att resenärerna kommer att uppskatta det extra värde som de får hos ett flygbolag med ett fullt utrustat servicepaket. När de bokar en resa med Lufthansa vet de att de får en tydlig och transparent bagagepolicy från avreseort till slutdestination, att handbagage ombord så väl som kostnadsfri mat och dryck under resan ingår, samt att de ges möjlighet att checka in online eller på flygplatsen utan extra kostnad. Passagerare kan resa till Rom för endast 1 648 SEK eller till Barcelona för 1 638 SEK. Priset för direkt flygresa till New York kommer att starta från endast 4 359 SEK och till 4 759 SEK till Rio de Janeiro*”, säger Ulrich Link, General Manager för Lufthansa Airlines i Skandinavien, Finland och Baltikum.

Cathal O’Connell, VD för bmi, säger: “Lanseringen av Lufthansas codeshare-samarbete från Jönköping till Frankfurt stärker båda flygbolagens nätverk i Sverige och möjliggör för affärs- och fritidsresenärer boende i Jönköpingsregionen att åka till fler destinationer. Samarbetet med Lufthansa innebär att passagerare har direkt flygförbindelse från Jönköping till resten av världen, och sparar därmed både tid och besvär under resandet”.

Sten Norinder, VD och Airport manager på Jönköping Airport, säger: ”Vi är väldigt stolta över samarbetet med bmi och deras codeshare-partner, Lufthansa. Det här kommer ha en extremt stor betydelse för den lokala verksamheten och turism- och konferensindustrin när man på ett snabbt och enkelt sätt kan ta sig till Jönköping från stora delar av världen”.

Avgångar

Jönköping - Frankfurt

 

                      MTOTF- -        0735 - 0920   Jönköping – Frankfurt - BM 1911

 

                      MTOTF- S        1605 - 1800   Jönköping – Frankfurt – BM 1917

 

Frankfurt - Jönköping           

 

                      MTOTF- -        0950 - 1135   Frankfurt – Jönköping – BM1912

 

                      MTOTF-S         1830 - 2015   Frankfurt – Jönköping – BM1918

 

Passagerare kan boka biljett direkt till Frankfurt på www.flybmi.se eller boka direkt till Frankfurt eller resten av världen påwww.lh.com , eller kontakta sin lokala resebyrå.

* Flygresor till NYC och SFO gäller för resor under lågsäsong (utresa 7 januari – 15 april + 1 oktober - 16 december) och flygresor till RIO gäller också under lågsäsong (utresa 30 december – 24 juni + 1 september – 19 december).

Jönköping Airport  media contact: 

