Nyheter

Nordens största förpackningsmässa kommer till Kista

den 25 september 2013 14:40 Företagsprofil


Veckans nyheter från Pack &

Emballage

Den 16 – 17 oktober är det återigen dags för Pack & Emballage, Nordens största förpackningsmässa 2013. I år har mässan vuxit med över 30% och på mässgolvet möts man av över 250 utställare som visar de senaste produkterna och nyheterna inom förpackningsteknik och förpackningsdesign samt maskiner och material som optimerar, höjer kvalitén och effektiviserar. Helt enkelt allt man behöver för en framgångsrik förpackningskedja!

Vi ses den 16 & 17 oktober!
Anmäl både dig och dina kollegor kostnadsfritt till mässan!
Veckans profiler: Erik Lindroth, Tetra Pak Norden och Siv Persson, WWF
Tetra Pak och WWF har tillsammans tagit fram en åtgärdsplan för att öka återvinningen av dryckeskartonger, mjölk-, juice- och yoghurtförpackningar m m. Kampanjen riktar sig till såväl vuxna som barn, men särskilt framgångsrikt har arbetet med att engagera barn och skolungdomar varit. Redan ett år efter starten har en kraftigt ökad återvinning noterats och målet är att på sikt öka återvinningen från dagens 30 till 50 procent.

Den 17 oktober kl. 11.30 kommer Erik Lindroth, Miljödirektör Tetra Pak Norden och Siv Persson, Manager Corporate Partnership, WWF till mässan för att prata om Tetra Pak och WWFs framgångsrika miljösamarbete


Se mässans seminarieprogram>>
Veckans tips: Lyssna på Jeanette Fors-Andrée!
Jeanette Fors-Andrée är Kriskonsult på Hill+Knowlton Strategies. Hon hjälper ledare, styrelser och andra makthavare med förebyggande krishantering, strategisk rådgivning och operativa insatser när krisen är ett faktum. Jeanette föreläser, undervisar (bland annat på Berghs), kommenterar dagsaktuella händelser och citeras i media som krisexpert. Jeanette är också författare till två böcker i ämnet kriskommunikation och krishantering. Jeanette har forskat kring kriskommunikation vid Uppsala universitet i sju år, där hon intervjuat och studerat ledare för nationella och internationella börsnoterade bolag och utvecklat teorier, förhållningssätt och metoder för effektivare kriskommunikation.

Den 16 oktober kl 14.30
kommer hon till mässan för att tala om Kriskommunikation i sociala medier. Missa inte detta!
Jeanette’s blogg>>


Se mässans seminarieprogram>>
Veckans utställare: A-förpackning
A-förpackning tar fram förpackningslösningar och logistiska system som har en sak gemensamt – de är nyskapande! A-förpackning arbetar med kundanpassade idéer, produkter och integrerade system, med målsättningen att ge varje kund den bästa lösningen.

"Frågan är inte om vi löser problemet utan hur vi löser det! För företaget Speedheater har det t.ex. resulterat i halverade emballage- och trasportkostnader. Besök oss gärna på plats i vår monter så kan vi diskutera hur vi skulle kunna sänka dina kostnader."

