Nyheter

VI GÖR DIG BÄTTRE
JCK Produkter i Sävsjö AB
Bygg ihop din egen automationscell
Elektroautomatik AB
Festo förser för första gången världen med en standardiserad plattform - Festo Motion Terminal
Festo AB
Scania: Styrelsen drar tillbaka förslag om utdelning
Scania CV AB
Den tyska jättemässan AMB ställer in årets mässa
Svensk Verkstad
Långsiktig hållbarhet inom tillverkningsindustrin kräver vattenhushållning
SMC Automation AB
Brand i Boliden Kevitsa, omfattande skador.
Boliden AB
Svagt positivt i fordonsindustrin, men varslen minskar inte totalt
FKG - Fordonskomponentgruppen AB
Verkstadsindustrins underleverantörer investerar igen
Lichron AB
Autoliv ger uppdatering av marknads- och affärsläget för bilsäkerhetsföretaget
Autoliv Sverige AB
Ny Cobot MELFA ASSISTA från Mitsubishi Electrics med enkel hantering
Mitsubishi Electric Europe B.V.
Milstolpe i alliansen mellan Volkswagen och Ford
VOLKSWAGEN GROUP Sverige
Följ arbetet med Högskolans Västs AI-influencer, se filmen här!
Högskolan Väst
Epiroc vinner stororder för gruvutrustning och service från Codelco i Chile
Epiroc Rock Drills AB
Teknikföretagen släpper lektionsmaterial med koppling till Coronakrisen
Teknikföretagen
Nadine Crauwels, vd Sandvik Coromant. Ett liv på toppen
Sandvik Coromant AB
Nadine Crauwels, vd Sandvik Coromant. Ett liv på toppen
Sandvik Coromant AB
Schnutz Riktverk - för integrering i befintliga linjer eller nya linjer
Friedrich Vollmer Skandinavien AB
3D-skrivaren som ökar produktiviteten och flexibiliteten
3DVerkstan Nordic AB
Smart Automation från Östrand & Hansen
Östrand & Hansen AB

Nyheter

Jönköping får direktflyg till Frankfurt

den 12 februari 2015 10:09 Företagsprofil

  • bmi och deras codeshare-partner, Lufthansa, offentliggör fler möjligheter för Jönköpingsbor att upptäcka världen genom två dagliga direktflyg till Frankfurt
  • Rom, Barcelona eller New York: Checka in hela vägen till din slutdestination på Jönköping Airport och res bekvämt med endast ett byte i Frankfurt vidare till resten av världen

 “Frankfurtregionen är i sig själv viktig för företag i vår region, men framför allt är det möjligheten för oss att lätt kopplas vidare till resten av världen som gör Frankfurt till en drömdestination. Detta innebär att vi kan flyga från Jönköping till Rom eller Rio de Janeiro med en enda biljett, och checka in bagage hela vägen till slutdestinationen direkt från Jönköping” , tillägger Jonas Ekeroth, VD för Handelskammaren Jönköping.

bmi, Lufthansa and Jönköping Airport offentliggör planerade direktflyg mellan Jönköping och Frankfurt Airport i Tyskland som kommer att träda i kraft från och med den 1 mars 2015. Detta gör att resenärer nu kommer att kunna resa från Jönköping och till Frankfurt och därigenom få tillgång till Lufthansas globala nätverk med avgångar till 235 destinationer över hela världen.

Avgångarna från Jönköping är schemalagda sex dagar i veckan (söndag till fredag) klockan 07:35 samt 16:05, med ankomst i Frankfurt 09:20 respektive 18:00. Avgångar från Frankfurt sker klockan 09:50 och 18:30, med ankomst i Jönköping 11:35 respektive 20:15.  Rutten trafikeras med flygplanstypen Embraer 145 jet med 49 säten.

”Jag är glad över att våra passagerare från Jönköping nu får snabb och enkel tillgång till våra destinationer inom Lufthansas globala nätverk i Asien, Afrika, Amerika och Europa, med mellanlandning i vår Frankfurthubb. Nu kan de som bor i Jönköpingstrakten dra nytta av de attraktiva och konkurrenskraftiga flygresor som vi erbjuder året runt. Vi är övertygade om att resenärerna kommer att uppskatta det extra värde som de får hos ett flygbolag med ett fullt utrustat servicepaket. När de bokar en resa med Lufthansa vet de att de får en tydlig och transparent bagagepolicy från avreseort till slutdestination, att handbagage ombord så väl som kostnadsfri mat och dryck under resan ingår, samt att de ges möjlighet att checka in online eller på flygplatsen utan extra kostnad. Passagerare kan resa till Rom för endast 1 648 SEK eller till Barcelona för 1 638 SEK. Priset för direkt flygresa till New York kommer att starta från endast 4 359 SEK och till 4 759 SEK till Rio de Janeiro*”, säger Ulrich Link, General Manager för Lufthansa Airlines i Skandinavien, Finland och Baltikum.

