Nyheter

Mjukvaran som gör CNC-fräsningen nästan lika enkel som en 3D-utskrift

Företagsprofil

Mjukvaran DATRON next är baserad på plug-and-play-principen och kan nu användas till alla Datrons CNC-fräsmaskiner.

  Mjukvaran DATRON next är utvecklad för att vara enkel att förstå och hantera. Med hjälp av svepande rörelser som lätt känns igen från användningen av en smartphone blir fräsningen nästan lika enkel som en 3D-utskrift. Med några enkla steg tar sig

Läs mer

Solectro AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Förvaringsskåp för industri och verkstad
Nu utökar DENIOS sitt sortiment med förvaringsskåp såsom verktygsskåp, klädskåp, lådhurtsar och rostfria skåp för verkstad och industri.Det är en omfattande serie av produkter där förvaringsmöjligheterna ger användaren stor valfrihet. Kunders efterfrågan skapar nysatsning– Vi har tillverkat kemikalieskåp och miljöskåp i mer än 30 år och fick..
Madesta levererar 1500 ton P-plattor till hamnen i Antwerpen
Madesta levererar 1500 ton P-plattor till hamnen i Antwerpen
Under de närmaste veckorna kommer lettiska Madesta att leverera över 1500 ton P-plattor till ett tankjobb i hamnen i Antwerpen. Alla plattorna var prefabricerade enligt strängaste toleranser och högsta industristandarder. Plattorna kommer att användas för byggandet av den största kryogeniska butan LPG tanken i..
Rostfritt stålskallkurser för ett projekt i hamnen i Antwerpen
Rostfritt stålskallkurser för ett projekt i hamnen i Antwerpen
En milstolpe: I slutet av 2018 prefabricerade MADESTA den första rostfritt stål skal för ett projekt i hamnen i Antwerpen. Madesta-Steel Prefabrications lettiska anläggningar är nu fullt utrustade för att hantera både kolstål och tillverkning av rostfritt stål.
1600 ton helt prefabricerade stålplattor för LPG-tank
1600 ton helt prefabricerade stålplattor för LPG-tank
Förra veckan fullbordade Madesta-Steel Prefabrication leveransen av över 1600 ton prefabricerade stålplattor till ett LPG-tankkonstruktionsprojekt i Antwerpens hamn. Alla plattor levereras direkt till byggarbetsplatsen, mindre besvär och en stor tidsbesparare för vår kund. ======================================== hashtag#stål #plates #prefabrication..
Skalplattor för ackumulatortank i södra Tyskland
Skalplattor för ackumulatortank i södra Tyskland
I november 2018 tecknade Madesta-Steel Prefabrication ett kontrakt med en svensk EPC-entreprenör om prefabricering av skalplattor för en ackumulatortank i södra Tyskland. Madestas "just in time"-levererans och stora prefabriceringskapacitet är nyckeln till de kan hantera den snäva byggplanen. Konstruktionen är o full gång, igångkörning planeras..
Jernbro ställer ut på Hannovermässan
Medverkar i Sweden Co-Lab Pavilion tillsammans med Ericsson, ABB, HMS, Sick, Robotdalen, Mycronic och ÅF. Jernbros Automationsenhet kommer att medverka på den stora internationella mässan Hannover Messe 2019 i Tyskland 1-5 april.På mässan visas en slingstyrd truck, en så kallad AGV (Automated Guided Vehicle) som är en del i ett flexibelt system för..
Ännu en från DMG MORI
När legotillverkaren i Ystad skulle investera i nytt var valet enkelt. Sydkust Mekaniska utför legotillverkning efter kundens egen ritning. Med en gedigen maskinpark med både CNC-fräsar och CNC-svarvar har Sydkust Mekaniska möjlighet att arbeta med olika typer av material såsom stål, aluminium, rostfritt och plast. De harLäs mer
Aquasoft AB i Karlskrona erbjuder kapacitet i Vattenskärning upp till 6 x 3 meter.
Aquasoft AB i Karlskrona erbjuder kapacitet i Vattenskärning upp till 6 x 3 meter.
Aquasofts vattenskärning har fördelar gentemot andra metoder beroende på detaljens utseende, toleranser och eventuell efterbearbetning.  Som till exempel där det är fina toleranser eller där håltagningen är mindre än vad gas/plasma/laser klarar av. Där detaljerna skall bearbetas med t ex svarv/fräs och om detaljen skall svetsas...
Nya kraftfulla drivlösningar från NORD
För effektiv transport av tunga laster. Visas på Bauma i München i april.NORD DRIVESYSTEMS ställer ut på Bauma som äger rum i München 8 - 14 april 2019. Detta är världens främsta mässa för material, maskiner, fordon och annan utrustning för byggindustrin. NORD:s drivlösningar från standardväxelmotorer till tunga..
Göteborgs mest framstående tech-startups finns på Advanced Engineering
Två startup-ytor arrangeras tillsammans med Volvo Car Group och Stena Center på årets mässa den 27–28 mars. Advanced Engineering erbjuder de senaste nyheterna inom innovativ och hållbar industriell produktion och arrangeras för andra året i rad i Göteborg. Nytt för i år är satsningen på startup-bolag på mässan. Satsningen sker i samarbete med..
Träffa rekryteringsroboten Tengai på Advanced Engineering & Elektronikmässan
Besökarna kommer att kunna träffa och bli intervjuade av TNG:s och Furhat Robotics fördomsfria rekryteringsrobot – Tengai Unbiased.Den 27 och 28 mars 2019 arrangeras mässorna Advanced Engineering och Elektronikmässan på Åbymässan i Göteborg. Rekryterings- och bemanningsföretaget TNG Tech medverkar genom att på plats hålla i en Match Making Arena,..
Intelligenta drivlösningar för förarlösa AGV-fordon
Automatiska och förarlösa fordon har använts i intralogistiska lösningar under relativt många år.Fördelarna är stora och inte minst hos företag som arbetar efter principerna för Lean Production är AGV:er vanliga. Några av fördelarna är ökad effektivitet och reducerade interna transportkostnader. Även om AGV-fordon inte är något nytt..
På gång inom 3D-print
En spaning av Johan Alriksson.Additive Manufacturing (AM) är lite av ett inne-ord. 3D-printing beskriver samma sak men är möjligen mest associerad med de vanligaste teknikerna Selective Layer Sintering (SLS), Stereolithography (SLA) and Fused Deposition Modeling (FDM). Alla vill användaLäs mer
Mettler Toledo rullar ut ny produkt
En prefabricerad och lätthanterlig fordonsvåg för kunder med små och mellanstora vägningsvolymer. Nu rullas den nya produkten ut på den svenska och norska marknaden. -VTC150 har digital mätprecision liknande den som används i VTC200-serien men vågen är lättare och något smalare, vilket gör den idealisk för kunder med lägre vägningsvolymer...
Proton Technology stärker samarbetet med Svensk Pulverlackteknisk förening
Bankerydsbaserade Proton Technology stärker våren 2019 samarbetet med ytbehandlingsbranschen genom att skriva ett samarbetsavtal med branschföreningen SPF, Svensk Pulverlackteknisk Förening.   Proton Technology och SPF ser samarbetat som en viktig milstolpe i att öka konkurrenskraften för svensk ytbehandlingsindustri. Samarbetet går ut på att höja svenska..