Nyheter

Konsten att tillverka det omöjliga

den 21 juni 2018 07:19 Företagsprofil

– Man pratar om tekniken som en tillverkningsmetod för framtiden – men den framtiden är redan här!

– Man pratar om tekniken som en tillverkningsmetod för framtiden – men den framtiden är redan här! Det säger Björn Björnström, chef för EOS´ dotterbolag Nordic AB. Additiv tillverkning har kommit otroligt starkt under senare år och alltfler inser vilka

Läs mer

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Reportage

Effektiv elektronikylning viktigt för världsledande robottillverkare
Krånglar en fläkt i ett kontrollskåp kan en hel industrianläggning stanna, det är något som Wemo Automation i småländska Värnamo är väl medvetna om.   Inom många industrisegment sker idag en allt snabbare automatisering. Det är en trend om pågått i många år, och för att kunna automatisera krävs det mycket elektronik. Det gäller inte minst i..
AMB bäddar för svenska besökare
När AMB Stuttgart den 18 september slår upp portarna för en fem dagar lång mässa står svenskarna först i kön.Det är i alla fall mässarrangörernas förhoppning att det svenska inslaget ska vara mer påtagligt än tidigare, även om svenskarna i allt högre grad har fått upp ögonen för AMB på senare år.– Det är årets viktigaste..
Bakom kulisserna hos morgondagens värmepumpar
De har ett stolt arv att föra vidare. CTC var först i världen med värmepannor med inbyggd varmvattenberedning och först att lansera värmepumpar för luft/vatten i stor skala på svenska marknaden.   – Framtiden för värmepumpar ser ljus ut. Men förändringar i samhället, framförallt digitaliseringen, ställer nya krav på våra produkter..
Stor kundstudie utvecklade kapslingssystemet VX25
Sedan lanseringen för nitton år sedan har Rittal sålt åtskilliga miljoner av kopplingsskåpet TS 8. Nu kommer uppföljaren som kunder världen över bidragit till.   Rittal har sålt många miljoner TS 8 och har etablerat detta kapslingsystem med golvskåp som marknadsledande. Nu kommer en helt ny modell, VX25-systemet, som dragit nytta av alla tidigare fördelar och mer..
Ny säkerhetsfunktion på högtryckskopplingar förbättrar säkerheten
-CEJNs nya säkerhetslåsning låter mig fokusera på mitt jobb istället för att oroa mig för de verktyg jag använder, säger vindkraftteknikern Jonas Norrman.   Jonas Norrman, vindkrafttekniker vid Connected Wind Services, älskar sitt jobb. Han beskriver det som ett fritt liv och gillar det faktum att han behöver vara skicklig på många saker: mekanik, styrsystem och..
IMTS i Chicago - Where Dreamers & Doers connect
Allt är större i Amerika - 117 länder i möts under samma takAllt är större i Amerika.Det är en gammal klyscha. Men det stämmer ofta dessutom. IMTS i Chicago är till exempel jättestor – omkring 130 000 kvadratmeter. Där samsas närmare 2 500 utställare från 117 länder för locka upp emot 120 000 besökare.En hel delLäs mer
Smart automation även för bryggeribranschen
Rockwell Automations nya FactoryTalk-bryggerilösning hjälper bryggerierna att standardisera och autmatisera för att bibehålla sin konkurrenskraft. Bryggerier som vill lyckas på dagens mättade marknad måste hantera risk, kvalitetssäkra, hålla ned kostnaderna och minska ineffektiviteten i driften. Rockwell Automation och McRae Integration har samarbetat för att..
110 procent Flemming Hjort
Det är maskinföretaget Masentias nya slogan. Ägaren Flemming Hjort förklarar i en intervju med Svensk Verkstad.Flemming Hjort, vd, Masentia AB110 % Maskinsäljare 110% Flemming Hjort står det på kavajslaget. Det är Masentias, nya slogan. – En undersökning har visat att vi är en mycket god leverantör. Det är vi till 100 procent. Men vår ambition är..
Generationsskiften - Ett akut problem
40 procent av Sveriges småföretag har en företagsledare som är äldre än 55 årHela 40 procent av Sveriges småföretag har en företagsledare som är äldre än 55 år. Om ditt företag ska må gott i ett längre perspektiv behöver du ha en realistisk framtidsplan eftersom ett generationsskifte tar tid. Många företagare skjuter på..
På, Av, Återställ...
En filosofi inom automationsgruppen med det passande namnet 3button Group.På, Av och Återställ.Tre knappar är allt som behövs. Det är en filosofi inom automationsgruppen med det passande namnet 3button Group.Front Automation, Fröjd Automation och IML Technologies är en treenighet i automation som tredubblat sin styrka och arbetarLäs mer
Ska få robotar att ta över tunga arbetet i värmepannan
Termisk sprutning av värmepannor är ett tungt och inte minst varmt arbete, men nu kan en lösning vara på gång. Nu utvecklar nämligen robotforskare vid Örebro universitet, i samarbete med Alfred Nobel Science Park och företaget MH Engineering, en lösning på problemet. – Vi vill göra det möjligt för operatören att göra det här tunga..
CAM gör komplext arbete lättare för alltfler
För modern och effektiv bearbetning finns idag kraftfulla hjälpmedel som påtagligt underlättar och rationaliserar arbetet. Det stavas CAM och är en viktig länk mellan konstruktion och maskin och hittar alltfler användare i industrin. Men när det mesta idag ska upp i molnet har den här sektorn undvikit att hamna där i de flesta fall. Verktygsmaskinerna blir alltmer avancerade, kan..
Svenska industriugnar skapar flygsäkerhet över hela världen
Få transportmedel undergår så mycket säkerhets- och besiktningskontroller som flygplan. Inget lämnas åt slumpen och även den allra minsta lilla skruv är noga kravspecificerad och har genomgått flygvärdighetstest och är spårbar. Och det finns många delar på ett flygplan. En del av dem är rörliga, och det finns både hydrauliska och pneumatiska samt elektromekaniska delar..
Från koncept till spindel - så skapas ett nytt verktyg
Nya skärverktyg utvecklas ständigt på marknaden, men hur ser egentligen processen ut för att få produkten från koncept till spindel? Dormer Pramet är en global tillverkare av skärande verktyg, med en produktutvecklingsavdelning som varje år tar fram nya produkter. En av dem som tillhör denna avdelning är Jan Bittner, produkt- och utvecklingsingenjör. Han..