Nyheter

Kameror med mer ljuskänslighet

den 13 januari 2014 13:13 Företagsprofil

Den nya kameraserien från MOBOTIX ger större ljuskänslighet och detaljrikedom än någonsin tidigare
 
13. januari 2014
 

De nya IP-kameramodellerna D25, M25 och Q25 har en upplösning på 5 megapixel. Kamerorna tar bilder med hög kontrast utan suddiga rörelser även i svag belysning, tack vare MOBOTIX nya optimeringsfunktion för dåliga ljusförhållanden. Den här funktionen gör att kamerorna har högre ljuskänslighet än sina respektive föregångare och dubbelt så många pixlar som full HD.


 

Alla modeller har toppmodern rörelseavkänning. Oavsett om det gäller stora föremål i förgrunden eller små i bakgrunden, spelar kamerans integrerade MxActivitySensor bara in video eller utlöser ett larm när en viktig händelse verkligen inträffar. Störningar som orsakas av till exempel träd som rör sig i vinden, skuggor, förbipasserande moln eller snöfall kan nu ignoreras mer effektivt än någonsin. Rörelsesensorn konfigureras automatiskt, men vid behov kan du själv välja bildområde och rörelseriktning för föremålen.

 

De tre modellerna är skyddade mot väderlek och kan användas vid temperaturer från -30 till +50 °C?. Den enda skillnaden mellan modellerna är utformningen och de extra sensorer kamerorna är utrustade med. D25 är en kompakt kupolkamera för användning inomhus och utomhus. Kameran kan förses med extra vandaliseringsskydd. M25 är utrustad med en mikrofon och har konstruerats för att klara extrem väderlek.

 

Q25 genererar 180-graders panoramabilder med markant förbättrad detaljrikedom och kan därför skydda ett helt rum utan några blinda fläckar. Det gör det mycket enklare att ta bilder av ett område jämfört med om du använder flera enskilda kameror. Både antalet kameror som behövs och kostnaderna minskar väsentligt, eftersom det fortfarande går att zooma in alla detaljer.

 

De helt nya kameramodellerna innehåller nu en MxBus-ingång för enkel anslutning av till exempel en GPS-Box. Boxen anger både exakta tidsreferenser, position, omgivningstemperatur och ljusstyrka för videoinspelningarna. Inspelningen för alla kameramodellerna kan göras både internt på ett SD-kort eller externt på ett USB-minne eller via ett IP-nätverk på NAS-hårddiskar, vilket ger näst intill obegränsad lagringskapacitet.

 

Ytterligare information:

 

MOBOTIX App

Med MOBOTIX App för iPhone* och iPad* kan användare visa både livehändelser och inspelat material från alla platser världen runt. Kameran minskar automatiskt storleken på videoklippet för fjärråtkomst. Detta gör att du kan visa strömmad video med hög upplösning utan att detaljerna går förlorade även om anslutningen är dålig och dataöverföringshastigheterna låga.

 

Decentraliserat koncept

Inspelningen för alla kameramodellerna kan göras både internt på ett SD-kort eller externt på ett USB-minne eller via ett IP-nätverk på NAS-hårddiskar, vilket ger näst intill obegränsad lagringskapacitet. Den "decentraliserade" inspelningen på själva kamerorna via ett nätverk gör det möjligt att använda upp till 10 gånger fler kameror per server, jämfört med konkurrenternas lösning med central VMS-baserad inspelning. Ingen dator eller extra programvara krävs. Även om det finns ett stort antal kameror som spelar in minimerar den här "decentraliserade" lösningen lagringsbehovet, eftersom varje kamera kan minska bildfrekvensen och bildstorleken för lagringen oberoende av de livebilder som visas.

