Nyheter

Made in Taiwan

den 22 juli 2014 16:18 Företagsprofil

TMPC Co Ltd har sitt säte på en sidogata i staden Taichung, omkring en timme söderut från Taipei på Taiwans västkust. Affärsverksamhetens yttre avslöjar knappt något alls om det hårda arbete som ligger bakom företagets framgång. Inne i byggnaden producerar ett antal CNC-maskiner, däribland en vertikal fleroperationsmaskin modell Haas VF-2SS Super Speed, delar för en rad olika kunder runt om i världen.

 

För två årtionden sedan anlände TMPC:s grundare Hardus Coetzee till Taiwan från sitt hemland Sydafrika inom ramen för ett regeringssponsrat utbildningsinitiativ.

 

”Jag var en av 23 personer som kom till Taiwan för att lära oss att bli instruktörer, och vi utbildade ortsbor utan tidigare utbildning”, berättar han. ”Jag tänkte att det skulle ge mig en möjlighet att använda mina kunskaper som utbildad montör och svarvare i sydafrikanska flygvapnet, där jag hade börjat arbeta efter att jag blev klar med min utbildning.”

 

När han började på den tre månader långa instruktörskursen anade Coetzee inte att en av skolans engelsktalande taiwanesiska tolkar senare skulle bli hans fru och mamma till hans två barn!

 

”Tyvärr fick hon sparken när skolan fick reda på att hon hade ett förhållande med en student”, säger han. ”Jag gick klart kursen och återvände till Sydafrika för en kort tid. Jag flög tillbaka till Taiwan omkring en månad senare och Frannie kom och besökte mig. Vi gifte oss inom fyra månader!”

 

Till en början var det lättare sagt än gjort att hitta ett fast jobb. Coetzee prövade först att arbeta som engelsklärare, men det varade bara i en månad. Han längtade efter att arbeta med maskinbearbetning igen, men två påföljande perioder som anställd på lokala CNC-företag varade bara i sju och åtta månader vardera. Coetzee försökte till och med att starta sitt eget CNC-företag, men försöket fick sitt slut efter 18 månader på grund av bristande kunskaper om lokala affärsseder och lokal praxis. Samma sak arbetade mot honom under hans nästa försök, som gick ut på att köpa och sälja varor. Hans ålder (25 vid den tiden) innebar att andra, på ett språk som han inte förstod, ofta utnyttjade honom.

 

”Då gick jag till en återförsäljare av begagnade maskinverktyg i ett försök att återgå till att skära metall som levebröd”, berättar han.”Jag frågade ägaren om jag kunde använda maskinerna för att tillverka delar, och i retur skulle jag betala honom på ackord. Det här betydde att när ägaren hade potentiella kunder på besök för att titta på maskinerna, skulle de se dem i arbete. Ägaren var skeptisk till en början, men gick till slut med på det. Han började sälja fler maskiner som ett resultat av överenskommelsen. Tyvärr blev han sedan girig och ville att jag skulle betala mer, så jag slutade.”

 

När tålamodet nästan hade tagit slut satsade Coetzee alla pengar som han och hans fru kunde samla ihop, omkring 20 000 amerikanska dollar, och lånade lite till från vänner. Det var tillräckligt för att köpa hans första ”moderna” maskin: en fräs konstruerad i Taiwan. Med hjälp av en tjänstvillig fransman som pratade flytande mandarin och försörjde sig genom att skaffa fram delar i Taiwan för utländska företag säkrade Coetzee sin första kund: en specialist på go-carts i North Carolina, USA. TMPC Co Ltd stod på stadiga fötter och familjen Coetzee kunde äntligen börja blicka mot framtiden.

 

Med tiden ökade beställningarna och Coetzee lade till två svarvar. Verkstaden var igång 24 timmar i dygnet – han arbetade 16 timmar före hans fru tog över, medan han sov i ett intilliggande rum. Kort därefter frågade en bekant teamet med man och fru om de kunde tillverka stora rullkomponenter för träförädlingsindustrin. Det kan de, sade de, och maskinbearbetade snabbt ihop cirka 600 delar under den första månaden! Den ständiga ”upphittaravgiften” som Coetzee var tvungen att betala sin bekant gjorde dock arbetet olönsamt, så han avslutade produktionen igen.

 

”Slutkunden frågade varför jag slutade”, berättar han. ”Jag ville inte orsaka problem för min bekant, så de gjorde som man vanligtvis gör och tog ut mig på stan och söp mig full. Sedan berättade jag allt för dem. Efteråt hittade vi en lösning på problemet, och jag är glad över att kunna säga att vi fortsätter att tillverka rullar för dem ännu idag. Det här var första gången jag stötte på korruption, och på ett sätt var det en bra sak. Det gjorde mig till en smartare affärsman och jag blev mer försiktig med mina affärer.”

