Nyheter

MaskinFransson visar maskinnyheter och automationslösningar på M.A.X

den 28 februari 2014 11:04 Företagsprofil

 

Se maskinnyheter och automationslösningar i vår monter på MAX 2014!


I år fyller vi 50 år som företag och det kommer att märkas även under MAX-mässan.
Med tanke på mässans inriktning och vår egen verksamhet tycker vi att det är naturligt att visa verktygsmaskiner och det kommer vi att göra. Vi kommer att ha en monter (A02:21) på närmare 200 m2 och vi kommer att visa följande 7 maskiner:


Tsugami HS20M-5AX - en cnc-svarv som är särskilt anpassad för medicinsektorn och har bla. en B-axelspindel med 30.000 rpm och 24ATC, huvudspindel med 10.000 rpm och subspindel med 12000 rpm. Denna maskin premiärvisas i Sverige under MAX-mässan och kommer därefter att levereras till Part Precision i Mariestad som köpte maskinen innan vi hann få hem den.


Tsugami B0326-II - en 6-axlig längdsvarv med 32 mm stångkapacitet. Denna maskinmodell har varit mycket populär och vi har levererat ett flertal i Sverige under det senaste året. Efter MAX-mässan kommer denna maskinen att levereras till Strängnäs Mekaniska.


Takisawa TS-4000YS - en ny mycket kraftfull cnc-svarv med Y-axel och subspindel och premiärvisas i Sverige under MAX-mässan. Maskinen har Fanuc 32iB styrsystem med Takisawa Tiwap dialogprogrammering och Raku Raku skärkraftsövervakning. Stångkapacitet 82 mm, svarvlängd 750 mm och 370 mm svarvdiameter. Denna maskinen kommer att betjänas av en robotcell från Robojob som marknadsförs av CNC Factory.


Takisawa LA-250MH - en kraftfull cnc-svarv med boxgejdrar, Fanuc 0iTD och dialogprogrammering Manual Guide i. Den har 12 stationers revolver med drivna verktyg (5.5 kW), 18.5 kW spindelmotor och dubbdocka. Sving 580 mm, svarvdia 420 mm, svarvlängd upp till 734 mm. Maskinen premiärvisas i Sverige under MAX-mässan.


Trident TR-56S - en supersnabb vertikal flerop med svängpalett och Mitsubishi M70A styrsystem. Palettstorlek 2 x 600 x 425 mm, rörelser XYZ: 560x400x400, spindelkona BT40, spindelvarvtal 12000 rpm, spindeleffekt 11 kW, spolning genom spindel 20 bar, 24ATC, spåntransportör, automatisk dörr etc. Maskinen kommer att betjänas av en robotcell från SVIA.


Quaser MV184P - en kraftfull vertikal flerop med Fanuc 31i styrsystem och dialogprogrammering Manual Guide i. Maskinen har BT40 BigPlus, 12000 rpm, 20 bar spolning genom spindeln, 30ATC, spåntransportör, 4:e axel med Detron GV-255 rundbord, Blum TC-50 mätprob för arbetsstycke, Blum NT-A2 laser för verktygslängdsmätning.


Quaser MV204CV - en mycket kraftfull vertikal flerop med Heidenhain iTNC530 styrsystem. Maskinen har BT40 BigPlus, 12000 rpm, 20 bar spolning genom spindeln, 30ATC spåntransportör. Under mässan kommer tuff körning med bl.a. dynamisk fräsning att visas i maskinen.


Klicka på länkarna ovan för att läsa mer om maskinerna.

Klicka här för att registrera dig och för att skriva ut en gratis entrébiljett, ange koden MAX2014.

Vinn mässresa till Jimtof-mässan i Tokyo
I samband med MAX-mässan kommer vi att lotta ut en resa till Jimtof-mässan i Tokyo som äger rum månadsskiftet oktober-november 2014. Resan inkluderar flyg, hotell och entré till Jimtof-mässan. Under veckan kommer även fabriksbesök göras hos någon/några av våra maskintillverkare. Besök vår monter under mässan för att delta i lotteriet eller fyll i intresseanmälan på vår hemsida senast 2014-03-21.