 

MOBOTIX panoramabildteknik

Den hemisfäriska Q25 ger 180-graders panoramabilder med ännu bättre detaljgrad. Panoramabildtekniken som har utvecklats av MOBOTIX gör att du kan använda en enda kamera för att diskret skydda ett helt rum utan blinda fläckar. Detta ger bättre överblick än om du använder flera enskilda kameror, samtidigt som du fortfarande kan zooma in detaljer. Detta minskar i hög grad kostnaderna och antalet kameror som krävs. Till skillnad från konkurrenterna sker korrigeringen av den hemisfäriska distorsionen direkt i MOBOTIX-kameran och inte senare i datorn. Detta minskar drastiskt mängden bilddata som behöver överföras och sparas. Den här "decentraliserade" MOBOTIX-lösningen minskar nätverkstrafiken och gör att dussintals hemisfäriska kameror kan visas på en dator eller smartphone.

 

*iPhone och iPad är registrerade varumärken som tillhör Apple Inc. i USA och andra länder.

 

Om MOBOTIX

MOBOTIX AG är ett programvaruföretag med egenutveckling av maskinvara för digitala, högupplösta och nätverksbaserade videosäkerhetssystem. Företaget fokuserar på utvecklingen av användarvänliga, kompletta systemlösningar från en och samma leverantör. Företaget har sitt huvudkontor i tyska Langmeil och har sedan starten 1999 varit kända för sin banbrytande och ledande roll inom nätverkskamerateknik. Företagets decentraliserade koncept har dessutom lett till att högupplösta videosystem blivit en kostnadseffektiv lösning. Sedan 2010 omfattar även MOBOTIX produktsortiment egenutvecklade, intelligenta produkter för hemmet. Hundratusentals videosystem från MOBOTIX finns sedan många år på ambassader, flygplatser, tågstationer, hamnar, bensinstationer, hotell eller motorvägar i hela världen.