 

Coetzee hade samlat på sig en armé med 20 maskiner och arbetade hårdare än någonsin. Nya beställningar kom från industrin för optiska linser och från tillverkare av elbilar, och i det senare fallet gällde det att tillverka så många som 12 000 växellådor per månad.Med fler och fler beställningar även från kunden med rullarna behövde TMPC uppenbarligen en större anläggning och bättre maskiner. Det var dags att expandera än en gång, och lyckligtvis upptäckte han Haas CNC-maskiner.

 

”Min första Haas-maskin var en borr-/gängmaskin modell DT-1”, säger han. ”Nu när jag är en Haas-användare anser jag att alla verkstäder, oberoende av var i världen de befinner sig, borde använda Haas. I förhållande till vad du betalar är de de bästa produktionsmaskinerna i hela världen! Jag känner till minst två andra företag

 

i närheten som har investerat i Haas-maskiner under de senaste sex månaderna tack vare mig. Jag har nu tre Haas-maskiner: en DT-1, en vertikal fleroperationsmaskin modell VF-2SS Super Speed och en vertikal fleroperationsmaskin modell VF-4, som köptes för att maskinbearbeta rullarna. Vi planerar nu att köpa en femaxlig enhet till VF-4-modellen.”

 

”På VF-2SS-maskinen tillverkar jag flera prototyper eftersom den är så snabb – den maskinbearbetar fantastiskt i 3D”, säger Coetzee. ”Maskinen är lätt att ställa in och perfekt för produktion av små partier. Jag tillverkar cirka 100 olika 3D-maskinbearbetade delar på VF-2SS-maskinen, som är igång 17 timmar per dag, varje dag.


 


Mina operatörer insisterar på att endast använda Haas-maskinerna”, säger han.
 ”De upptäckte till exempel att om de kör långa pass med våra andra maskiner så blir de inexakta. Vi kör Haas-maskinerna till max och de har inga sådana problem.”

 

Andra delar som han tillverkar med VF-2SS-modellen är förgasare till åkgräsklippare med många små spikhål för en amerikansk kund, och varje del produceras på mindre än två timmar. ”Samma del tar fem timmar på en av våra taiwanesiska maskiner”, säger Coetzee.

 

Trots den stora volymen som produceras på TMPC stressas inget fram som håller dålig kvalitet.

 

”Många är skeptiska till ”Made in Taiwan”. Jag föreslog för en viss kund i Storbritannien att jag kunde tillverka några gratis modeller åt honom, så att han skulle kunna kontrollera om han var nöjd med slutprodukten. Det var han naturligtvis och har aldrig sett sig om igen. Bara för att vi är baserade i Taiwan betyder det inte att vi ger våra kunder dålig kvalitet. Jag fakturerar inte nya kunder genast, utan jag låter dem testa oss först. På så sätt får vi en hel del av våra uppdrag.”

 

I maj 2012 ledde Coetzees välförtjänta framgångar till att han kunde betala av hela sin skuld till banken på 2 miljoner amerikanska dollar. Han började även arbeta kortare dagar, och lät andra ta över en del av det dagliga ansvaret för att sköta verksamheten.Nuförtiden är maskinprogrammering det enda jobb han själv gör på verkstadsgolvet. Han har anställda som sköter verktygsinställningarna och operationen av maskinerna. Totalt har företaget 14 anställda, vilket gör att Coetzee kan ta ledigt och njuta av kvällar och helger tillsammans med sin fru och sina döttrar, eller ta långa fisketurer på Sydkinesiska havet.

 

TMPC står beredd att återigen flytta till en större anläggning och att uppnå ISO-certifiering. Efter så många år av försök och misstag – och så många motgångar och besvikelser – är Coetzee nu övertygad om att han vet hemligheten bakom en framgångsrik maskinverkstad.

 

”När vi flyttar till en ny anläggning kommer vi inte att ta några av våra gamla maskiner med oss”, säger han. ”Vi kommer endast att ha Haas-maskiner!”

 


Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Reportage

Familjen Schmidt som i skärande bearbetning
När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.Schmidt betyder fritt översatt från danska "skärande bearbetning". Det måste det göra. I mer än 60 år har familjen Schmidt utvecklat och producerat..
Säljaren som blev vd
Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men vill inte detaljstyra. Mysig sommarstad men inte lika livlig på vintern. Så beskriver John Ericson sin barndomsstad Nyköping. Från Nyköping till Hölö är det inte särskilt långt. Ungefär fem mil. Men..
Allt fler inser vikten av mätning
– Vill man ha kvalité måste man mäta, menar Börje Larsson på Cascade.Att mäta blir allt viktigare – för kvaliténs skull. Mätning, som tidigare ibland betraktats som något inte helt nödvändigt, blir med rätta allt viktigare för alltfler.– Det handlar mer om kvalitetskontroll än mätning. I takt med att teknik utvecklas ochLäs mer
Edwin trivs som svetsare: “Jag vill jobba med grovarbete”
Svetsare är ett hett yrke med goda framtidsutsikter. – Jag kommer att bli kvar många år inom svetsindustrin, säger Edwin Järpenge som läser till svetsare på Yrkesgymnasiet i Huddinge.  Svetsare är ett hett yrke. Inte bara bokstavligt eller på grund av att Sveriges statsminister Stefan Löfvén har en bakgrundLäs mer
Många robot- och helhetslösningar på EMO
Smartare tillverkning är temat för dagen i Hannover. Efter en vecka på världens största mässa för metallbearbetning, kan vi konstatera att det är många robotar i montrarna på EMO. En del tycker för många, de menar att det tar bort lite uppmärksamhet från andra smarta lösningar. Men mycket handlar dockLäs mer
Folkabubblan nu som elbil
Tillsammans med eClassics presenterar Volkswagen nu ett koncept för att elektrifiera historiska Folkabubblor.Den tekniska basen för konverteringen består av utprovade komponenter från nya Volkswagen e-up!. Dessa delar serietillverkas vid Volkswagen Group Components anläggningar. Elmotorn och den 1-stegade växellådan tillverkas i Kassel och komponenterna tillLäs mer
Teknikskiftet inom fordonsindustrin
Man måste välkomna ny teknik och nya utmaningar om man vill finnas kvar, menar Magnus Johansson på Automotive Components Floby AB.Teknikskiftet som pågår just nu inom fordonsbranschen går inte att jämföra med något tidigare. De företag som anammar förändringarna och ligger långt framme i teknikskiftet förutspås gå mot en ljus..
Bli smartare i Hannover
Nu öppnas dörrarna till EMO och i år finns det extra anledning att åka till Hannover. Ingen uttryckte det så bra som Roger Cronholm på Schunk; – Vi har pratat om Industri 4.0 i flera år, men det är först nu den nya tekniska utvecklingen har satt sig och vi börjar få se applikationerna. Han är inte ensam om att sia på det sättet. Hans..
Lesjöfors goes to Hollywood
Läs om hur klockfjädrar, dragfjädrar och gasfjädrar används i smarta kamerariggar i Hollywoods största film- och tv-produktioner.Fjädrar från Lesjöfors återfinns som bekant i nästan alla hörn av samhället. Men visste du att fjädrar även har en kritisk funktion i filmskapares vardag? Läs om hur klockfjädrar, dragfjädrar och..
På IAC i Torslanda är Samhallmedarbetaren Abbe en kulturbärare
I tretton år har han haft driftledarrollen och hans förmåga att se sina kolleger har lett till både ökat engagemang och ökad trivsel på arbetsplatsen.   I nästan 13 år har Abdal Lahdou, eller Abbe, som alla kallar honom, haft rollen som drift­ledare på Samhall,  på arbetsplatsen IAC Group i Torslanda utanför Göteborg. Han är inte bara en..
Proton Technology - kunskap på yta och djup
Stefan Gustafsson Ledell leder sedan ett år tillbaka verksamheten vid Proton Technology i Bredaryd.Technology, Engineering, Finishing och Lighting – alla med prefixet Proton – utgör Proton Group, en sammansvetsad och drivande företagsgrupp. – Verksamheterna skiljer sig ifrån varandra, men vi enas kring ett gemensamt förhållningssätt som genomsyrarLäs mer
Additiv tillverkning allt vanligare i industrin
Industriell 3D-printing och additiv tillverkning växer så det knakar och skapar allt större intresse inom industrin. I takt med att tekniken utvecklas ser vi alltfler applikationer och alltfler aktörer dyker upp på marknaden. – Vi startade företaget för fem år sedan och utvecklingen har varit väldigt bra, säger Claes Sjödahl på Addema i..
Sveriges underleverantörer automatiserar i varierande utsträckning
Alltfler underleverantörer följer de stora OEM-företagen och automatiserar i allt större utsträckning, men inte alla.Sverige är i framkant när det gäller automation. Men även om alltfler underleverantörer automatiserar och viljan är god, finns det processer som många menar fortfarande inte låter sig automatiseras med lönsamhet. Det finns vita..
IoT-experten: Enklare än du tror att göra stora vinster
Allt fler företag inom den svenska industrin hittar smarta sätt att jobba med IoT.Man kommer långt med en enkel lösning och engagemang från medarbetarna, anser Magnus Mörstam, IoT-expert och vd Intelliger. Internet of Things är idag ett välkänt begrepp som det talas och skrivs en hel del om i branschen. I nio fall av tio finns redanLäs mer
Ett riktigt win-win koncept när MF Precision bjuder in branschen
Kunder, leverantörer och ”branschkollegor” minglar och diskuterar smarta produktionsnyheter samtidigt som maskinerna producerar för fullt hos MF Precision.I mitten av juni var det dags igen. För fjärde gången arrangerade legotillverkaren MF Precsion i Ljusdal sitt omtyckta öppet hus för kunder, leverantörer och ”branschskollegor”. Företag som Ravema, Schunk,..