Nyheter

Nordens största förpackningsmässa kommer till Kista

den 25 september 2013 14:40 Företagsprofil


Veckans nyheter från Pack &

Emballage

Den 16 – 17 oktober är det återigen dags för Pack & Emballage, Nordens största förpackningsmässa 2013. I år har mässan vuxit med över 30% och på mässgolvet möts man av över 250 utställare som visar de senaste produkterna och nyheterna inom förpackningsteknik och förpackningsdesign samt maskiner och material som optimerar, höjer kvalitén och effektiviserar. Helt enkelt allt man behöver för en framgångsrik förpackningskedja!

Vi ses den 16 & 17 oktober!
Anmäl både dig och dina kollegor kostnadsfritt till mässan!
Veckans profiler: Erik Lindroth, Tetra Pak Norden och Siv Persson, WWF
Tetra Pak och WWF har tillsammans tagit fram en åtgärdsplan för att öka återvinningen av dryckeskartonger, mjölk-, juice- och yoghurtförpackningar m m. Kampanjen riktar sig till såväl vuxna som barn, men särskilt framgångsrikt har arbetet med att engagera barn och skolungdomar varit. Redan ett år efter starten har en kraftigt ökad återvinning noterats och målet är att på sikt öka återvinningen från dagens 30 till 50 procent.

Den 17 oktober kl. 11.30 kommer Erik Lindroth, Miljödirektör Tetra Pak Norden och Siv Persson, Manager Corporate Partnership, WWF till mässan för att prata om Tetra Pak och WWFs framgångsrika miljösamarbete


Se mässans seminarieprogram>>
Veckans tips: Lyssna på Jeanette Fors-Andrée!
Jeanette Fors-Andrée är Kriskonsult på Hill+Knowlton Strategies. Hon hjälper ledare, styrelser och andra makthavare med förebyggande krishantering, strategisk rådgivning och operativa insatser när krisen är ett faktum. Jeanette föreläser, undervisar (bland annat på Berghs), kommenterar dagsaktuella händelser och citeras i media som krisexpert. Jeanette är också författare till två böcker i ämnet kriskommunikation och krishantering. Jeanette har forskat kring kriskommunikation vid Uppsala universitet i sju år, där hon intervjuat och studerat ledare för nationella och internationella börsnoterade bolag och utvecklat teorier, förhållningssätt och metoder för effektivare kriskommunikation.

Den 16 oktober kl 14.30
kommer hon till mässan för att tala om Kriskommunikation i sociala medier. Missa inte detta!
Jeanette’s blogg>>


Se mässans seminarieprogram>>
Veckans utställare: A-förpackning
A-förpackning tar fram förpackningslösningar och logistiska system som har en sak gemensamt – de är nyskapande! A-förpackning arbetar med kundanpassade idéer, produkter och integrerade system, med målsättningen att ge varje kund den bästa lösningen.

"Frågan är inte om vi löser problemet utan hur vi löser det! För företaget Speedheater har det t.ex. resulterat i halverade emballage- och trasportkostnader. Besök oss gärna på plats i vår monter så kan vi diskutera hur vi skulle kunna sänka dina kostnader."