Qimtek AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Ny leverantör av hydraulpressar på den skandinaviska marknaden
Ett imponerande kvalitetsarbete, välutbyggd R&D och stort fokus på industri 4.0 avgörande när Olsons Maskinservice breddar programmet för hydraulpressar med integrerade automationslösningar. Olsons Maskinservice AB har tecknat avtal om att representera Hursans breda pressprogram i Skandinavien och Baltikum. Hursan Press är en ledande tillverkare av hydraulpressar i Turkiet med en..
Mitsubishi öppnar teknikenter
Ett tekniskt center för utbildning och teknik för lösningar inom skärande bearbetningar. Mitsubishi Materials har öppnat ett nytt teknikcenter - MTEC (Mitsubishi Technology & Education Center) nära Stuttgart, Tyskland. Det nya centret är inrymt i en modern tvåvåningsbyggnad och invigdes officiellt med en öppningsceremoni i juni 2019. MedLäs mer
Första vändskärsborret för håldjup på 7xD
Nya borret från Sandvik Coromant visas på EMO i hall 5, monter B06. Borret CoroDrill® DS20 från specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant är det första vändskärborrskonceptet som kan tillverka hål med ett djup på upp till 7xD. Borret, där kroppen och skären har helt ny design, ger användarna..
Världens första kategori 5 lyftbord i standardutförande
Kategori 5 är den tuffaste klassificeringen av lyftbord enligt lyftbordsstandarden SS-EN 1570-1, och innebär att produkten har en livslängd på mer än 512 000 cykler med full märklast.Två år av hårt arbete och testkörningar är äntligen över. Nu lanserar EdmoLift världens första hydrauliska kategori 5-lyftbord i standardutförande, HDL 2000. –..
Verkstaden investerar i ännu en DMG MORI
Valet var enkelt.Tramek AB i Karlshamn är ett mindre verkstadsföretag som är inriktat på att rationellt tillverka mekaniska produkter i enstaka enheter eller mindre serier. Idag arbetar TRAMEK som partner och problemlösare till företag inom olika sektorer som ex. stål-Läs mer
LMV AB Investerar i en Okuma
Ökar effektiviteten och förbättrar logistikflödet.Lidköpings Mekaniska Verkstads AB har fokus inom skärande bearbetning med extremt fina toleranser. Tillverkning sker av produkter av större och mindre dimensioner i begränsade serier. Kunderna finns främst inom maskin-, fordons- och försvarsindustrin. EnLäs mer
DMG Tramek
xxTramek har investerat i ytterligare en 5-axlig fräs från DMG MORI. Förra gången var det en DMU 75mB och den här gången är det en CMX 70 U med Heidenhain TNC620, 20bar genom spindeln, 600 liter papperbandsfilteranläggning och MPC machine protection control. ValetLäs mer
Växande efterfrågan på additiv tillverkning
Prototal växlar upp maskinparken ytterligare och driftsätter nya maskiner.Nu tar Prototal ytterligare ett steg på resan mot digital tillverkning av plastkomponenter och driftsätter sin fjärde Multi Jet Fusion 4210 3D-printer. Huvudanledningen till investeringen är att möta den fortsatt ökande efterfrågan samt för att kunnaLäs mer
Prevas utsedd till rekommenderad systemintegratör i Robotlyftet
Regeringens och Tillväxtverkets program Robotlyftet ska öka automation i Sveriges små och medelstora tillverkningsföretag. Regeringens och Tillväxtverkets program Robotlyftet ska främja automation i Sveriges små och medelstora tillverkningsföretag. Robotlyftet ger ekonomiskt stöd i form av automationscheckar så att företagen kostnadseffektivt kan ta in extern..
En växande affär för AP&T
– Under de senaste fem åren har vi arbetat målmedvetet för att stärka vårt erbjudande inom underhåll och ombyggnationer av pressverktyg, säger Ulf Andersson.Renovering, underhåll och ombyggnation av pressverktyg är en växande verksamhet inom AP&T. Nu vill företaget få ännu fler kunder att upptäcka de möjligheter man erbjuder på..
Ny sugkopp från SMC
För hantering av livsmedelsförpackningar.SMC introducerar nya ZP3P-JT och breddar därmed sortimentet av sugkoppar. Serien är anpassad för förpackningsindustrin i och med hög lyftkraft och lågt läckage vid hantering av påsar och föränderliga material. Sugkopparna finns i fem olika storlekar ochLäs mer
50 procent lättare
Världens första moduluppbyggda hybridkedja från igus, tillverkad av stål och plast.Energiförsörjningssystem tillverkade av stål och plast klarar långa förflyttningar utan upphängning utan problem, och kan öppnas och stängas blixtsnabbtSäker, lodrät styrning av kablar och slangar: igus har nu utvecklat sin första hybridkedja av plastLäs mer
”Förhindra produktåterkallning”
Kamerainspektion på ett enklare sätt.Tillverkarna i en rad branscher pressas allt hårdare och förväntas förbättra lönsamheten genom att begränsa antalet återkallade produkter. ”Förhindra produktåterkallning” har blivit något av ett mantra, och med allt fler regler att följa har efterlevnadLäs mer
FULLSATT på Robotkonferensen i Jönköping
Många hade tagit tillfället i akt att lära sig mer om trenderna inom tillverkningsindustrin och hur man kan automatisera sin egen verksamhet.På en fullsatt Robotkonferens på Elmia i Jönköping vänder man i dagarna två på frågor kring en tillverkningsindustri i förändring. Utvecklingstrender varvas med goda råd och konkreta exempel. Här..
KYOCERA Fineceramics Group har förvärvat Aliaxis Utilities & Industry AB
Köpet gäller den nordiska keramiska verksamhet tillsammans med FRIATEC GmbH’s – keramiska produktion och verksamhet i Tyskland I juni 2019 gick Aliaxis’ ut med ett pressmeddelande betr. den planerade transaktionen av Aliaxis’ keramverksamhet till KYOCERA Fineceramics Group. De nya namne på de båda företagen är; KYOCERA Fineceramics Nordics AB samt KYOCERA Fineceramics..