Cathal O’Connell, VD för bmi, säger: “Lanseringen av Lufthansas codeshare-samarbete från Jönköping till Frankfurt stärker båda flygbolagens nätverk i Sverige och möjliggör för affärs- och fritidsresenärer boende i Jönköpingsregionen att åka till fler destinationer. Samarbetet med Lufthansa innebär att passagerare har direkt flygförbindelse från Jönköping till resten av världen, och sparar därmed både tid och besvär under resandet”.

Sten Norinder, VD och Airport manager på Jönköping Airport, säger: ”Vi är väldigt stolta över samarbetet med bmi och deras codeshare-partner, Lufthansa. Det här kommer ha en extremt stor betydelse för den lokala verksamheten och turism- och konferensindustrin när man på ett snabbt och enkelt sätt kan ta sig till Jönköping från stora delar av världen”.

Avgångar

Jönköping - Frankfurt

 

                      MTOTF- -        0735 - 0920   Jönköping – Frankfurt - BM 1911

 

                      MTOTF- S        1605 - 1800   Jönköping – Frankfurt – BM 1917

 

Frankfurt - Jönköping           

 

                      MTOTF- -        0950 - 1135   Frankfurt – Jönköping – BM1912

 

                      MTOTF-S         1830 - 2015   Frankfurt – Jönköping – BM1918

 

Passagerare kan boka biljett direkt till Frankfurt på www.flybmi.se eller boka direkt till Frankfurt eller resten av världen påwww.lh.com , eller kontakta sin lokala resebyrå.

* Flygresor till NYC och SFO gäller för resor under lågsäsong (utresa 7 januari – 15 april + 1 oktober - 16 december) och flygresor till RIO gäller också under lågsäsong (utresa 30 december – 24 juni + 1 september – 19 december).

Jönköping Airport  media contact: 

