Nyheter

Microprecision köper Mecona Teknik

den 11 juni 2018 12:42 Företagsprofil

Tillför ytterligare specialkompetens.

Microprecision i Kungsängen är en kontraktstillverkare med över 40 års erfarenhet av att tillverka och montera högprecisionskomponenter på uppdrag av sina kunder. Nu växer företaget ytterligare genom förvärvet av samtliga aktier i Mecona AB, också i Kungsängen. Mecona

Läs mer

Microprecision AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

De tilldelas OPTIWARE Productivity Award 2018
OBOS tilldelas priset för ett framgångsrikt förbättringsarbete, som baserat på uppföljning, visualisering och analys, på mycket kort tid lett till betydande förbättringar.OBOS tilldelas priset för ett framgångsrikt förbättringsarbete, som baserat på uppföljning, visualisering och analys, på mycket kort tid lett till betydande förbättringar.Priset..
Keramiska pinnfräsar klarar värmen vid HRSA-bearbetning
Sandvik Coromant erbjuder högre produktivitet vid fräsning i nickelbaserade legeringar.Sandvik Coromant lanserar två serier keramiska pinnfräsar för optimerade prestanda i nickelbaserade legeringar. De senaste lödda keramiska CoroMill® 316- och keramiska CoroMill Plura-pinnfräsarna möjliggör en mer produktiv metod för grovbearbetning avLäs mer
Vem tar bästa beslutet – människan eller maskinen?
En verkligt het fråga just nu är om man kan automatisera helt och hållet – alltså låta tekniken fatta besluten.  Det säger Pär Bergstedt på logistikföreningen Plan, som arrangerar ett högintressant konferensspår på Logistik & Transport, 5-7 november. Plan, som sedan 2017 samarbetar med Svenska Mässan, är en nätverksorganisation för..
3D-printad jaktkniv
3D-printad jaktkniv
3D Metprint har designat en jaktkniv som genom 3D printing-tekniken har kunnat ges en  unik utformning. Inuti skaftet framträder ett jaktmotiv som består av en räv som iakttar sitt byte, en hare. Hela kniven inkl bladet är printat i ett stycke därefter värmebehandlad och polerad. Kniven finns i en väldigt begränsad upplaga och kan vara en fin..
OPTIWARE levererar system för digitalisering och produktionsoptimering till Moelven
OPTIWARE levererar system för digitalisering och produktionsoptimering till Moelven
Moelven Industrier ASA, en av Europas största aktörer inom sågverksindustrin med 46 anläggningar i Sverige och Norge, gör nu en stor satsning på sin underhållsprocess. Som ett led i ett övergripande digitaliseringsprojekt, har Moelven ingått ett avtal med OPTIWARE om installationen av API PRO EAM, som det gemensamma underhållssystemet..
Fräsverktyget 4-in-1 effektiviserar produktionen
Just nu specialerbjudande hos Solectro under perioden 2018-10-22 - 2018-10-26.DATRONs patenterade 4-in-1 fräsverktyg ger kortare bearbetningstider, sänkta verktygskostnader, mindre spindelslitage och utmärkt ytfinish.  Fräsverktyget 4-in-1 har både polerad spånkanal och polerat skär och finns i över 30..
Trucksäkerhet: Roterande förarplats gör trucken till en favorit
När Holmen Paper AB investerar i truckar till pappersbruket i Braviken utanför Norrköping är Hyundai med roterbar förarplats en självklarhet.På pappersbruket finns tre Hyundaitruckar i arbete sedan lång tid och ännu en levereras inom kort. Bland truckförarna är Hyundai en favorit. Den roterbara förarplatsen är en av anledningarna – det är en funktion som..
Familjeföretaget satsar för framtiden
Investerar i en av marknadens nyaste slipmaskiner som nära dubblar kapaciteten och nu siktar man på fler kunder inom svensk stål- och verkstadsindustri.Familjeägda Verktygssliperiet Sliptjänst AB i Norrköping fortsätter att satsa framåt. Sommaren 2018 investerade företaget i en Loroch 850 Solution för slipning av hss-kapklingor, segment-, friktion- och..
Norelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvar
Från lätt till tungt, från lätt till besvärligt, norelems utbud av lyftkomponenter ger en säkrare lastbärande hantering på arbetsplatsen.I alla kontors eller industriella miljöer är säker, bekväm lyftning och transport ett krav för medarbetarnas hälsa och säkerhet. Riktlinje 2006/42/EC anger att komponenter och konstruktioner som väger mer än 20 kg..
Nya fiberlasermaskiner från Durma
Durma tillverkar årligen 9000 plåtmaskiner i 11 olika produktområden. I år har man bla lanserat fiberlasermaskiner från 1kW upp till 10 kW även med dubbla skärhuvuden samt DURMA Cloud som håller koll på alla parametrar vart du än befinner dig. Läs mer om nya fiberlaser och rörlaserskärmaskiner från Durma:  FiberlasermaskinLäs mer
Vi är redo för era plastkomponenter!
Vi är redo för era plastkomponenter!
Vi är redo för era plastkomponenter!
Nu byter Miltronic namn till LAPP!
Nu byter Miltronic namn till LAPP!
Nu byter Miltronic namn till LAPP! Vi kommer helt enkelt heta vad vi redan varit i många år. Det är på tiden!
Digi-Pas digitala mätutrustningar finns hos Chuckcenter.
Digi-Pas digitala mätutrustningar finns hos Chuckcenter.
Med Digi-Pas digitala mätutrustningar väger du snabbt och enkelt in din bearbetningsmaskin eller där du behöver mäta nivellering, vinkel och vibrationer. Resultatet ser du i instrumentets färgdisplay, eller direkt i appen i din smartphone. Du kan även koppla upp dig direkt till din dator genom USB eller Bluetooth. Digi-pas finns i ett antal..
När Richardssons Verktygsservice utökar maskinparken är valet enkelt
-Vi tillverkar verktyg av mycket hög kvalité och kan enbart använda oss av marknadens absolut bästa leverantörer, säger vd Niklas Eidersjö. Richardssons Verktygsservice AB i Västervik är Skandinaviens största tillverkare av formverktyg för pressgjutning. Företaget är inne i en period av hög tillväxt och man har under de senaste åren gjort stora..
Flyg- och rymdindustrin ger nya affärsmöjligheter för svenska leverantörer
20.000 nya flygplan beräknas byggas de närmaste 20 åren. Det innebär många nya affärsmöjligheter, men hur blir man leverantör till rymd och flyg?Aerospace Cluster Sweden tänker svara på det under Elmia Subcontractor. Flyg- och rymdbranschen växer både i Sverige och globalt. Det kommer att byggas många nya flygplan världen över och rymdbranschen växer med..