Nyheter

Made in Taiwan

den 22 juli 2014 16:18 Företagsprofil

TMPC Co Ltd har sitt säte på en sidogata i staden Taichung, omkring en timme söderut från Taipei på Taiwans västkust. Affärsverksamhetens yttre avslöjar knappt något alls om det hårda arbete som ligger bakom företagets framgång. Inne i byggnaden producerar ett antal CNC-maskiner, däribland en vertikal fleroperationsmaskin modell Haas VF-2SS Super Speed, delar för en rad olika kunder runt om i världen.

 

För två årtionden sedan anlände TMPC:s grundare Hardus Coetzee till Taiwan från sitt hemland Sydafrika inom ramen för ett regeringssponsrat utbildningsinitiativ.

 

”Jag var en av 23 personer som kom till Taiwan för att lära oss att bli instruktörer, och vi utbildade ortsbor utan tidigare utbildning”, berättar han. ”Jag tänkte att det skulle ge mig en möjlighet att använda mina kunskaper som utbildad montör och svarvare i sydafrikanska flygvapnet, där jag hade börjat arbeta efter att jag blev klar med min utbildning.”

 

När han började på den tre månader långa instruktörskursen anade Coetzee inte att en av skolans engelsktalande taiwanesiska tolkar senare skulle bli hans fru och mamma till hans två barn!

 

”Tyvärr fick hon sparken när skolan fick reda på att hon hade ett förhållande med en student”, säger han. ”Jag gick klart kursen och återvände till Sydafrika för en kort tid. Jag flög tillbaka till Taiwan omkring en månad senare och Frannie kom och besökte mig. Vi gifte oss inom fyra månader!”

 

Till en början var det lättare sagt än gjort att hitta ett fast jobb. Coetzee prövade först att arbeta som engelsklärare, men det varade bara i en månad. Han längtade efter att arbeta med maskinbearbetning igen, men två påföljande perioder som anställd på lokala CNC-företag varade bara i sju och åtta månader vardera. Coetzee försökte till och med att starta sitt eget CNC-företag, men försöket fick sitt slut efter 18 månader på grund av bristande kunskaper om lokala affärsseder och lokal praxis. Samma sak arbetade mot honom under hans nästa försök, som gick ut på att köpa och sälja varor. Hans ålder (25 vid den tiden) innebar att andra, på ett språk som han inte förstod, ofta utnyttjade honom.

 

”Då gick jag till en återförsäljare av begagnade maskinverktyg i ett försök att återgå till att skära metall som levebröd”, berättar han.”Jag frågade ägaren om jag kunde använda maskinerna för att tillverka delar, och i retur skulle jag betala honom på ackord. Det här betydde att när ägaren hade potentiella kunder på besök för att titta på maskinerna, skulle de se dem i arbete. Ägaren var skeptisk till en början, men gick till slut med på det. Han började sälja fler maskiner som ett resultat av överenskommelsen. Tyvärr blev han sedan girig och ville att jag skulle betala mer, så jag slutade.”

 

När tålamodet nästan hade tagit slut satsade Coetzee alla pengar som han och hans fru kunde samla ihop, omkring 20 000 amerikanska dollar, och lånade lite till från vänner. Det var tillräckligt för att köpa hans första ”moderna” maskin: en fräs konstruerad i Taiwan. Med hjälp av en tjänstvillig fransman som pratade flytande mandarin och försörjde sig genom att skaffa fram delar i Taiwan för utländska företag säkrade Coetzee sin första kund: en specialist på go-carts i North Carolina, USA. TMPC Co Ltd stod på stadiga fötter och familjen Coetzee kunde äntligen börja blicka mot framtiden.

 

Med tiden ökade beställningarna och Coetzee lade till två svarvar. Verkstaden var igång 24 timmar i dygnet – han arbetade 16 timmar före hans fru tog över, medan han sov i ett intilliggande rum. Kort därefter frågade en bekant teamet med man och fru om de kunde tillverka stora rullkomponenter för träförädlingsindustrin. Det kan de, sade de, och maskinbearbetade snabbt ihop cirka 600 delar under den första månaden! Den ständiga ”upphittaravgiften” som Coetzee var tvungen att betala sin bekant gjorde dock arbetet olönsamt, så han avslutade produktionen igen.

 

”Slutkunden frågade varför jag slutade”, berättar han. ”Jag ville inte orsaka problem för min bekant, så de gjorde som man vanligtvis gör och tog ut mig på stan och söp mig full. Sedan berättade jag allt för dem. Efteråt hittade vi en lösning på problemet, och jag är glad över att kunna säga att vi fortsätter att tillverka rullar för dem ännu idag. Det här var första gången jag stötte på korruption, och på ett sätt var det en bra sak. Det gjorde mig till en smartare affärsman och jag blev mer försiktig med mina affärer.”

