Nyheter

Kameror med mer ljuskänslighet

den 13 januari 2014 13:13 Företagsprofil

Den nya kameraserien från MOBOTIX ger större ljuskänslighet och detaljrikedom än någonsin tidigare
 
13. januari 2014
 

De nya IP-kameramodellerna D25, M25 och Q25 har en upplösning på 5 megapixel. Kamerorna tar bilder med hög kontrast utan suddiga rörelser även i svag belysning, tack vare MOBOTIX nya optimeringsfunktion för dåliga ljusförhållanden. Den här funktionen gör att kamerorna har högre ljuskänslighet än sina respektive föregångare och dubbelt så många pixlar som full HD.


 

Alla modeller har toppmodern rörelseavkänning. Oavsett om det gäller stora föremål i förgrunden eller små i bakgrunden, spelar kamerans integrerade MxActivitySensor bara in video eller utlöser ett larm när en viktig händelse verkligen inträffar. Störningar som orsakas av till exempel träd som rör sig i vinden, skuggor, förbipasserande moln eller snöfall kan nu ignoreras mer effektivt än någonsin. Rörelsesensorn konfigureras automatiskt, men vid behov kan du själv välja bildområde och rörelseriktning för föremålen.

 

De tre modellerna är skyddade mot väderlek och kan användas vid temperaturer från -30 till +50 °C?. Den enda skillnaden mellan modellerna är utformningen och de extra sensorer kamerorna är utrustade med. D25 är en kompakt kupolkamera för användning inomhus och utomhus. Kameran kan förses med extra vandaliseringsskydd. M25 är utrustad med en mikrofon och har konstruerats för att klara extrem väderlek.

 

Q25 genererar 180-graders panoramabilder med markant förbättrad detaljrikedom och kan därför skydda ett helt rum utan några blinda fläckar. Det gör det mycket enklare att ta bilder av ett område jämfört med om du använder flera enskilda kameror. Både antalet kameror som behövs och kostnaderna minskar väsentligt, eftersom det fortfarande går att zooma in alla detaljer.

 

De helt nya kameramodellerna innehåller nu en MxBus-ingång för enkel anslutning av till exempel en GPS-Box. Boxen anger både exakta tidsreferenser, position, omgivningstemperatur och ljusstyrka för videoinspelningarna. Inspelningen för alla kameramodellerna kan göras både internt på ett SD-kort eller externt på ett USB-minne eller via ett IP-nätverk på NAS-hårddiskar, vilket ger näst intill obegränsad lagringskapacitet.

 

Ytterligare information:

 

MOBOTIX App

Med MOBOTIX App för iPhone* och iPad* kan användare visa både livehändelser och inspelat material från alla platser världen runt. Kameran minskar automatiskt storleken på videoklippet för fjärråtkomst. Detta gör att du kan visa strömmad video med hög upplösning utan att detaljerna går förlorade även om anslutningen är dålig och dataöverföringshastigheterna låga.

 

Decentraliserat koncept

Inspelningen för alla kameramodellerna kan göras både internt på ett SD-kort eller externt på ett USB-minne eller via ett IP-nätverk på NAS-hårddiskar, vilket ger näst intill obegränsad lagringskapacitet. Den "decentraliserade" inspelningen på själva kamerorna via ett nätverk gör det möjligt att använda upp till 10 gånger fler kameror per server, jämfört med konkurrenternas lösning med central VMS-baserad inspelning. Ingen dator eller extra programvara krävs. Även om det finns ett stort antal kameror som spelar in minimerar den här "decentraliserade" lösningen lagringsbehovet, eftersom varje kamera kan minska bildfrekvensen och bildstorleken för lagringen oberoende av de livebilder som visas.

