Nyheter

Ny serie med gnistfria verktyg från FACOM

den 30 september 2011 13:36 Företagsprofil

Kvalitetsverktyg som garanterar användarsäkerhet - I vissa industrimiljöer görs atmosfären explosiv genom gas och lösningsmedel, antändliga ångor och damm. Ett klassiskt stålverktyg verktyg som gnids mot, tappas eller faller ner på en hård yta kan framkalla gnistor eller till och med en explosion, på sådana företag. Facom vill garantera säkerheten för alla användare och lanserar därför en ny högkvalitativ, gnistfri verktygsserie som möjliggör riskfritt arbete. Facoms gnistfria verktyg tillgodoser behoven hos alla industriella underhållsarbetare i explosiva miljöer och på alla platser där antändliga ångor eller brännbart restmaterial förekommer. Inom gruv- och petrokemibranschen, pipeline-underhåll och varv, men även inom kemikalie- och pyroteknikbranscherna. Dessa verktyg lämpar sig även inom militären och inom lantbruk, inom flyg/rymdtekniks- och fordonsbranschen samt inom sjukvården för tillverkning och underhåll av MRT-apparater och scanners.

Att välja en högkvalitativ legering:
Berylliumkoppar för maximal säkerhet - Facoms gnistfria verktyg är tillverkade av en högkvalitativ speciallegering: Berylliumkoppar, som för närvarande är ett av de bästa materialen för att undvika gnistbildning.  Denna legering har anti-magnetiska egenskaper men även hög mekanisk styrka och hårdhetsegenskaper. Den erbjuder även en mycket god korrosionsresistans. Alla gnistfria verktyg från Facom uppfyller de vanligaste dimensionsstandarderna: ISO, DIN, BSI, NF osv. och  överensstämmer med verktygets huvudfunktioner.

En serie på + 500 gnistfria verktyg som uppfyller de vanligaste förekommande kraven
Facoms serie med gnistfria verktyg består av 503 artiklar, inklusive standardverktyg och mer specialiserade verktyg: kombinationsnycklar, slagnycklar, vinklade öppna hylsnycklar, skiftnycklar, rörnycklar, insexnycklar, ventilnycklar, glidledstänger med flera lägen, glidledstänger, skärtänger, rörtänger, kombinationstänger, spärrhylsnycklar, hylsnycklar med glidhandtag , universalleder, förlängningar, bygelsågsram och klinga, släggor, hammare, kilar, mejslar, hålslag, filar, skruvmejslar.  Verktygen erbjuds för det mesta i tum och metriska mått. Men denna kompletta serie kan Facom tillgodo se praktiskt taget alla professionella krav.

Facom, det ledande europeiska verktygsmärket, har designat, tillverkat och sålt verktyg till yrkesmän inom fordonsreparation och industriellt underhåll i mer än 90 år. Märket erbjuder 8000+ produkter inklusive förvaring, standardverktyg, specialiserade verktyg och elverktyg för att tillgodose alla reparatörers behov.
Facom har funnits inom handverktygssektorn sedam 1918 och är ett förstklassigt varumärke som förknippas med högkvalitativa produkter. Tack vare sin marknadskännedom och närheten till sina användare har Facom alltid utvecklat stora serier med mycket innovativa verktyg som levt upp till yrkesmännens förväntningar om produktivitetsökning, minskad ansträngning, säkerhet, komfort och enkel användning. Med tolv europeiska fabriker som alla är specialiserade på verktygstyper i gruppen, kan Facom erbjuda lokalt tillverkade kvalitetsprodukter till sina europeiska kunder: 2/3 av Facoms produkter tillverkas i Europa, huvudsakligen i Frankrike.
Facom är också ett nätverk bestående av 6000 + distributörer samt säljrepresentanter och tekniska rådgivare som finns i 100 + länder världen över. Facom är ett märke som ingår i Stanley Black & Decker-gruppen, världsledande inom verktyg.