Peter Borgelöv, A-förpackning

Läs mer om A-förpackning>>

A-förpackning möter du i monter K:04

Qimtek AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Flexibelt slutet återkopplat system från Festo
Servodrivsteg och servomotor som en enhet. Varje modul passar perfekt ihop med nästa – med ett komplett drivsystem bestående av servodrivsteget CMMT-AS och servomotorn EMMT-AS från Festo möjliggörs fullständig anslutning av hårdvara och mjukvara. Användare kan ta hela drivsystemet med servodrivsteget,Läs mer
Elektroautomatik bir systemintegratör i Robotlyftet
100 miljoner i potten för små- och medelstora tillverkande företag som vill robotisera.Robotlyftet är en storsatsning av regeringen med syfte att främja robotiseringen i svensk industri. Elektroautomatik är en av de medverkande systemintegratörerna som är med och stärker de företag som behöver stöttning med automationstjänster. Fram tillLäs..
Två jätteventiler till ny testanläggning
Askalon har levererat två stora ventiler till Xylems nya testanläggning av stora avloppspumpar i Emmaboda.   - Vi är väldigt nöjda med supporten vi har fått från Askalon, säger verktygskonstruktör Magnus Amnér. Xylem är ett företag inom vattenteknik och har ungefär 17 000 anställda i drygt 150 länder. I Emmaboda tillverkar..
Din Maskin levererar till norsk verkstadsgrupp
Med nära 500 miljoner i omsättning siktar nu norska Stansefabrikken ännu mer mot den svenska marknaden, bland annat fordonsindustrin.Det norska företaget Stansefabrikken i Fredrikstad investerar i en lasermaskin Prima Power Platino Fiber 1530, levererad av Din Maskin. Med mer än 50 års erfarenhet i branschen och kundspecifika lösningar i metall har Stansefabrikken som..
Din Maskin levererar till norsk verkstadsgrupp
Med nära 500 miljoner i omsättning siktar nu norska Stansefabrikken ännu mer mot den svenska marknaden, bland annat fordonsindustrin.Det norska företaget Stansefabrikken i Fredrikstad investerar i en lasermaskin Prima Power Platino Fiber 1530, levererad av Din Maskin. Med mer än 50 års erfarenhet i branschen och kundspecifika lösningar i metall har Stansefabrikken som..
6-skärig konvex konisk pinnfräs
VQ, den senaste serien av pinnfräsar från Mitsubishi Materials har utökats med ytterligare en innovativ ny 6-skärig konvex konisk fullradiepinnfräs, VQT6UR. Den senaste utökningen av sortimentet har specialdesignats för högpresterande finbearbetning av turbinblad i titanlegeringar och för fräsning av andra material från mjukt stål till..
Nytt stångmagasin från Iemca
Det senaste inom teknik i nya MAESTRO® 80 no limits.IEMCA, som tillverkat stångmagasin sedan 1961 presenterar nu det senaste inom teknik i nya MAESTRO® 80 no limits. Detta magasin kan hantera stänger Ø 10 till 80 mm. Tack vare ett antal nya patent kan man nu reducera omställningstiden till ett minimum.Läs mer
Uppnå högtransparent yta med Datrons fräsverktyg
DATRON har tagit fram ett väsentligt lönsammare alternativ för diamantfräsar med sin verktygsserie för bearbetning av Akryl. När man fräser i akrylglas och vill uppnå polerade konturer av högsta kvalitet utan efterbearbetning så har det fram tills nu bara funnits polerfräsar med natur- eller industridiamanter som alternativ och priset för diameter..
Verkstaden i Färjestaden fräser på med ny maskin
Styrkan är fåstyckstillverkning av komplicerade detaljer men tack vare den breda maskinparken står även medelstora volymer på repertoaren.Öländska ZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskin fabrikat MTE modell BF 3200 från Mekana Maskin AB för att kunna öka sin fräskapacitet. Maskinen har en längdrörelse på 3000 mm och..
G A Lindberg växer inom elektroniksegmentet
Indutradebolaget G A Lindberg har förvärvat delar av Edvard Schneidlers verksamhet.Lim- och smörjmedelsleverantören G A Lindberg har förvärvat delar av Edvard Schneidlers verksamhet. Köpet innebär att delar av verksamheten blir en del av G A Lindberg ChemTech AB och därmed stärker G A Lindberg sin position inom elektronikmarknaden. AffärenLäs mer
Ingenjörstrainees automatiserar resningen av midsommarstången
Under sommarlovets första veckor har 20 gymnasieelever från Gävleborg sommarjobbat som ingenjörstrainees på Högskolan i Gävle. Ingenjörstrainee anordnas av Teknikerjakten för fjärde året i rad och tio tjejer och tio killar, som läser andra året på teknik eller natur, får då prova på olika delar av ingenjörsyrket samtidigt som det väcker..
Med två nya maskiner kan verksamheten i Stora Höga utökas
För att möta den ökande efterfrågan behövdes nya maskiner och valet var enkelt.Lichron i Skövde har nyligen installerat två stycken horisontella fleroperationsmaskiner från Hyundai-Wia till Processkontroll Mekaniska AB beläget i Stora Höga utanför Stenungsund. Maskinerna Hyundai-Wia HS5000 och HS6300 har palettstorlek 500x500mmLäs mer
Ett annat projekt avslutat för Madesta-Steel Prefabrication
Ett annat projekt avslutat för Madesta-Steel Prefabrication
Tidigare i år levererade Madesta-Steel Prefabrication cirka 500 ton #prefabricated #steel #plates för Prio Energys nya tankpark i Gafanha da Nazaré, Portugal. Madestas prefabriceringstjänster minskade kostnaden och underlättade tankkonstruktionen, jämnt jämfört med lokala alternativ. ===================================== #premium #steel #prefab..
Återvinningsbar rengöringsvätska för metallbearbetning
Nya Castrol Techniclean XBC för metallbearbetning minskar avfall, förbättrar hållbarhet och bidrar till den cirkulära ekonomin.Castrol, världsledande tillverkare av smörjmedel, har introducerat sin första återvinningsbara serie av högpresterande rengöringsvätskor för metallbearbetning, Castrol Techniclean XBC. Det nya sortimentet gör att..
Brickpack utökar maskinparken
Senaste investeringen är en robotsvetsanläggning.Brickpack har investerat i en svetscell som klarar att svetsa detaljer upp till formatet 1500x1000 mm och 500 kg. Det är en komplettering till befintlig maskinpark för att skapa utökade möjligheter för plåtbearbetning. Investeringen omfattar en FanucLäs mer