 

MOBOTIX panoramabildteknik

Den hemisfäriska Q25 ger 180-graders panoramabilder med ännu bättre detaljgrad. Panoramabildtekniken som har utvecklats av MOBOTIX gör att du kan använda en enda kamera för att diskret skydda ett helt rum utan blinda fläckar. Detta ger bättre överblick än om du använder flera enskilda kameror, samtidigt som du fortfarande kan zooma in detaljer. Detta minskar i hög grad kostnaderna och antalet kameror som krävs. Till skillnad från konkurrenterna sker korrigeringen av den hemisfäriska distorsionen direkt i MOBOTIX-kameran och inte senare i datorn. Detta minskar drastiskt mängden bilddata som behöver överföras och sparas. Den här "decentraliserade" MOBOTIX-lösningen minskar nätverkstrafiken och gör att dussintals hemisfäriska kameror kan visas på en dator eller smartphone.

 

*iPhone och iPad är registrerade varumärken som tillhör Apple Inc. i USA och andra länder.

 

Om MOBOTIX

MOBOTIX AG är ett programvaruföretag med egenutveckling av maskinvara för digitala, högupplösta och nätverksbaserade videosäkerhetssystem. Företaget fokuserar på utvecklingen av användarvänliga, kompletta systemlösningar från en och samma leverantör. Företaget har sitt huvudkontor i tyska Langmeil och har sedan starten 1999 varit kända för sin banbrytande och ledande roll inom nätverkskamerateknik. Företagets decentraliserade koncept har dessutom lett till att högupplösta videosystem blivit en kostnadseffektiv lösning. Sedan 2010 omfattar även MOBOTIX produktsortiment egenutvecklade, intelligenta produkter för hemmet. Hundratusentals videosystem från MOBOTIX finns sedan många år på ambassader, flygplatser, tågstationer, hamnar, bensinstationer, hotell eller motorvägar i hela världen.