Sten Norinder 
Managing director, 
Jönköping Airport AB 
SE-555 93 JÖNKÖPING

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Ökad förlust för Multidocker
Leveransförseningar och flytt av produktion är några av förklaringarna.Under perioden januari-september 2019 sjönk både omsättningen, 66,1 MSEK jämfört med 112,1 MSEK motsvarande period föregående år, och resultatet, -21,6 MSEK jämfört med -8,7 MSEK för Multidocker. "Klart under vår målsättning", skriver bolagets vd..
Shape Corp. vinner Swedish Steel Prize 2019
Vinner med sin banbrytande lösning för tillverkning av A-stolpe och tackräcken till bilindustrin. Implementeras hos Ford redan 2020.Vinnaren i det tjugonde Swedish Steel Prize är Shape Corp. från USA. De tilldelas priset för banbrytande användning av martensitiskt stål i en 3D-formad rörkonstruktion för takräcken till bilindustrin. -Shape Corp. visar med..
Varsel i Åmål
Minskade beställningsprognoser i kundsegmentet commercial vehicles. SEM AB i Åmål har i dag och efter att ha informerat berörda fackförbund varslat 14 kollektivavtalsanslutna anställda för uppsägning vid tillverkningsenheten i Åmål där SEM även har sitt huvudkontor. SEM tillverkar tändsystem för motorer och anledningenLäs mer
Nu installeras världens första trådlösa elväg för lastbilar och bussar
Tekniken har stor potential att minska klimatpåverkan Smartroad Gotland har nu börjat installera första sektionen av världens första trådlösa elväg för lastbilar och bussar på allmän väg. Elvägar möjliggör överföring av elektrisk energi från vägen till fordonet under drift. Tekniken har stor potential..
SSAB först i världen med fossilfritt stål på marknaden
Ska erbjuda det första fossilfria stålet till marknaden redan 2026Stålkoncernen SSAB presenterar nu en plan för att bli först i världen med fossilfritt stål på marknaden. För första gången presenterades planen för omställningen till fossilfri stålproduktion från järnmalm för över 400 kunder och branschaktörer i..
Unionens konjunkturprognos: Svensk industri oväntat stark
Exporten har gått mot strömmenDen svenska exporten har gått mot strömmen och har utvecklats starkt i år. Men svensk tillväxt har mattats av och det beror främst på minskat bostadsbyggande. Nästa år går industrin in i en svagare period, men Unionens fackklubbar tror på fortsatt högLäs mer
Intertechna inleder samarbete med SKF i Sverige
Intertechna är ett svenskt företag med lång erfarenhet av lösningar för ökad drifttillgänglighet och kvalitet inom produktion. Intertechna levererar idag expertkompetens och systemlösningar för tillståndsbaserat underhåll till den internationella marknaden. SKF levererar rullningslager, tätningar, smörjsystem och service till industri- och fordonsmarknaden..
Dieselmotortillverkaren får order värd över 30 miljoner kronor
Den nya modellen lanserades i september.Cimco Marine AB (publ) har erhållit order för OXE300 från en av sina distributörer i Nord- och Sydamerika, för framförallt statlig användning. Det totala ordervärdet är ca 3 miljoner EUR för basenheterna, exkl. tillbehör, servicekits och reservdelar. LeveransLäs mer
Storaffär på gång för Zander & Ingeström
Aktien handelsstoppades.Under tisdageftermiddagen handelsstoppade Nasdaq Stockholm Christian Berner Tech Trade AB (publ) aktie då det fanns misstänkt informationsläckage gällande dotterbolaget Zander & Ingeströms pågående förhandlingar om en större order inom värmeteknik.  EnligtLäs mer
Så ska svenska leverantörer hänga med på Volkswagens klimatsmarta resa
Vad ska svenska leverantörer tänka på för att hänga med på tåget med klimatneutrala elbilar? – Det är en bra utgångspunkt att det som tillverkas, tillverkas på grön el, säger Sten Forsberg, Director Volkswagen Sverige, som talade på Subcontractor Direct på underleverantörsmässan Elmia Subcontractors första dag. Uppkopplade produkter och teknikLäs..
Batterifabriken stuvar om i ledningen
I augusti i år fick tidigare vdn Daniel Troedsson lämna och nu gör bolaget ytterligare förändringar.I augusti i år fick batteriföretaget Alelions vd Daniel Troedsson lämna företaget. Bakgrunden uppgavs vara den tuffa förändring inom truckmarknaden som inneburit att Alelions försäljning och resultat drastiskt försämrats när de stora..
Alfa Laval öppnar nytt innovations- och testcenter utanför Köpenhamn
Ett testcenter för dekantrar och ett globalt kunskapscenter för livsmedels- och vattenapplikationer.Alfa Laval öppnar ett innovations- och testcenter för dekantrar i Søborg, nordväst om Köpenhamn, Danmark, för att stärka företagets globala ställning inom livsmedel och vatten, två viktiga tillväxtområden för företaget. Den..
Ekets Mekaniska varslar
Minskad efterfrågan inom fordonsindustrin ligger bakom. Femton kollektivanställda och två tjänstemän har varslats om uppsägning på Ekets Mekaniska i Örkelljunga. Det skriver Helsingborgs Dagblad. Företaget tillverkar avancerade detaljer i metall till i huvudsak svensk industri och det är den minskande efterfråganLäs mer
Koenigsegg ska anställa hundratals
Biltillverkaren i Ängelholm gasar och söker medarbetare till hela produktionskedjan.Koenigsegg behöver anställa flera hundra personer när produktionen skalas upp i Ängelholm. Det skriver Ny Teknik. Företaget har därför åkt till tech-konferensen Web Summit i Lissabon, för att leta efter talanger. Operativa chefen Halldora von KoenigseggLäs mer
Ekets Mekaniska varslar
Minskad efterfrågan inom fordonsindustrin ligger bakom. Femton kollektivanställda och två tjänstemän har varslats om uppsägning på Ekets Mekaniska i Örkelljunga. Det skriver Helsingborgs Dagblad. Företaget tillverkar avancerade detaljer i metall till i huvudsak svensk industri och det är den minskande efterfråganLäs mer