Varmt välkommen till vår monter A02:21!


MaskinFransson + NC Service = Correanayak
Vi är glada att meddela att vi tillsammans med NC Service tar över agenturen för spanska Correanayak. Vi kommer att ta hand om maskinförsäljningen och NC Service kommer svara för installationer och service, även garantiservice.

Correanayak förknippas starkt med bäddfräs- och portalfräsmaskiner och sedan 1970-talet har det sålts ca 400 maskiner i Sverige.
Läs mer här...


Vi fortsätter att växa och har anställt ytterligare en servicetekniker!

 

Den 3 mars börjar Simon Tholander arbeta hos oss som servicetekniker. Simon har närmare 10 års erfarenhet från Scania, först genom 3-årigt industrigymnasium och därefter som maskinoperatör och verkstadstekniker på växellådstillverkningen.

Simon kommer inledningsvis att följa med våra övriga servicetekniker ut på arbeten. Vi hälsar Simon varmt välkommen till oss!


Lagermaskiner för omgående leverans
Vi har alltid ett 20-tal maskiner i lager för omgående leverans.
Dessutom har flera av våra maskintillverkare europalager så vi kan därför erbjuda ett stort antal maskiner med kort leveranstid.

Då och då har vi även kampanj på vissa av våra maskiner, just nu finns exv. en Hwacheon VT-950MC vertikalsvarv med drivna verktyg, 950 mm svarvdia, 24" hydraulisk chuck, 45 kW spindelmotor, 4569 Nm, 15 bars pump, skärkraftsövervakning etc. till ett mycket attraktivt pris.

Läs mer om våra lagermaskiner här...


