Nyheter

Nya ägare till Södergrens Metallindustri

den 23 juni 2015 13:51 Företagsprofil

Br Södergrens Metallindustri AB övertas av Daniel Jacobsson och Fredrik Andreassen. Både Daniel och Fredrik har mångårig erfarenhet från tillverkande industri, med ansvarsområden inom inköp, produktion, teknik och vd-poster.

- Vi har bägge strävat efter att gå in i verksamheter som aktiva ägare. Södergren passar oss, med vår bakgrund, därför som hand i handske, kommenterar de nya ägarna i ett pressmeddelande. 

Ägarbröderna, Benny, Kjell och Dan Södergren, som har drivit bolaget efter sin far, har nu valt att sälja bolaget på grund av generationsskifte.

På bilden från vänster de nya ägarna Fredrik Andreassen och Daniel Jacobsson, samt bröderna Benny, Kjell och Dan Södergren.

Södergrens bildades 1952 och bearbetar tunnplåt genom laserskärning, stansning, bockning och svetsning, samt montage av kunders produkter. Kunderna finns inom alla näringar som nyttjar tunnplåt.

- Vi kommer tillsammans ta vid efter bröderna och vidareutveckla bolaget. Fortsatt fokus kommer vara att leverera till olika industrikunder i Mälardalen med omnejd. Vi uppskattar det förtroende kunder och leverantörer har visat Södergrens genom åren, och önskar bygga vidare, och utveckla, denna relation.

Under en övergångstid kommer Benny att vara kvar i bolaget för att hjälpa till med övergången, varvid Dan och Kjell kommer vara kvar inom produktionen. I och med övertagandet kommer vd-rollen att övertas av Fredrik Andreassen, som ersätter Jens Carlberg.

Historia

Södergrens Br. metallindustri AB bildades 1952, beläget i Hällbybrunn utanför Eskilstuna. Inrikting var den första tiden tillverkning av pressverktyg. Under mitten av 70-talet sker en övergång mot legotillverkning av plåtartiklar. 1995 flyttar företaget till Eskilstuna, kundkretsen utökas markant och företaget ingår i flera nätverk. Under 2003 beslutas om en mer aktiv och expansiv läggning med inriktning CNC plåt. Förvärvet av Industritekniks plåtdel och flytten till 1500 kvm nya lokaler innebar ett uppsving på alla områden under 2006, bland annat en omsättningsökning från 7 till 17 miljoner kronor, samt från 8 till 20 anställda.

Södergrens Br. Metallindustri AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