Sten Norinder 
Managing director, 
Jönköping Airport AB 
SE-555 93 JÖNKÖPING

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Milstolpe i alliansen mellan Volkswagen och Ford
Tre projekt inom områdena elektrifiering och kommersiella fordon ska enligt plan realiseras.En milstolpe har nåtts i den globala alliansen mellan Volkswagen och Ford: Volkswagen AG:s styrelse har godkänt ytterligare kontrakt i samarbetet med Ford Motor Company som meddelades förra året. Volkswagen AG:s styrelse godkänner ytterligare projekt VolkswagenLäs mer
Brand i Boliden Kevitsa, omfattande skador.
Skadorna har blivit omfattande och en utredning pågår.Under natten uppstod en brand i byggnaden för primärkrossning i Bolidens gruva Kevitsa i finska Lappland. Ingen person har kommit till skada och eftersläckningsarbetet är avslutat. Skadorna är omfattande och utredning pågår med syfte att bedöma vilkaLäs mer
Autoliv ger uppdatering av marknads- och affärsläget för bilsäkerhetsföretaget
Accelererar med en hel del åtgärder och tecknar lån med Svensk Exportkredit I ett pressmeddelande idag meddelar Autoliv om en rad åtgärder som har och som kommer att göras för att på bästa sätt hantera den rådande situationen i coronakrisen. VD Mikael Bratt berättar om stillastående marknader och utmaningar som företaget stårLäs mer
3D-skrivaren som ökar produktiviteten och flexibiliteten
ANNONS. Ultimaker S5 Pro Bundle 3D-skrivare med industriell kapacitet.INDUSTRIELL KAPACITET ENKELT OCH FLEXIBELT O¨kar produktiviteten, flexibiliteten och mo¨jliggo¨r fler material fo¨r kra¨vande applikatione?r. Genom att uto¨ka den prisade Ultimaker S5 med Material Station och Air Manager fo¨rba¨ttras arbetsflo¨det medLäs mer
Schnutz Riktverk - för integrering i befintliga linjer eller nya linjer
ANNONS. B+S är en av de ledande tillverkarna av precisionsslittlinjer. Slittning och uppspolning av tunna och smala band med känsliga ytor är en av våra specialiteter. Våra slittlinjer möter de allra högsta kraven på kvalitet och garanti av: Slittkantskvalitet Breddtolerans Uppspolningskvalitet   De är I de flesta fall anpassade till varje kunds speciella..
Smart Automation från Östrand & Hansen
ANNONS. Östrand & Hansen har i över 40 år levererat kundunika automationslösningar och specialmaskiner till industriella kunder. På senare år har anläggningarna som levererats varit mer komplexa och innehållit en stor mängd olika tekniker.  ”Vi har byggt på oss en stor erfarenhetsbank och har bred kompetens kring hur olika sensorer, kameror, robotar och annan..
Festo förser för första gången världen med en standardiserad plattform - Festo Motion Terminal
Mekanik, elektronik och mjukvara på ett intelligent sätt smälter samman till ett cyberfysiskt system. Festo levererar världens första digitala ventilterminal - VTEM Digitaliseringen inom ramen för Industri 4.0 kommer att förändra tillverkningsvärldenpå djupet. Med Festo Motion Terminal förser Festo för första gången världen med en..
Följ arbetet med Högskolans Västs AI-influencer, se filmen här!
En fortsatt teknikutveckling är nödvändig för att klara kriser.Högskolans Väst är i full gång med projektet The Life of A.R.T som med hjälp av en AI-influencer ska locka fler unga att välja en framtid inom teknik. Nu lanseras en hubb där intresserade kan följa projektet via artiklar, intervjuer och blogginlägg. JustLäs mer
Scania: Styrelsen drar tillbaka förslag om utdelning
Scanias styrelse har enhälligt beslutat att dra tillbaka utdelningsförslaget till årsstämman.Det råder fortfarande en stor osäkerhet kring den fulla effekten av Coronavirusets spridning och dess konsekvenser på den globala efterfrågan. Som ytterligare finansiell försiktighetsåtgärd under den pågående krisen, föreslår styrelsen att..
Teknikföretagen släpper lektionsmaterial med koppling till Coronakrisen
Nytt lektionsmaterial med syfte att få fler ungdomar att intressera sig för teknikämnet.Vilka krav ställs på ett samhälle i kris och hur hänger områden som informationsteknik och källkritik ihop med Coronakrisen? Nu får alla Sveriges högstadieelever och tekniklärare i åk 7-9 ett nytt lektionsmaterial med syfte att få fler ungdomar att..
Epiroc vinner stororder för gruvutrustning och service från Codelco i Chile
Ordern är värd nästan 200 miljoner.Stockholm: Epiroc, en ledande produktivitetspartner gör gruv- och infrastrukturindustrin, har vunnit en stor order för utrustning och service från Codelco för användning vid Chuquicamata-gruvan i norra Chile. Codelco har beställt underjordslastare, ortdrivningsriggar,Läs mer
Långsiktig hållbarhet inom tillverkningsindustrin kräver vattenhushållning
Nära 70% av allt vatten som förbrukas i Sverige används av industrin.Långsiktig hållbarhet har många aspekter, en del mer uppenbara än andra. Vatten är något som ofta förutsätts finnas i obegränsad mängd. En riklig tillgång på rent och billigt vatten är för de flesta en självklarhet, men är det verkligen så..
PV System växlar upp med tillverkning i små serier
Vi offererar oftast inom 24 h. Legotillverkning i små serier. Gör som ABB, Toyota, Autoliv och många andra, låt PV Systems tillverka era Fixtur/maskindetaljer, vi läser alla Cadformat. I dessa speciella tider får  alla nya kunder "prova på rabatt" . Skicka din förfrågan..
MIBA systemintegratör i Robotlyftet
MIBA Industriteknik AB medverkar numera som rekommenderad systemintegratör i Tillväxtverkets satsning Robotlyftet. Syftet med Robotlyftet är att få fler mindre och medelstora tillverkande företag att investera i automationsteknik och robotar. Tillväxtverket har fått i uppdrag av regeringen att genomföra denna satsning. Robotlyftet omfattar finansiering,..
Linjärmotorenhet LMSSA - komplett för snabb driftsättning
Aratron introducerar LMSSA linjärmotorenheter från HIWIN Microsystem i Taiwan. Linjärmotorenheterna levereras som ett komplett linjärsystem, inklusive servodriver och kablage, vilket förenklar inbyggnaden och driftsättningen. LMSSA är ett mycket konkurrenskraftigt alternativ till andra liknande linjärenheter med mekaniska transmissionsöverföringarLäs mer