Nyheter

Michelin gör kvalitesprogram för sina däck

den 14 januari 2014 13:16 Företagsprofil

Nytt kvalitetsprogram för reparationer av entreprenaddäck

Michelin och Rema Tip Top har tillsammans skapat ett certifieringsprogram för reparationer av entreprenaddäck. Syftet är att säkerställa livslängden på varje däck så långt det är möjligt och på så sätt optimera varje däckinvestering. Både från ett ekonomisk perspektiv men också från en miljö- och säkerhetsmässig synvinkel.

- För Michelin handlar certifieringen om att säkerställa att kvaliteten i våra produkter når konsumenten genom hela däckets livslängd. Michelin och Rema Tip Top har testat arbetsmetoderna och materialet för att garantera reparationernas kvalitet, säger Jonas Jutmar, marknadschef för entreprenaddäck på Michelin.

Det har tidigare inte funnits någon branschstandard för reparationer av entreprenaddäck. En konsekvens av detta är att kvaliteten på en däckreparation kan variera kraftigt. Som tillverkare har Michelin tillsammans med Rema Tip Top insett värdet och vikten av ett kvalitetsprogram för denna typ av reparationer. Med det nya samarbetsavtalet erbjuds nu certifierad reparationsservice via utvalda, kvalificerade däckåterförsäljare.

Centrala Gummi i Örebro är första certifierade verkstaden i Sverige
Centrala Gummi i Örebro är den första och idag enda verkstaden som certifierats. Kvalitetsprogrammet gäller endast däck av märket Michelin. Personalen får en omfattande utbildning i arbetsprocessen för maskiner, utrustning och för själva reparationen på Rema Tip Tops utbildningscenter i München. Arbets-metoderna måste dokumenteras och Rema Tip Top kommer att utföra en årlig, detaljerad audit för att försäkra sig om att processerna efterföljs vilket i sin tur garanterar ett korrekt och högkvalitativt arbete.

– Tanken är att våra revisorer ska granska däckverkstäder som arbetar med reparationer av entreprenaddäck för att bedömma hur väl de lever upp till kraven som är satta av Michelin och Rema Tip Top, säger Tommy Kärnström, Produktchef på Continova (distributör i Sverige av Rema Tip Tops produkter).

Anläggningsarbeten ofta riskfyllda
Gruvor och stenbrott är mycket krävande arbetsplatser där det hanteras och transporteras stora volymer och vassa stenblock som uppstår vid sprängning. Dessa transporteras oftast på ojämn, stenkrossad mark.

Skador på entreprenadddäck kan kosta flera hundratusentals kronor och utgör en stor ekonomisk risk för entreprenören och maskinägaren. Förutom investeringen i nya däck, kan det också leda till långa, oförutsägbara produktionsstopp, som i värsta fall kan äventyra hela arbetsprojektet.

Fördelen med certifierad reparationsservice
Tanken med ett kvalitetsprogram är att försäkra kunden om att alla reparationer av Michelindäck utförs på ett säkert och professionellt sätt samt en försäkran att varje däckinvestering är skyddad så långt det bara är möjligt. För återförsäljaren innebär det en kvalitetsstämpel på deras kompetens i att reparera Michelins entreprenaddäck samtidigt som det särskiljer dem från konkurrenterna.

Michelins entreprenaddäck är utvecklade för att vara extremt hållbara och tillverkade med den mest avancerade tekniken. Detta gör att det är möjligt att göra krävande skadereparationer på däcken vilket i sin tur leder till en minskad belastning på miljön.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Continova: Tommy Kärnström
Mobil: +46 709-10 54 03, E-Post: tommy.karnstrom@continova.se

Centrala Gummi: Jens Wetterstrand
Mobil: +46 702 16 53 60, E-post: jens@centralagummi.com

Presschef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 08-709 07 76, Mobil: 072-250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@se.michelin.com

Michelins mission är att bidra till att förbättra hållbara transporter genom att utveckla, tillverka och sälja däck till alla typer av fordon. Michelin publicerar också rese-, hotell- och restaurangguider och kartor samt elektroniska resetjänster på ViaMichelin.com. Michelins huvudkontor ligger i Clermont-Ferrand i Frankrike. Michelin sysselsätter 113 400 människor i mer än 170 länder, varav ca 300 i Norden. För mer information besök gärna vår hemsida www.michelin.com eller www.michelin.se

