Nyheter

Legoföretaget automatiserar och rekryterar

den 19 juni 2017 07:27 Företagsprofil

Bakom uppväxlingen ligger ökad efterfrågan på serieproduktion av avancerad 5-axlig bearbetning.

Aknes Mekaniska i Örbyhus utanför Tierp erbjuder maskinbearbetade precisionsdetaljer tillverkade genom skärande bearbetning i moderna fleroperationsmaskiner och CNC-svarvar. Huvudsakliga tjänster är svarvning och fräsbearbetning, men företaget erbjuder

Läs mer

Aknes Mekaniska AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Åkerströms Björbo får order från Weimer
Sesam 800 radiosystem är sändare och mottagare anpassat för extrema miljöer där det ställs mycket höga krav på vibration och stötkänslighet. Åkerströms Björbo har fått en ny radiostyrningsorder från Weimer Skogsteknik & Hydraulik. Weimer har sedan början av 60-talet konstruerat och tillverkat skogsvagnar i småländska Råskog. Ledstjärnan..
Stjärnspäckat på Ståldagen 2017
Den 7 november är det dags för Ståldagen 2017 - en heldag med bland andra klimatminister Isabella Lövin, Stockholm Environment Institutes vd Johan Kuylenstierna, Svante Axelsson från Fossilfritt Sverige och jämställdhetsexperten Amanda Lundeteg.  För andra året i rad arrangerar Jernkontoret Ståldagen – en dag som går i stålindustrins visions anda, Stål formar..
Legotillverkaren i Skillingaryd är först ut i Skandinavien med sin satsning
Säljsuccén har fått en storebror. Den heta maskinen är även den minsta och smartaste.Xpert 40 från Bystronic har tagit marknaden med storm och varit en veritabel säljsuccé. Dess kompakta mått och hastighet när man ska bocka små komplicerade detaljer snabbt, har placerat den på mängder av verkstäder runt om i Skandinavien. Ofta som ettLäs mer
Gängning för tillverkare inom flygindustrin
Höga prestanda med lösningar för gängning med gängtapp och gängfräsning i titan och nickellegeringar.Som svar på en stark efterfrågan på tillförlitliga bearbetningslösningar inom flygindustrin har skärverktygs- och verktygssystemspecialisten Sandvik Coromant lanserat nya verktyg för gängning med gängtapp och gängfräsning för ISO..
Vem betalar för dina skor på jobbet?
Tycker du att din arbetsgivare ska betala för dina arbetsskor? Eller vill du åtminstone kunna göra avdrag för dem i deklarationen? Procurator kollar vad reglerna säger. Ansvar och skorDin arbetsgivare har ett huvudansvar för att din arbetsmiljö är säker enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2001:3.  Finns det risker för din säkerhet eller..
Rototilt tar automatiseringen till ytterligare en nivå
Automatisering och smartness är nyckelord i Rototilts produktutveckling. Att genom Rototilts styrsystem ICS och tiltrotator möjliggöra för grävsystemen att automatiskt hantera tiltvinkeln är ett självklart steg i integrationen med grävmaskinen. - I vår produktutveckling strävar vi alltid efter att förenkla och förbättra..
Tre generationer av truckar från Helge Nyberg
När Vedums nya lokal byggdes, skapades större yta för produktionen och därmed kunde man öka kapaciteten och göra hanteringen av lager och utlastning mer rationell. Vedum kök & bad är ett familjeföretag som startades 1919 i en liten ort på den västgötska landsbygden. De tillverkar och säljer köks-, badrums- och tvättstugeinredningar. Tvärs..
Maskintillverkaren bildar nytt bolag
Det blir ett helägt dotterbolag som ska ansvara för försäljning och service i hela Skandinavien.LVD är en ledande tillverkare av utrustning till plåtindustrin med ett brett program av laserskärmaskiner, stansmaskiner, kantpressar och gradsaxar. Företaget erbjuder effektiva automationslösningar som är integrerade med mjukvaran CadMan. Allt är klartLäs mer
Stort intresse för industridagen i Umeå
Närmare 140 deltagare från näringslivet i Umeåregionen och Örnsköldsvik fanns med som engagerade åhörare när Umeå universitet och Volvo för andra året i rad genomförde sitt industriseminarium. Denna gång med fokus på digitalisering. Industridagen ser ut att ha etablerat sig som ett betydelsefullt forum för regionens företag. Lokalen i Sliperiet var välfylld och där..
Arbete om monteringsinstruktioner vann Automation Student
Priset gick till två Chalmersstudenter.Chalmersstudenterna Niclas Busck och Fredrik Svensson vann årets upplaga av Automation Student med sitt examensarbete om monteringsinstruktioner. Prisutdelningen genomfördes den 12 oktober på konferensen Automation Summit i Västerås.  Niclas och FredrikLäs mer
Aluminiumföretaget investerar i både svenska och kinesiska fabriken
Haboföretaget har sedan 2015 även egen tillverkning i Kina. Interal erbjuder sedan 2015 egen produktion i Kina genom sitt företag Foshan Interal Metal products Co. Ltd. Företaget har ett välutvecklat kontaktnät av samarbetspartners och leverantörer i Kina och erbjuder både bearbetade profiler och gjutna produkterLäs mer
Ytbeläggningsföretagen går samman
Stora fördelar med breddat produkt- och tjänsteutbud.I mitten av juli 2017 beslutade SST Slitskyddsteknik AB och Defensa Service AB att påbörja arbetet med en sammanslagning. Verksamheten kommer verka i SSTs namn och i dess lokaler på Betongvägen 18 i Karlstad (Skåre). Sammanslagningen är en följd av gemensammaLäs mer
Nyrekrytering inom automation
Han får en nyckelroll i utvecklingen av Assemblins erbjudande inom fastighetsautomation.   Roger Grönvall är ny teknikansvarig på Assemblin Automation.  – Jag vill både förfina arbetet vi gör idag och hitta nya affärsmöjligheter, säger han. Roger Grönvall kommer närmast från hård- och mjukvaruleverantören..
Toyota Material Handling kan automation
Kom och diskutera autotrucklösningar med TMH på mässan Logistik & Transport, 7-8 november i Göteborg, monter B09:01. För att optimera effektiviteten och flexibiliteten i ditt lager, erbjuder företaget olika typer av automation. Tack vare våra automatiserade truckar kan du minimera skador och arbetskostnader. Toyota Material Handling upplever just nu ett stort intresseLäs..
Senaste versionen av SOLIDWORKS integrerar design i tillverkningsprocessen
Förenklat arbetsflöde för produktframtagning snabbar på innovationen och förbättrar affärsresultaten.Dassault Systèmes lanserar SOLIDWORKS 2018, den senaste versionen av företagets produktportfölj för 3D-design och konstruktion. SOLIDWORKS 2018 innehåller en integrerad lösning för slutanvändare i konstruktions- och tillverkningsprocessen som gör..