LO-ekonomerna: Det krävs fler åtgärder för vanligt folk
Regeringen har presenterat flera kraftfulla åtgärder, men de kommer inte att räckaInför heltidspermittering med statligt stöd, höj de generella statsbidragen till kommuner och regioner med minst 30 miljarder, samt permanenta förbättringarna i a-kassan. Det föreslår LO-ekonomerna i en ny lägesrapport. - Regeringen har presenterat fleraLäs mer
Högskolan Väst tillverkar plastvisir till vården
Institutionen för ingenjörsvetenskap på Högskolan Väst, var positiv till Davids förslagDavid Simonsson är student och arbetar också deltid som forskningsingenjör inom Högskolan Västs produktionstekniska forskningsmiljö. Bland annat handlar den forskningen om 3D-printing. David ville prova om det gick att skriva ut platsvisir på högskolansLäs mer
Finska automationsjätten etablerar sig i Sverige
Genomför förvärv och siktar på nyanställningar.När finska automationsjätten ARNON flyttar fram positionerna blir Sverige, inte helt oväntat, första stoppet på den internationella resan. Företaget gör nu sin största satsning någonsin och kommer att etablera sig i Sverige. Arnon har förvärvat svenskaLäs mer
Business Sweden: Global ekonomisk tvärnit
Nedstängningen i Europa – dit över 70 procent av svensk export går – riskerar att få stora konsekvenser, menar chefsekonom Lena Sellgren.Corona-pandemin är ett allvarligt hot mot både folkhälsan i världen och den globala ekonomin. Redan nu står det klart att den globala ekonomin går in i recession och effekterna kommer att bli betydande. Nedstängningen i stora..
Business Sweden: Global ekonomisk tvärnit
Nedstängningen i Europa – dit över 70 procent av svensk export går – riskerar att få stora konsekvenser, menar chefsekonom Lena Sellgren.Corona-pandemin är ett allvarligt hot mot både folkhälsan i världen och den globala ekonomin. Redan nu står det klart att den globala ekonomin går in i recession och effekterna kommer att bli betydande. Nedstängningen i stora..
Produktionsplanen ligger fast hos den svenska fordonstillverkaren
Till skillnad mot annan fordonsindustri, påverkas de inte lika mycket av coronapandemin.Inzile är ett svenskt företag som utvecklar, tillverkar och säljer eldrivna lätta lastbilar (klass N1). Företagets plan om en produktion av 360 fordon för 2020 ligger fast. Inzile, som har huvudkontor och produktionsanläggning i Västervik, Småland,..
Axel Johnson International förvärvar i Örnsköldsvik
Stärker erbjudandet inom Driveline Solutions.Axel Johnson Internationals affärsområde Driveline Solutions stärker sin position på marknaden för drivlinelösningar genom investeringen i Elforest AB, den 31 mars 2020. Elforest är en teknikkonsult med spetskompetens inom design och utveckling av elLäs mer
Haldex flaggar för väsentligt lägre omsättning och marginal
Störningarna på efterfrågan och produktion har varit betydande under mars, meddelar bolaget.Det råder en hög grad av osäkerhet kring såväl kortsiktiga som långsiktiga effekter av COVID-19, men störningarna på efterfrågan och produktion har varit betydande under mars. För första kvartalet 2020 räknar Haldex med att omsättning och..
Toyota Material Handling permitterar i Sverige
Ser en kraftig inbromsning.Från och med 1 april permitteras tjänstemän på deltid inom Toyota Material Handling Europes samtliga svenska dotterbolag. Det rör sig om sammanlagt cirka 1 400 personer, varav det stora flertalet arbetar i Mjölby. Permitteringarna följer som ett naturligtLäs mer
Från tillverkning av bilar till respiratorer
Biljätten ställer om i sin tillverkning till automatiserade respiratorerSEAT ställer tillfälligt om produktionslinan för SEAT Leons framvagn för att istället tillverka automatiserade respiratorer till den spanska sjukvården. Se filmen här SEAT samarbetar med den spanska sjukvården genom att tillverka automatiserade respiratorerLäs mer
Regeringen håller pressträff om nya regler runt Corona
Ett förtydligande av Folkhälsomyndighetens rekommendationer inför påskenAlldeles nyss höll socialminister Lena Hallengren pressträff tillsammans med Folkhälsmyndighetens generaldirektör Johan Carlson. Och vi trodde kanske att nu kommer nya striktare regler och rekommendationer från regeringen och Folkhälsomyndigheten. MenLäs mer
Här är andra länders krispaket - Sverige sämst i klassen
Näringslivstoppar menar att i jämförelse står vi oss slätt.Många av näringslivets chefer menar att vi krispaketen är alldeles för små. Det är ett steg i rätt riktning, men i jämförelse med övriga länder är vi tyvärr sämst i klassen, säger flera av näringslivets toppar. Det mesta handlar om lån med för..
Ytterligare konsulter får lämna GKN Aerospace i Trollhättan
Redan förra veckan fick ett 70-tal konsulter lämna på grund av effekterna av coronavirusets spridning.Det meddelar tidningen ttela enligt P4 Väst. GKN Aerospace i Trollhättan har omkring 2 000 anställda och tillverkar motordelar till flygmotorer. De drabbas liksom många andra företag av coronavirusets utbrott. Förra veckan fick ett 70-tal konsulter lämnaLäs mer
Tecknar miljonkontrakt med Electrolux
Affären löper över tre år.XMReality AB (publ) och Electrolux Professional har tecknat ett 3-årskontrakt som omfattar användning av Remote Guidance. XMReality Remote Guidance kommer att integreras i vitvaruleverantörens kunderbjudande. Avtalet är värt cirka 1 miljon SEK under tre-årsperioden. DenLäs mer
SSAB ska spara en miljard kronor
Bland annat planeras Borlänge och Hämeenlinna att stängas ned under en vecka varje månad en tid framöver. Sänkta löner och regelbundna produktionsstopp.SSAB vidtar ett flertal åtgärder på kort sikt för att motverka effekterna från Covid-19 och totalt beräknas besparingarna överstiga SEK 1 miljard på årsbasis. Affärsläget har under årets..