Nyheter

Michelin gör kvalitesprogram för sina däck

den 14 januari 2014 13:16 Företagsprofil

Nytt kvalitetsprogram för reparationer av entreprenaddäck

Michelin och Rema Tip Top har tillsammans skapat ett certifieringsprogram för reparationer av entreprenaddäck. Syftet är att säkerställa livslängden på varje däck så långt det är möjligt och på så sätt optimera varje däckinvestering. Både från ett ekonomisk perspektiv men också från en miljö- och säkerhetsmässig synvinkel.

- För Michelin handlar certifieringen om att säkerställa att kvaliteten i våra produkter når konsumenten genom hela däckets livslängd. Michelin och Rema Tip Top har testat arbetsmetoderna och materialet för att garantera reparationernas kvalitet, säger Jonas Jutmar, marknadschef för entreprenaddäck på Michelin.

Det har tidigare inte funnits någon branschstandard för reparationer av entreprenaddäck. En konsekvens av detta är att kvaliteten på en däckreparation kan variera kraftigt. Som tillverkare har Michelin tillsammans med Rema Tip Top insett värdet och vikten av ett kvalitetsprogram för denna typ av reparationer. Med det nya samarbetsavtalet erbjuds nu certifierad reparationsservice via utvalda, kvalificerade däckåterförsäljare.

Centrala Gummi i Örebro är första certifierade verkstaden i Sverige
Centrala Gummi i Örebro är den första och idag enda verkstaden som certifierats. Kvalitetsprogrammet gäller endast däck av märket Michelin. Personalen får en omfattande utbildning i arbetsprocessen för maskiner, utrustning och för själva reparationen på Rema Tip Tops utbildningscenter i München. Arbets-metoderna måste dokumenteras och Rema Tip Top kommer att utföra en årlig, detaljerad audit för att försäkra sig om att processerna efterföljs vilket i sin tur garanterar ett korrekt och högkvalitativt arbete.

– Tanken är att våra revisorer ska granska däckverkstäder som arbetar med reparationer av entreprenaddäck för att bedömma hur väl de lever upp till kraven som är satta av Michelin och Rema Tip Top, säger Tommy Kärnström, Produktchef på Continova (distributör i Sverige av Rema Tip Tops produkter).

Anläggningsarbeten ofta riskfyllda
Gruvor och stenbrott är mycket krävande arbetsplatser där det hanteras och transporteras stora volymer och vassa stenblock som uppstår vid sprängning. Dessa transporteras oftast på ojämn, stenkrossad mark.

Skador på entreprenadddäck kan kosta flera hundratusentals kronor och utgör en stor ekonomisk risk för entreprenören och maskinägaren. Förutom investeringen i nya däck, kan det också leda till långa, oförutsägbara produktionsstopp, som i värsta fall kan äventyra hela arbetsprojektet.

Fördelen med certifierad reparationsservice
Tanken med ett kvalitetsprogram är att försäkra kunden om att alla reparationer av Michelindäck utförs på ett säkert och professionellt sätt samt en försäkran att varje däckinvestering är skyddad så långt det bara är möjligt. För återförsäljaren innebär det en kvalitetsstämpel på deras kompetens i att reparera Michelins entreprenaddäck samtidigt som det särskiljer dem från konkurrenterna.

Michelins entreprenaddäck är utvecklade för att vara extremt hållbara och tillverkade med den mest avancerade tekniken. Detta gör att det är möjligt att göra krävande skadereparationer på däcken vilket i sin tur leder till en minskad belastning på miljön.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Continova: Tommy Kärnström
Mobil: +46 709-10 54 03, E-Post: tommy.karnstrom@continova.se

Centrala Gummi: Jens Wetterstrand
Mobil: +46 702 16 53 60, E-post: jens@centralagummi.com

Presschef Michelin Nordic: Lotta WRANGLE
Telefon: 08-709 07 76, Mobil: 072-250 07 40, E-mail: lotta.wrangle@se.michelin.com

Michelins mission är att bidra till att förbättra hållbara transporter genom att utveckla, tillverka och sälja däck till alla typer av fordon. Michelin publicerar också rese-, hotell- och restaurangguider och kartor samt elektroniska resetjänster på ViaMichelin.com. Michelins huvudkontor ligger i Clermont-Ferrand i Frankrike. Michelin sysselsätter 113 400 människor i mer än 170 länder, varav ca 300 i Norden. För mer information besök gärna vår hemsida www.michelin.com eller www.michelin.se