 

Coetzee hade samlat på sig en armé med 20 maskiner och arbetade hårdare än någonsin. Nya beställningar kom från industrin för optiska linser och från tillverkare av elbilar, och i det senare fallet gällde det att tillverka så många som 12 000 växellådor per månad.Med fler och fler beställningar även från kunden med rullarna behövde TMPC uppenbarligen en större anläggning och bättre maskiner. Det var dags att expandera än en gång, och lyckligtvis upptäckte han Haas CNC-maskiner.

 

”Min första Haas-maskin var en borr-/gängmaskin modell DT-1”, säger han. ”Nu när jag är en Haas-användare anser jag att alla verkstäder, oberoende av var i världen de befinner sig, borde använda Haas. I förhållande till vad du betalar är de de bästa produktionsmaskinerna i hela världen! Jag känner till minst två andra företag

 

i närheten som har investerat i Haas-maskiner under de senaste sex månaderna tack vare mig. Jag har nu tre Haas-maskiner: en DT-1, en vertikal fleroperationsmaskin modell VF-2SS Super Speed och en vertikal fleroperationsmaskin modell VF-4, som köptes för att maskinbearbeta rullarna. Vi planerar nu att köpa en femaxlig enhet till VF-4-modellen.”

 

”På VF-2SS-maskinen tillverkar jag flera prototyper eftersom den är så snabb – den maskinbearbetar fantastiskt i 3D”, säger Coetzee. ”Maskinen är lätt att ställa in och perfekt för produktion av små partier. Jag tillverkar cirka 100 olika 3D-maskinbearbetade delar på VF-2SS-maskinen, som är igång 17 timmar per dag, varje dag.


 


Mina operatörer insisterar på att endast använda Haas-maskinerna”, säger han.
 ”De upptäckte till exempel att om de kör långa pass med våra andra maskiner så blir de inexakta. Vi kör Haas-maskinerna till max och de har inga sådana problem.”

 

Andra delar som han tillverkar med VF-2SS-modellen är förgasare till åkgräsklippare med många små spikhål för en amerikansk kund, och varje del produceras på mindre än två timmar. ”Samma del tar fem timmar på en av våra taiwanesiska maskiner”, säger Coetzee.

 

Trots den stora volymen som produceras på TMPC stressas inget fram som håller dålig kvalitet.

 

”Många är skeptiska till ”Made in Taiwan”. Jag föreslog för en viss kund i Storbritannien att jag kunde tillverka några gratis modeller åt honom, så att han skulle kunna kontrollera om han var nöjd med slutprodukten. Det var han naturligtvis och har aldrig sett sig om igen. Bara för att vi är baserade i Taiwan betyder det inte att vi ger våra kunder dålig kvalitet. Jag fakturerar inte nya kunder genast, utan jag låter dem testa oss först. På så sätt får vi en hel del av våra uppdrag.”

 

I maj 2012 ledde Coetzees välförtjänta framgångar till att han kunde betala av hela sin skuld till banken på 2 miljoner amerikanska dollar. Han började även arbeta kortare dagar, och lät andra ta över en del av det dagliga ansvaret för att sköta verksamheten.Nuförtiden är maskinprogrammering det enda jobb han själv gör på verkstadsgolvet. Han har anställda som sköter verktygsinställningarna och operationen av maskinerna. Totalt har företaget 14 anställda, vilket gör att Coetzee kan ta ledigt och njuta av kvällar och helger tillsammans med sin fru och sina döttrar, eller ta långa fisketurer på Sydkinesiska havet.

 

TMPC står beredd att återigen flytta till en större anläggning och att uppnå ISO-certifiering. Efter så många år av försök och misstag – och så många motgångar och besvikelser – är Coetzee nu övertygad om att han vet hemligheten bakom en framgångsrik maskinverkstad.

 

”När vi flyttar till en ny anläggning kommer vi inte att ta några av våra gamla maskiner med oss”, säger han. ”Vi kommer endast att ha Haas-maskiner!”

 


Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Reportage

Coronakrisen utbildar oss i hållbarhet
Är vi korkade eller kommer vi skapa robusta system? Experten från Göteborgs Tekniska College ser två alternativ.– Hållbarhet är inte bara ekologi och miljö. Det måste man jobba med på alla plan; ekologi, socialt och ekonomiskt. Vi måste skapa robusta system, säger Johan Bengtsson, lärare på Göteborgs Tekniska College och motorn bakom..
Microprecision kör med full styrka i krisen
Men framtiden är oviss. Microprecision i Kungsängen är kanske, som vd Rade Paunovic säger, ett ganska atypiskt företag i dessa kristider. – Vi har inte dragit ner personal-styrkan utan kör för fullt, säger han. I nästa andetag måste han dock konstatera att visst påverkas manLäs mer
Investeringsvilja finns – men företagen avvaktar
Nu är det blivit spridda skurar...säger Matts Spångberg SVMF- branschorganisationen för importörer och leverantörer av verktygsmaskiner, plåtbearbetningsmaskiner, verktyg, test- och mätverktyg samt automation och robot i Sverige I en artikel i Svensk Verkstad Magasin i slutet av april kom kunniga röster till tals angående läget om industrins investeringar inom maskin- och..
Från ånglok till Sveriges första inhemska tillverkare av militära flygmotorer
Ett undertecknat kontrakt blev avgörande för företagets framtida inriktning. Den 28 april fyller spjutspetsföretaget i Trollhättan 90 år - läs om företagets resa.Den 28 april är det 90 år sedan ånglokstillverkaren Nohab i Trollhättan undertecknade kontraktet som gjorde dem till Sveriges första inhemska tillverkare av militära flygmotorer. Idag heter företaget..
Från minuter till sekunder – en effektivare mätrutin för bockade rör
Det svenska verkstadsföretaget minskar cykeltiderna för rörmätning till mindre än tio sekunder.Lösningen stavas inspektionssystemet TubeInspect P16 och mjukvaran BendingStudio. Blomberg & Stensson AB i Katrineholm driver en flexibel produktion som tillverkar allt från prototyper till serieproduktion i små och medelstora serier. De erbjuder ävenLäs mer
Snart kommer temaveckorna: Allt som skulle visats på Produktionsmässorna 2020
Svensk Verkstad Media kommer tillsammans med Qimtek att ha två digitala temaveckor med Elmia Produktionsmässor - maskinerna, verktygen och automationslösningarna. Så håll utkik!Under de två temaveckorna får du presentera de maskiner, verktyg och automationslösningar eller något annat som ni tänkte visa på mässan. Missa in den här unika..
Det är svårt att inte ha kul på jobbet säger vd:n
Jag gör inte revolution som ny vd för företaget. Conny Erixon tillhör den kategori vd:ar som lärt sig organisationen från grunden och arbetat sig till sin plats i ledningen. – Jag gillar att vara chef, säger han. Man får en helhetssyn och får möjlighet att driva sina idéer. Förra året tog han överLäs mer
Kunskapstest online - en hit för svensk industri
-Det finns en stor kunskapstörst inom svensk industri, säger grundaren Hans Bergmark, som själv har en bakgrund inom verkstadsindustrin. Svensk industri törstar efter kunskap. Det är en helt ovetenskaplig men ändå väl underbyggd slutsats vi drar sedan Manufacturing Guides Industri-Quiz varit online i omkring ett halvår. – Efter nio månader har 33 000..
Vattenskärning förvandlar avfall till mervärde
Genom att använda vattenskärningtekniken för att skära ut hål istället för att borra dem, kan restmaterialet sparas, formas och återanvändas.Vid bearbetning av dyra material är det viktigt att minimera avfallet. I detta exemplet visar vi hur man kan producera Inconel-cylindrar och spara material i bearbetningsprocessen. Genom att använda vattenskärningtekniken för att..
Så kan 3D revolutionera underhållsbranschen
På Volvo Cars utvecklas det smarta underhållet på alla fronter. En viktig del av detta är 3D-skrivarna.De ser inte mycket ut för världen. Små, vita plastlådor med ett roterande föremål i mitten. Men de håller på att skapa en revolution inom underhåll.  Mohamad Abosh ansvarar för utvecklingen av det smarta underhållet på Volvo Cars...
Nu öppnar Underhållsmässan - som planerat
Besökare som besökt riskområden för coronavirus de senaste två veckor ombeds stanna hemma. I övrigt finns beredskap på plats och mässan bjuder övriga besökare på fullspäckat program i vanlig ordning.Två år går fort......och det är faktiskt redan dags för ännu en Underhållsmässa på Svenska Mässan i Göteborg. Globalt har några större..
Tranemo Metal växlar upp
Efter en stor investering tappade legoföretaget en stor kund, men nu har man kavlat upp ärmarna och tänker nytt.Efter en tuff tid kavlar Tranemo Metal upp ärmarna, tänker nytt och bygger om organisationen för att ta sig an marknaden med förnyade krafter.– Det är fortfarande en utmaning, men nu känns det som vi är på rätt spår, säger..
Vd-intervju: Han sluter cirkeln i Closed Loop Manufacturing
Med en far som var bergsingenjör hade han stål i blodet redan när han kom till världen i Grytnäs för 53 år sedan. Idag leder rumpmasen Siemens Digital Industries Softwares verksamhet i Norden.Det har runnit en hel del vatten under broarna mellan dessa två milstolpar i Mats Fribergs liv och karriär. När han växte upp följde familjen faderns arbetssituation och det..
Underhållsmässan i Göteborg fortsätter att växa
Den 10-13 mars öppnas dörrarna till norra Europas största mötesplats inom drift- och underhållsverksamhet. – Det här är den industrimässa hos oss som har vuxit snabbast de senaste åren, säger Anna Jarnö, Business Manager på Svenska Mässan i Göteborg.  Underhållsmässan räknar med minst 10 000 besökare och drygt 330..
Duon som lockar svenskarna till Düsseldorf
Mindre stressade besökare i Tyskland Med rör och tråd i fokus fortsätter parallellmässorna Tube och Wire att locka branschen till tyska Düsseldorf. Många av dem är svenskar och skandinaver. – Tube, Wire och Elmia Automation är våra viktigaste mässor, konstaterar Anders Henriksson, vd påLäs mer