Du hittar all information och alla nyheter på webbplatsen : www.facom.com

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Industrilås storsatsar i Nässjö
Bygger en fabrik som är dubbelt så stor som den gamla.Industrilås köper en 63 500 kvm stor tomt av Nässjö kommun. Den ligger på Södergården 1 i södra delarna av Nässjö. Tomten kommer markberedas av kommunen och byggstart för Industrilås nya fabrik och kontor beräknas påbörjas inom en snar framtid. – I dagLäs mer
Från 1000 komponenter till 70
Fordonskomponentgruppen listar 7 områden med nya möjligheter när elbilarna rullar ut i världen.Från 1 000 till 70 komponenter. Så dramatiskt blir det när bensinmotorn ersätts med elmotorn. Men samtidigt dyker det upp andra helt nya möjligheter för dagens leverantörer när fordonsflottan ska elektrifieras. Peter Bryntesson, Senior Advisor på FKGLäs mer
Premiär på Elmia för ny koncern inom plåtbearbetning
Företagen från Gnosjö, Värnamo och Ljungby kompletterar varandra och siktar nu på att bli Europas starkaste aktör inom plåtbearbetning.En helt ny industrikoncern har tagit klivet ut i rampljuset. GLS Industries siktar på att bli Europas starkaste aktör inom plåtbearbetning.– Tillsammans når vi högre och längre! säger vd Jens Petersson. Bakom GLS Industries..
Ford avslöjar klassiskt namn på sin nya elbil:
Världspremiär måndag den 18 novemberPå måndag ska Fords nya elbil avtäckas för omvärlden, men redan idag stod det klart att den helt nya, helelektriska SUV:en kommer bära det ikoniska ponny-emblemet och heta Ford Mustang Mach-E. Helelektriska Ford Mustang Mach-E har världspremiär på måndagLäs mer
Spitze investerar i ytterligare en DMG MORI
Spitze tillverkar flexibla och ergonomiska förpackningslösningar. Spitzes andra maskin från DMG MORI har nu installerats och är igång.Först köpte företaget en CMX 50 U, en 5-axlig fräs och nu en NLX 2000 SY, en svarv med LNS stångmagasin Quick Load Servo 80. Spitze valde den här svarven för man har jobbat i SL- ochLäs mer
Husqvarna möter framtidens utmaningar med nyfikenhet
Per Ericsons berättar från Elmia Subcontractor om tre framgångsrecept för framtiden!Kundens förväntningar ökar. Allt ska vara uppkopplat. Effektiviteten står i fokus. Utmaningar som Husqvarna Group ställs inför varje dag. Och de lär inte minska i framtiden. Så hur möter det globala företaget dessa utmaningar? Två utmaningar sticker utLäs mer
Ny typ av skär till frässkärserien VPX200
Mitsubishi Materials högpresterande vändskärsfräs med tangentiella skär, nu med en helt ny typ av skär. Mitsubishi Materials högpresterande vändskärsfräs med tangentiella skär, frässkärserie, VPX200, har breddat sitt sortiment med en helt ny typ av skär. Det nya vändskäret, med så kallad L-spånbrytare, kommer nu att erbjudas..
Ny design på verktygshållare från MAPAL
Enkel, självförklarande “Foolproof”- handhavande. Sedan 1993, har Mapal byggt upp ett brett produktprogram av verktygshållare, från spännpatroner till kundanpassade hydraul- chuckar. Företaget tillkännager nu en helt ny design på detta produktprogram. På detta sätt kommer inte bara hållarna ha likaLäs mer
Youtubern Simone Giertz ska locka ungdomar till industrin
På initiativ av Gnosjö Automatsvarvning är robotuppfinnaren och youtubern Simone Giertz på Elmia Subcontractor torsdag den 14 november.Den 12–15 november anordnas Elmia Subcontractor i Jönköping. På initiativ av Gnosjö Automatsvarvning finns världskända robotuppfinnaren och youtubern Simone Giertz på plats för att föreläsa.  Simone Giertz..
Automatisering, digitalisering och bearbetning när Okuma deltog på EMO 2019
Med en monter på ungefär 1 500 kvm, visade Okuma, representerat i Sverige av Stenbergs, en rik portfölj av ny teknik vid årets EMO i Hannover. Besökare fick uppleva det senaste inom maskiner, styrsystem, automatiseringsteknik och industri 4.0-lösningar. Definitiva dragplåster var den stora portalmaskinen MCR-S samt de nya robotlösningarna ARMROID och STANDROID. Med en..
Automatisering, digitalisering och bearbetning när Okuma deltog på EMO 2019
xxMed en monter på ungefär 1 500 kvm, visade Okuma, representerat i Sverige av Stenbergs, en rik portfölj av ny teknik vid årets EMO i Hannover. Besökare fick uppleva det senaste inom maskiner, styrsystem, automatiseringsteknik och industri 4.0-lösningar.Läs mer
Vännäs Verkstad utökar maskinparken - först ut med det senaste igen
Med kunder som Volvo Trucks och Komatsu Forest är 3D-printade polymerdetaljer i kombination med plåt och metallkomponenter en framgångsfaktor för legoföretaget.Det är snart två år sedan den första HP Jet Fusion 3D skrivaren i Norden installerades hos Vännäs Verkstad, en HP Jet Fusion 4210. När HP släppte sin nästa modell, 5210 som är anpassad..
Underleverantörernas besked - konjunkturen viker inom sex månader
Det visar Underleverantörsbarometern för tredje kvartalet 2019.Svenska underleverantörer är tydliga, lågkonjunkturen står för dörren.  57 procent av de svarande tror att högkonjunkturen viker inom sex månader. - Tyvärr delar allt fler uppfattningen att vi är på väg mot sämre tider, säger Sanna Arnfjorden Wadström,Läs..
FA-Tec och Interconsult bäddar för tillväxt
Förstärker bolagen med ledar- och entreprenörskompetens.FA-Tec och Interconsult växer. För att utveckla verksamheterna till nästa nivå behövs ny kompetens i styrelserna. Joel Hegardt har därför tillträtt som styrelseordförande för både FA-Tec och Interconsult per den 1 november 2019. Han har över 25 års erfarenhetLäs mer
Två nya maskiner från DMG MORI
Att kunna handla direkt av maskintillverkaren och att de själva har en stor egen serviceorganisation, var avgörande.Nu är den nya maskinen på plats och igång hos Examec, en DMC 160 FD dB från DMG MORI. Valet föll på DMG MORI som maskinleverantör för de två senaste investeringarna, på grund av att man handlar direkt av maskintillverkaren och att..