Qimtek AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Dorato Tools blir representant för världens största tillverkare av fräshobbar
I förra veckan stod det klart.Dorato Tools AB med säte i Eskilstuna blir representant för koreanska fräshobbstillverkaren DTR i Sverige, Norge och Danmark. Koreanska DTR är specialiserat på tillverkning av verktyg för framförallt kuggbearbetning. Man är idag världens största leverantörLäs mer
Holsby Metall investerar i maskiner från DMG MORI
Samtidigt bygger man ut produktionslokalerna i både Vetlanda och Holsby Brunn. Mikael Fasth och Simon Nilsson förvärvade Holsby Metall AB i Vetlanda i februari 2011. Båda två har flera års erfarenhet från verkstadsindustrin och ser mycket ljust på företagets framtid. Just nu byggs det för fullt och utökning av produktionsytan pågårLäs..
Fordonstillverkaren från Getinge växlar nu upp farten
I Getinge norr om Halmstad har man från dag ett arbetat med ambitionen att bli en professionell tillverkare av produkter som ska tåla många år i svenskt klimat.   Nu växlar bilbyggaren i Getinge upp en växel och anställer mer personal. -Vi har tillsammans med ett antal kunder under två år hårdtestat våra hästlastbilar och är..
Creaform lanserar nästa generation 3D-scanners
Snabbare, enklare, förbättrade algoritmer och precision - Creaforms senaste generation portabla 3D-scannrar är bättre än någonsin. Go! SCAN Spark™ har oöverträffad hastighet, användarvänlighet och är skräddarsydd speciellt för produktdesigners och ingenjörer. Med fullt stöd för färg och hög upplösning för komplexa detaljer..
Prototyper i världsklass med skarpt know-how
I över 40 år har de tillverkat modeller, alltid med inriktning mot krävande uppdrag och fordonsindustrin som främsta målgrupp. Nu är företaget ambassadör för Elmia Subcontractor.– Vi har maskinerna. Vi kan tekniken. Men det är vår spjutspetskunskap och djupa erfarenhet som gör oss till förstaval hos de stora bolagen, säger Daniel Larsson, vd på Unnaryd Modell och..
Vi håller öppet i sommar och har ledig kapacitet i två av våra maskiner
Vi håller öppet i sommar och har ledig kapacitet i två av våra maskiner
Våran Puma tar upp till 80mm stänger i stångmagasinet och vår Lynx 65mm. Båda med drivna verktyg och y-axel, båda nya 2018. Vi tar gärna serier om 50-2000 bit, vi kör i automatstål, rostfritt, gjutjärn och plast. Är det lite enklare bitar tar vi inte massa onödigt betalt, kan det rulla igenom obemannat tar vi 400-500kr/h...
KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR.Efter genomgående analyser av öppna sfäriska rullager konstaterades det att de vanligaste anledningarna till förkortad livslängd beror på att smuts tränger in i lagret eller att lagret inte håller kvar smörjmedlet mellan smörjtillfällena. Det finns sedanLäs mer
Masentia stärker sälj
Rekryterar två erfarna säljare.Masentia i Värnamo förstärker sin maskinförsäljning med Dan Forsmark och Thomas Hässel som båda börjar nu i juni. Dan Forsmark, Västerås, kommer närmast från Schaeffler Nordic AB där han arbetat som OEM Sales Engineer med försäljning av kullager och skenstyrningar.Läs mer
Teknikprodukter fördjupar samarbetet med Tufcot Engineering
Blir officiell distributör i Skandinavien.Teknikprodukter har sedan många år tillbaka ett mycket tätt samarbete med komposit-tillverkaren Tufcot Engineering i England. Nu fördjupas samarbetet ytterligare när Teknikprodukter får statusen som "Officiell Distributör i Sverige, Norge och Finland". ILäs mer
Kafeko Nordic representerar HCG Packaging
Kafeko Nordic har signerat ett avtal med HDG Packaging, Tyskland, för att representera dem exklusivt i Norden.HDG Verpackungsmaschinen GmbH grundades 1984 av Hans Detlef Glindeman – som tidigare arbetade på Hamac Höller (idag Bosch Packaging). Företaget är specialiserat på utveckling och tillverkning av förpackningsmaskiner för livsmedels-, farmaceutiska-,..
Nya elcylindern EPCC från Festo
För enkel positionering.För enkla positioneringsuppgifter med ett utmärkt pris/prestandaförhållande, finns nu elcylindern EPCC från Festo. Den högkvalitativa kulskruven med låg intern friktion för korta positioneringstider säkerställer hög dynamisk respons. Elcylindern EPCCLäs mer
Attraktivare arbetsuppgifter inom industrin
DATRONs CNC-fräsmaskiner erbjuder operatören en attraktivare, högteknologisk och renare bearbetningsteknik utan smörjolja. Den yngre generationen har en bild av att industrin är tråkig och smutsig, men så måste det inte vara. DATRONs CNC-fräsmaskiner använder inte smörjolja utan detaljen kyls med luft eller sprit, vilket ger en ren..
Mikromekaniska byggrupper färdigmonterat, testat och klart
Mikromekaniska byggrupper färdigmonterat, testat och klart
Texpart har lång erfarenhet av avancerade sammanbyggda komponentgrupper som omgående kan integreras i slutprodukten. Från standard och kundspecifika detaljer med olika leverantörer i in och utlandet, bygger vi samman en komplett och testad komponent. Som kund sparar du tid med färre ingångskontroller och kostnader för mellanlagring. Du avlastar produktionen..
Hårda material och formdetaljer MIM / CIM
Hårda material och formdetaljer MIM / CIM
För detaljer som utsätts för slitage eller måste tåla särskilda belastningar kommer material som kompositer, hårdmetaller, keramik, rubin, safir till insats. Att mekaniskt kunna bearbeta sådana material krävs speciella kunskaper. Våra samarbetspartner, även ofta leverantörer till schweiziska klockindustrin, är specialister och..
Precisionsdetaljer av högsta kvalitet från Schweiz och Asien
Precisionsdetaljer av högsta kvalitet från Schweiz och Asien
Texpart i Schweiz erbjuder sedan över 30 år tillbaka tillverkning av kundanpassade mikromekaniska precisionsdetaljer från utvalda specialistföretag i Schweiz och Asien. Med egna medarbetare på plats i Indien och Malaysia, intergrerar vi högsta europeiska kvalitetskrav med mycket konkurrenskraftiga tillverkningskostnader. Genom våra..