Qimtek AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Ny leverantör av hydraulpressar på den skandinaviska marknaden
Ett imponerande kvalitetsarbete, välutbyggd R&D och stort fokus på industri 4.0 avgörande när Olsons Maskinservice breddar programmet för hydraulpressar med integrerade automationslösningar. Olsons Maskinservice AB har tecknat avtal om att representera Hursans breda pressprogram i Skandinavien och Baltikum. Hursan Press är en ledande tillverkare av hydraulpressar i Turkiet med en..
Mitsubishi öppnar teknikenter
Ett tekniskt center för utbildning och teknik för lösningar inom skärande bearbetningar. Mitsubishi Materials har öppnat ett nytt teknikcenter - MTEC (Mitsubishi Technology & Education Center) nära Stuttgart, Tyskland. Det nya centret är inrymt i en modern tvåvåningsbyggnad och invigdes officiellt med en öppningsceremoni i juni 2019. MedLäs mer
Första vändskärsborret för håldjup på 7xD
Nya borret från Sandvik Coromant visas på EMO i hall 5, monter B06. Borret CoroDrill® DS20 från specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant är det första vändskärborrskonceptet som kan tillverka hål med ett djup på upp till 7xD. Borret, där kroppen och skären har helt ny design, ger användarna..
Världens första kategori 5 lyftbord i standardutförande
Kategori 5 är den tuffaste klassificeringen av lyftbord enligt lyftbordsstandarden SS-EN 1570-1, och innebär att produkten har en livslängd på mer än 512 000 cykler med full märklast.Två år av hårt arbete och testkörningar är äntligen över. Nu lanserar EdmoLift världens första hydrauliska kategori 5-lyftbord i standardutförande, HDL 2000. –..
Verkstaden investerar i ännu en DMG MORI
Valet var enkelt.Tramek AB i Karlshamn är ett mindre verkstadsföretag som är inriktat på att rationellt tillverka mekaniska produkter i enstaka enheter eller mindre serier. Idag arbetar TRAMEK som partner och problemlösare till företag inom olika sektorer som ex. stål-Läs mer
LMV AB Investerar i en Okuma
Ökar effektiviteten och förbättrar logistikflödet.Lidköpings Mekaniska Verkstads AB har fokus inom skärande bearbetning med extremt fina toleranser. Tillverkning sker av produkter av större och mindre dimensioner i begränsade serier. Kunderna finns främst inom maskin-, fordons- och försvarsindustrin. EnLäs mer
DMG Tramek
xxTramek har investerat i ytterligare en 5-axlig fräs från DMG MORI. Förra gången var det en DMU 75mB och den här gången är det en CMX 70 U med Heidenhain TNC620, 20bar genom spindeln, 600 liter papperbandsfilteranläggning och MPC machine protection control. ValetLäs mer
Växande efterfrågan på additiv tillverkning
Prototal växlar upp maskinparken ytterligare och driftsätter nya maskiner.Nu tar Prototal ytterligare ett steg på resan mot digital tillverkning av plastkomponenter och driftsätter sin fjärde Multi Jet Fusion 4210 3D-printer. Huvudanledningen till investeringen är att möta den fortsatt ökande efterfrågan samt för att kunnaLäs mer
Prevas utsedd till rekommenderad systemintegratör i Robotlyftet
Regeringens och Tillväxtverkets program Robotlyftet ska öka automation i Sveriges små och medelstora tillverkningsföretag. Regeringens och Tillväxtverkets program Robotlyftet ska främja automation i Sveriges små och medelstora tillverkningsföretag. Robotlyftet ger ekonomiskt stöd i form av automationscheckar så att företagen kostnadseffektivt kan ta in extern..
En växande affär för AP&T
– Under de senaste fem åren har vi arbetat målmedvetet för att stärka vårt erbjudande inom underhåll och ombyggnationer av pressverktyg, säger Ulf Andersson.Renovering, underhåll och ombyggnation av pressverktyg är en växande verksamhet inom AP&T. Nu vill företaget få ännu fler kunder att upptäcka de möjligheter man erbjuder på..
Ny sugkopp från SMC
För hantering av livsmedelsförpackningar.SMC introducerar nya ZP3P-JT och breddar därmed sortimentet av sugkoppar. Serien är anpassad för förpackningsindustrin i och med hög lyftkraft och lågt läckage vid hantering av påsar och föränderliga material. Sugkopparna finns i fem olika storlekar ochLäs mer
50 procent lättare
Världens första moduluppbyggda hybridkedja från igus, tillverkad av stål och plast.Energiförsörjningssystem tillverkade av stål och plast klarar långa förflyttningar utan upphängning utan problem, och kan öppnas och stängas blixtsnabbtSäker, lodrät styrning av kablar och slangar: igus har nu utvecklat sin första hybridkedja av plastLäs mer
”Förhindra produktåterkallning”
Kamerainspektion på ett enklare sätt.Tillverkarna i en rad branscher pressas allt hårdare och förväntas förbättra lönsamheten genom att begränsa antalet återkallade produkter. ”Förhindra produktåterkallning” har blivit något av ett mantra, och med allt fler regler att följa har efterlevnadLäs mer
FULLSATT på Robotkonferensen i Jönköping
Många hade tagit tillfället i akt att lära sig mer om trenderna inom tillverkningsindustrin och hur man kan automatisera sin egen verksamhet.På en fullsatt Robotkonferens på Elmia i Jönköping vänder man i dagarna två på frågor kring en tillverkningsindustri i förändring. Utvecklingstrender varvas med goda råd och konkreta exempel. Här..
KYOCERA Fineceramics Group har förvärvat Aliaxis Utilities & Industry AB
Köpet gäller den nordiska keramiska verksamhet tillsammans med FRIATEC GmbH’s – keramiska produktion och verksamhet i Tyskland I juni 2019 gick Aliaxis’ ut med ett pressmeddelande betr. den planerade transaktionen av Aliaxis’ keramverksamhet till KYOCERA Fineceramics Group. De nya namne på de båda företagen är; KYOCERA Fineceramics Nordics AB samt KYOCERA Fineceramics..