Med vänliga hälsningar

Maskin AB A. Fransson

Maskin AB A. Fransson

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Nya appen Metallkompetens täcker informationsglapp om mässing
En liten uppslagsbok att ha i fickan, för den som behöver kunskap om mässing. Så beskriver projektledaren Stefan Heino den nya appen med utbildningsmaterial som metallforskningsinstitutet Swerim varit med att ta fram. Appen Metallkompetens, är sedan årsskiftet fritt tillgänglig för alla som vill ha och behöver information om mässing;Läs mer
Dubbelt slipar bättre
Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen. Tack vare dubbellameller kombinerat med keramiska korn slipar den med dubbel kraft, men med mindre friktion. Resultatet är en kallare, precisare och snabbare slipning som inte påverkar färgen på arbetsstycket. Kontakta din lokala TYROLIT återförsäljareLäs mer
Han blir försäljningschef för Lackeby Products
Nästa steg är att rekrytera fler säljare.Lackeby Products AB konstruerar och tillverkar utrustning för miljömässig rening och återvinning. All tillverkning sker i Kalmar och företaget har 46 anställda. Nu utser företaget Daniel Lindström till ny marknads- och försäljningschef. -Jag är väldigtLäs mer
Global aktör i fordonsindustrin väljer GARO
Av stor strategisk betydelse för ossGARO AB har tecknat ett ramavtal med en global aktör i fordonsindustrin avseende leverans av laddinfrastruktur för den europeiska marknaden. Avtalet är icke-exklusivt och har inga garanterade volymer, men är av stor strategisk betydelse för GARO då detLäs mer
PMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020
I montrarna visas bl a det senaste inom lyftutrustning såsom manuella lyftblock, kättingtelfrar el/luft, traverssystem, portabla aluminium bockkranar, vakuumlyftare samt hela LOGITRANS programmet av lyftvagnar som t ex nya Multi fatvändaren och unika Panther Silent handtruck.  Vi visar bl a följande nyheter i våra montrar:KITOs revolutionerande EQS kättingtelfer med 1-fas,..
ABUS Kransystem på Underhållsmässan 10-13 mars 2020 - monter B10:22
Där visas bl a senaste lintelfermodellen, kättingtelfrar, lättraverssystem, portabla aluminiumkranar samt det elektriska styrsystemet ABUControl för traverser.ABUS elektriska lintelfermodell GM1000M är en kombination av användar- och servicevänlighet, modern design samt intelligent teknik. Det ingår t ex som standard frekvensstyrning, även lyftrörelse, samt att en..
Miljövänligt alternativ till tungmetaller för strålskydd
En ny högteknologisk polymerkomposit som absorberar neutronstrålning har lanserats av Uppsala-företaget Additive Composite Uppsala AB, i samarbete med den svenska filament-tillverkaren AddNorth 3D AB.   Materialet är en blandning av borkarbid och nylon och kommer att säljas i form av filament avsett för additiv tillverkning med fused filament fabrication-teknologi..
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Tre nyckelfärdiga robotceller levereras på under en vecka. Tack vare goda förberedelser och utmärkt samarbete med kunden, installerade och driftsatte Mindsource tre nyckelfärdiga robotceller för en helt ny förpackningslinje på under en vecka ifrån leverans. Leveransen omfattade tre fristående robotceller som tillsammans bildar en helt..
Protolabs vill göra livet enklare för utvecklingsingenjörer
Lanserar nya toleransgarantier för formsprutning.Nu lanserar Protolabs, leverantör av skräddarsydda prototyper och lågvolymproduktion av delar och komponenter, garanterade dimensionella toleranser för plastämnen som används vid formsprutning. Efter omfattande test vid den snabbväxande verksamheten iLäs mer
Påverkas er produktion av Coronaviruset?
Påverkas er produktion av Coronaviruset?
Behöver ni hitta nya källor för material och komponenter? Många är oroliga att det blir brist på material i tillverkningsindustrin om Coronaviruset fortsätter sin spridning i Kina och i världen. Vi har redan fått samtal och förfrågningar i samband med det. Därför kan det vara dags att titta på alternativa lokala..
De ska sälja koreanska cobots på den svenska marknaden
Lichron har inlett samarbete med den koreanska robottillverkaren Hanwhas och visar dem på plats i utställningshallen i Skövde. Lichron AB har nyligen inlett ett samarbete med koreanska Hanwha Robotics och representerar sedan en tid tillbaka Hanwhas kollaborativa robotar på den svenska marknaden. Som ett resultat av samarbetet med Hanwha tillhandahåller Lichron i Sverige:..
Ny vd i Indexator
Gunnar Bålfors lämnar efter 25 år i bolaget.Gunnar Bålfors lämnar befattningen som vd i Indexator Rotator Systems AB. -Efter drygt 25 år i befattningar som exportsäljare, marknadschef och sedan maj 2012 VD, är det nu dags att ge mer tid för familj och andra intressen som fått stå tillbaka underLäs mer
Lägg fokus på Era styrkor – Resten fixar Exmo!
Lägg fokus på Era styrkor – Resten fixar Exmo!
Allt inom montering, paketering, produktutveckling, produktionslösningar, prototyper m.m. Exmo AB kan hjälpa ert företag med effektiva produktionslösningar vilket innebär att de arbetar med totala produktionslösningar och automatiserad volymproduktion. Det vanligaste är att Exmo tar ansvar för hela kedjan, från idé till levererad..
LBY Tech AB erbjuder 40% snabbare svarvning än traditionell bearbetning
LBY Tech AB erbjuder 40% snabbare svarvning än traditionell bearbetning
LBY Tech AB i Ljungby har investerat i Mazaks Multiplex maskiner, en med Portalrobot. Maskinerna har dubbla spindlar och dubbla revolvrar med drivna verktyg och Y-axel. För er som har behov av lite större serier ca 100+ i dimensioner kring 45-200 mm diameter så kan vi erbjuda den mest rationella bearbetningen som finns att erbjuda idag. Maskinerna kan bearbeta detaljer ca 40%..
ABF LT specializes in CNC machining and aluminium die casting
ABF LT specializes in CNC machining and aluminium die casting
ABF LT specializes in CNC machining and aluminium die casting in a 4000 sqm manufacturing plant based in Lithuania. They offer die casting of various aluminium alloys, produced on automated die casting machines with locking force from 350 to 850 ton. The CNC machine park consists of 24 lathes and milling centres. ISO 9001:2015 certification in addition to compliance with strict quality..