Qimtek AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Ingenjörstrainees automatiserar resningen av midsommarstången
Under sommarlovets första veckor har 20 gymnasieelever från Gävleborg sommarjobbat som ingenjörstrainees på Högskolan i Gävle. Ingenjörstrainee anordnas av Teknikerjakten för fjärde året i rad och tio tjejer och tio killar, som läser andra året på teknik eller natur, får då prova på olika delar av ingenjörsyrket samtidigt som det väcker..
Med två nya maskiner kan verksamheten i Stora Höga utökas
För att möta den ökande efterfrågan behövdes nya maskiner och valet var enkelt.Lichron i Skövde har nyligen installerat två stycken horisontella fleroperationsmaskiner från Hyundai-Wia till Processkontroll Mekaniska AB beläget i Stora Höga utanför Stenungsund. Maskinerna Hyundai-Wia HS5000 och HS6300 har palettstorlek 500x500mmLäs mer
Ett annat projekt avslutat för Madesta-Steel Prefabrication
Ett annat projekt avslutat för Madesta-Steel Prefabrication
Tidigare i år levererade Madesta-Steel Prefabrication cirka 500 ton #prefabricated #steel #plates för Prio Energys nya tankpark i Gafanha da Nazaré, Portugal. Madestas prefabriceringstjänster minskade kostnaden och underlättade tankkonstruktionen, jämnt jämfört med lokala alternativ. ===================================== #premium #steel #prefab..
Återvinningsbar rengöringsvätska för metallbearbetning
Nya Castrol Techniclean XBC för metallbearbetning minskar avfall, förbättrar hållbarhet och bidrar till den cirkulära ekonomin.Castrol, världsledande tillverkare av smörjmedel, har introducerat sin första återvinningsbara serie av högpresterande rengöringsvätskor för metallbearbetning, Castrol Techniclean XBC. Det nya sortimentet gör att..
Brickpack utökar maskinparken
Senaste investeringen är en robotsvetsanläggning.Brickpack har investerat i en svetscell som klarar att svetsa detaljer upp till formatet 1500x1000 mm och 500 kg. Det är en komplettering till befintlig maskinpark för att skapa utökade möjligheter för plåtbearbetning. Investeringen omfattar en FanucLäs mer
DMG MORI levererar till Profilgruppen
Aluminiumföretaget utökar maskinparken i Åseda. ProfilGruppen i Åseda har investerat i sin fjärde horisontella flerop från DMG MORI. Den här gången blev det en DMG MORI NHX4000 med en palettväxlare med 2 paletter. Investeringen var ett led i en ökad marknadsandel och samtidigt nya produkter hos enLäs mer
Dorato Tools blir representant för världens största tillverkare av fräshobbar
I förra veckan stod det klart.Dorato Tools AB med säte i Eskilstuna blir representant för koreanska fräshobbstillverkaren DTR i Sverige, Norge och Danmark. Koreanska DTR är specialiserat på tillverkning av verktyg för framförallt kuggbearbetning. Man är idag världens största leverantörLäs mer
Holsby Metall investerar i maskiner från DMG MORI
Samtidigt bygger man ut produktionslokalerna i både Vetlanda och Holsby Brunn. Mikael Fasth och Simon Nilsson förvärvade Holsby Metall AB i Vetlanda i februari 2011. Båda två har flera års erfarenhet från verkstadsindustrin och ser mycket ljust på företagets framtid. Just nu byggs det för fullt och utökning av produktionsytan pågårLäs..
Fordonstillverkaren från Getinge växlar nu upp farten
I Getinge norr om Halmstad har man från dag ett arbetat med ambitionen att bli en professionell tillverkare av produkter som ska tåla många år i svenskt klimat.   Nu växlar bilbyggaren i Getinge upp en växel och anställer mer personal. -Vi har tillsammans med ett antal kunder under två år hårdtestat våra hästlastbilar och är..
Creaform lanserar nästa generation 3D-scanners
Snabbare, enklare, förbättrade algoritmer och precision - Creaforms senaste generation portabla 3D-scannrar är bättre än någonsin. Go! SCAN Spark™ har oöverträffad hastighet, användarvänlighet och är skräddarsydd speciellt för produktdesigners och ingenjörer. Med fullt stöd för färg och hög upplösning för komplexa detaljer..
Prototyper i världsklass med skarpt know-how
I över 40 år har de tillverkat modeller, alltid med inriktning mot krävande uppdrag och fordonsindustrin som främsta målgrupp. Nu är företaget ambassadör för Elmia Subcontractor.– Vi har maskinerna. Vi kan tekniken. Men det är vår spjutspetskunskap och djupa erfarenhet som gör oss till förstaval hos de stora bolagen, säger Daniel Larsson, vd på Unnaryd Modell och..
Vi håller öppet i sommar och har ledig kapacitet i två av våra maskiner
Vi håller öppet i sommar och har ledig kapacitet i två av våra maskiner
Våran Puma tar upp till 80mm stänger i stångmagasinet och vår Lynx 65mm. Båda med drivna verktyg och y-axel, båda nya 2018. Vi tar gärna serier om 50-2000 bit, vi kör i automatstål, rostfritt, gjutjärn och plast. Är det lite enklare bitar tar vi inte massa onödigt betalt, kan det rulla igenom obemannat tar vi 400-500kr/h...
KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR.Efter genomgående analyser av öppna sfäriska rullager konstaterades det att de vanligaste anledningarna till förkortad livslängd beror på att smuts tränger in i lagret eller att lagret inte håller kvar smörjmedlet mellan smörjtillfällena. Det finns sedanLäs mer
Masentia stärker sälj
Rekryterar två erfarna säljare.Masentia i Värnamo förstärker sin maskinförsäljning med Dan Forsmark och Thomas Hässel som båda börjar nu i juni. Dan Forsmark, Västerås, kommer närmast från Schaeffler Nordic AB där han arbetat som OEM Sales Engineer med försäljning av kullager och skenstyrningar.Läs mer
Teknikprodukter fördjupar samarbetet med Tufcot Engineering
Blir officiell distributör i Skandinavien.Teknikprodukter har sedan många år tillbaka ett mycket tätt samarbete med komposit-tillverkaren Tufcot Engineering i England. Nu fördjupas samarbetet ytterligare när Teknikprodukter får statusen som "Officiell Distributör i Sverige, Norge och Finland". ILäs mer