Peter Borgelöv, A-förpackning

Läs mer om A-förpackning>>

A-förpackning möter du i monter K:04

Qimtek AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

SmartControl från Castrol
Ny lösning för smartare hantering av metallbearbetningsvätskor.Castrol, en av världens ledande tillverkare av smörjmedel, lanserar SmartControl, ett nytt system som erbjuder automatisk, maskinbaserad övervakning i realtid, samt hantering av vätskor för metallbearbetning. Castrol SmartControl har utvecklats i samarbeteLäs mer
Verkstadstrion startar eget
Med automation och robotlösningar som huvudinriktning startar de om Gemek i Ljusdal och jobben har redan börjat redan trilla in. De senaste åren har maskinerna i verkstadsföretaget Gemeks lokaler i Ljusdal stått stilla. Men nu är det full fart i verkstaden igen. En slipad och erfaren trio från Ovanåker kör igång verksamheten. – Vi gör..
Bränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistik
Nu lanserar Linde Material Handling dragtrucken P250 med ett av framtidens mest lovande energisystem – bränsleceller.   Teknologin erbjuder en rad fördelar, bland annat sänkta kostnader, minimal miljöpåverkan och snabb påfyllning. Infrastrukturen på flygplatser är avgörande för att passagerare och gods ska kunna transporteras på ett..
Ny leverantör av hydraulpressar på den skandinaviska marknaden
Ett imponerande kvalitetsarbete, välutbyggd R&D och stort fokus på industri 4.0 avgörande när Olsons Maskinservice breddar programmet för hydraulpressar med integrerade automationslösningar. Olsons Maskinservice AB har tecknat avtal om att representera Hursans breda pressprogram i Skandinavien och Baltikum. Hursan Press är en ledande tillverkare av hydraulpressar i Turkiet med en..
LaserProFusion-teknologin för verktygsfri formsprutning
EOS högproduktiva teknik gör industriell 3D-printing till en attraktiv lösning för massproduktion med polymerer. Mellan den 16–23 september 2019 går K Trade Fair, den ledande mässan för plast- och gummiindustrin, av stapeln.  Under mässan kommer EOS att presentera sin nya LaserProFusion-teknik, en revolutionerande process för polymerbaserad additiv tillverkning.Läs..
IT-säkerhet i industrisystem
Vägledning för IT-säkerhetsprogram för dem som tillhandahåller tjänster för industriautomation.Ytterligare en del av den internationella standarden IEC 62443 för IT-säkerhet i industriella automationssystem är nu svensk standard. Det är SS-EN IEC 62443-2-4 som handlar om IT-säkerhetsprogram för dem som tillhandahåller tjänster. Den nya delen avLäs mer
Universal Robots lanserar kollaborativ automatiseringscobot med hög nyttolastkapacitet 
Byggd för att göra mer är den idealisk för automatisering av tung materialhantering samt maskinbetjäning. Unverisal Robots nya UR16e, med imponerande 16 kilos nyttolastkapacitet, förstärker kollaborativa robotlösningar och tillför hög nyttolastkapacitet för producenter som önskar påskynda sin automatisering. UR16e kombinerar hög nyttolastkapacitet med..
Danobat förvärvar nederländska Hembrug
Företagens expertis inom slipning och hårdsvarvning utlovar nya banbrytande erbjudanden. Maskinverktygstillverkaren Danobat tillkännagav på måndageftermiddagen förvärvet av nederländska Hembrug Machine Tools. Förvärvet tillkännagavs på plats på verktygsmaskinmässan EMO i Hannover. Danobat är marknadsledande inom..
Dunderstart för svenska VBN Components på EMO
På måndagen vann Uppsalaföretaget MM Maschinenmarkts innovationspris.Nu har vinnarna utsetts för tyska MM Maschinenmarkts innovationspris på EMO i Hannover, en av världens största verktygsmaskinmässor. Den 16 september gick prisceremonin av stapeln och VBN Components segrade i kategorin additiv tillverkning, med sin 3D-printadeLäs mer
Ny leverantör av hydraulpressar på den skandinaviska marknaden
Ett imponerande kvalitetsarbete, välutbyggd R&D och stort fokus på industri 4.0 avgörande när Olsons Maskinservice breddar programmet för hydraulpressar med integrerade automationslösningar. Olsons Maskinservice AB har tecknat avtal om att representera Hursans breda pressprogram i Skandinavien och Baltikum. Hursan Press är en ledande tillverkare av hydraulpressar i Turkiet med en..
Mitsubishi öppnar teknikenter
Ett tekniskt center för utbildning och teknik för lösningar inom skärande bearbetningar. Mitsubishi Materials har öppnat ett nytt teknikcenter - MTEC (Mitsubishi Technology & Education Center) nära Stuttgart, Tyskland. Det nya centret är inrymt i en modern tvåvåningsbyggnad och invigdes officiellt med en öppningsceremoni i juni 2019. MedLäs mer
Första vändskärsborret för håldjup på 7xD
Nya borret från Sandvik Coromant visas på EMO i hall 5, monter B06. Borret CoroDrill® DS20 från specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant är det första vändskärborrskonceptet som kan tillverka hål med ett djup på upp till 7xD. Borret, där kroppen och skären har helt ny design, ger användarna..
Världens första kategori 5 lyftbord i standardutförande
Kategori 5 är den tuffaste klassificeringen av lyftbord enligt lyftbordsstandarden SS-EN 1570-1, och innebär att produkten har en livslängd på mer än 512 000 cykler med full märklast.Två år av hårt arbete och testkörningar är äntligen över. Nu lanserar EdmoLift världens första hydrauliska kategori 5-lyftbord i standardutförande, HDL 2000. –..
Verkstaden investerar i ännu en DMG MORI
Valet var enkelt.Tramek AB i Karlshamn är ett mindre verkstadsföretag som är inriktat på att rationellt tillverka mekaniska produkter i enstaka enheter eller mindre serier. Idag arbetar TRAMEK som partner och problemlösare till företag inom olika sektorer som ex. stål-Läs mer
LMV AB Investerar i en Okuma
Ökar effektiviteten och förbättrar logistikflödet.Lidköpings Mekaniska Verkstads AB har fokus inom skärande bearbetning med extremt fina toleranser. Tillverkning sker av produkter av större och mindre dimensioner i begränsade serier. Kunderna finns främst inom maskin-, fordons- och försvarsindustrin. EnLäs mer